Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(15.09.2016 15:29)KaJi napsal(a): [ -> ]Tak vás nechápu proč v tom hnusu žijete? To je u vás na jihu tak hnusně? Pokud ano, tak se snad přestěhuju.

Tady je fajn, začínajů burčáky.Cool
Zde bych plně souhlasil s MartinemP. Forma výplaty převodem byla popsána již v rámci loňského oběžníku vydaného k výplatě, myslím toho třetího v pořadí. Čtete aspoň občas tyto dokumenty, nebo se všech těchto s hlavičkou ČSV štítíte? Takže je to jedna z možností, stejně platná jako výplata hotově, jen se tím krmí banky za převodní transakce. Na druhou stranu forma převodem je požadována velmi naléhavě zejména od větších ZO, které nemají vůbec zájem vybírat statisícové částky v bance, cestovat s nimi, držet je do výplaty doma a pak pytlíkovat členům (organizovaným i neorganizovaným), když se laskavě dostaví k výplatě. Jen by ještě někdo mohl začít křičet, že je to další zbytečný údaj, citlivý a osobní, do kterého ČSV nic není. Hurá do toho.
(15.09.2016 18:33)NitraM napsal(a): [ -> ]....pak pytlíkovat členům (organizovaným i neorganizovaným), když se laskavě dostaví k výplatě.

A já jsem si myslel, že to děláte srdíčkem, a ne že musíte....Případné stížnosti směřujte nahoru - myšleno v hyerarchii ČSV.
No vida. Stacilo aby u kolonky bylo napsano "Vyplnte, pokud chcete penize zaslat na ucet". A pridat policko Hotove- uctem.

Jenze to by asi vsichni co do dneska tvrdili ze to nejde nevypadali chytre.
Tož EAGRI portál mi byl čert dlužen. Wink Jsem v průseru, protože neexistuje, abych nedodal kopii hlášení do Hradišťka k 1D.

Povídám, "hlášení není povinnou součástí žádosti 1D, žádné nemám, podával jsem to elektronicky a mám i mail z Hradišťka, že EAGRI nahrazuje papírové hlášení".

"Bez hlášení není možné 1D zkontrolovat."



Chce to čas, oni si zvyknou. Ale že zase u nás musím být já černá ovce. Cool To by člověk nevěřil, co jedna sklenice medu (rozuměj 1D = 180Kč) na včelstvo je schopna zaměstnat lidí a zabrat času. Nebylo by opravdu jednodušší se na to vykašlat a zrušit to...
Tak napiš stížnost na SZIF, že administrátor dotace vyžaduje něco co není v podmínkách dotace a tím blokuje používání portálu farmáře a žádej vysvětlení a nápravu ze stany administrátora dotace.
Deroceros: hele to pujde, loni jsem zadost o 1D podal, evidenci si resil nezavisle, papir jsem nedodal, vytku jsem dostal, ale proslo to. Svet se toci a ustalene postupy se meni. Rad tu zmenu svou nicotnou silou popostrcim Smile i kdyz letos jsem uhnul a o 1D nezadal. Ale to ma i jiny duvody nez prirozenou lenost.
U nás jednatel 86 let. Pohodový člověk, nikdy nic takového jako je kopie hlášení vidět nechtěl. Je to o lidech.
(15.09.2016 20:37)deroceros napsal(a): [ -> ]Tož EAGRI portál mi byl čert dlužen. Wink Jsem v průseru, protože neexistuje, abych nedodal kopii hlášení do Hradišťka k 1D.

Povídám, "hlášení není povinnou součástí žádosti 1D

Je.
Loni evidentne nebylo

Jaraklasek: Jj, muze to byt vskutku neprijemny dilema. Pohodova ZO (i muj pripad) a nad tim ten nepohodovej propletenec svaz + soukromej vyzkumak a fabrika na leciva + informacni platek + veterina, ktera pise mvo dle doporuceni te fabriky + vcelpo + ... A samozrejme plus par lidi, kteri veri te jedine spravne pravde a konajici dobro/brojici proti zlu. Ac vcelarske piskle, vidim ze ten propletenec nevoni po ruzich.

