Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
jasně, takže teď mají funkcionáři honit členy s mělí, pak je znovu honit aby zaplatili členské ze svého a pak znovu s výplatou dotace, pakliže nějaká někdy bude... Angry
Já je předtím ještě budu nahánět se vzorkovnicemi, protože OO rozhodlo, že pro odběr měli je to nejlepší balení... Tak jsem si aspoň představoval, že členům tubusy rozdám, až budu vyplácet dotaci. Proč to ale mít jednoduché, nemáme přeci jinak co na práci. Jen když SZIF to bude mít na pohodu, hlavně nespěchat - březen, nebo třeba červen.
Ja je mam vybrane, ale nevim, jestli je s takovou poslu. Prispevky se mohli v klidu a v pohode zaplatit do konce roku a ne vymyslet praseciny s lednem.
členům poslat telefon na centrálu SZIF, ať jim to tam vysvětlej... proč se trápit za Křemencárnu, když neuměj nic zařídit ani vylobovat .... a zase nám to celý svět závidí ? Huh
Tubusy bych akceptoval, kdyby to byl pozadavek veteriny. Okres nema s meli nic spolecneho, mel odevzdava za cleny ZO,do CISu klepe objednavku vysetreni ZO a pokud ji ZO odevzda v kelimcich od jogurtu, tak ji odevzda v kelimcich od jogurtu.
Nevím, jestli je správné kritizovat SZIF. Ten konečně dělá důsledně svou práci. A že koneční příjemci v tom mají binec, to je vina žadatele a administrátora, že si to není schopný ohlídat přesto, že na to bere nemalé peníze.

Třeba se konečně ukáže, že tahle dotace se dá vyplácet bez dobře placeného a mizerně pracujícího zprostředkovatele.

Další hřebíček?
SZIF ne, ten dela svoje. Po palicich zaslouzi ti, co naucili cleny "platit "prispevky u prijmu 1.D. Jestli tu kontrolu zadosti vezmou zpetne i za minule roky...tak to bude v listopadu. Jeste, ze o tuhle blbost nezadam.
(18.01.2021 22:00)marek. napsal(a): [ -> ]Nevím, jestli je správné kritizovat SZIF. Ten konečně dělá důsledně svou práci. A že koneční příjemci v tom mají binec, to je vina žadatele a administrátora, že si to není schopný ohlídat přesto, že na to bere nemalé peníze.

Třeba se konečně ukáže, že tahle dotace se dá vyplácet bez dobře placeného a mizerně pracujícího zprostředkovatele.

Další hřebíček?

Tak ke kritice se dá použít všechno, tady jsi ale mimo. Administrátor a zprostředkovatel zpracovává podané žádosti 1.D. Za správnost údajů v žádostech odpovídá žadatel na základě čestného prohlášení. Tady se ale porovnávají žádosti s hlášeními ČMSCH. Administrátor nemůže vědět, jestli někdo hlášení ČMSCH poslal nebo neposlal, proto to není schopen ohlídat (a nebere na to žádné peníze). Je to jen další z povinností včelaře, u kterých si někteří řekli, že to neuznávají a pokusí se to pro letošní rok neposlat - a ono to několik let procházelo a letošní rok jim to procházet přestalo. Snad se někdy začne podobně chovat SVS.

Že to SZIF konečně kontroluje, je moc dobře. Pouze ta rychlost nic moc. A to se nesrovnalosti týkají cca 6000 včelařů.

(18.01.2021 22:04)JosPr napsal(a): [ -> ]SZIF ne, ten dela svoje. Po palicich zaslouzi ti, co naucili cleny "platit "prispevky u prijmu 1.D. Jestli tu kontrolu zadosti vezmou zpetne i za minule roky...tak to bude v listopadu. Jeste, ze o tuhle blbost nezadam.

