Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(14.09.2014 20:05)slapetka napsal(a): [ -> ]Dobrý den,
chci si požádat o dotaci na včelstva 1D. Mám šest včelstev.
Nedávno jsem změnil trvalé stanoviště včelstev. Bohužel nevím registrační číslo aktuálního stanoviště. Toto registrační číslo stanoviště musím vyplnit do žádosti o dotaci.
Psal jsem na Hradištko, kde mi řekli, že nové číslo mi přidělí, ale že to trvá, že momentálně jsou zahlceny. Dále mi bylo sděleno, že K dotaci mám přiložit kopii žádosti o nové stanoviště.
Bohužel nevím, jakou žádost tím myslí? Myslí tím snad vyplněný formulář o hlášení počtu včelstev, který se posílá na Hradištko?

Děkuji za odpověď

Měls to poslat o 3 tydny dříve, zařizoval jsem stanovište začinajicim včelařum a měli to doma do 2 dnů....
Madra, já se pod tu hromadnou žádost podepisuji. Jak mám podle tebe garantovat to, že chovatel nežádá dotaci na větší počet včelstev než které nahlásil do Hradištka coo??
Bazíruješ tady na nějakém katastrálním čísle. Upozorňuji tě, že mnoho chovatelů ho nemá ani v tomto hlášení uvedeno. Dále katastrální číslo pozemku nepatří mezi citlivá a chráněná data. na ikatastru si najdeš majitele jakéhokoli pozemku. Takže prosím nedělejte z komára velblouda.
Martine myslím, že jsi mimo. Hlášení do Stažistka je povinností chovatele včel vůči státu danou zákonem. Neslučuj s povinnostmi člena občanského sdružení ČSV. Podle tvé filosofie by po mě mohl svaz také žádat kopii daňového přiznání, výpis trestního rejstříku, .....
jjvcela, nemáš tak úplně pravdu. Samozřejmě, že toto hlášení je prioritně povinností chovatele vůči UE. Ale pokud žádáte o dotaci 1.D, tak zde je již vazba na hlášení počtu zazimovaných včelstev. Takže požadavek na tuto kontrolu je zcela legitimní a má svou logiku.
My se jen, Martine v dialogu neslyšících snažíme dobrat významu slova doporučení v jistých vymezených a specifických komunitách ...
Jak to děláte u vás v ZO?
"People writing songs that voices never share and no one dared
Disturb the sound of silence ..."

Jiří
Ale MArtine, vždyt nti to pak může bejt jedno, pošleš soupis, a oni to porovnají s tím co je hlášeno, pokud to nesouhlasí stačí poslat dopis, ve znění Vážený pane, vážená paní z důvodu nesrovnalostí kdy nesouhlasí počet hlašených včelstev se žádostí o dotaci, se žádost zamítá, na odvolání máte 30 dnů....

Basta fidly, vždyt by tak odpadla i hodne starostí vedení zo, peníze by šli na účet přímo lidem, nemusely, by vybírat peníze, počítat peníze, vš vypapírovat...

Jak ted zjistíš že si někdo nežádá víc??? Vždyt ti ani nemůžeš být tim kdo to může kontrolovat, jediný kdo může kontrolu provést je MF a MZe...
Madra a proč to doposud stát nedělal??
Bud se mu nechce a nebo na to nemá kapacity. Je to asi i o tom, že je na kompletní kontrolu celkem málo času.
Co se týká kontrol tak jsem jeden z těch co to kontrolovat mohou a kontroluji. Tedy mějme na mysli žadatele o dotaci 1.D.
Opět se vracíme k tomu co jsem psal. Mnozí zde krutizují to, že určitou činnost vykonává CSV. Jestli je to dobře či špatně nehodnotím. prostě je to momentálně rozhodnutí státu, že to tak je. Pokud se stát rozhodne příště jinak bude to jinak.
Kdy to sakra někteří pochopí?? To je to tak složité??Angry
Ale Martine vždyt to stát dělá, on poskytuje dotaci, on kontroluje přes UE jestli se to plní, svaz tak maximálně může vydat potvrzení, že na území té a té ZO se nachází na stanovišti číslo tolik a tolik včel. Dál už svaz nemá nárok cokoliv posuzovat, rozhodovat. Pak už jen rozešle peníze ZO a počká na vyučtování.

