Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(05.07.2017 12:12)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Včelpo od 10/2015 nedovezlo do dnešního dne nic, a přesto se dovoz zvýšil. Včelpo trhy ztratilo a regály do dvou dnů obsadil někdo jiný.

A tuto směs medů z EU a mimo EU s trvanlivostí do 31.3.2020 Včelpo vykoupilo od českých včelařů? nebo to leželo do 10/2015 v tom nepořádku ? Nebo je to slovíčkaření, sice nic nedovezlo ale nakoupilo od někoho dalšího dovezený med ? Ptám se tedy, nakoupilo Včelpo od 10/2015 med s původem mimo ČR? Děkuji za odpověď.

http://archiv.ihned.cz/c1-65214540-vcelp...d-za-cesky

http://www.potravinynapranyri.cz/Search....rch=Hledej

[Obrázky: DSC_0017.jpg]
My včelaři se snažíme zákazníkům vysvětlit osvětou, jak je to s tím lesním medem. Že ten co mu říkali lesní a luční se dnes nazývá medovicový a květový. A to lesní, co se jako by (uvolnilo) si poměrně často vykukové přilepují ke všemu, co je jen trochu tmavší, ale nesplňuje to parametry vodivosti na medovicový. Opravdu Včelpo patřící včelařům má zapotřebí toto také dělat ?

,http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
(05.07.2017 15:14)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]
(05.07.2017 12:12)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Včelpo od 10/2015 nedovezlo do dnešního dne nic, a přesto se dovoz zvýšil. Včelpo trhy ztratilo a regály do dvou dnů obsadil někdo jiný.

A tuto směs medů z EU a mimo EU s trvanlivostí do 31.3.2020 Včelpo vykoupilo od českých včelařů? nebo to leželo do 10/2015 v tom nepořádku ? Nebo je to slovíčkaření, sice nic nedovezlo ale nakoupilo od někoho dalšího dovezený med ? Ptám se tedy, nakoupilo Včelpo od 10/2015 med s původem mimo ČR? Děkuji za odpověď.

http://archiv.ihned.cz/c1-65214540-vcelp...d-za-cesky

http://www.potravinynapranyri.cz/Search....rch=Hledej

[Obrázky: DSC_0017.jpg]
Začnu fotografií. Je starého data někdy z jara 2016. V tom bordelu je medová pochoutka.......zatím nekomentuji abych nepředbíhal.....velmi zajímavá, samostatná kapitola..... Med s aspirací 31.3.2020 byl doběh stočení výroby ještě za bývalého jednatele. Všechny medy, označené v poslední době jsou většinou medy vrácené z obchodních řetězců, které se za nového jednatele z příkazu současného PRV kompletně roztřídily co do druhu, gramáže a data výroby pro hloubkovou inventuru, kterou bývalý jednatel mimo jiné opomněl udělat. I z těchto důvodů VH nesouhlasila s předloženou finanční uzávěrkou a pro zásadní neplnění příkazů VH byl bývalý jednatel okamžitě odvolán. Inzerované medy poslední dobou mají vysoké HMF, a v jednom je údajně i karamel. Zajímavé je, že do dnešního dne nebyly předloženy Včelpu potravinářské protokoly z laboratorního vyšetření. Pouze protokoly chemického rozboru. Laboratoř v Oloumouci mně za Včelpo odmítla protokoly zaslat, což jsem si v pondělí nechal i písemně potvrdit. Je to podkladem pro můj dotaz podle 106 (svobodný přístup k informacím). Mimo jiné jsem na žádost současného jednatele písemně požádal SVS o předložení chybějích protokolů. Nebudu na těchto stránkách zatím komentovat, že SVS zcela určitě pochybila, když předala SZPI info pro medializaci, když celá vyrobená šarže v počtu myslím 529 kusů byla po nástupu nového jednatele stopnuta a nebyla nikdy uvedena na trh. Ty ostatní medy jsou ve skladu nikoli proto, že by se tam válely jen tak, ale je to výsledek celkového roztřídění všech vrácených medů.pro ilustraci. Jedná o položky přesahující 27 tisíc kusů....pro informaci všem. Na poradě bylo dne 24.3.2017 rozhodnuto stopnout vše, udělat kompletní rozbory, provést revizi všech položek a.......???????????????????????????????????????????????????????????????????
Za prvé se budu ptát, co dělali pracovníci SVS celou dobu, proč řeší duplicitně co už bylo pokutováno, navíc v době, kdy se ve Včelpu konečně začal z gruntu dělat pořádek. Nebudu se dále rozepisovat, bude to součástí mé zprávy, kterou zveřejním do slíbených 30 dnů. Na závěr malou poznámku. Naše zkoušky v laboratoři neodpovídají zjištěným hodnotám HMF od laboratoře v Olomouci, a proto posíláme vzorky do Německa....... Že byly ve Včelpu různé ....... je evidentní. Probuzení SVS je ale podivné.....Nicméně, předjímat pokutou 10 mil a odebráním licence před nabytím právní moci daného rozhodnutí je šplápnutí hodně vedle!!
Nehodláme zametat pod koberec. Nehodláme ani nic skrývat. Ale když se konečně rozkrývá vše, tak nemám rád, když si někdo vytahuje triko a hodlá z druhého udělat vola(y). na to jsem velmi citlivý.....
Odkazy na link se týkají minulosti.....a pozdního probuzení státních úředníků!!!!

(04.07.2017 8:49)bohemia.gall napsal(a): [ -> ]Kamiku velky omyl, pokud ja si zalozim sro, nemam snad pravo na majetek one sro? Vcelpo by melo za kazdou cenu vratit vlozene prostredky a to neprodlene, drive nez dojde k exekuci. Pak je mozne hovorit o nepodarenem podnikatelskem zameru, ktery nastesti cleny nic nestal...
Včelpo nemá nárok vrátit vložené prostředky. Jednak by tím zanikl společník, a jednak by to byl trestní čin!!!!!!!!! Jakékoli vyvádění majetku, nebo finančních prostředků na úkor věřitelů (KB banka, stát za pokuty pokud prohraje Včelpo soudní spor, obchodní řetězce) je zcestné. Vše je dohledatelné!

