Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Přeji vám to a ani já nevím na jaké úrovni tak bylo rozhodnuto. Pustil jsem to z hlavy nebot mně nešlo o osobní spor,ale o princip dodržování daných pravidel.
Jinak souhlasím s vámi v tom ,že je potřeba vést diskusi na téma změna nebo řekněme zpřesnění podmínek tak, aby nemohlo docházet k podobným případům jako byl ten váš.Sám jsem již v tomto smyslu vyvinul určitou aktivitu směrem k vedení CSV.
já myslím, že nebýt D1 tak vedení svazu a administrativa nemá do čeho píchnout, aspoň to ukazují informační výstupy Big Grin
Včera mi bylo emailem "vyhrožováno" Smile z OO, že nejsem zadán v jejich Wink CIS a jestli si ihned nezařídím nápravu, že budu 1.D vracet pro neoprávněné čerpání! Big Grin

Neoprávněné čerpání?

Žádost o 1.D jsem předal včas (14.09.2014) vyplněnou místní ZO a co je mi do nějakého programu CIS, který si vymýšlí více údajů než žádá MZe! Jestli tedy bude někdo něco vracet, tak já to rozhodně nebudu!

Vedli se zde diskuze o čísle parcel apod. Dávám sem k přečtení část citace od okresního zástupce RV aby jste si udělali vlastní názor!
Citace:Pokud tam není číslo katastrálního území, tak je nepořídí a v tom je asi ta chyba proč se to nedostalo do CIS. Též musíte najít číslo parcely na které stojí včelstva i to v CIS musí být. Údaje o včelaři se vedou v takovém rozsahu jako jsou vedeny v Hradítku a tak dlouho jak dlouho jste tam přihlášen jako chovatel. Přikládám přehled KU, jinak je najdete v Katastru nemovitostí na jeho webu.

UŽ ABY DOTACE VYPLÁCELA FUNGUJÍCÍ STÁTNÍ INSTITUCE, NEBO JE RADŠI ZRUŠILI!!!
Mě by zajímala směrnice která stanoví, že hranise ZO jsou totožné s katastrálními, jak tak všichni automaticky předpokládají, že si ČSV samozvaně rozdělil republiku jak v Jaltě podle katastrů.


Zajímavé, ža takový seznam nevisí na nějaké úřední desce SVS nebo SZIF - tedy katastr - kontakt na ZO, aby včelař i úřad věděl kdo za co zodpovídá.

Pokud taková směrnice je, pak je asi spousta ZO které musí 1D vrátit, protože to nedodržují, nebo naopak to povídaní o katastrech tady ve vlákně i jinde jako podklad pro 1D je jen blábol. Cool
Územní působnost ZO určuje okresní výbor po projednání s příslušnými ZO. Mapa Okresních organizací je na stránkách CSV
Je tam kontakt na jednatele OO a ten chovateli poskytne v případě zájmu informaci o tom, pod kterou ZO spadá konkrtétní katastr.
Uznávám, je to trochu na dlouhou ruku, ale kdo chce ten se dopídí.
To samé bych mohl říci o tom, kde se nový chovatel dozví, že má podat registraci do UE, že to má vůbec udělat atd. Na vše jde najít nějaké ale. Prostě chovatel se musí zajímat. To je celé. Myslím si ale , že nemá cenu to ted rozebírat.
Bude se jednat o dotaci 1.D pro rok 2015.
Určitě bude na stole mnoho témat v dané věci, které se budou muset ujasnit.
Za prvé se bude muset MZe vypořádat s názorem úřadu ombudsmana.
Poté přijdou na pořad dne konkrétní otázky jako jsou např.
dotace 1.D podle zazimovaných či vyzimovaných včelstev
zpracování a distribuce dotace jen přes jednu organizaci (je jedno či státní nebo spolek jak nyní) či i možnost zasílat samostatně
úprava podmínek pro žádost o čerpání dotace
úprava formulářů tak, aby precizně odpovídaly podmínkám přiznání dotace
a jistě je spoustu dalších věcí, které budou předmětem jednání.
(29.11.2014 12:19)MartinP napsal(a): [ -> ]Myslím si ale , že nemá cenu to ted rozebírat.
Bude se jednat o dotaci 1.D pro rok 2015.

