Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(28.01.2021 11:22)Kohout napsal(a): [ -> ]Ano je. Dotaci dostaneš celou.
Dotace je 1000 příspěvky 600.
Dostaneš doklad že ti bylo vyplaceno 1000, že jsi zaplatil 600 a v obálce dostaneš rozdíl 400. Zjednodušuje to práci pokladníka i platbu příspěvků ve frontě a myslím že to každému vyhovuje.
Není to tak že bys dostal 400 protože ti bylo strženo 600 z těch 1000.
Byl jsem několik let pokladníkem a ono ač se to přesně takto dělalo tak to zas tak jednoduché nebylo. Pokud se to účetně neupravilo. Měl jsem kontrolu z finačního úřadu první problém byl že dotace nebyla vyplacena v plné výši a druhý že účetně to nebylo správně provedená transakce. Praktikovalo se to totiž takto spočítali se pohledávky jednotlivých včelařů a ty se odečetli od dotace následně se vyzvedl potřebný obnos a vyplatili včelařům co jim náleželo po odečtení pohledávek s tím že v sumárce se vše proůčtovalo. Celý tento proces byl špatně i když se tak dělal co dotace dotacema byly. Správný postup byť zpravidla pouze účetně je vyplatit dotaci v plné výši a až následně vybrat pohledávky a vše na každého jednotlivce zaůčtovat. V praxi se to dělalo tak jak píše Kohout přišla dotace ta se vybrala na pokladnu následně se udělala sumárka na výplatu dotace a fizicky se vyplácela ponížená o pohledávky na výdejové lístky, druhá sumárka + příjmové lístky na pohledávky, a podepisovalo se až se z tužek kouřilo. Včelaři se vyplatila tedy dotace ponížená o pohledávky . Pak sem musel letět do banky zase vložit finance které fizicky nopustily pokladnu. Prostě blbárna na entou. Stále jsem tlačil na to aby výplata byla převodem a každý včelař si zase převodem nebo složenkou zaplati svoje pohledávky. Pro pokladníka mnohem jednoduší práce jenže to nešlo že by spousta členů nezaplatila to ale mě bylo vcelku jedno jenže ve stanovách bylo že pokud člen nezaplatí příslušné poplatky tak vlastně končí členství. Dnes vše vyřešil virus a najednou se vyplácí na účet zcela běžně s tím že každý si následně musí nějakým způsobem uhradit své pohledávky.
Dnes mám svatý pokoj člen nejsem všechno si zařizuji sám . Ono toho zařizování zas až tolik není. Nahlásit evidenci, požádat o dotace(můžu a nemusím), léčit léky na předpis mi objedná každý veterinář a poslat vzorek zimní měly toť vše.
(28.01.2021 19:27)Josef Skala napsal(a): [ -> ]...jenže to nešlo že by spousta členů nezaplatila to ale mě bylo vcelku jedno jenže ve stanovách bylo že pokud člen nezaplatí příslušné poplatky tak vlastně končí členství...
(28.01.2021 19:27)Josef Skala napsal(a): [ -> ]Měl jsem kontrolu z finačního úřadu první problém byl že dotace nebyla vyplacena v plné výši a druhý že účetně to nebylo správně provedená transakce.
Oco pánům jde? Poslal bych je na poštu. Na každé České poště když jdu se složenkou a poukázkou výsledek je +- a = zbytek. To také dělá paní za přepážkou problémy? Provádí transakci nesprávně? Kdo to je? Má funkci pokladní. To samé v obchodě při odečítání stravenek, nebo láhví, prostě jedna operace a dvě aritmetické funkce.

Pokladní je funkce, která operuje s penězi. Není to ani předseda, ani jednatel. Pokud by místo pokladní(ho) vyplácel peníze důvěrník, tak tam to chápu, je v peněžní operaci třetí, finační transakcí pověřená osoba která nemá hlavní finanční funkce.

Nejlepší by bylo tedy zrušit povinnost pokladníka, protože takto jsou všichni pokladní podle FÚ vlastně blbci.
Výše dotace 1.D na webu svazu schovaná v info z aktivu.Tak jsem si nepožádal o 7920 kč,a vůbec mne to nemrzí Smile

Tak už je tam i rozhodnutí včetně důvodu zamítnutí a odvolací doby,aby tahle dotační komedie byla úplná.
Taky jsem nepožádal, léčivo Varidol si objednal a časopis dostávám. Čekám na řešení.
Jinak jsem v anketě odpověděl o vydávání Včelařství elektronicky, což mělo být již dávno. Bez mnoha věcí, hlavně obrázků, je ho o ničem.
Pokračování dotační tragikomedie kvuli hrsti drobných,zvouci se Podpora vcelarstvi na http://www.vcelarstvi.cz- informace pro vcelare,jímž byla částečně zamítnuta dotace.
Pro jistotu jsem seznam prošel, jestli na mě nebude někdo nasranej. Je to dobrý, nejsme tam.
hm....dobrá je ZO Sekretariát ČSV...
To můžou být neclenove,kterým žádal sekretariát.
aha. ale vypadá to blběSmile
T yto víš nebo si myslíš jinak je to fabulace.

Ať se daří Zdeněk
Údajně už jsou peníze na účtech ZO a v CISU chaos,někdo dostal,někdo byl krácen a jiní utreli nos,ač posílali hlášení v jedné obálce s těmi,kdo dostali.Bordel na n-tou.
Ty tomu věříš tož napiš kdo to dostal ,pokud vím nikdo možna se mylím a budu rád když mne vyvedeš z omylu.

Ať daří Zdeněk
Kdy to budu mít na účtě?
Zeptej se na Kremencarne,třeba dostaneš.Ja nežádam,tak je mi tahle almužna ukradená.
pro mě 23 tisíc není až zase taková almužna.....
(02.03.2021 21:12)JosPr napsal(a): [ -> ]Zeptej se na Kremencarne,třeba dostaneš.Ja nežádam,tak je mi tahle almužna ukradená.

Si moc bohatý. Tak plýtváš slovy. Ti lidi co si o D1 zažádali měli důvod, ty ne, tak jsi nezažádal. A ukradený ti to není, sleduješ vývoj bedlivě.
[quote='JosPr' pid='250771' dateline='1614712375']
Zeptej se na Kremencarne,třeba dostaneš.Ja nežádam,tak je mi tahle almužna ukradená.

Jen se zeptám ty peníze ,který nežádeš jsou (dotace) jsou z Křemercárrny nebo ze SIZF nevím jestli šetříš stát nebo administraci ČSV .

Ať se daří Zdeněk
Sleduju,protože se tenhle šaškárny budu ucastnit coby funkcionář ZO.Uz se těším,na radostné tváře parvcelstvovych vcelaru,co dostanou pár desetikorun na podporu jejich vcelareni.....Z našich větsich vcelaru se nenamáhal s podáním zadosti nikdo.Paradox?
každého věc, mě to tedy za 30 000kč stojí
Referenční URL's