(05.07.2017 14:57)Kohout napsal(a): [ -> ]
(01.07.2017 14:14)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Již s ohledem na Vašeho kamaráda Václava……

Přijdete dneska? Říkal že jste prý na schůzi projevil zájem. Dnes budeme učit vyhledávat, značit a vyměňovat matky.
Byl bych přišel rád, ale ne abych se učil vyhledávat, značit a vyměňovat matky. To už mám dávno za sebou....pojal bych to býval jako posezení a povídání o včelách. Již jsem se omluvil, měl jsem odpoledne rodinnou povinnost.....
Máte samozřejmě pravdu, ale tady není fórum odborníků na ekonomickou kriminalitu, prostě to někteří lidé nepochopí. Dle toho, co říkáte, máte nakročeno správným směrem, být to na mě, dám vám 100 dnů hájení, protože přehodit výhybku celé té rozjeté mašinerii nelze tak rychle, jak si někteří myslí. Pověst se bez podpory médií nepodaří napravit, ať by byl výsledek šetření státního molocha jakkoliv příznivý. Případný flastr, který by Včelpo dorazil, by bylo jako zamáčknutí včely ve vadném včelstvu a vyřešil by mnohé. Začít znovu, opustit míru 39x24, preventivně vydezinfikovat nové nástavky, vybudovat něco funkčnějšího pro včelky a především, nedávat tam včelmistra, který moc mlaská.
(05.07.2017 13:54)MartinP napsal(a): [ -> ]Ahoj Honzo
Dovolím si jen jeden poznatek, nebo spíše můj názor k povolení dovozu medu Včelpu v kontextu s tvým vyjádřením.
Píšeš, že Včelpo od 10/2015 nedovezlo (spíše by se mělo napsat nenakoupilo) med původem mimo ČR. Pokud tomu tak je , tak se ptám, proč se na RV tak tlačilo na to, aby se to oficiální povolení udělilo? Tam to bylo předkladateli prezentováno, jako nezbytná nutnost pro zachránění Včelpa. A nyní tu píšeš, že toto povolení Včelpo ani nevyužilo. Trochu v té naléhavosti vidím rozpor.
Jinak se ještě vyjádřím k tvému napsanému, že nám vadí nákup medu ze zahraničí, kde několikanásobně dominuje někdo jiný.
Víš tady já vidím problém jinde a to v tom, že podnik vlastněný 100% CSV by neměl mít jako hlavní podnikatelský záměr obchod s cizími medy. Jak jsem uvedl i na RV, tak náš podnik by měl být propagátorem českého medu a jeho kvality. Když jsi si přečetl článek s ministrem zemědělství, tak tam pan Jurečka také říkal, že nechápe, proč CSV musí mít takový podnik. Zákazník, který si koupí med od Včelpa by měl vědět, že kupuje český a kvalitní výrobek a určitě bude potom respektovat i třeba vyšší cenu. Bohužel celá ta aféra s ATB znamenala naopak ztrátu důvěry zákazníka ve Včelpo a my členové na to jen doplácíme. Pravda je, že je problém to, co lidé do výkupu dávají.
Jistě souhlasím, že mimo majetek Včelpa nám další postihy nehrozí, ale s touto kauzou jsou spojené i nepřímé ztráty např zkrácení dotace NNO pro CSV v milionech korun, což se samozřejmě promítlo i do hospodaření svazu.
Jinak jsem velmi rád, že jsi zde poskytl informace, které máš, protože jsi asi jeden z nejlépe informovaných lidí, co se týče Včelpa. Sám jsem zvědavý, co za měsíc vyleze na povrch a jen doufám, že vyšetřování ve Včelpu dojde k nějakému konkrétnímu výsledku, protože i z toho co jsi psal je vidět, že tam vedení Včelpa určitě nepracovalo jako dobrý hospodář a bohužel se domnívám, že to mohlo být kryto minulou DR. Ovšem to je jen moje domněnka.
S pozdravem
Martin Pospíšil
Ahoj Martine.
My dva už jsme toho řekli a napsali ke Včelpu hodně. Už jsme si mnohé vysvětlili i když samozřejmě přetrvává vždy onen úhel pohledu. Já mám zásadu, že na věc můžeš vždy koukat z jakéhokoli stupně z oněch 360° začarovaného kruhu. Záleží ale, zda jsi u středu nebo v určitém odstupu od tohoto středu. Čím větší vzdálenost od středu, tím širší úhel pohledu.....a ten jsem si udělal. Počkej na ten odstup 30 dnů. Ačkoliv jsem chtěl skončit v RV, těším se na srpnové zasedání. Myslím, že bychom měli mnohé upřímně pojmenovat a snažit se udělat, samozřejmě po jistých závěrech, onu pomyslnou tlustou čáru a snažit se včelařit ve spolku spoluprací, a ne kydáním hnoje na ty druhé. Musím Ti zcela upřímně napsat, že jsem konsternován mnohým zjištěním, které bych si dovolil pojmenovat prasárnama. a nejde jenom o Včelpo.
Ale k věci. Povolení dovozu medu bylo opravdu čistě z důvodů ekonomiky, neboť já sám jsem k 28.12.2016 vypracoval ekonomický rozbor a strategický plán splacení všech pohledávek. K tomu předcházelo povolení dovozu, neboť s malou výrobou nelze tohoto cíle dosáhnout. Samozřejmě k tomu bylo PRV vypracován mechanismus kontroly, aby se to už nikdy nemohlo stát. Bývalý jednatel se ale nějak zadrhl v myšlení......!!!!!!! Pro úplnost. Strategický plán obsahoval zpracování medů pro obchodní řetězce pouze do splacení závazků. Poté se mělo vrátit Včelpo svému původnímu poslání, a to služby pro včelaře jako nezbytná konkurence zamezující kartelové dohody některých. Nepřímé ztráty nejsou jenom kauzou ATB, ale i přátelskými pomluvami ostatních spolků těšících se na rozpad svazu!
Myslím, že členové nedoplatili na kauzu Včelpo. Myslím, že po tomto se hodně lidí obrací spíš na prodej ze dvora a to je paradoxně jediné + v tomto maléru Včelpa. Ten Tvůj závěr Martine ponechávám bez odpovědi. Počkej na tu závěrečnou zprávu. Bude velmi konkrétní, upřímná a bez koštěte a koberce!
V každém případě všichni hází odpovědnost na současné vedení. Prý se to chce zamést pod koberec. Mohu napsat, že toto vedení se k tomu postavilo čelem a naprosto nekompromisně! To píšu ze vzdáleného úhlu pohledu, nejsa vázán přitažlivostí středu.
Hezký večer. Uvidíme se v srpnu na PRV.
Ahoj Honza