Nikde v celém oběžníku nečtu, že by svaz rozhodoval o přidělení dotace.
A pak teď se bavíme o dotaci jak jí zprocesovat, svaz má celých cca 5 000 000 důvodů proč se proto hlásit, spíše mne štve to, že si chce do CIS zadávat adresy a katastrální čísla pozemků kde mám včely. Dotoho svazu je absolutní prd kde mám včely. Proč chce aby se to vyplnovalo do CISu když jediné číslo které potřebuje je registrační číslo stanoviště??
Kde mám jistotu,že se k nim na ústředí nedostane nějakej jarin co to bude chtít zneužít?? Co je komu do toho na kterém pozemku mám včely, komu pozemek patří.
Že to ví ZO, že támhle na louce pod skalou mám včely je v pořádku, ale dál jim dotoho není nic, jestli to je parcela 145/5, nebo 1/1....

Moje soukromí, můj hrad....



To bych mohl pak rovnou psát na ústředí, že si tam a tam chci dát včeli, jestli mi to laskavě svolují a povolují....
Ještě bych rád podotknul, že argumentovat tím, že by měl sedět počet včelstev hlášený do ÚE a k D1, není správné už z podstaty. Do ÚE se hlásí stav k 1.9. bez dalších podmínek. Naopak D1 je podmíněna určitou silou včelstva a neexistencí jiné dotace. Také nejsem povinen žádat o dotaci na všechna zazimovaná včelstva. Samozřejmě by nemělo bý žádáno o dotaci na více včelstev, než hlásím do ÚE.
Madra
Bohužel nemáš tak úplně pravdu. Já jako ten kdo příjmá tvoji žádost o dotaci mám za úkol zkontrolovat, zda tvoje žádost obsahuje všechny údaje, které dle pravidel dotace má žádost obsahovat. Mám právo zkontrolovat i jestli počet včelstev která uvádíš odpovídá stavu které máš. z toho plyne, že mám právo i zkontrolovat zda nenárokuješ dotaci na více včelstev než máš nahlášeno v UE.Pokud údaje které uvádíš jsou v rozporu s dotačními pravidly tak mám právo takovouto žádost odmítnout nebo žádat nápravu. Pokud máš problém s tím, že chci zadat do CISu číslo katastru kde máš včely tak to číslo můžeš začernit. Ovšem pokud budu chtít tak si to číslo stejně klidně zjistím a zadám si ho kam chci a nemusím se tě ani na tvé povolení ptát. Prostě u tebe udělám kontrolu, tak zjistím kde ty včely máš a potom si dle této polohy najdu na ikatastru to dané číslo. "To, že toto číslo potom někde uvedu třeba na dveřích globusu není porušením ochrany osobních údajů"
Ted jsem to schválně přehnal a zahnal až do absurdna tak mne prosím neber za slovo. Chci tím jen naznačit, že dnes v době internetové a kdy je katastrální číslo veřejný údaj je tvoje obava úplně lichá. Ale jak jsem psal výše. Pokud ti to udělá dobře tak můžeš to číslo na tom listu z UE začernit. Opravdu to není povinný údaj, bez kterého by nemohl dotyčný jednatel či předseda ZO zpracovat tvoji žádost.



(21.09.2014 19:51)Michal K napsal(a): [ -> ]Také nejsem povinen žádat o dotaci na všechna zazimovaná včelstva. Samozřejmě by nemělo bý žádáno o dotaci na více včelstev, než hlásím do ÚE.

A o tom to je. A ne že by nemělo, ale nesmí být!!!
Právo v podstatě nemáš, protože já ti nemůžu doložit že tam ty včely mám registrované.

Ten dokument co posílají majlem si klidně udělám na kolik včelstev budu potřebovat včelstev a že ti něco dám k nahlédnutí není to že to je registrováno. A ten co posílají poštou ještě snadněji, pokud mám k tomu jehličkovou tiskárnu - asi jediný problém.
Takže to jsou doklady které nejsou pro prokazování - nemají ani razítko.

Ty se ujímáš na vlastní žádost /a ČSV na distribuci dotace bazíruje a trvá/ toho že ji zadministruješ.
A přímo v pokynech je napsáno že od nečlena nemáš nic chtít. Takže je to vaše vnitřní věc, já bych ty co to nepředloží vyloučil pro vzpurnost. Pro výstrahu všem. Smile

Pokud by ČSV a SZIF chtěl provést skutečnou kontrolu oprávněnosti, tak ten soubor s reg čísly a počty včelstev pošle do Hradištka ke kontrole a ti mu v souboru označí položky které se neshodují a ty buď uvede do pořádku nebo neproplatí. Tak jak se to dělá u Evropskýh dotací. Pokud vím, nic tomu nebrání a to že je někde nějaké pověření ČSV kontrolou neznamená že musím žádost prokazovat doklady nad rámec vyhlášky.
Když vynecháme tu možnost do které to směřuje po letošním fiasku že to bude zrušeno úplně nebo to bude vyplácet přímo SZIF podle podkladů z UE.
Nedávno jsem tady popisoval anabázi s získáním potvrzení o registraci v jiné ZO. Do CISu nelze vstoupit s tím samým reg. číslem z jiné ZO, tak proč mi někdo má potvrzovat, že mi on dotaci nedává. Mě to hlava nebere. Zřejmě došlo k schizofrennímu zacyklení.
Honza
To je slang, Důvěrníka Okrsku PORUČENÍ.


