Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jak je vidět, na systému dotace 1.D. se asi nic nezmění. Současný stav dotovat zazimované úly vyhovuje všem. Včelaři dostanou dotaci, ČSV si strhne příspěvky na včelstvo. A ti, kteří chtějí někomu znepříjemnit život, tak můžou jít kontrolovat a rozebírat včelstva v prosinci. Jen nerozumím argumentu ohledně byrokracie. Požadavek potvrzování toho, že jsem na včelstva umístěná v jiné ZO ČSV u této ZO nežádal, a to, že mám včelstva nahlášená v ÚE je přece zbytečný. To je možné zkontrolovat elektronicky. Pokud je to se snižováním byrokracie myšleno opravdu vážně, tak v zásadách pro rok 2014 by tento nadbytečný požadavek již být neměl.
(26.02.2014 17:28)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Ten, kdo disponuje životaschopným včelstvem v polovině dubna, ten podmínku opylování prakticky splnil, protože to včelstvo s velmi vysokou pravděpodobností svou práci odvede. Tedy vyplacená dotace předem je na místě.

Klidně, to je čas, kdy dolňáci už mají první oddělky a můžou mít o třetinu víc než na podzim. Ale doufám, že horáci nebudou nic proti tomu namítatBig Grin.
Pilní dolňáci toho více opylí, pokud nejsou opilí. Tak si to zaslouží.
(26.02.2014 9:43)Jiří Přeslička napsal(a): [ -> ]Ohledně kontrol počtu včelstev a síly:
Asi mám ve znalostech pravidel 1.D. mezery. Někde jsem nenašel, jak dlouho je třeba mít včelstva (živá a v síle), aby byla pravidla splněna. Pokud to někdo najde, prosím o zveřejnění. Pokud hodlám dělat kontrolu, je třeba mít nadefinované parametry. Kdy a co kontrolavat.
K termínům:
Žádat na jarní stavy se asi neprosadí. Současný stav ZO ČSV z uvedených důvodů vyhovuje. A je to i logické. Proto bude asi nejlepší to tak nechat. Je třeba ale vydiskutovat nastavení pravidel tak, aby to většině vyhovovalo a neumožňovalo dělat nějaké naschvály. To možnost kontrol v zimním období umožňuje.

Navrhuji:
Podmínka dožití včelstev do 31.5.
Žádost o dotace k 1.9. jako dosud s tím, že k tomuto datu se aktualizuje ÚE. Výplata standardně s tím, že převod na účet může provést ZO. Prostředky na to jsou, jen je použít a vyúčtovat. Někde to již nyní tak dělají. K tomu by bylo potřeba na žádost přidat kolonku číslo účtu. To by vyhovovalo i ZO. Napsat příkaz je jednodušší než sáčkovat peníze.
K 1.4. by byly včelaři povinni nahlásit úhyny do ÚE a vrátit neoprávněně vyplacené dotace na účet ČSV k tomu zřízený (o tyto neoprávněně vyplacené prostředky bude navýšena dotace následující rok). Na včelstva, která nepřežijí zimu, asi není možné brát dotace. V této souvislosti bych se rád zeptal, jak se nyní provádí vracení peněz. Jaký je na to tiskopis, a kam se peníze vracejí.
Kontrola počtů včelstev nahlášených v ÚE:
Z CIS vygenerovat do ÚE soubor žadatelů, jejich stanovišť s počty včelstev na dotace. ÚE porovná stavy a soubor chybných vět odešle SZIF. Nesrovnalosti by řešil SZIF po své linii. S tím by ČSV neměl žádnou práci.
Kontrola včelstev a síla by se prováděla 2.4.-31.5.
Na těchto pravidlech by se mohli dohodnout členové ČSV i neorganizovaní. Je to jen návrh. Každopádně stávající pravidla jsou nevyhovující. Také by mě zajímalo, jak se nyní postupuje, když kontrola zjistí nesrovnalosti. Podává se nějaké hlášení na ZSIF? Jaký je tiskopis hlášení? Nebo se to jen vykřičí na schůzi?

