Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nový počítačový systém CIS, do kterého to v ZO vyplňují, má ještě řadu much a někdy odmítne přijmout zadání, které je správné podle letošního požadavku. Tedy konkrétně, třeba vyžaduje číselný kód katastrálního území, i když by to pro letošek nemělo být povinné.
Není to jen u včelařů, jen si vzpomeňte třeba na registraci motorových vozidel.
ZO je povinna přijmout žádost o dotaci s údaji, které uvedl PetrM. Pokud by ji nepřijala, mohl byste ji žalovat o náhradu vzniklé škody.
Není ale jednodušší jim to čáslo katatr. území dát???
Jestli jste letos vracel Hradištku Potvrzení o registraci,(a to je Vaší povinností) tak v těch okénkách dole máte pěkně vedle sebe:
Reg.č. stanoviště, čís. kód katastr. území, Parcela č.........atd
To je takový problém jim to číslo z tohoto potvrzení nadiktovat???
(29.09.2014 17:25)Madra napsal(a): [ -> ]Petře s tim problém nemám, to je v pohodě, ale mne buzerovaly kvůli katastrálníku číslu POZEMKU, jinak jim to nejde a nedostanu dotace a spol...
Já si zjistil, že to nemusí vyplnovat, ale oni chtejí, prý to musí vyplnit.
Dokonce jedno stanovište je registrovano ná číslo popisné, a už jsem byl za padoucha, proč tam nemám kat. číslo pozemku, at si to v UE opravim, jinak....

Proto jsem sem umístil obrázek toho, jak vypadá v CIS formulář pro zadávání stanoviště, aby bylo jednoznačně vidět, co je a co není povinná položka v systému.
(29.09.2014 17:51)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Nový počítačový systém CIS, do kterého to v ZO vyplňují, má ještě řadu much a někdy odmítne přijmout zadání, které je správné podle letošního požadavku. Tedy konkrétně, třeba vyžaduje číselný kód katastrálního území, i když by to pro letošek nemělo být povinné.
Není to jen u včelařů, jen si vzpomeňte třeba na registraci motorových vozidel.
ZO je povinna přijmout žádost o dotaci s údaji, které uvedl PetrM. Pokud by ji nepřijala, mohl byste ji žalovat o náhradu vzniklé škody.
Není ale jednodušší jim to čáslo katatr. území dát???
Jestli jste letos vracel Hradištku Potvrzení o registraci,(a to je Vaší povinností) tak v těch okénkách dole máte pěkně vedle sebe:
Reg.č. stanoviště, čís. kód katastr. území, Parcela č.........atd
To je takový problém jim to číslo z tohoto potvrzení nadiktovat???

Pane Šumera opět opakuji, mne nejde o katastrální číslo ÚZEMÍ, mne sekýrovaly kvůly katastrálnímu číslu POZEMKU.

Osobně vidím CIS dobrým směrem a program sám je v tom nevinně, jde o lidi....



Oni to Petře chtěly vyplnit stuj co stuj vše (i nepovinné položky)i když jsem s tim výslovně nesouhlasil....
Ano, jde o lidi...

To celkem chápu, že jsi nesouhlasil. Zvláště pak, pokud si vynucovali něco, na co nemají právo a není to pro administraci dotací povinné.
(29.09.2014 17:25)Madra napsal(a): [ -> ]... mne buzerovaly kvůli katastrálníku číslu POZEMKU, jinak jim to nejde a nedostanu dotace a spol...

Madro, nevím jestli sousloví "katastrálník čísla POZEMKU"je tvá chybka nebo chybka toho kdo u vás zadával informace do CISu, ale takový termín neexistuje.
Trochu se zorientujme v katastru nemovitostí http://nahlizenidokn.cuzk.cz/
... tam si můžeš vybrat zda budeš vyhledávat informace k místu kde máš umístěná včelstva podle čísla parcely (musíš ho znát) nebo podle čísla popisného u stavby(musíš ho znát). Po zadání čísla parcely nebo domu ti vyběhnou všechny informace včetně čísla katastrálního území. Nic víc a nic míň než číslo katastrálního území se do CISu nezadávalo. Jako dobrovolná informace mohlo být uvedení čísla parcely a to v tom výpisu z katastru nemovitostí máš jak pro parcelu, tak pro parcelu pod budovou.
Yaw
Yaw: prosim neber za slovíčko, když je to katastrální číslo území, beru že to je o hodně přesnější než PSČ, nehledě na to, že o jednu poštu se mohou dělit více obcí s rúznými ZO.