Btw: zacal vcelarit > vstupil > vcelpo > vystupil. Na ZO nezavisle.
(15.09.2016 21:54)tomino1977 napsal(a): [ -> ]Loni evidentne nebylo

Je u naší ZO. Jinde možná ne.
Takze proste NE Smile
Prostě my máme o pilíř víc, heč.

Žádost o dotaci 1.D a potvrzení o registraci

- vše potřebné k řádnému vyplnění žádosti najdete ve vnitřní příloze Včelařství č. 8/2016. Příslušný formulář žádosti se nazývá Příloha k žádosti dotačního programu 1.D. Podpora včelařství (žádost včelaře). Společně s žádostí je potřeba odevzdat i POTVRZENÍ O REGISTRACI V ÚSTŘEDNÍ EVIDENCI ( pro ČMSCH).
Kohoute, u tebe je to pomerne bez debat. Smile

Ti, kdo nebudou žádat o dotaci 1.D, odevzdají také výboru ZO v termínu do 14.9.2016 POTVRZENÍ O REGISTRACI V ÚSTŘEDNÍ EVIDENCI (pro ČMSCH).
A ještě musí doložit, že mají platný občanský průkaz a nepropadlý řidičák, preventivní lékařskou a zubní prohlídku a notářsky ověřené potvrzení, že nebyl na žadatele vystaven úmrtní list.
Pak máte na získání dotace určitou šanci.

Ještě jsem zapoměl, že je nutné s žádostí doložit potvrzení obecního úřadu, že jste v únoru nahlásili dle zákona umístění včelstev na obec.
(15.09.2016 22:05)Kohout napsal(a): [ -> ]Prostě my máme o pilíř víc, heč.

Žádost o dotaci 1.D a potvrzení o registraci

- vše potřebné k řádnému vyplnění žádosti najdete ve vnitřní příloze Včelařství č. 8/2016. Příslušný formulář žádosti se nazývá Příloha k žádosti dotačního programu 1.D. Podpora včelařství (žádost včelaře). Společně s žádostí je potřeba odevzdat i POTVRZENÍ O REGISTRACI V ÚSTŘEDNÍ EVIDENCI ( pro ČMSCH).

Já našel:

DOPORUČUJE se včelařům, členům ČSV v zájmu eliminace rozdílů mezi stavem včelstev v ústřední evidenci a počtem včelstev, na který je žádána dotace 1.D, aby současně s žádostí předložili aktuální hlášení do ústřední evidence.
(15.09.2016 22:55)JKL napsal(a): [ -> ]A ještě musí doložit, že mají platný občanský průkaz

To by ale měli. Stačí pořádně číst a musel sis všimnout, že máš na hlášení do Hradišťka číslo dokladu, tj. platného OP nebo pasu, vyplnit. Tys to snad neudělal???
Do Hradišťska ano, ale na dotaci ne. Na druhou stranu peníze v hotovosti se vyplácejí stejně jako předávání zásilky oproti platnému dokladu totožnosti. Vy to při výplatě dotace neděláte?
(16.09.2016 3:00)NitraM napsal(a): [ -> ]Stačí pořádně číst a musel sis všimnout, že máš na hlášení do Hradišťka číslo dokladu, tj. platného OP nebo pasu, vyplnit. Tys to snad neudělal???

Já neudělal. Text zašlete údaje RČ či datum narození, nebo typ a číslo dokladu jsem pochopil tak že mám uvést RČ či datum narození, nebo typ a číslo dokladu.
(16.09.2016 6:35)JKL napsal(a): [ -> ]Do Hradišťska ano, ale na dotaci ne. Na druhou stranu peníze v hotovosti se vyplácejí stejně jako předávání zásilky oproti platnému dokladu totožnosti. Vy to při výplatě dotace neděláte?

Pak tedy opravdu nechápu, co je tu k divení?? Samozřejmě že ano. A vyhodnocujeme při tom i biometrické údaje žadatele.
Referenční URL's