(05.07.2017 21:16)Kamik napsal(a): [ -> ]Máte samozřejmě pravdu, ale tady není fórum odborníků na ekonomickou kriminalitu, prostě to někteří lidé nepochopí. Dle toho, co říkáte, máte nakročeno správným směrem, být to na mě, dám vám 100 dnů hájení, protože přehodit výhybku celé té rozjeté mašinerii nelze tak rychle, jak si někteří myslí. Pověst se bez podpory médií nepodaří napravit, ať by byl výsledek šetření státního molocha jakkoliv příznivý. Případný flastr, který by Včelpo dorazil, by bylo jako zamáčknutí včely ve vadném včelstvu a vyřešil by mnohé. Začít znovu, opustit míru 39x24, preventivně vydezinfikovat nové nástavky, vybudovat něco funkčnějšího pro včelky a především, nedávat tam včelmistra, který moc mlaská.
Díky za přístup s nadhledem. Zamáčknout je to poslední, pokud nebyly vyčerpány všechny možnosti. Hezký večer.
Honza Šmíd

(04.07.2017 8:30)Kohout napsal(a): [ -> ]
(04.07.2017 8:13)Kamik napsal(a): [ -> ]... případný krach se členů ČSV finančně nedotkne...

Případný zisk taky ne. Na Včelpu tedy profituje kdo? Je to "soukromá" firma několika jedinců?
Přihořívá, ale v minulém čase......
Takže za vše může SVS, SZPI, státní úředníci a jednatel, který se tam nechal po prvním průseru ještě rok dodělat vlastní kšefty. Karamel, HMF, antibiotika, diastáza je v pohodě. V Německu to vyjde jinak. Z tohohle vlákna si udělám printsreen, abych si to na podzim před platbou členského příspěvku připomenul. No snad se Vám to podaří protahovat hodně dlouho, minimálně do voleb. Protože Jurečka už je tak nas.aný, že by opět šáhl na dotace. To už se v rozpočtu dva roky po sobě sanovat moc dobře nedá a buď se to vezme ze svépomocného fondu, nebo se zvýší členské. Každopádně díky i za tuto odpověď i když o nákupu medu po 10/2015 jsem se nedozvěděl nic. Nechám se mile překvapit zprávou Včelpo. Nikdy bych nevěřil, že by šlo trumfnout JSG Med. Včelaři to se svým s.r.o. asi dokázali.
Jako podnikatel bych se měl u s.r.o, kterým Včelpo je, ptát, zda je ziskové?

Pane Klinkovský, jsem člověk neznalý poměrů zde, v ČSV a Včelpu, nicméně některé zákonitosti jsou stejné všude. Třeba ta, že pokud je společnost prohnilá, pak to vaši organizaci nemůže minout. Ozdravte si včelstvo, vychovejte novou matku,vždyť ČSV je spolek, tam si navolíte koho chcete, odvoláte koho chcete. Můžete všichni makat pro společnou věc, až se z vás bude kouřit. Myslet na nějakého zoufalce na ministerstvu, který tam už zítra nemusí být, je zcestné. Předpokládám, že se nevčelaří kvůli dotacím.
...........................
Pane Klinkovský, jsem člověk neznalý poměrů zde, v ČSV a Včelpu........... Předpokládám, že se nevčelaří kvůli dotacím.
............................

Pane Kamiku je to vidět, jinak by jste věděl o jakých dotacích je řeč a co to dotace NNO jsou.
Dotace jsou peníze, které někomu seberete, abyste je mohl dát někomu jinému (a on vám za to dost možná bude vděčný).
Prosím, nerozvíjejme tu téma dotace na to máme jiná vlákna. Já jsem psal o dotaci NNO v kontextu ke Včelpu.
(03.07.2017 16:02)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Tak jsem se díval na Justici.cz. Reklamax byl založen 7.9.2005, to je více jak pět let před akcí Bez medu to nejde. Takže není založen před přidělením....
(03.07.2017 10:57)Mlha napsal(a): [ -> ]Je smutné, když ani člen RV neví kdy se která kauza odehrála. Akce "bez jedu to nejde měla několik běhů. Abych byl korektní, tak první běh nezajišťoval Reklamax ale agentura Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (což byl také pěkný tunel).
Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]mlho, mlho......kdybyste četl příspěvky, věděl byste, že jsem odpovídal pouze na napsané......a že bych nevěděl která akce byla která....to pardon

Šmíde, Šmíde kdybyste četl alespoň Váš svazový časopis, tak byste se dozvěděl v časopise Včelařství 10/2005 z článku "Svaz chystá velkou kampaň na propagaci českého medu", kdy vlastně tento pochybný projekt začal. Pak byste se tu zbytečně neztrapňoval tvrzením, že Reklamax byl založený více jak pět let před touto akcí. Opět opakuji, abych byl jako vždy maximálně korektní, že první běh tohoto projektu dostala na strarost firma Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (která vznikla 25. července 2005) a kterou vlastníl člen ODS pan Luděk Nezmar a tato firma skončila v roce 2009 v insolvenci. Dle OR pan Nezmar měl těch firem více např. PS Holding, s.r.o., Nadace Pražské děti, Protocol Catering, s.r.o., TOMMY DISTRIBUTION s.r.o., TF výroba s.r.o., FCA spol. s r.o, GROOVY PROMOTION s.r.o. atd. (viz rejstřík), většina těch firem je v likvidaci.
Nemyslím si že výše uvedené informace (naprosto transparentně dohledatelné) svědčí o serióznosti tohoto projektu.