Trošku se ztrácím. Jiří co je myšleno "povinni hlásit úhyny do ÚE". Tím je myšleno do Hradišťka? Tak to zas včelaři podpoří ročně Českou poštu o 0,5 mil. Tedy jestli pošlou hlášení poštou a známka bude za 10 Kč.
Když pak dotace bude 97,5 Kč tak se to fakt vyplatí!!!

To samý si myslím v příspěvcích (asi nejsou vaše tak si je na sebe nevztahujte) kde se hovoří o oddělcích jen přes zimu - tedy vytvořit včely jen pro dotaci. Čas a náklady na krmení a léčení fakt někomu stojí za to jít touto cestou!!! Asi jsem ve škole chyběl, protože v tom zelená čísla nevidím.
Třeba zakrmí jenom pár kilo a v únoru je spoji.Big Grin
Příjde mi to tak že některým ta matematika asi tady moc nejde Wink
(26.02.2014 20:37)NB1 napsal(a): [ -> ]Trošku se ztrácím. Jiří co je myšleno "povinni hlásit úhyny do ÚE". Tím je myšleno do Hradišťka? Tak to zas včelaři podpoří ročně Českou poštu o 0,5 mil. Tedy jestli pošlou hlášení poštou a známka bude za 10 Kč.
Když pak dotace bude 97,5 Kč tak se to fakt vyplatí!!!

Asi jsi již dlouho neposílal dopis. Ted už stojí 13,-kč Smile
ježíš Martine to jsi neměl říkat těm naším odpůrcům CSV teď budou počítat 50 000 včelařů x 13kč = 650 000 kč Big Grin
RE:Dotace 1.D.Podpora včelarstvi
Chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo víc informací:Dnes v Agrospoji 10.3.2014 číslo 11 vyšly zásady kterými
se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2014 na základě zákona č. 252/1997,kde vyšel formulář
na žádost Dotační program 1.D. Podpora včelařství.
Je to tak udělané tak, jak kdyby si mohl včelař požádat sám.Neví někdo nějaké podrobnosti?
(26.02.2014 22:36)MartinP napsal(a): [ -> ]
(26.02.2014 20:37)NB1 napsal(a): [ -> ]Trošku se ztrácím. Jiří co je myšleno "povinni hlásit úhyny do ÚE". Tím je myšleno do Hradišťka? Tak to zas včelaři podpoří ročně Českou poštu o 0,5 mil. Tedy jestli pošlou hlášení poštou a známka bude za 10 Kč.
Když pak dotace bude 97,5 Kč tak se to fakt vyplatí!!!

Asi jsi již dlouho neposílal dopis. Ted už stojí 13,-kč Smile

Děkuji za informaci a opravení. Já mám v zásobě známky "A" tedy v té době za 10,- Kč Wink takže aspoň České poště včelaři přispějí o 3 Kč víc - tak to má být. Smile
Dobrý den,
chci si požádat o dotaci na včelstva 1D. Mám šest včelstev.
Nedávno jsem změnil trvalé stanoviště včelstev. Bohužel nevím registrační číslo aktuálního stanoviště. Toto registrační číslo stanoviště musím vyplnit do žádosti o dotaci.
Psal jsem na Hradištko, kde mi řekli, že nové číslo mi přidělí, ale že to trvá, že momentálně jsou zahlceny. Dále mi bylo sděleno, že K dotaci mám přiložit kopii žádosti o nové stanoviště.
Bohužel nevím, jakou žádost tím myslí? Myslí tím snad vyplněný formulář o hlášení počtu včelstev, který se posílá na Hradištko?

Děkuji za odpověď
no hlavně dotace 1D se podává do 15.9. tedy do zítřka a já tomu rozumím tak jako ty, že registrační číslo zatím neuvedeš a dáš přílohu poslání hlášení o počtu včelstev kde žádáš o nové stanoviště.
TAk přátelé, dneska jsem na svaz zůstal civět jak Alenka z říše divů na zrcadlo .....