Jenže já osobně řeším výhrůžky od OO týkají se dotace 2014
Citace:Vážený příteli jste na velikém omylu, jste neznalý zákona 154/2000 a jeho prováděcích vyhlášek, kde ČSV je vyjmenované jako uznané chovatelské sdružení, které vede plemanou knihu včestev a organizuje plemenářskou práci na celém území ČR prostřednictvím svých organizačních složek a tou je i ZO. a čerpá podklady o chovatelích z ústřední evidence jako výchozí dokumentaci k realizaci tohoto zákona Vaše chování ve mě vzbuzuje pochybnosti jako o chovateli včel.který má určité povinnost ve vzahu k tomuto zákonu a k evidenci vedené pro realizaci tohot zákona u ČSV Jsem donucen zpracovat podnět pro Plemenářskou ispekci a FU v j Hradci k prověření oprávněnosti přijetí dotace jak ze strany správnosti dokumentace a síly zazimovaných včelstev,které jsou dány podmínkami pro výplatu dotace. Dále jelikož neste členem ČSV neni moji povinností vám vysvětlovat co máte a co ne. A tudíž mě již neotravujte. Mám dostatek práce se zpracováním I
Nehledě na to, že je to vrcholná ukázka arogance, mě zaujala věta:
Citace:ČSV...čerpá podklady o chovatelích z ústřední evidence
To slyším poprvé a docela mě to udivuje.
Michale K to samé udivilo mě a nerozumím tedy proč po mě chtějí katastrální číslo a číslo pozemku, když čerpají podklady z ústřední evidence?
Já bych se na nějaké výhrůžky okresního papaláše, který si ani po čtvrt století nevšiml, že se změnil režim, vykašlal. Někdy si připadám jak když nechci podepsat vstup do JZD a kvůli tomu se moje děti nedostanou na školu.
(29.11.2014 13:29)Michal K napsal(a): [ -> ]Já bych se na nějaké výhrůžky okresního papaláše... vykašlal.

Ono se vlastně ani na výhružky vykašlat nemůžeš a když splní co napsal, jseš nucen absolvovat ABSURDISTÁN v podobě otvírání všech úlů a kontrol jestli ještě i v prosinci nebo lednu ještě obsedají 7 rámků, které obsedali k 1.9.2014 (nebo přesunout včelstva do Miroslavovi země) Smile!
To je právě také otázka, jestli musí včely obsedat 7 rámků i teď. Musely k 1.9. Někde se to tu řešilo, že kontroly mohou probíhat nejpozději do výplaty dotace.
A pokud jde o plemenářskou komisi, dej vědět, jestli ti naměřili správné loketní indexy Smile
Jestli takový člověk představuje průměrný vzorek toho co řídí české včelařství, vysvětluje to téměř vše.


Máš kliku že to máš kousek do Rakouska.Wink
V každém případě bych jeho mail poslal na UOOU aby se k tomu vyjádřili. Tím bych začal. A doopravdy.
Máš šanci na smeč. Jestli někde není uvedeno v zákoně, že musíš všechny data předat třetí osobě (ČSV - musí nahlásit níže uvedenému úřadu co vlastně obsahuje jejich databáze), tak mají smůlu a stěžuj si na úřado pro osobní ochranu. Jakékoliv Tobě přidělené osobní číslo může evidovat třetí osoba jen s tvým souhlasem. Prostě bych si stěžoval na MeZ. Ten by Ti měl odpovědět, co je potřeba k evidenci dotací (co po Tobě ČSV může chtít) a zároveň se zeptej, kde můžeš žádat o dotace be prostředníka, nebo zda je ČSV určen zákonem k administraci dotací. Jestli je chceš naštvat, tak se ještě zeptej, jestli proběhlo výběrové řízení na administrátora dotací 1.D.
Edit: jestli na tebe začnou chodit kontroly, tak je písemně požádej podle zákona o svobodném přístupu k informacím, kdo Tě nahlásil(udal). Když se tam bude často opakovat ČSV (2 a vícekrát) tak bych je požádal, aby se zdrželi šikanování a pohrozil soudem.
Sakra chlapy vy mě vyzíváte k VENDETĚ! Smile To se musí dobře promyslet a jednat s chladnou hlavou, ale děkuji za tipy jak postupovat abych se domohl práva a bez mého souhlasu nebyli osobní údaje shromažďované v CIS po celou dobu mého včelaření!
V případě že jsi jim nikdy nepodepsal shromažďování osobních údajů, tak by je neměli evidovat, ale jde to i zrušit písemně. Po písemném dotazu na ČSV (klidně OO) by měli odpovědět, co všechno obsahuje databáze a zároveň by měli všechno co o Tobě evidují poskytnout k nahlédnutí. Neposkytnou - pošlu na ně úřad pro osobní ochranu a ten dává mastné pokuty. Samozřejmě vše písemně. Mě udivuje, že stát předá právo vést osobní údaje na občanské sdružení i když nejsi členem toho sdružení. A výplata 1.D jsou peníze a ty jsou adresné - osobní údaje.
Já to čtu tak, že je třeba konat, ne se s nimi dohadovat. Ten pán napsal, že z nějakého zákona mají právo nahlížet do UE a mají právo na přístup k osobním informacím všech včelařů.