(05.07.2017 21:18)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]....onu pomyslnou tlustou čáru a snažit se včelařit ve spolku spoluprací, a ne kydáním hnoje na ty druhé.

(01.07.2017 14:14)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]přispěvovatel Bronislav Gruna - k Vaší nesporné inteligenci byste měl přiřadit více rozboru příčin a důsledku než být jednosměrně zaměřen…..včelaření není o spolcích, ale o lásce ke včelám, kterou většina bohužel vyměnila za neomalenost chtíče zisku….
přispěvovatel Milan Šimonovský, revolucionář ze stráně Žežulka - vámi napsané „Med z Ukrajiny si nakoupili za naše příspěvky do spolku…“ je snad vrchol hlouposti. Ostatně jako všechny vaše příspěvky. Nakoupit za příspěvky? To nešlo a ani nikdy nepůjde. Včelpo nakupovalo z provozního úvěru Komerční banky. Vaše, většinou revolučně zcestné myšlenky plně kontrastují v napsané větě: „Dle dovozních informací celní zprávy se letos už za 4 měsíce dovezlo tolik medu z Ukrajiny jako za celí minulí rok“. Napsal bych raději celý minulý rok….
Přispěvovatel Miloš Vondruška, alias mlha, přítel mistra Šimonovského - …máte stále tentýž názor?
mistr Frey…jsem estét a do svých úst fekálie zásadně nedávám…asi se nedokážete soustředit a nejste schopen si přečíst celou dvoustranu v časopise Včelařství...
JosPr - máte špatné informace. Jednalo se o zatížení Včelpa ve výši 34.3 milionu korun. Zbývá ještě 26.1 milionů…..
Mistr Kohout - Sluch je jedním z pěti smyslů, který je společný všem vyšším živočichům včetně člověka. Ale jenom do té doby, než u dotyčného nastane dialektická přeměna horní části v dolní… I přesto, že jsem nikdy takovou hloupost nevyslovil, bych si čistě z humánních důvodů přál Vaše uzdravení. Již s ohledem na Vašeho kamaráda Václava……
KamilS - veterináři nezahájili se společností Včelpo správní řízení, pouze a výhradně ze svého pohledu uzavřeli shromažďování listinných podkladů, a to ještě velmi zvláštním a podivným způsobem, pro který jsem se rozhodl podat trestní oznámení a otevřeně o tom informovat…..

Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nekydání hnoje na druhé"?
(05.07.2017 21:51)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Takže za vše může SVS, SZPI, státní úředníci a jednatel, který se tam nechal po prvním průseru ještě rok dodělat vlastní kšefty. Karamel, HMF, antibiotika, diastáza je v pohodě. V Německu to vyjde jinak. Z tohohle vlákna si udělám printsreen, abych si to na podzim před platbou členského příspěvku připomenul. No snad se Vám to podaří protahovat hodně dlouho, minimálně do voleb. Protože Jurečka už je tak nas.aný, že by opět šáhl na dotace. To už se v rozpočtu dva roky po sobě sanovat moc dobře nedá a buď se to vezme ze svépomocného fondu, nebo se zvýší členské. Každopádně díky i za tuto odpověď i když o nákupu medu po 10/2015 jsem se nedozvěděl nic. Nechám se mile překvapit zprávou Včelpo. Nikdy bych nevěřil, že by šlo trumfnout JSG Med. Včelaři to se svým s.r.o. asi dokázali.
O nákupu medu po 10/2015 jste se dozvěděl, že žádný nebyl. Pokud vám to uteklo. Nikdy nenapsal, ža za ATB můžou všichni, jenom ne Včelpo. V první řadě se sem podle směrnice EU nesmí správně přivést nic, co obsahuje zakázané látky. Zatím zde nekomentuji pančování medu. O SVS, SZPI a státních úřednících bylo napsáno v kontextu následujících událostí, kdy na Bazoši byly inzeráty na kontaminované medy. Pokud je mi známo, a také dohledatelné, vyjma toho, že dva pracovníci SVS si sjednali schůzku někde na parkovišti, koupili si pár skleniček, nechali v laboratoři potvrdit, že jsou kontaminované, a....neudělali nic pro ,,dosledovatelnost". A tak se mezi včelaři šeptá, že jiní včerlaři si to kupují pro své kšefty......o tom bylo napsáno.Ing. Marián Jurečka se asi bude vztekat ještě víc. Jsem zvědav, na koho tentokrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(05.07.2017 23:44)Mlha napsal(a): [ -> ]
(03.07.2017 16:02)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Tak jsem se díval na Justici.cz. Reklamax byl založen 7.9.2005, to je více jak pět let před akcí Bez medu to nejde. Takže není založen před přidělením....
(03.07.2017 10:57)Mlha napsal(a): [ -> ]Je smutné, když ani člen RV neví kdy se která kauza odehrála. Akce "bez jedu to nejde měla několik běhů. Abych byl korektní, tak první běh nezajišťoval Reklamax ale agentura Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (což byl také pěkný tunel).
Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]mlho, mlho......kdybyste četl příspěvky, věděl byste, že jsem odpovídal pouze na napsané......a že bych nevěděl která akce byla která....to pardon

Šmíde, Šmíde kdybyste četl alespoň Váš svazový časopis, tak byste se dozvěděl v časopise Včelařství 10/2005 z článku "Svaz chystá velkou kampaň na propagaci českého medu", kdy vlastně tento pochybný projekt začal. Pak byste se tu zbytečně neztrapňoval tvrzením, že Reklamax byl založený více jak pět let před touto akcí. Opět opakuji, abych byl jako vždy maximálně korektní, že první běh tohoto projektu dostala na strarost firma Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (která vznikla 25. července 2005) a kterou vlastníl člen ODS pan Luděk Nezmar a tato firma skončila v roce 2009 v insolvenci. Dle OR pan Nezmar měl těch firem více např. PS Holding, s.r.o., Nadace Pražské děti, Protocol Catering, s.r.o., TOMMY DISTRIBUTION s.r.o., TF výroba s.r.o., FCA spol. s r.o, GROOVY PROMOTION s.r.o. atd. (viz rejstřík), většina těch firem je v likvidaci.
Nemyslím si že výše uvedené informace (naprosto transparentně dohledatelné) svědčí o serióznosti tohoto projektu.

