Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
A když bych tedy chtěl dotaci použít k opylování zemědělských hmyzosnubných plodin, mám začít ješte letos nebo ji můžu převést na příští rok?
Ja osobne jsem rad za kazdou korunu,kterou muzu dostat. Za posledni 3 roky jsem na dotacich obdrzel dle nastavenych podminek pres 44 tisic. Pak mi obcas prijde usmevne cist jak nekteri pohrdaji penezi a zaroven v jinych vlaknech spekuluji jak si co nejvice vsemoznych veci poridit tak,aby je to stalo co nejmene a jinde zase breci jak je drahej cukr. My jsme narody,co se neumi prat za sve. Takovy Francouzi,ti si umi vybrecet svoje. My si to jak tak ctu brzy podelame,
Ne ne....Francouzi nebreci.....ti neustale protestuji a bojuji, nenechaji si nic libit.
Já to vidím tak, že každá koruna dotační byla někomu odebráná (jistě i mně) a "spravedlivý" někdo velkodušně rozděluje, ale tak že především sobě a kamarádům a odrobinky, aby se neřeklo, těm co byly původně určeny všechny.
Takže legalizovaná korupce.
(22.11.2013 10:39)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]Ja osobne jsem rad za kazdou korunu,kterou muzu dostat. Za posledni 3 roky jsem na dotacich obdrzel dle nastavenych podminek pres 44 tisic. Pak mi obcas prijde usmevne cist jak nekteri pohrdaji penezi a zaroven v jinych vlaknech spekuluji jak si co nejvice vsemoznych veci poridit tak,aby je to stalo co nejmene a jinde zase breci jak je drahej cukr. My jsme narody,co se neumi prat za sve. Takovy Francouzi,ti si umi vybrecet svoje. My si to jak tak ctu brzy podelame,

Pohledem do daňového přiznání vidím, že jsem jen vloni odvedl asi 120 000tisíc na daních, zaplacené DPH nepočítám.

Mám radost, že se alepoň třetina dostala k tobě a dělá ti radost. Užij si je.

Ale možná by bylo lepší a perspektivnější , kdyby si se peníze naučil vydělávat sám.
(22.11.2013 15:40)KaJi napsal(a): [ -> ]Ale možná by bylo lepší a perspektivnější , kdyby si se peníze naučil vydělávat sám.

Bohužel jsi můj příspěvek špatně interpretoval. Protože se snažím neházet peníze oknem, využívám všech zákonných a legálních možností jak dostat něco "zadarmo" bez práce.
U nás v gangu je kolem dvaceti lidí a jen já letos čerpal dotace. Proč jen já? Já v tom vidím jejich lenost. A jestli to někdo kompetentní nastavil tak či onak nejsem ze své pozice schopen ovlivnit bo vlak už je rozjetý. Jak už tu mnohokrát zaznělo blbý kdo dává, blbější kdo nebere.
Takové malé přirovnání s jedním známým co začal bydlet v panelákovém bytě. Myslel si, že šetří v zimě tím, že moc netopí. Prostě se omezoval a mrznul, no a na konci sezóny mu to stejně rozúčtovali s ostatními, kteří si chodili v trenkách. Takže já si budu včelařit v nových úlech a ten kdo dotace nechce ať si včelaří v čem chce.
To si ty nové úly budeš kupovat za dotace pořád? Jen mi není jasné jak pořád čerpat dotace EU na úly.
Citace:Já v tom vidím jejich lenost

nebo hrdost...
Nebo.
Citace:Nevědomost či také neznalost je stav nevědění, nedostatek vědomostí.
Nevědomost může být:
nezaviněná – důsledek slabomyslnosti či nemožnosti resp. nedostatku možností dostat se k potřebným informacím
zaviněná – důsledek subjektivního výběru informací nebo důsledek záměrného vědomého nevěnování pozornosti informacím (jejich ignorování) u člověka schopného se k potřebným informacím dostat a pochopit je
Dotace zrusit.
A vy si myslíte, že po zrušení dotací by těch 80 milionů šlo na nějaké dobročinné účely nebo třeba na včelařský výzkum?
Chyba lávky. Octly by se tam, kde by je bylo možno šikovně přihrát předem vybrané firmě.
Úplně zrušit. Všechny. O to vybírat na daních méně.
Kdyby to šlo, tak bych Vás za tuto myšlenku navrhl na post ministra financí. V současné společnosti je to, bohužel, utopie a patřilo by to spíše do vlákna Včelařské vtipy.
Představte si jak by takový vtip dobře zněl:

"Sníží se daně!" " Neříkejte, jak je to možné??" " Včelařům se zruší dotace!"