Neb volali mi ze ZO, že chtějí katastrální číslo pozemku kde mám včely, že jim to jinak nechce vzít v CISu žádost o dotace, stanovište je hlášeno na číslo popisné a můj názor je, že na dotace má stačit registrační číslo stanoviště nikoliv jeho katastrální číslo, holt chce svaz něco navíc, což se mi zas tak moc nelíbilo. Tak jsem se zdravě nakrknul a začal kolečko, ústředna křemencová, nevíme přepojíme na účtárnu, tam něco mlely , že bych měl dopis který dostávám z Hradištka odevzdávat ZO a tam že to je (co takové listovní tajemství??) a u mne stejnak není, je tam číslo popisné....
Tak Mgr. Machová tam nebyla, dali mi číslo na nového tajemníka pana Petrů....

Pánové jak ten člověk chce prezentovat a vlastně řídit svaz to věru netuším a nemám páru....
Dovolal jsem se zvednu to.
Dobrý a krásný den přeji Milan Petrů...
Dobrý den pane Petrů, Soukup, chci se zeptat jak je to s CISEm. že chtějí katastrální čislo pozemku, což podle mne to svaz nepotřebuje a ani nemá nárok.....
chtěl jsem to slušně sesumírovat, když se jen najednou v telefonu potichu ozvalo: "Na to vám odpovídat nebudu, zadávet se to nemusí nashledanou...." tut tut utut...

Samozřejmě opakovaně se dovolat, abych se aspoň slušně rozloučil a popřípadně dozvěděl podrobnosti se nelze... telefon nikdo nezvedá....
MADRA - tak to jsem zvědavej jestli mi taky zavolají, protože v papírové žádosti žádná kolonka na katastrální číslo pokud vím není Big Grin koukám, že ten jejich pokrok mít vše v počítači je zajímavý divadlo Big Grin
http://www.vcelarstvi.cz/informace-ze-zasedani.html

Jde taky o to jestli to někdo čte.....



NB1: tak jako řešit se musí i nepříjemné věci, né strčit hlavu do písku, vezmi si,m že to je vlastně člověk který řídí provoz svazu... Předseda se měmí, ale vše podepisuje i tajemník... A přitom je mi jasné, že vlastně on je nový....

Ale podlouhé době mám chuť ZO zjednodušit počítání dotací a říct, že at se neobtěžují se členskými poplatky....
MADRA: Milan Šimonovský nevolá o zápisích ze schůzování předsednictva apod. to jen na vysvětlenou - takže v tvém odkazu to asi nenajde.

K tvému příspěvku - je zajímavý jak jsou všichni dostatečně informováni o postupu a co musí nebo nemusí být v žádosti. Také jejich přístup k tomu aby se dostali k informacím od Hradišťka je zajímavý - to je jako bych sousedům musel ukazovat daňové přiznání aby si nemysleli, že jsem na nové auto peníze ukradl.
V poho to bylo jen o zapisech,.... celé jsem to nečetl.

Podle mne si ČSV chce ušetřit práci a zmapovat si kde stanoviště jsou a protože CIS je velká revoluce, tak to chtějí spláchnout jedním vrzem, protože normální tajemník ZO v kategorii 60+ nad tim badat nebude...

To chtít můžou, ale řekl bych, že to by se musel změnit zákon, neb do ČMCHS to posílám ze zákona a jsem za to zodpovědný já jako chovatel, svaz má z administrovat dotaci, né posuzovat správnost o počtu včelstev, pak si představuji, že bude excel tabulka kde bude chovatel, jeho registrační čislo v Hradištku, či rč a vedle počet včelstev a pošlou do ministerstva financí, to tabulku vezme, vyžádá si tabulku z hradištka spojí a hned vidí kde se stala chyba... a kontrolu provede ministerstvo financí pokud to nesouhlasí...

Proto se ve všech dokumentech na dotaci nachází registrační čísla chovatele a stanovišt, svazu to může být ukradené.... Ba dokonce oni se v tom ani nemají rejpat, protože pokud bych nebyl členem svazu, oni to ani nesmí uchovávat....