(05.07.2017 21:18)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]....onu pomyslnou tlustou čáru a snažit se včelařit ve spolku spoluprací, a ne kydáním hnoje na ty druhé.

(01.07.2017 14:14)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]přispěvovatel Bronislav Gruna - k Vaší nesporné inteligenci byste měl přiřadit více rozboru příčin a důsledku než být jednosměrně zaměřen…..včelaření není o spolcích, ale o lásce ke včelám, kterou většina bohužel vyměnila za neomalenost chtíče zisku….
přispěvovatel Milan Šimonovský, revolucionář ze stráně Žežulka - vámi napsané „Med z Ukrajiny si nakoupili za naše příspěvky do spolku…“ je snad vrchol hlouposti. Ostatně jako všechny vaše příspěvky. Nakoupit za příspěvky? To nešlo a ani nikdy nepůjde. Včelpo nakupovalo z provozního úvěru Komerční banky. Vaše, většinou revolučně zcestné myšlenky plně kontrastují v napsané větě: „Dle dovozních informací celní zprávy se letos už za 4 měsíce dovezlo tolik medu z Ukrajiny jako za celí minulí rok“. Napsal bych raději celý minulý rok….
Přispěvovatel Miloš Vondruška, alias mlha, přítel mistra Šimonovského - …máte stále tentýž názor?
mistr Frey…jsem estét a do svých úst fekálie zásadně nedávám…asi se nedokážete soustředit a nejste schopen si přečíst celou dvoustranu v časopise Včelařství...
JosPr - máte špatné informace. Jednalo se o zatížení Včelpa ve výši 34.3 milionu korun. Zbývá ještě 26.1 milionů…..
Mistr Kohout - Sluch je jedním z pěti smyslů, který je společný všem vyšším živočichům včetně člověka. Ale jenom do té doby, než u dotyčného nastane dialektická přeměna horní části v dolní… I přesto, že jsem nikdy takovou hloupost nevyslovil, bych si čistě z humánních důvodů přál Vaše uzdravení. Již s ohledem na Vašeho kamaráda Václava……
KamilS - veterináři nezahájili se společností Včelpo správní řízení, pouze a výhradně ze svého pohledu uzavřeli shromažďování listinných podkladů, a to ještě velmi zvláštním a podivným způsobem, pro který jsem se rozhodl podat trestní oznámení a otevřeně o tom informovat…..

Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nekydání hnoje na druhé"?
Kefalín, vaše odpověď bude zajímat i mne........

(05.07.2017 23:44)Mlha napsal(a): [ -> ]
(03.07.2017 16:02)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Tak jsem se díval na Justici.cz. Reklamax byl založen 7.9.2005, to je více jak pět let před akcí Bez medu to nejde. Takže není založen před přidělením....
(03.07.2017 10:57)Mlha napsal(a): [ -> ]Je smutné, když ani člen RV neví kdy se která kauza odehrála. Akce "bez jedu to nejde měla několik běhů. Abych byl korektní, tak první běh nezajišťoval Reklamax ale agentura Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (což byl také pěkný tunel).
Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]mlho, mlho......kdybyste četl příspěvky, věděl byste, že jsem odpovídal pouze na napsané......a že bych nevěděl která akce byla která....to pardon

Šmíde, Šmíde kdybyste četl alespoň Váš svazový časopis, tak byste se dozvěděl v časopise Včelařství 10/2005 z článku "Svaz chystá velkou kampaň na propagaci českého medu", kdy vlastně tento pochybný projekt začal. Pak byste se tu zbytečně neztrapňoval tvrzením, že Reklamax byl založený více jak pět let před touto akcí. Opět opakuji, abych byl jako vždy maximálně korektní, že první běh tohoto projektu dostala na strarost firma Protocol Service Česká Republika, s.r.o. (která vznikla 25. července 2005) a kterou vlastníl člen ODS pan Luděk Nezmar a tato firma skončila v roce 2009 v insolvenci. Dle OR pan Nezmar měl těch firem více např. PS Holding, s.r.o., Nadace Pražské děti, Protocol Catering, s.r.o., TOMMY DISTRIBUTION s.r.o., TF výroba s.r.o., FCA spol. s r.o, GROOVY PROMOTION s.r.o. atd. (viz rejstřík), většina těch firem je v likvidaci.
Nemyslím si že výše uvedené informace (naprosto transparentně dohledatelné) svědčí o serióznosti tohoto projektu.

(05.07.2017 21:18)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]....onu pomyslnou tlustou čáru a snažit se včelařit ve spolku spoluprací, a ne kydáním hnoje na ty druhé.