Pokud zadám číslo pozemku (parcelní číslo) zadává se přesná adresa, což jsem si nepřál.
(30.09.2014 20:07)KaJi napsal(a): [ -> ]Já taky rozumím, jen mi nejde dohromady směšování soukromého osobního postoie se spolkem. Samozřejmě s někým nemohu ani do hospody. Smile
Já se vzdal funkcí abych se nemusel v názorech omezovat a klidně psát SVS aby mi vysvětlili co znamená to ČSV v MVO SVS.
Ale když to vezmu logicky - MADRA asi není v PSNV a je v ČSV a kdysi je tady docela i hájil.
A taky dělá potíže s 1D a nedodal všechny údaje a ještě pobuřuje v Křemencové. Smile
Taková osoba pak nastavuje logice zrcadlo. Protože vzato čistě logikou .... ... .. Smile

Mno když už se bere jmeno boží darmo do papule.... Smile)))

Nechci tu pitvat své postoje, protože toto je vlákno o PSNV a o dění v něm nemám páru a ani potuchy natož abych byl členem, proto se k PSNV nevyjadřuji, ale pokusím se několika slovi vyjádřit své postoje a v čem drobátko pobuřuji.

Jestli jsi si Karle všiml, skoro dva roky jsem se tu nevyskytoval, za tu dobu se událo několik zásadních osobních věcí a trošku malinko víc jsem se zatvrdil a radikalizoval. Takže když se mi něco nelíbí, jsem jak dva spřažený buldozery a jdu za tim. Na dotace 1.D jsem dodal všechny předepsané doklady, jen prostě nesouhlasím, aby na ústředí měli přesné adresy stanovišt.
K tomu mne vede několik důvodů a včera někdo psal, proč mi to vadí?? Vždyt to stejnak posílám na UE.
Ano posílám list na ústřední evidenci, kde mají přesné adresy stanovišt, ale je to státní firma, byť ve formě A.S. a myslím, že data jsou tam zabezpečena a dostanou se k nim pouze lidé povolaní a max. s důvodem kontrolovat, jestli jsem nezneužil dotace.
Kdežto ČSV je pořád soukromá osoba, nebudem si povídat lidé ve vedení se občas mění rychleji než panduláci na orloji a nikde neni napsáno, jak jsou data zabezpečena a že časem nedojde k jejich zneužití.
Ano základní organizace ať maj na kousku papírku napsáno, že včely jsou na adrese tam a tam, ale prostě nesouhlasím, aby to bylo na ústředí. Nevidím ani základní důvod aby to měli.
Tam jim stačí jen celkový počet včelstev (dotace a poplatky).
Bohužel jsem narazil na lidi, kdy tímto postojem jsem prudič a i když si jich vážím, musel jsem to trošku zahnat do ad absurdna.
Ono taky každymu trolovy na rohu nedáváme RČ a čislo OP na potkání.
Další co mne dostalo bylo opravdu jednání tajemníka svazu, kdy jsem opravdu pět minut čuměl na telefon s otevřenou papulí a neveřícně kroutil hlavou....

Můj problém má řešení, ať takové či makové, nějaké se najde, ale myslím, že po všech těch slovech co jsem tu před lety popsal, asi nastal čas přestat mlatit hubou a něco dělat, to, že bych odešel od ČSV by vůbec nic neřešilo, právě naopak, ti co chtějí prosadit své zájmy by byly silnější a pak by jsme se možná divily.

Byl bych jak můj 75- letej otec, k volbám nepůjdu a pak bych kafral nad tim jaký hajzlíci nahoře sedí...



PS: omlouvám se, že je to zde, i když to sem pravdepodobně nepatří.
(30.09.2014 23:20)Madra napsal(a): [ -> ]Ano posílám list na ústřední evidenci, kde mají přesné adresy stanovišt, ale je to státní firma, byť ve formě A.S. a myslím, že data jsou tam zabezpečena a dostanou se k nim pouze lidé povolaní a max. s důvodem kontrolovat, jestli jsem nezneužil dotace.
Kdežto ČSV je pořád soukromá osoba, nebudem si povídat lidé ve vedení se občas mění rychleji než panduláci na orloji a nikde neni napsáno, jak jsou data zabezpečena a že časem nedojde k jejich zneužití.

