Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Neorganizovaný je vždy podezřelý, na toho je třeba přísný dohled, ještě že tohle jde mimo mě, nevidím k dotacím žádný důvod v převčelené krajině...
Slovo neorganizovany bych skrtl. Nikde neni psano, ze vcelar musi byt v nejakem spolku. Nemusi byt nikde, pak neni clen zadneho spolku, naopak muze byt organizovan jinde, pak neni neorganizovany.
Máš pravdu, měl jsem napsat člen ČSV, ale i člen PSNV je na tom v pohledu na administraci 1D dotace stejně.
Díky za opravu....
(30.07.2020 19:27)Petr Střelec napsal(a): [ -> ]Neorganizovaný je vždy podezřelý, na toho je třeba přísný dohled, ještě že tohle jde mimo mě, nevidím k dotacím žádný důvod v převčelené krajině...

Proč je podezřelý?
Protože není organizovaný. Normální (nepodezřelé) je jít s davem! Smile
Změny čerpání dotace pro nečleny ČSV - požadavek se posílá přímo na Sekretariát, ZO jen potvrzují umístění včelstev. Scan text ze Včelařství na stránkách VSMBO:
http://www.vsmbo.cz/app/webroot/uploads/...xt-web.pdf
Téma mají celkově pěkně zpracované zde:
http://www.vsmbo.cz/dotace-1d---zazimova...sim-letum-

Zdá se, že ZOčkům došla trpělivost s administrováním něčeho, za co čerpá prostředky na administraci ústředí.
Vzhledem k tomu, že nemám zapotřebí, aby se mě kdejakej jouda z ČSV producíroval po včelnici tak o 1.D nežádám a mám klid
(02.09.2020 11:16)Ivík napsal(a): [ -> ]Zdá se, že ZOčkům došla trpělivost s administrováním něčeho, za co čerpá prostředky na administraci ústředí.

Už vidím ty nešťastné včelaře, kterým bude sděleno že jejich zásilka s požadavkem a potvrzení nedorazila. Jinak řečeno že se ztratila. A zdůvodnění zamítnutí požadavku, že na dotaci není právní nárok, kdyby byl větší protest.

Jestli jde o lepší způsob nevím, vrcholem v dobrém slova smyslu by bylo kdyby se proces žádosti dotace D1 kompletně digitalizoval a oddělil od ČSV. Nařídit povinnost změn tz. přes internet dokumentovat přesuny včelstev a zakládání nových stanovišť, jejich rušení atd,do 7 dnů pro rychlou změnu dat v registru včelstev.

Internet má každý a kdo ne, má požádat schopnějšího nebo se začlenit tam kde stím pomohou. Pokud je možno udělat LPIS, je možné i zaměstnat pár úředníků co by kontrolovaly včelaře jestli žádají nato co mají. 5% z 80mKč je kolik výplat tz. kolik plně zaměstnaných lidí kontrolou nad D1? S pracovní dobou v pracovní dny po celý rok?
Tak tohle je hlavne vina ČSV a potažmo ss tim včelařů.Stat moc dobre vi jak vetsine zavrit hubu,vedeni ČSV se div neplazi po kolenou na medovych vecircich,pak jeste pozvastaj s ministrem na vystave a hlupaci vcelari vezmou tu ubohost jmenem 1D a jeste mlaskaj a vubec jim nevadi pri jejich hlouposti ze kdejaka blba koza nebo ovce ktera spasa a hnoji louku tak dotace na ne je nekolikanasobne vetsi pritom se desitky let vsude tvrdi nenahraditelnost vcel a jejich uzitek v zemedelstvi a pak takovej vysmech za 50 vcelstev (kdybych zadal ale nezadam) bych dostal tolik jako za 14 ovci,za ha louky uz je to navic jeste dotace za greening a sami si srovnejte cas a praci kolem 50 vcelstev a kolem 14 ovci....
Vcelarstvi je nejvic pohodnocena polozka na dotacich jak statu tak EU a drobnejma se vcelarum zavre huba aby nedrzkovaly na pesticidi a dalsi hnus...k tomu neni co rict
Problém je, že to co ty popisuješ je vázáno na plochu. Všechny ty různé dotační zemědělské dotace se pojí s půdou.
(02.09.2020 15:27)KTM napsal(a): [ -> ]... pak takovej vysmech za 50 vcelstev (kdybych zadal ale nezadam) bych dostal tolik jako za 14 ovci,za ha louky uz je to navic jeste dotace za greening a sami si srovnejte cas a praci kolem 50 vcelstev a kolem 14 ovci....
Vcelarstvi je nejvic pohodnocena polozka na dotacich jak statu tak EU a drobnejma se vcelarum zavre huba aby nedrzkovaly na pesticidi a dalsi hnus...k tomu neni co rict