(01.07.2017 14:14)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]přispěvovatel Bronislav Gruna - k Vaší nesporné inteligenci byste měl přiřadit více rozboru příčin a důsledku než být jednosměrně zaměřen…..včelaření není o spolcích, ale o lásce ke včelám, kterou většina bohužel vyměnila za neomalenost chtíče zisku….
přispěvovatel Milan Šimonovský, revolucionář ze stráně Žežulka - vámi napsané „Med z Ukrajiny si nakoupili za naše příspěvky do spolku…“ je snad vrchol hlouposti. Ostatně jako všechny vaše příspěvky. Nakoupit za příspěvky? To nešlo a ani nikdy nepůjde. Včelpo nakupovalo z provozního úvěru Komerční banky. Vaše, většinou revolučně zcestné myšlenky plně kontrastují v napsané větě: „Dle dovozních informací celní zprávy se letos už za 4 měsíce dovezlo tolik medu z Ukrajiny jako za celí minulí rok“. Napsal bych raději celý minulý rok….
Přispěvovatel Miloš Vondruška, alias mlha, přítel mistra Šimonovského - …máte stále tentýž názor?
mistr Frey…jsem estét a do svých úst fekálie zásadně nedávám…asi se nedokážete soustředit a nejste schopen si přečíst celou dvoustranu v časopise Včelařství...
JosPr - máte špatné informace. Jednalo se o zatížení Včelpa ve výši 34.3 milionu korun. Zbývá ještě 26.1 milionů…..
Mistr Kohout - Sluch je jedním z pěti smyslů, který je společný všem vyšším živočichům včetně člověka. Ale jenom do té doby, než u dotyčného nastane dialektická přeměna horní části v dolní… I přesto, že jsem nikdy takovou hloupost nevyslovil, bych si čistě z humánních důvodů přál Vaše uzdravení. Již s ohledem na Vašeho kamaráda Václava……
KamilS - veterináři nezahájili se společností Včelpo správní řízení, pouze a výhradně ze svého pohledu uzavřeli shromažďování listinných podkladů, a to ještě velmi zvláštním a podivným způsobem, pro který jsem se rozhodl podat trestní oznámení a otevřeně o tom informovat…..

Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "nekydání hnoje na druhé"?

Pokud mne paměť neklame, řešili jsme v akci bez medu to nejde na těchto stránkách pouze poslední akci s Reklamaxem. Žádná jiná nebyla postihnuta připomínkami SZPI s krácením úhrad. Jiné jsem proto ani nestudoval....takže mlho, o čem je řeč?

(05.07.2017 22:33)Kamik napsal(a): [ -> ]Dotace jsou peníze, které někomu seberete, abyste je mohl dát někomu jinému (a on vám za to dost možná bude vděčný).
Dotace jsou pro včelaře. Pokud je někdo o své pravomoci krátí pak je to úřednická zlovůle. Samozřejmě je tím krácena i částka na administraci. Pak jsou dotace na jednotlivé projekty NNO....a to si necháme po těch 30 dnech. Také zajímavé téma.
Pokud dotace pro včelaře sosají státní rozpočet a včelaři jsou na ně navyklí jak včely na nektar, pak to není v pořádku. A pokud jsou nárokové, pak ani nemusí být kdokoliv vděčný, říkejme jim spíše dárky. Ale to je do jiného tématu, tedy k věci pane Šmíde, asi zapadl můj dotaz: je Včelpo ziskové?
Uz se v tech citacich citaci pomalu ztracim,nejak se do tematu Vcelpo planta,kde co !!! Pokud ma Vcelpo slouzit tomu,proc bylo zalozeno,tj vyrobe mezisten a vykupovani ceskeho medu,nabizi se otazka,jak moc ma byt ziskove? Kdo by ten zisk platil? Zakaznici kupujici cesky med a vcelari za zpracovani mezisten.Ti prvni se budou rozhodovat mezi medem ceskych vcelaru a medem z obchodaku "ze zemi ES a mimo ES" a vcelari? Ti budou rvat jak turi,pokud zpracovani mezisten podrazi,neb nauceni dotacni vychvalovanou politikou by na vse chteli dostat pobidku od statu...Vcelpo urcite nebylo zalozeno pro generovani milionu,a at se to komu libi nebo nelibi,u podniku ve svazovem majetku musi byt uplatnovano vcelarske hledisko fungovani a nejen obchodni.Margarin to vcelarske hledisko nebral v potaz,zajimal ho kseft a ne vcelari...Zkuste se drzet tematu Vcelpo chlapci,zacina v tom byt krapet chaos.
Vy si plete dojmy. Včelpo je samostatně hospodaříci s.r.o. Pro neziskovou výrobu mezistěn není potřeba esróčko vůbec zakládádat. To jste si mohli upravit stanovy spolku (ČSV) a mezistěny (a cokoliv jiného spojeného se včelami) vyrábět přímo pod hlavičkou ČSV. Proto se zcela k tématu ptám, zda je Včelpo ziskové?
(06.07.2017 5:29)Kamik napsal(a): [ -> ]Pokud dotace pro včelaře sosají státní rozpočet a včelaři jsou na ně navyklí jak včely na nektar, pak to není v pořádku. A pokud jsou nárokové, pak ani nemusí být kdokoliv vděčný, říkejme jim spíše dárky. Ale to je do jiného tématu, tedy k věci pane Šmíde, asi zapadl můj dotaz: je Včelpo ziskové?
Tato zdánlivě velice jednoduchá otázka je skutečnosti velice složitá. Včelpo samozřejmě generovalo, a hlavně mělo generovat zisk. To generovalo znamená, že z jistého obratu šetřilo na výstavbu skladové haly. To je hra čísel v účetnictví. Při velkém obratu, za jistých okolností soukromého podnikání mělo generovat zisk. Ale až po pravidelné údržbě veškerého strojního vybavení a zajištění základních kritérií HACCP. toliko před uplynutím 30 dnů.....
V současné době je v provozu výroba potravinových doplňků po první etapě vyvolaných oprav, právě pro splnění podmínek HACCP. Úsek zpracování medových produktů je zcela zastaven. Za prvé je nutné provedení určitého druhu údržby z důvodů nově zpracovaných kritérií HACCP (kompletní zpracování popisu technologie výroby, hygienických norem tohoto pracoviště a popisem všech kritických bodů, podléhajících přísné kontrole). Za druhé: bývalý jednatel nezajistil kontrolu veškerých vrácených medových produktů z obchodních řetězců, které nebyly likvidovány jako VŽP1 + VŽP2. To znamená byly to výrobní šarže, které by neměly obsahovat ATB. pro ilustraci. Z obchodních řetězců se vrátilo úplně všechno zboží dodané k prodeji. A to převážně na paletách, bez rozlišení gramáže, druhu a data výroby. Téměř všechno bylo v krabicích od banánů, nebo v balení po 8 ks. Toto vše bylo postupně v prostorách na tomto roztříděno podle gramáže, druhu a data výroby, zapsáno, převedeno v PC na kg pro dokonalé zpracování komplexní inventury. Tento provoz stejně v dohledné době nepojede, neboť záměr PRV a jednatele je dokončit taková opatření, aby se nemohlo opakovat jakékoli ,,pochybení". Navíc se dělají u všeho laboratorní vyšetření, neboť některé zásoby medu jsou staršího data a naměřené HMF je pro zpracování na medy již kritické. Otázkou zůstává, proč jsou takové rozdíly v měření našem a SVS. Nicméně takovéto medy budou moc být zpracovány do pekařských medů, kde další tepelné zpracování nevadí. V každém případě je nutné rozdělit všechny medy do určitých kategorií. nikdo nechce dělat čuňárny s medem. S mým majestátem pak cloumají emoce, když po téměř roce nekonání SVS přijde na kontrolu v okamžiku, kdy se vše třídí a dělá ve všem pořádek, počkají si až ten pořádek je téměř hotov, zapíší si slavnostně, že po roce došli konečně k číslům kolik čeho je a pak zkoumají vrácené zboží roztříděné na paletách aby vítězoslavně u medů, které nejsou v žádném případě určeny k vrácení k distribuci do obchodní sítě konstatovali vysoké HMF. Daleko nejvíc se mnou zacloumalo tvrzení, že Včelpo neúměrně zahřívá medy. některé kroky považuji za účelové.
a teď konečně ten závěr. Pokud se Včelpo nevypořádá se všemi skutečnostmi vyplývajícími z provedené kompletní inventury a celkové prověrky nebude zpracovávat medy. To znamená, že do té doby jeho obrat bude stačit pouze na provoz a splácení první části úvěru od KB, na jehož splácení se bývalý jednatel vykašlal. Následně pak svými inovačními produkty nejenom do ČR, může vytvořit postupně obrat a z něho generovat zisk. Ale po splnění všech závazků. Samozřejmě já počítám i se ziskem ze soudních sporů...........padni komu padni!
Dotace na závěr. Za OO Česká Lípa již od 2014 navrhujeme zrušení některých dotací. Hlavně na matky!
Hezký den