To že ČMSCH je státní firma víš, nebo si to myslíš ? Podle mě je to obyčejná a.s. s pro mě zcela neznámými lidmi, něco akcií tam má i stát prostřednictvím PGRLF, jinak majiteli (držiteli akcií) je jeden svaz či občanské sdružení vedle druhého. Jak jsou data u ČMCHS zabezpečena ? Jaká jsou tam opatření na ochranu osobních údajů, že můžeš tvrdit, že jsou v bezpečí a pod dozorem pouze povolaných osob ? Poděl se s námi o osobní zkušenosti. Já totiž přicházím do styku s ČMCHS prostřednictví jednoho listu A4 ročně, v lepším případě mailem a o této a.s. vím už jen to, že je její struktura pro mě naprosto nepřehledná.
ČSV je soukromá osoba ? Mě osobně zatím nikdy žádný spam nebo nevyžádaná pošta z ČSV nebo Dolu nepřišla. Pouze mi chodí upozornění o postřiku od soukromého zemědělce a můžu tě ubezpečit, že adresu z obce, nebo ČSV tehdy adresu určitě nezískal. Dopis přišel 14 dnů po registraci u ČMCHS, kdy chovatelka nebyla ani členem ČSV a ani neměla hlášeny včely na obci, protože fyzicky ještě žádné neměla. Kde ten agronom jen tu adresu dostal ? Jakou mám záruku, že mi nezačne posílat nabídky na mléko nebo obilí k topení ? Pracuji jako bezpečnostní technik a bohužel musím několikrát denně strpět, kdy mi nějaký hejhula na vrátnici ať v bance, ministerstvu, policii, armádě či muzeu opisuje data z občanky. Asi jsem získal určitou odolnost a vypsat jednou ročně papír mi problém nedělá.

Tohle podle mě není státní a.s. bez panduláků ve vedení se zárukou bezpečnosti dat.
http://obchodni-rejstrik.podnikani.cz/26...vatelu-as/
http://www.cmsch.cz/cs/management-cmsch-a-s/
namátkou jeden z akcionářů ČMCHS
http://obchodni-rejstrik.podnikani.cz/49...y-fond-as/

Výroční zpráva 2013
Vlastníky akcií jsou tito akcionáři:
Svaz chovatelů českého strakatého skotu 23,4%
Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR 23,4%
Unie chovatelů hospodářských zvířat 5,2%
Svaz chovatelů prasat v Cechách a na Moravě 8,84%
Český svaz chovatelů masného skotu 2,2%
Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR 1,47%
Český svaz chovatelů 1,47%
Podpůrný a garanční rolnicý a lesnický fond, a.s. 33,99%
Česká republika, Ministerstvo zemědělství 0,01%
já na to zírám, dík za informaci, mi posíláme svoje data hospodskému a do teplárny a spoluvlastník je MZ,
tomu nerozumím, já myslel, že takový úřad plně vlastní stát Huh

NÁZEV: Českomoravská společnost chovatelů, a.s.
Českomoravská společnost chovatelů, a.s. - náhled vizuálního zobrazení vztahů obchodního rejstříku

IČO: 26162539
Z. KAPITÁL: 29.2 milionů Kč

Obchodní rejstřík: aktuální výpis | úplný výpis | vztahy osob | předměty podnikání

Datum zápisu:
9. března 2000
Spisová značka:
B 6442 vedená u Městského soudu v Praze
Obchodní firma:
Českomoravská společnost chovatelů, a.s.
Právní forma:
Akciová společnost
Předmět podnikání:
provozování zemědělské výroby
hostinská činnost
výroba tepla
Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona

plnění úkolů vyplývajících z ustanovení § 23 zákona č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), a to na základě pověření Ministerstva zemědělství České republiky k vedení ústřední evidence hospodářských zvířat a zvěře ve farmovém chovu
rozvod tepla
distribuce veterinárních léčivých přípravků
veterinární léčebné a preventivní činnosti v chovech zvířat
(30.09.2014 23:20)Madra napsal(a): [ -> ]Ano posílám list na ústřední evidenci, kde mají přesné adresy stanovišt, ale je to státní firma, byť ve formě A.S.