A mezi námi štve mne to z principu....
podle mě se do toho nemají nejen rejpat, ale ani by jim nemělo příslušet administrovat nečlenům žádosti o 1D, kde jsou osobní údaje tedy rodné číslo! K rodným číslům občanů by neměl být volný přístup nějakými funkcionáři nestátního mezičlánku.
(19.09.2014 16:34)Madra napsal(a): [ -> ]TAk přátelé, dneska jsem na svaz zůstal civět jak Alenka z říše divů na zrcadlo .....

Neb volali mi ze ZO, že chtějí katastrální číslo pozemku kde mám včely, že jim to jinak nechce vzít v CISu žádost o dotace, stanovište je hlášeno na číslo popisné a můj názor je, že na dotace má stačit registrační číslo stanoviště nikoliv jeho katastrální číslo, holt chce svaz něco navíc, což se mi zas tak moc nelíbilo. Tak jsem se zdravě nakrknul a začal kolečko, ústředna křemencová, nevíme přepojíme na účtárnu, tam něco mlely , že bych měl dopis který dostávám z Hradištka odevzdávat ZO a tam že to je (co takové listovní tajemství??) a u mne stejnak není, je tam číslo popisné....
Tak Mgr. Machová tam nebyla, dali mi číslo na nového tajemníka pana Petrů....

Malinko vysvětlím pár věcí, nebot o CISu něco vím neb s ním pracuji. Není pravda, že by jim to nebralo žádost kvuli tomu, že tam nezadají katastrální číslo pozemku. Nebere to pokud není číslo stanoviště.
Jinak nechápu, že s katastr. číslem děláte drahoty. Pokud to máte na čísle popisném tak není problém si to najít na ikatastrech. Takže nejde o žádný tajný a důvěrný údaj. Prostě mi to ze strany Madry přijde tak trochu jako kapric. Hledáte problemy tam kde nejsou.
Paní Machové se nedovoláte, protože už není zaměstnanec svazu.
Trošku mě zaráží, že profesní komora, která je dána zákonem a jejímž členem jsem taky povinně ze zákona, musela rodná čísla odstranit ze své evidence a přidělit každému nesmyslné individuální číslo.
Naproti tomu zájmový spolek včelařů ho po mně chce na každém rohu. Smile Je to vůbec legální??
(19.09.2014 18:40)MartinP napsal(a): [ -> ]
(19.09.2014 16:34)Madra napsal(a): [ -> ]TAk přátelé, dneska jsem na svaz zůstal civět jak Alenka z říše divů na zrcadlo .....

Neb volali mi ze ZO, že chtějí katastrální číslo pozemku kde mám včely, že jim to jinak nechce vzít v CISu žádost o dotace, stanovište je hlášeno na číslo popisné a můj názor je, že na dotace má stačit registrační číslo stanoviště nikoliv jeho katastrální číslo, holt chce svaz něco navíc, což se mi zas tak moc nelíbilo. Tak jsem se zdravě nakrknul a začal kolečko, ústředna křemencová, nevíme přepojíme na účtárnu, tam něco mlely , že bych měl dopis který dostávám z Hradištka odevzdávat ZO a tam že to je (co takové listovní tajemství??) a u mne stejnak není, je tam číslo popisné....
Tak Mgr. Machová tam nebyla, dali mi číslo na nového tajemníka pana Petrů....

Malinko vysvětlím pár věcí, nebot o CISu něco vím neb s ním pracuji. Není pravda, že by jim to nebralo žádost kvuli tomu, že tam nezadají katastrální číslo pozemku. Nebere to pokud není číslo stanoviště.
Jinak nechápu, že s katastr. číslem děláte drahoty. Pokud to máte na čísle popisném tak není problém si to najít na ikatastrech. Takže nejde o žádný tajný a důvěrný údaj. Prostě mi to ze strany Madry přijde tak trochu jako kapric. Hledáte problemy tam kde nejsou.
Paní Machové se nedovoláte, protože už není zaměstnanec svazu.

Promiň, ale on problémy nehledal jen zdělil ostatním co musel díky ZO řešit až s tajemníkem ČSV viz. http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Dulezi...3#pid87963
Referenční URL's