(06.07.2017 7:29)JosPr napsal(a): [ -> ]Uz se v tech citacich citaci pomalu ztracim,nejak se do tematu Vcelpo planta,kde co !!! Pokud ma Vcelpo slouzit tomu,proc bylo zalozeno,tj vyrobe mezisten a vykupovani ceskeho medu,nabizi se otazka,jak moc ma byt ziskove? Kdo by ten zisk platil? Zakaznici kupujici cesky med a vcelari za zpracovani mezisten.Ti prvni se budou rozhodovat mezi medem ceskych vcelaru a medem z obchodaku "ze zemi ES a mimo ES" a vcelari? Ti budou rvat jak turi,pokud zpracovani mezisten podrazi,neb nauceni dotacni vychvalovanou politikou by na vse chteli dostat pobidku od statu...Vcelpo urcite nebylo zalozeno pro generovani milionu,a at se to komu libi nebo nelibi,u podniku ve svazovem majetku musi byt uplatnovano vcelarske hledisko fungovani a nejen obchodni.Margarin to vcelarske hledisko nebral v potaz,zajimal ho kseft a ne vcelari...Zkuste se drzet tematu Vcelpo chlapci,zacina v tom byt krapet chaos.
Děkuji za velmi inteligentní názor. Jsem z mého úhlu pohledu vzdálen středu. Ale musím objektivně napsat, že záměr vrátit Včelpo původnímu poslání toto PRV. Ale jak z toho předšlého ,,bordelu" rychle ven.

(06.07.2017 7:56)Kamik napsal(a): [ -> ]Vy si plete dojmy. Včelpo je samostatně hospodaříci s.r.o. Pro neziskovou výrobu mezistěn není potřeba esróčko vůbec zakládádat. To jste si mohli upravit stanovy spolku (ČSV) a mezistěny (a cokoliv jiného spojeného se včelami) vyrábět přímo pod hlavičkou ČSV. Proto se zcela k tématu ptám, zda je Včelpo ziskové?
Nooo, já bych s tím moc nesouhlasil. Z právního hlediska ZO upravovat stanovy nemohou a ty ČSV pouze na sjezdu. Navíc spolky jsou posuzovány jako neziskové. Muselo by to být tak, že se členové ZO dohodnou, zainvestují odpovídající výrobní prostory (podléhá schválení SVS a stavebnímu povolení), vyškolí někoho, kdo to pro ty ostatní bude dělat bezplatně. A to je utopie. ČSV už takto postupovat také nemůže. V každém případě já osobně bojuji za zachování výroby mezistěn s vyloučením prasáren!
Pane Šmíde, z Vašich zde uvedených příspěvků vyplývá to, co jsem se já od vypuknutí této neblahé kauzy domníval. Totiž že dozorčí orgány ČSV a zejména jednatel Margaritopoulos nekonali tak, jak by měli a jak jim ukládají zákony. Neznám všechny podrobnosti, ale v případě Margaritopoulose je IMHO jeho způsob vedení Včelpa na trestní oznámení pro porušení povinností při správě cizího majetku. Bude toto trestní oznámení podáno?
Z výkazů zisku a ztrát společnosti vyplývá, že do r. 2015 (včetně) byly vypláceny několika set tisícové tzv. odměny členům orgánů obchodní korporace. Domnívám se, že šlo o odměny členům dozorčích orgánů. Podle mého názoru by vůči členům ČSV bylo správné, kdyby ti, kteří tyto odměny pobírali v letech 2013 až 2015, byli taktéž pohnáni k zodpovědnosti, přinejmenším na svazové úrovni, neboť oni za vzniklou situaci nesou nemalý podíl viny.
Děkuji Vám ale za otevřenost, s jakou (byť z mého pohledu dost opožděně) přistupujete k tomuto problému. Doufám, že se konečně dozvíme celou pravdu.
(05.07.2017 20:35)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Byl bych přišel rád, ale ne abych se učil vyhledávat, značit a vyměňovat matky...

