Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(29.11.2013 9:35)Tomáš Palata napsal(a): [ -> ]Já mám problém v tom, že nějak nemůžu najít smysluplné využití těchto peněz (krát počet včelařů) Svazem. Tedy smysluplné pro řadové včelaře, ne pro Svaz nebo subdodavatele Svazu.

Příklad. Z příspěvků včelařů se zaplatila účast několika funkcionářů v Kyjevě. Každého nás to vyšlo na desetikorunu, oplátkou za to si o Apidomii můžeme zadarmo přečíst v časopise. Kdybysme jeli všichni za své, stálo by to každého včelaře tisíce a zkolabovala by půlka Kyjeva i s přilehlým okolím.
(29.11.2013 11:59)Kohout napsal(a): [ -> ]oplátkou za to si o Apidomii můžeme zadarmo přečíst v časopise.

A který časopis konkrétně máš na mysli, neboť o Apimondii v Kyjevě psalo více časopisů. A ne všechny reportéry, kteří o Apimondii psali platil ČSV ze svých zdrojů.
Paní šéfredaktorka Včelařství, taky byla v Kijevě za svý a ve svém volnu.
Příspěvky o způsobu léčby včel netýkající setohoto tématu jsem přesunul do tématu Současná metodika léčení proti Varroa destructor.
Pokračujte v diskusi tam, prosím.
Celou tuto dotaci z vas Svaz prostrednictvim sve metastaze v Dolu odcerpa, je to prakticky uzavrety kruh.
Tak je to prý odklepnutý - do zemědělství půjde 1 500Mega, včelařům 80M.

Teď jen kolik dokápne dolů.
Tak jestli se nemýlím, tak je to stejné jako loni...
Teď jak se to podělí. Kdyby se to podle vyhlášky podělilo počtem v Hradištku, tak je to dost peněz na včelstvo, a nebo si to za provizi rozdá ČSV podle své evidence i těm co nejsou evidovaní v Hradištku.
(08.01.2014 10:35)Jan Vondrák napsal(a): [ -> ]
(08.01.2014 1:50)Mlha napsal(a): [ -> ]tedy tuhle taškařici platíš, jakožto daňový poplatník, ať chceš nebo ne...

Miloši, to je trochu alibismus. Zůstává-li někdo členem ČSV,
  1. Odvádí do Křemencárny nezanedbatelnou část svých dotací
  2. Legitimizuje existenci onoho aparátu. Funkcionáři by na svou existenci sotva mohli čerpat ze státního rozpočtu tebou zmiňované peníze, kdyby se nemohli ohánět členy, o které se "starají".
Míra kolaborace je proto u členů nesrovnatelně vyšší.

Ví někdo, jakou část dotací ( předpokládám D1) odevzdáváme do "Křemencárny" a z čeho se ta část skládá?
Milane, neříkej, že když platíš tak nevíš co a nedostaneš přehled za co jsi zaplatil? Smile

J
Milane kolik dostane ČSV za distribuci D1 dotací jsem vypočítatal zde, doufám že je to tak správně. Chtěl jsem jen vědět kolik si za jednu transakci bere svaz (když se řekně 5% tak to nevypadá tak hrozně že), aby si každý mohl udělat přestavu kolik ta distribuce vlastně stojí, pokud se realizuje přes svaz a porovnat to s náklady jaké by byly, kdyby byl distribucí pověřen nějaký bankovní ústav. Akorát ty čísla pokladníky moc nepotěšily...
(08.01.2014 10:42)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Ví někdo, jakou část dotací ( předpokládám D1) odevzdáváme do "Křemencárny" a z čeho se ta část skládá?

Tak z celkové částky je určeno na distribuci 5% a ty se rozdělují mezi sekretariát-OO a ZO. Ted si nejsem jistý poměrem , ale je to myslím 2,5% sekretariát a 2,5% OO+ZO.
Ale jak říkám tím poměrem si nejsem na 100% jist.
Ale jinak ta část na distribucu je jediný odvod z dotace 1.D, která jde mimo žadatele.
(08.01.2014 10:42)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Ví někdo, jakou část dotací ( předpokládám D1) odevzdáváme do "Křemencárny" a z čeho se ta část skládá?

Já to vím Milane naprosto přesněTongue. V naší bývalé ZO, od 01.01.2014 spolku z D1 nikdo neodvádí ani korunu. Výplata D1 je každému provedena v plné výši. Avšak, tohoto výplatního termínu je současně využito k výběru členských příspěvků. To již je však jiná písnička. Vždyť ony se ty členské příspěvky lépe zaplatí z peněz, které se ještě "neohřály" ve šrajtofli, než když je z té šrajtofle, pardon peněženky, musím vytáhnout. V tom případě k nim již cítím takový vřelý až láskyplný vztah Wink. Je to tedy taková obdoba bezhotovostního platebního styku. K tomu zda zaplatíme nás však nikdo nenutí. Můžeme si vybrat jakou formou budeme ty členské příspěvky platit a zda je budeme platit, tedy zda budeme ve spolku organizovaní.
JK

PS
K tomuto poněkud "zmatenému" příspěvku mne vede to, že zde dochází ke zmatení pojmů v tom směru, že platba členských příspěvků je ztotožňována s jakousi "daní Křemencárně" z přijaté D1. Ono tomu tak není.
To je přesně to, co jsem chtěl slyšet. Josef to vystihnul úplně přesně. Když budeme platit členské příspěvky, příspěvek do SF....., časopis a bůhví co dalšího a každou tu částku posílat složenkama.....nevyjde to náhodou dráž?
Milane nějak nechápu jak jsi to s těmi složenkami myslel. Členské příspěvky vybere pokladník na schůzi. Příspěvek do SF také. Pokladník je pouze čestná funkce bez nároku na honorář. Čaopis je placen z dotací, efektivita výroby tohoto časopisu je nevíc velmi sporná (NVT repro bez výběrového řízení a pod.). Naopak za vyřízení dotace D1 si ČSV (a teď neřeším zdali to shrábne ZO, OO či ÚV) naúčtuje asi 80Kč na člena (ukažte mi banku, která si za bankovní transakci účtuje takovou palbu).
Miloši..... Nevím jak to funguje..... Ale budeme mít výročku tak se na to zeptám.....a budu tě informovat. Jen jsem se chťel zeptat..... To vám fakt jde o 80 Kč? To že má svaz placené vedení je nejspíš normální ..... A pokud ty peníze, které ve spolku zůstanou budou využity efektivně a přinese to užitek všem včelařům..... Tak za sebe můžu říct, ať si svaz nechá celou mou D1.Big Grin
Chcete vědět jaký jsou příspěvky a povinnosti člena kdejaké sportovní jednoty v Horní-Dolní? A jaké jsou benefity z členství?
Těch 80Kč je průměr na příjemce dotace. Na včelstvo to je 6,90Kč. Takže těm se 100 včelstvy je ten převod za 690Kč - nedivte se pak cechu.
Pre zaujímavosť. U nás dotácia za opeľovanie: 2.19€, členské v SZV: 1.5€. Samozrejme na včelstvo. Polovička zostáva v ZO, druhá polovička ide do "Bratislavi".
Pravda je, že kdyby šla dotace 1D přes finanční úřaady, byl by pořádek v evidenci na to tata. Největší poroblém s chvatelským kartelem by to možná nevyřešilo i když na FÚ mají specializované pracoviště na dotace, to by se někteří divili, kdyby je tam měli každý rok . LD
Referenční URL's