A bude hůř. Chtějí zavést hlášení o počtu včelstev k dubnu a od toho pravděpodobně odvíjet 1.D = včelařství se definitivně zbaví všech úhynů = chemie se může lejt zvesela dál a peníze do bezproblémového včelařství netřeba.
(02.09.2020 11:16)Ivík napsal(a): [ -> ]ZO jen potvrzují umístění včelstev.

Na základě čeho?
Letos nebudu zadat na 50 vcelstev a vubec mi to chybet nebude ani jako clenovi.Tech 300 kc clenskeho + 50x16 pro svaz a 50 x15 kc do ZO mne rozhodne zily netrha... Jsou to jenom hloupe penize, nic smrtelne duleziteho.
Kdyz clovek zvazi smysluplnost tehle dotace, ktera se nyni zove podpora vcelarstvi, tak presun na vcelstva vyzimovana je logicky a uz tady mel byt davno.
Internet nema, tipnu, polovina starsich vcelaru,tudy cesta nevede.Lit penize do vcelarstvi tak, jak se to deje dnes pretavenim 1.D v clenske svazu, postrada jakykoliv smysl, vyznam tehle dotace tak jak ji prezentuji vyrocni zpravy je smesny a uplne vedle. V globale se jedna o velky bochnik, z ktereho ma kazdy vcelar par drobku. Tak proc pro ty drobky ztracet cas.
Jozefe ty jako předseda ZO ČSV Ptení bojuješ proti dotacím SIZF nebo proti ČSV organizaci a odvedeš co je nařízeno do CISU tomu nerozumím.

Ať se daří Zdewněk
Nemusis tomu rozumet. Prosel jsem si vice spolky, kde musel kazdy prilozit ruku k dilu,a sahnout do vlastni kapsy, aby se mohli spolecne bavit a fungovat (a slo to),proto tohle natahovani rukou a pristup clenu k celku beru z tohohle pohledu.
No to je Josefe skoro jako masochismus. Kdybyste nebyli v CSV a nežádal o dotaci OK, protože by těch 1800 Kč šlo pro Váš spolek, ale takhle když ty své peníze posíláš do černé díry, tak to je pro mě nepochopitelné.
Z jiného soudku, po našich členech ( nejsme v CSV), kteří mají svá včelstva v jiných ZO CSV chtějí za to potvrzení peníze 150 Kč, jmenovitě ZO CSV Opava. Odkud se bere nárok na tuto sazbu ? Ještě napíši předsedovi OO CSV Opava, pokud nepochodim tak Mgr. Machové a pak už zbývá jedině Ombudsman ?
Kontaktuj SZIF se stiznosti.Tahle lumparna by mne nenapadla ani ve snu.
Ja bych zase tak cerne ty ZO CSV nevidel, je obdivuhodne, co nas predseda pro propagaci a cleny dela a jak jde prikladem. Kazdy by si mel hlavne zamest pred vlastnim prahem
Jsem člen ČSV se zeptám ,Za prvé máme předsedkyni a vymenujte co za její působení pro nás udělala tak zavratného děkuji za odpověď.

Ať se daří Zdeněk
Tak myslím, že řeč byla o předsedovi ZO ČSV, ne o předsedkyni ČSV.
Referenční URL's