Šák to značení byla jen záminka. Pravý důvod setkání byl...

[Obrázky: dalmatin.png]
(06.07.2017 8:54)Kohout napsal(a): [ -> ]
(05.07.2017 20:35)Jan Šmíd napsal(a): [ -> ]Byl bych přišel rád, ale ne abych se učil vyhledávat, značit a vyměňovat matky...

Šák to značení byla jen záminka. Pravý důvod setkání byl...

[Obrázky: dalmatin.png]
.ano toto avízo jsem obdržel.....bohužel trávím zadarmo ve Včelpu teď hodně času. A tak pro zmírnění naštvanosti mé ženy jsem se věnoval rodinným záležitostem. Věřím, že pozvání nebylo ojedinělé.
Díky Honza Šmíd

(06.07.2017 8:30)Jan Jáchymstál napsal(a): [ -> ]Pane Šmíde, z Vašich zde uvedených příspěvků vyplývá to, co jsem se já od vypuknutí této neblahé kauzy domníval. Totiž že dozorčí orgány ČSV a zejména jednatel Margaritopoulos nekonali tak, jak by měli a jak jim ukládají zákony. Neznám všechny podrobnosti, ale v případě Margaritopoulose je IMHO jeho způsob vedení Včelpa na trestní oznámení pro porušení povinností při správě cizího majetku. Bude toto trestní oznámení podáno?
Z výkazů zisku a ztrát společnosti vyplývá, že do r. 2015 (včetně) byly vypláceny několika set tisícové tzv. odměny členům orgánů obchodní korporace. Domnívám se, že šlo o odměny členům dozorčích orgánů. Podle mého názoru by vůči členům ČSV bylo správné, kdyby ti, kteří tyto odměny pobírali v letech 2013 až 2015, byli taktéž pohnáni k zodpovědnosti, přinejmenším na svazové úrovni, neboť oni za vzniklou situaci nesou nemalý podíl viny.
Děkuji Vám ale za otevřenost, s jakou (byť z mého pohledu dost opožděně) přistupujete k tomuto problému. Doufám, že se konečně dozvíme celou pravdu.
Vynikající úvaha. Republikový výbor rozhodl o podání trestního oznámení. Bylo podáno, policie nekonala. PRV podalo jakousi stížnost, tak uvidíme, kam se to bude ubírat. Jednatel Včelpa podal TO pro nečinnost z Bazoše. A já se chystám též......
Hezké odpoledne.
Vážení kolegové, včelařští mistři, členové různých spolků a vy ostatní.....
Myslím, že jsem se snažil zde na těchto stránkách presentovat snahu OO Česká Lípa, a v první řadě rozhodnutí současného PRV nezamést nic pod koberec a očistit tak samotnou existenci svazu a včelařství jako takové. Z mého úhlu pohledu, vzdáleného středu, mám možnost objektivně posoudit jednotlivé funkcionáře reprezentující ČSV v minulosti i v době současné. Jsem rád, že volby na X. sjezdu dopadly jak dopadly.....i když mnozí říkají, že svaz je nerekonstruovatelný, jsem přesvědčen o opaku. Jak jste se sami přesvědčili, přesto, ,,že bylo dost Prahy" svaz je celkem konsolidován, a pracuje dál, daleko lépe pro včelaře než v minulosti. A je jenom na nás, zda se vrátíme s úctou k odkazu našich otců, respektující včelstvo jako dar z nebes. Pro mne je včelstvo Superorganismus v dokonalém souznění s přírodou, respektující postavení celku soustředěného kolem matky. Ty nádherné holčičky jsem za posledních 18 měsíců zanedbával natolik, že jsem se rozhodl ze své strany tuto debatu ukončit. Vrátím se k celé problematice v daném slíbeném čase.
Děkuji všem, kteří chápali, děkuji všem kteří se snažili pochopit, a koneckonců děkuji i těm, kteří se nemohou zbavit emotivních přístupů. Někteří odešli a přejme jim, ať jim vyjdou ona předsevzetí dělat to lépe, nikoli pro sebe, ale pro ty ostatní, lépe a možná i radostněji.
Ty z ostatních spolků bych pak chtěl požádat, aby méně chodili na MZe kázat vodu. Jsem členem ČSV a také PSNV, kde jsem poznal i mnoho zajímavých, inteligentních a poctivých včelařů. Znám z jejich pracovního nasazení i některé z jiných spolků....zde ponechávám komentář stranou. V každém případě, jak někdo napsal ,,Jurečka už je hodně n.....ý", ani se mu nedivím. Má na stole snad už 200 dopisů od zaručených odborníků plných emocí a nepravd. Vážení, včely jsou úplně o něčem jiném......a proto odcházím, abych začal napravovat co jsem u včel na úkor Včelpa zanedbal. Doplatil jsem strýci zahradu, kterou musím upravit pro nový domov včel. Původní stanoviště jsem musel opustit kvůli P.D., který se zhlédl v šanci včelám. Ty jeho vždy již mnoho let přežijí maximálně dvě sezony a normální včelaři jsou v jeho okolí zoufalí.
Takže na shledanou v srpnu.
Hezké dny všem poctivým včelařům, včelařícím s láskou, nekrmící včely celý rok cukrem za účelem vyšší výtěžnosti ,,medu", nerabující včelstva která vyhladovělá umírají. Hezké dny všem, kteří mají správně vždy zazimováno a v tichosti se chodí v zimním období pokochat ke svým úlům s hadičkou v ruce, aby opatrně a neslyšně skrze ní, namísto mlácení do úlů si poslechli tichý šum přezimujících včeliček. Já mezitím splním co jsem slíbil. Dokončím s celým kolektivem hloubkovou kontrolu a sepíšu celkovou zprávu pro RV. PRV a DR jsou samozřejmě běžně, téměř denně informováni.
Asi jsem měl závěr napsat do rubriky ,,jak to dělám já". Já? Zezadu a v tichosti!!!!!! Samozřejmě u včel.
Honza Šmíd
Referenční URL's