Zároveň se omlouvám a děkuji všem funkcionářům že po to všem co musí od vrchnosti i vzpupných poddaných vytrpět se na to nevykašlou a neuvedou naše včelařství v neorganizovaný chaos.

Ale nemůžu si pomoci, když jsem viděl odevzdávání žádosti o D1 přišlo mi to tragickomické.


Podobně jsem litoval ty co nám museli vysvětlit na povinných školeních nedostatek toaletního papíru.
Honzo, tvoje zásadní chyba mít včely na území jiné ZO. Kdyby jsi řekl že tam kde máš včely je pozemek tvé ZO protože to musíš vědět nejlépe jelikož tam máš včely, tak nikdo nemůže nic namítat.

Hranice ZO si určují sami včelaři, tak se neboj zodpovědnosti a rozhodni.
KaJi, jistě, samozřejmě můžeš si takových hlášenek vyrobit kolik chceš a já to ani nemusím poznat. Tak takto přemýšlí "svobodný" a nezávislý včelař. Smile Musím se smát. Místo aby se zapřemýšleo, jestli to nemá alespoň malou logiku, zvláště když ty jsi jeden z těch co nejvíce křičeli o rozporu stavu včelstev v UE a CSV tedy na dotaci 1.D, tak už vymýšlíš jak to posvést a jak to nedělat. Řeknu ti to takto. Nejvíce se bránívají ti, co mají co tajit. Neříkám, že to musí být pravidlo, ale bývá to tak. A u tebe je také vidět o co ti jde. Vůbec nejde o nějakou dotaci, o nějaký papír z UE. Ty jsi jeden z těch kterým jde primárně o to jak zaútočit za každou cenu na CSV o peníze a je ti úplně jedno že třeba plačeš na špatném hrobě jak jsem tu již jednou napsal. Hlavně, že se šije do CSV. Klidně mi nasekejte tisíc červených palců,ale je to tak.
Jinak v pokynech není nikde napsáno, že po nečlenech CSV nemám nic chtít. Je tam, ale napsáno, že CSV vypracuje vnitřní směrnici k administraci a kontrole dotace.
Jinak nemusíš poskytovat doklady nad rámec vyhlášky. K tomu tě nikdo nemůže nutit. Ovšem pokud děláš kvůli prkotině zbytečné drahoty pak se nemůžeš divit, že třeba k tobě se půjdou podívat na kontrolu jestli je vše ok.Na to právo samozřejmě mají, pokud žádáš o tuto dotaci. Ale to třeba ty určitě nežádáš, protože znám tvůj postoj k dotacím takže to nemusíš řešit.



(21.09.2014 20:29)jjvcela napsal(a): [ -> ]Nedávno jsem tady popisoval anabázi s získáním potvrzení o registraci v jiné ZO. Do CISu nelze vstoupit s tím samým reg. číslem z jiné ZO, tak proč mi někdo má potvrzovat, že mi on dotaci nedává. Mě to hlava nebere. Zřejmě došlo k schizofrennímu zacyklení.
Honza

Tak na toto pozor. Ten doklad o umístění a nežádání dotace na včelstva v katastru jiné ZO je povinný doklad. Pokud je nedodáte tak je to nesplnění dotačních pravidel a dotyčný jednatel tato včelstva pro dotaci neuzná. Pokud to podvedete dle návodu asi profesionálního podvodníka KaJi tak vám hrozí, že v případě zjištění budete muset dotaci vrátit a můžete být za to popotahován. Nenechte si prosím v tomto radit od KaJiho, není to rozumné.
Já ti jen logicky vyvracím tvůj argument a naznačuji logické řešení.

Ty buď překročíš pravomoce a podmíníš dotaci tím že ti přenechám doručení registrace - to by bylo průkazné z tvého pohledu ale já bych byl v nepříjemné situaci, neboť se mě nikdo nebude ptát zda jsem ti to odevzdal ale zda jsem to odeslal do UE.

