Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kdo vi. Uvidime jak se zachova SZIF a slibovane katrovani sklerotiku podle hlaseni do Hradistka.
Jak jsem vycetl, tak letos o 1.D zadalo 50291 clenu CSV a 1553 neclenu.Coz jaksi nepotvrzuje uvahy predstavitelu svazu, ze se v budoucnu houfne nahrne 3500 neclenu do svazu, jenom proto, aby to meli jednodusi s zadanim o dotace. Misto mozku-z dotaci kostku.
Dotace:
likvidace zdravého podnikatelského prostředí.
Josefe, je nás dost, co si 1.D nežádáme....
Zadosti o 1.D zacinaji byt zajimave. 6009 vcelaru nema aktualizovane hlaseni, 587 vcelaru v ustredni evidenci neni vubec a 10 neni ani nikdy nebylo. Ucinena materska skolka, kdy je kazdeho treba vodit za rucicku. Hlavne zadat a zadat a zadat.... Vice na http://www.vcelarstvi.cz.
(15.11.2020 19:06)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Josefe, je nás dost, co si 1.D nežádáme....
V tom s tebou Honzo nesouhlasím. Za prvé, jsou to mé peníze z mých daní, které přenechávám jiným, kteří se jistě neuzardí, ba naopak spokojeně zasunou. Za druhé, i kdyby ta dotace byla jedna koruna, tak mi za to stojí jim, v Křemencárně, přidělat práci a čím více nás bude, tím více jim to poleze krkem a snad se dočkáme toho, že to vzdají. V opačném případě nohy na stůl a zasunou provizi.
Trosku o jine dotaci -o zrusene dotaci na aerosol-hloupych 10 kc/vcelstvo,o kterou nase ZO nezadala nikdy.
Clenka-chci dostat 20 kc na aerosol
Predseda-o tuhle dotaci nezadame
Clenka-ja ji chci
Predseda po prohrabani lejster -u Vas se aerosol nedelal
Clenka-a co? Ja ji chci. Maruna ze sousedni ZO o ni zada. Chci 20 kc.
Predseda-pokud by se zadalo, dostal by ji ten, ktery by provadel aerosol.
Clenka -Coo??? Ten at to dela zadarmo, ja chci 20 kc, chci a chci,mam na ne narok, za 20 kc je pytlik rohliku. Kdo mi ho da?

Pavle nepoleze, jim ne. Poleze to krkem nam vsem dole, kteri kolem zadosti a vyplat behame za propisku,ale na Kremencarne tedy rozhodne ne. 2 mega z administrace pro sekretariat se nevzprici v krku jako kost z vanocniho kapra, 2 mega hladce projede az do zaludku.
Jakou verohodnost maji pak udaje o poctu vcelaru a poctu vcelstev v CR, pokud maji vcelari v hlaseni poctu nebo v registracich takovy bordel?
(20.11.2020 18:24)JosPr napsal(a): [ -> ]Pavle nepoleze, jim ne. Poleze to krkem nam vsem dole, kteri kolem zadosti a vyplat behame za propisku,ale na Kremencarne tedy rozhodne ne. 2 mega z administrace pro sekretariat se nevzprici v krku jako kost z vanocniho kapra, 2 mega hladce projede az do zaludku.
Ty naše nečlenský žádosti jdou do Křemencové a věř, že tam s tím bojují. Je třeba je našimi žádostmi zahltit.
Mně to Pavle s tů křemencárnů donde, tak jak dyž k měli napíšu, že obsahuje léčebný spad . Laborce je to u prd..e.
V těch seznamech není uvedeno 123+6 žádosti od nečlenů, ale kdo to je ? To může říct jenom SZIF, protože svaz je předal a hotovo.
Pěkné na těch seznamech je, že na ústředí Svazu ani neumí pořádně seřadit tabulku:

Zlín-Malenovice 107263
Znojmo 109295
ZO Registrační číslo chovatele
Zubří 186425
Žamberk 116686
(21.11.2020 6:06)Jirka Volák napsal(a): [ -> ]V těch seznamech není uvedeno 123+6 žádosti od nečlenů, ale kdo to je ? To může říct jenom SZIF, protože svaz je předal a hotovo.

To mi připadá v pořádku, ne? Je dobře, že se v tom konečně někdo snaží udělat pořádek, ale věcně hlášení na dotaci a do evidence spolu přímo nesouvisí. SZIF by správně měl kontaktovat všech 6000+ bordelářů, nebo pokud by nechtěl, natvrdo brát splnění hlášení ČMSCH jako podmínku dotace a v případě opomenutí dotaci zamítnout. To jsou dvě možnosti. Tady je ale přesně vidět dvojí věc - na jedné straně ona vzývaná svéprávnost včelařů (členů, nečlenů, je to jedno), na druhé straně to, jak má instituce typu SZIF možnost, zájem a ochotu, pracovat s jednotlivými včelaři, oslovovat je a něco u nich urgovat. Úplně stejné je to v případě SVS apod.
Pokracovani zoufalosti zadatelu o dotace, dalsi seznam od SZIF. http://www.vcelarstvi.cz.
Nejlepsi na tehle zadatelsko-dotacni tragikomedii je, ze cele se to deje kvuli castce na vcelstvo rovne prodanemu kg medu na vcelstvo. Budem vubec nekdy jako vcelari schopni stat na vlastnich nohou???
Mám tomu rozumět tak, že ani paní Machová nemá řádně evidovaná včelstva?
V seznamu hříšníků jsou mimo jiné i
Sekretariát ČSV - CENTRÁLA 156265
Sekretariát ČSV - CENTRÁLA 100643
Sekretariát ČSV - CENTRÁLA 197012
Nejsou to nahodou reg. cisla neclenu?
Asi máš pravdu. Těm, co se rozpadly ZO v okolí, vzal na sebe svaz, a proto je nelze přiřadit žádné ZO.
ve včelařství píší, že má špatně žádost 6649 požadavků. A je tam odkaz na vcelarstvi cz, kde je seznam jen 217 špatných žádostí? kde najdu zbytek 2432?
Na http://www.vcelarstvi.cz hezky prehledne. 1 kolo (1.vyzva SZIF) 6649 ,2.(dalsi vyzva SZIF) kolo 217 kusu. Hezky po ZO a registracnich cislech bordelaru a sklerotiku ke stazeni....Zavladla docela slusna panika po zadatelich, co kdyby to byly zrovna oni, kdo nedostane hrst drobnych....
Referenční URL's