V zásadě máš pravdu, ale za sebe jsem docela rád, když toho můžu co nejvíc spojit při jednom setkání, zvlášť v současné době. Takže když se povede vyplatit dotaci, vybrat příspěvky, zjistit, kdo bude chtít jaká léčiva, zpodpisovat vše, co jde. Já fakt nemám čas pro každý podpis nebo jednotlivost speciálně obíhat všechny členy naší ZO. Proto mi ten souběh výplaty dotace a výběru příspěvků přijde dobrý.
Prečo administrátor ?
Mám 10 včelstiev, ktoré nahlásim na CMSCH a súčasne nahlásim číslo účtu Idea
Ak takýto úkon včelár nedokáže, urobí to gramotná vnučka. To isté platí pre D2.
SVS resp. SZIF si môže fyzicky stav kedykoľvek skontrolovať. Tak to funguje u ostatných zvierat.
A fajka zhaslaWink
Co to je za blbost? Co bude ČMSCH dělat s číslem účtu? A co je to D2? Jestli to bude takto fungovat, tak to půjde jak po drátkách.
Alberte, hlasis nebo davas zadost na 2 nepropojena mista, zadosti na CSV, pocet vcelstev do CMCHS. Nepropojene registry. Napred jdou vsechny zadosti na CSV, z CSV na SZIF, ktery je kontroluje podle udaju z CMCHS... SZIF dotace pro jednotlive vcelare odmita vyplacet, za to plati CSV 5%...Takze zpetne jdou financni prostredky po kontrole SZIF na CSV, pak bud primo neclenum na ucet nebo clenum do OO, ZO... ..Debilkovo namesticko jak vysite. U Vas je to jinak.
SZIF už od listopadu porovnává dvě databáze,kde jsou rozhodující položky číslo chovatele a počet včelstev. Co tam ty úředníci dělají? Jestliže někteří chovatelé mají nesrovnalosti mezi hlášením ČMSCH a podanou žádostí, tak jim prostě dotaci nevyplatím a je to hotové. Otázkou je, v jakém pořádku je databáze na ČMSCH, když to někteří včelaři posílají přes služby České pošty. VK
O sluzby Ceske posty nejde, staci poslat doporucene. Od nekterych vim, ze se jim neulozilo ani elektronicke hlaseni.
(19.01.2021 7:27)NitraM napsal(a): [ -> ]V zásadě máš pravdu, ale za sebe jsem docela rád, když toho můžu co nejvíc spojit při jednom setkání, zvlášť v současné době. Takže když se povede vyplatit dotaci, vybrat příspěvky, zjistit, kdo bude chtít jaká léčiva, zpodpisovat vše, co jde. Já fakt nemám čas pro každý podpis nebo jednotlivost speciálně obíhat všechny členy naší ZO. Proto mi ten souběh výplaty dotace a výběru příspěvků přijde dobrý.

přesně tak, vezměte si když máte jenom 30 členů a s každým strávíte jen 10 minut, což je sotva pozdrav - ale většinou se každý zakecá i na půl hoďky...
a pokud tohle máte absolvovat víckrát, abyste si brali dovolenou .... a ještě všechno všem vysvětlovat, to fakt nebaví....
Nevyplatit je jasny a logicky krok..Tam pujde o bordel v databazi celkove. Jsem zvedavy jak dokazi stravit, ze cast vcelaru o dotace nezada vubec a bude jim tam prebyvat.Jini jsou po smrti, neodhlaseni.
Co 10 minut na clena, kolikrat ho mas v jinem okrese, kraji.Ja jich mam 60 a tretina bydli uplne jinde nez ma vcely. To znamena jim poslat email, tem co nemaji tak zavolat, tem co nemaji telefon, poslat dopis. To abych si sel nabit mobil,protoze nekomu kdo slysi kazde pate slovo vysvetlovat, ze ma platit prispevky, to bude boj.
Tohle vsechno jsme mohli absolvovat v klidu o vanocich,jenom kdyby svaz fungoval jako kazdy jiny spolek, kde si clen plati clenske z vlastni kapsy. A je je. Doslo k presunu do spravneho vlakna.
Vánoce jsou časem zklidnění a duchovního rozjímání, určitě bych je nechtěl trávit vybíráním příspěvků.
Muzes duchovne rozjimat a platit u toho desatek. Muzes u toho cinkani i rozjimat, proc jsi vlastne clen. Vanoce idealni cas na takove veci.
Přeci se dá napsat do včelařství, do kdy mají být zaplaceny příspěvky a jak vypočítat jejich výši a nemusí se každý kontaktovat zvlášť? Každý si pak sám kontaktuje svého výběrčího (což samozřejmě taky zabere čas, ale mohlo by to výběrčímu ulehčit). Nebo mi něco uniká Smile.
Unika. Svaz striktne netrva na zaplaceni do 31.1,ale na kremencarne by taky radi meli nejakou vyplatu. My trebas prispevky mame vybrane od vetsiny a poslem je z pokladny i za ten zbytek, coz se poresi behem vyplaty dotaci. Samozrejme je vyzvu k zaplaceni do konce ledna a presne vim, kam mne poslou...( | ) Tak nam clenske par mesicu budou dluzit. Nezblaznime se. Mozna uz taky bude cervenSmile
Problem je to pro ty ZO, kde se v pokladne pretlacuje bida z nouzi, a nemuzou to tak udelat. Ti musi vyrazit do covidoveho terenu a presvedcit vcelare, ze to maji zaplatit z vlastni kapsy. A to problem bude.

Do Vcelarstvi se to napsat jiste da, vyjde to vzhledem k uzaverce v breznu !!! Na svazovy web se to da taky napsat, ale misto toho je tam fotograficka soutez ve Slovinsku. Opravdu by svaz patrilo nechat par mesicu o hladu.
Referenční URL's