A pokud jsi si nevšiml, tak navrhuji celkem ověřené řešení které funguje.
Pokud by ČSV a SZIF chtěl provést skutečnou kontrolu oprávněnosti, tak ten soubor s reg čísly a počty včelstev pošle do Hradištka ke kontrole a ti mu v souboru označí položky které se neshodují a ty buď uvede do pořádku nebo neproplatí. Tak jak se to dělá u Evropskýh dotací.

Až v tom CISu seberete data tak ten soubor pošlete na ověření do UE, tam jim to dá 60 minut práce / a pošlou vám zpět seznam neshod a shod.
Děkovat nemusíte, tohle není na Nobelovku, to se běžně dělá. Ale je to možné taky pojmout jako test co všechno lidi vydrží a dělat to tak jak se to letos dělá aby byl binec v evidenci ještě větší.


Spousta chudáků starších včelařů si myslí, že když ten papír musela donést a ukázat jednatelovi atd tak to stačí a už jej nemusí nikam posílat protože pokud ano tak to tam snad poslal jednatel sám. Že si to zkontroloval, opsal a už teď už je to jedno.
Martine, omlouvám se, ale tohle je dialog hluchých. Dotaci poskytuje stát, žádáme stát, stát musí kontrolovat. Nikdo jiný se do toho nemá co plést. A jestliže se plete, je to špatně. Ale budiž, ať tedy administruje. Ale kontrola občanského sdružení a všechny ty problémy s ní spojené, to je prostě proti dobrým mravům i proti právu.
Disciplinovaní služebníci tohoto absurdního systému srazí podpakty a provedou. A ve svém svědomí si to asi i vyřeší. Což mohu i nechápat ... Někomu to holt vadí ...
Smiř se s tím ... Prostě vadí. A to systémově. Utíkat se k argumentům, že se za každou cenu snaží rozvracet a špinit ... to je jen známkou nedostatku argumentů a dokladem toho, že se hájí neobhajitelné ...Wink
Toť vše. Spousta slov o ničem.
Jiří
citace z podmínek dotace
"• Český svaz včelařů, o. s., vypracuje „Vnitřní směrnici
k administraci a kontrole dotací“ (viz str. DOTACE 5 této vnitřní
přílohy časopisu Včelařství)."
Já vím, že vy zvířátka v lese jste se domluvili na subotniku, ale nám rybám je ukradený povídal zajíček plavající v tůňce.
Wink
A nám nečlenům jsou vnitřní směrnice ČSV jen pro informaci.


Nic ve zlým, všichni co to letos vydrží mají můj obdiv a úctu. Já bych s tím seknul, dělat někomu nahoře vola.
Martine ad jedna, neřekl jsem nekontroluje, ale že nerozhoduje, to je rozdíl, protože chci dotaci na 6 včelstev, zkontroluje se 6 včelstev v pořádku a je to, nemůžeš pak říci dotaci nedostanete proto že se nám nechce jí dát.


Dále ano není problém si na CUZK zjistit číslo parcely, ale bez mého vědomí a souhlasu to nesmíš nikde uchovávat či používat, nehledě na to, že mnoho parcel kde jsou včely, ani včelařum nepatří, pak se to týká uplně cizích osob... řeší zákon 101/2000 o ochraně osobních údajů...

Svaz chce, aby se dokladalo hlášení evidenci chovatelů, ale to je úřední dokument v kterém nesmím škrtat a zatajovat, nehledě že svaz to:
A) chce odeslat do hradištka sám, což by bylo logické, neb tak by měl jistotu, že jemu jsem nestrčil jednu žádost a jinou s jinými daty neposlal sám do UE.
B) uchovavat k dotaci jako přílohu (což nevím proč, má žádost, kde se počet včelstev musí shodovat s UE.

A proč potom nemá svaz přístup do UE a žebrá dokumenty po žadatelých???
On nemá právo rozhodovat kdo dotaci dostane a kdo ne, on je pouze zprostředkovatel....



(21.09.2014 20:57)MartinP napsal(a): [ -> ]citace z podmínek dotace
"• Český svaz včelařů, o. s., vypracuje „Vnitřní směrnici
k administraci a kontrole dotací
“ (viz str. DOTACE 5 této vnitřní
přílohy časopisu Včelařství)."

Správně psáno, ale směrnice svazu není závazná pro nečleny....

Mojí povinností je pouze dodat formulář pro dotaci 1.D s případnými potvrzeními o počtu včelstev na stanovištích které vystaví ZO kde včely mám (ano klidne umožním nakouknutí) a svaz pouze tyto dokumenty musí archivovat 10 let, nikde se nepíše, že smí uchovávat přesné adresy mých stanovišť a nikde se nepíše že jim musím dát papír pro UE....
Referenční URL's