To jsi vedle, jak ta jedle. Dřív to bylo SRO a dnes je to AS. Má v ní sice nějaký podíl i stát prostřednictvím MZE, ale jinak je to normální společnost založená za účelem generování zisku! A UE vede "pro stát" za peníze. Je to její předmět podnikání, umí to. Nejde o žádnou filantropii ani výkon státní správy, je to normální podnikání. Stejně tak by si na to mohl stát najmout Rittiga, nebo Microsoft- je to jen správa dat soukromou firmou pro stát. Takže myslím, že bys měl svůj postoj, založený zjevně na nějakém Tvém mylném dojmu, přehodnotit a přestat soukromé firmě posílat adresy stanovišť- přeci je nebudeš dávat soukromé firmě Smile - pak pro mě budeš -ve světle svého vyjádření výše - názorově koherentní.
Jestli to prosím dobře chápu správa databáze chovatelů je zadaná jako outsourcing v soukromé firmě.
A to je posvěcený vyhláškou,zákonem Huh
Tak se mi zdá, že tato informace je pro mnoho lidí nová a překvapivá a poněkud to mění i pohled na ČSV - 1.D. Možná ale díky tomu ta ÚE tak dobře funguje - hlášení emailem, zasílání potvrzení obratem. Kdyby to byl státní úřad, tak má na všechno měsíční lhůty.
Pro mne to překvapivé není. Stát dává různé zakázky a to včetně dodávek pro armádu státním firmám. To je vcelku normální.
Sice by mne zajímalo zda je na i na ten registr občas vypsána veřejná soutěž o státní zakázku a jeho provozování na nějakou určitou dobu.
To že princip zadávání takové státní zakázky je obdobný zakázce pro administraci 1D - o tom žádná. Existuje výběrové řízení pro administraci 1D nebo někdo ma MZe porušuje předpisy o státních zakázkách?
Kolik stojí taková státní zakázka pro administraci 1D? Pokud je administrace 1D placená služba - proč ještě platí včelař za administraci tuším 5% ?
Dotace musí být vyplacena v plné výši - toto se ale neděje jelikož si ČSV hned strhává (léčivo, administrace, členské příspěvky) - není to proti podmínkám 1D ?
Na rozdíl od registru se kterým je možné komunikovat elektronicky administrace 1D se musí vyřizovat papírově a výplata na účet je nemožná.
Nemám nic proti administraci 1D v ČSV pokud bude vybrána ve výběrovém řízení a v podmínkách pro výběrové řízení bude vyplacení na účet konečnému příjemci a elektronické přijímání žádosti o 1D.
Tímto směrem je nutno tlačit MZe místo kritiky ČSV. Ta se dá kritizovat jen za způsob vyplácení nyní.
Tak musím říci, že i pro mne je to překvapivá informace, neb jsem se evidentně mylně domníval, že ČMSCH je opravdu státní úřad.
Tedy z toho mi vyplývá otázka. Jaký je rozdíl mezi pověřením akciové společnosti správou a archivováním dat a pověřením OS nebo ted již ZS zpracováním a distribucí dotace 1.D??
V obou případech jde totiž o to že jiný subjekt než je stát vykonává výkon státní správy.
Takže jsem zvědav jestli bude i na toto podán dotaz na ombudsmanku. Nechci ani domyslet kolik takovýchto výkonů státní správy je přeneseno na třetí nestátní subjekt.
Ach jo, jak už to tak vypadá, tak se nám začnou asi opět hromadně množit státní úředníci a zase nám budou kvůli tomu zvedat daně Sad
Včelař neplatí za administraci žádných 5 %. Pět procent za administraci vyplácí Mze ČSV, jsou to ale peníze mimo dotaci 1D. ČSV si nestrhává peníze za léčiva, členské příspěvky – pokud se to děje, tak si to strhává pokladník ZO aby si usnadnil práci s vybíráním peněz za léčiva a příspěvky.
Dotace 1.D se musí vyřizovat papírově, protože je to žádost o peníze, nestačí ani naskenovaná žádost s podpisem. V bance Vám taky nedají peníze, když by jste jim poslal žádost elektronicky (internetové bankovnictví je něco jiného). Do registru zasíláte pouze počty včelstev, tam nemusí být originál podpisu.
No a když se žádá o peníze - přeplatek na dani - a dává se daňové přiznání elektronicky a žádný originál podpisu nepotřebuji a peníze posílají.
SLÁVA FÓRU,
že se člověk aspoň k informacím dostane i když samozřejmě mohou být zkreslená
TICHÁ POŠTA JE TICHÁ POŠTA Big Grin
(01.10.2014 11:41)moravák napsal(a): [ -> ]Včelař neplatí za administraci žádných 5 %. Pět procent za administraci vyplácí Mze ČSV, jsou to ale peníze mimo dotaci 1D ...

No dobrá těch 5% je ztrženo z částky na dotaci, které MZe pro 1.D přidělí. Poté se zbytek rozpočte počtem včelstev a výslednou částku by měl dostat včelař. Je tedy otázka jak to brát. Těch 5% mu vlastně bylo dopředu strženo nebo těch 5% je hodnota státní zakázky. Kolik to je - podléhá ta částka pravidlům pro vypsání výběrového řízení?
Není ztrženo, ale navýšeno!!!
Opět mylná hodně rozšířená informace.
Jak klopotná, těžká a dlouháááá je cesta k pravdě!
Referenční URL's