Vím, že jste myslel dotace celostátně, ale ubezpečuji Vás, že včelařský svaz je jenom taková docela malá černá direčka. Je mnoho daleko větších, které jsou schopny spolknout jakékoliv sumy včetně evropských dotací. Stačí se jen podívat na v současné době probíhající procesy a soudní spory o těžké miliardy.
Celosvětově.
Tak jsem si byl včera vyzvednout dotace. Přiznaná výše 828 Kč. Skutečně vyplacených 397 Kč. Nespekuluji zda jsou všechny srážky opodstatnělé či ne. Nespekuluji zda dotace rovnou zrušit nebo částku na ně určenou přesunout na podporu něčeho jiného. Jen mi celá ta situace připomíná jedno rumunské přísloví:

"Než se Ion dostal k Pánu Bohu, rozebrali si ho všichni svatí"
Tak nespekuluj. Dotace ti byla vyplacena v plné výši 828 Kč, jen o tom nevíš.
Takže ty jsi marnotratně rozfofroval z dotace přes padesát procent jen co jsi je dostal.

Lidi siprostě toho co je zadramo neváží.

Kdyby jsi tam měl jen tak jít a pokladníkovi ze svého dát 500Kč asi by jsi se zajímal za co je utrácíš.

A tohle člověk slyší na OÚ, MÚ i jinde včetně včelařství - nešťuorej do toho, no co, koupili jsme to od tý agentury co nám ty dotace sehnala, no že to moc nepotřebujeme a že je to trochu víc dražší? Ale to neva, jinak by jsme neměli nic. Už neříkají že by jim zůstala jejich spoluúčast.
Zrušení dotace by asi opravdu bylo to nejlepší. Zrušily by se pokřivené vztahy a peníze za výrobky by skončily u toho, komu patří. Dotace by se ale musely zrušit v celé EU. To ale není možné. V tom případě by byly rovné podmínky soutěže. Z provincie bychom se stali rovnocennými partnery ostatních členů EU. A protože svůj obor ovládáme, určitě bychom i obstáli. To ale není v zájmu těch mocných. Proto je v současné situaci rozumné dotace zachovat. Mohly by se ale změnit podmínky výplaty. U dotace 1.D si dokážu představit, že místo stav k 1.9. by to byl stav k 1.4. S podmínkou, že včelstvo musí přežít nějakou dobu v nějaké síle. S ohledem na fakt, že dotace je na opylení, tak smysluplný je termín letního slunovratu. Peníze by se vyplatily ve stejném termínu. Toto by způsobilo, že místo zazimovaných úlů by se platily zazimované včely, a bylo by to možné zkontrolovat. Stát by zaplatil stejné peníze jako doposud a včelaři by také stejné peníze dostali. Jediné, co by se změnilo, by bylo to, že by se přestalo podvádět. Tím by faktická dotace na jedno včelstvo vzrostla. Podvodníci by přišli zkrátka. Nechápu důvod, proč současný systém přetrvává. Pokud se neprovede kontrola k 1.9. je vše v pořádku i kdyby měl někdo poloviční stav včelstev, nebo dokonce nic. V roce, kdy se dotovala uhynulá včelstva, na tom byly tito podvodníci dokonce nejlépe. Je v tom chaos a nic se neděje. Nikdo ani neřeší rozdílné stavy v centrální evidenci a dotace na zazimovaná včelstva. Je to k stejnému datu, tak by to mělo být stejné. Ale není.
Datum pro mě není ani moc podstatný, ale mám obavy, že zase část včelstev na které byla vyplacena dotace je černých jako vloni. Předpokládám, že podmínku registrace včelstev nikdo nezrušil.

A pokud mají být tedy dotace zachovány, tak pak ať jsou na to co jsou - pro včelaře: Zatím mám takový pocit, že je tam nějaká "agentura" co si odčerpá svoji polovinu z částky co dává stát - tady se bavíme o D1 - vyplácí stát.
V mém případě 95%mně, v mnoha jiných 1/2 pokladníkovi agentury co je pošle do Prahy. Zřejmě je tam ta Blanka všude, protože se v jiném vlákně může včelař dočíst, že je poslal do správné díry.
Referenční URL's