Poměrně závažné sdělení pro všechny včelaře.
Velmi by mě zajímal oficiální a publikovatelný názor vedení na Jaromírovu situaci. Tam by museli trochu přemýšlet, jak z toho ven a dle mého názoru by to stáčeli na nesprávný postoj a názor funcionáře OO. Co třeba, Jaromíre, otevřený dopis?
(29.11.2014 15:54)maci01 napsal(a): [ -> ]V případě že jsi jim nikdy nepodepsal shromažďování osobních údajů, tak by je neměli evidovat, ale jde to i zrušit písemně. Po písemném dotazu na ČSV (klidně OO) by měli odpovědět, co všechno obsahuje databáze a zároveň by měli všechno co o Tobě evidují poskytnout k nahlédnutí. Neposkytnou - pošlu na ně úřad pro osobní ochranu a ten dává mastné pokuty. Samozřejmě vše písemně. Mě udivuje, že stát předá právo vést osobní údaje na občanské sdružení i když nejsi členem toho sdružení. A výplata 1.D jsou peníze a ty jsou adresné - osobní údaje.

Ale já ten dotaz přece na jednatele OO směřoval - písemně tedy elektorinicky né dopisem! Jaké údaje o mě v CIS budou a jak dlouho je tam bez mého svolení (protože jsem v žádosti o dotaci nenašel nikde žádnou zmínku, že dávám souhlas k archivování po celou dobu mého včelaření v nějakém CIS)!

Myslím, že odpovědi jsem zde zveřejňoval!

Ale děkuji všem co mi dáváte nápady zde i přes email! Vážím si všech co mi pomáháte! Smile Prosinec si kazit nebudu, ale jestli zazní text písně: zákon je zákon, vůl zůstane volem... budu v lednu jednat!

Přeji všem trošku předem klidný adventní čas Smile a lepšího zpracovatele dotace pro rok 2015!

Jaromír

P.S. S tím počkáním to dělám též kvůli starým lidem v ZO (a mé bývalé kamarádce správkyni CIS), kteří nechtěně udělali chybu a nečleny prostě vyplatili a špatně zpracovali! Tím to "vyhrožování" od jednatele OO na můj soukromý email, že jestli nedoložím číslo parcely a katastru ... ale to už jsem zde psal!
E-mail není oficiální dokument. ČSV by musela mít datovou schránku a Ty taky. Pak by to bylo ofiko. Vše co takhle pošleš, tak je elektronicky podepsané a dle nařízení má stát tuhle komunikaci upřednostňovat. Být štoura, tak si jí taky udělám a žádný úřad už mě neopomene upozornit. Se divím, že PSNV takovou schránku nemají. Pak už by je určitě nikdo neopomenul pozvat. Úředníci to ví.
Právě jsem dočetl zprávu na svazovích stránkách.Rozklad nákladů dotace D1.Po zamyšlení opravdu veselé čtení jen by mohl být v případě dělení této dotace drobet podrobnější u financí ktré připadnou svazu a okresu.U Organizace je mi to známo dělal jsem za svého členství než jsem byl hospodaření především svazu znechucen pokladníka tak vím že se finance z této položky se nesměli použít na občerstvení a odměny a muselo se vše dokladovat na okres který to následně podstoupil výše.Svaz to je jiná liga tam si klidně 800 tisíc rozdělí na mzdy,ale třeba jim křivdím možá tam mělo být na dobročiné účely.
Také mi připadá že dotace je používaná jako jistý druh obchodu jako něco za něco což sice v jisté míře chápu ovšem nějak těch kolonek začíná přibývat a některé požadavky považuji za zbytečné a spíše mi to připadá že chce někdo mít přehled v uvozovkách i o tom kam chodím v případě rychlého běhu když nemám na včelnici splachovací hajzlík.Co bude další požadavek pro splnění podmínek pro čerpání dotace?Nakonec to vše odnáší jen ti poctivci bordeláři si s něčím takovím hlavu nelámou prostě má pár starých úlů na plácku za hnojištěm kam se mu každý rok něco narojí následně něco vytočí dotace ho nevytrhne protože u tří včelstev mu stejně nic nezbude a organizovaný včelař co že to je?Pokud pak někdo na fakt že má včely(přičemž to že vůbec má včely je někdy nezjistitelné) poukáže tak než se to vyřídí tak už je nemá nebo řekne že o nich prostě neví že za to hnojiště nechodí.A teď sem zvědav čím mu budeme vyhrožovat?No pokrácením dotace zřejmě né.Čím je včelař poctivější tím víc kolonek musí vyplnit nakonec každý dobrý skutek musí bít po zásluze potrestánSmile
Referenční URL's