Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(25.11.2016 19:54)Kohout napsal(a): [ -> ]Kde najdu závazný předpis podle kterého určím jestli mám včelstva na pomyslném nebo nepomyslném území?
To je jednoduché, pokud pomyslíš na to, že si dané území někdo nárokuje krom, majitele a státu, tak se možná dopídíš nějaké včelařské organizace - třeba moravsko-slezských včelařů, pokud jsi z Moravy, či Slezka, tak se to dle názvu dá odhadnout. Pokud na to nepomyslíš, tak prostě žádost automaticky do ústředí administrátora.
Vážení přečtěte si reakce státní spravy na toto téma.
Komunikace se státní správou http://www.vsmbo.cz/dokumenty-a-formulare
a budete hned vyléčeni z vymýšlení zlepšováků, jak to zdokonalit. Hned budete uzemněni.
(25.11.2016 20:20)JKL napsal(a): [ -> ]
Citace:NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 702/2014
..nemělo by se toto nařízení vztahovat na podporu těch činností nebo projektů, které by příjemce uskutečnil i bez podpory. Podpora by se neměla poskytnout se zpětnou účinností na činnosti.
Tak nevím zda ta 1D není v rozporu s timto unijním nařízením.

Není. Bez 1D by příjemce neuskutečnil úhradu členských příspěvků. Pokladník na jejich zaplacení z ní vezme až po jejím poskytnutí.
Aha, tak to je to opylení, bez kterého by prý podle Einsteina lidstvo vyhynulo. No pár lidí možná.
Pro Ludka co furt jako nechapete na tom ze si to svaz nezakonne ulehcuje.
Dotace musi byt v plne vysi vyplacena tomu kdo ji narokuje a to svaz neni j to vcelar takze tomu by mela byt spravne vyplacena cela castka jako neckenu csv a placeni poplatku atd se ma vybitat posleze.no co alw chtit po lidech ktery jsou tak nauceni a nic jineho neprijmou jako debata ohledne dovozu matek atd.ale co chtit po nekom komu se pred ocima rozkradaj penize a protoze dostane drobecky na stul tak slepe mlci a dal cpe cernou diru...aneb jak lehce udrzime stadecko a to bude pak drzet nas...
Martine Kavko, dotace 1.D je vyplácena vcelku a až posléze je uhrazen členský příspěvek. Asi budeš kroutit hlavou, ale žadatel mi nejprve podepíše převzetí celé částky dotace a poté až provedeme úhradu příspěvku. Pokud mi žadatel oznámí, že již další příspěvek CSV platit nebude a vystupuje z CSV, tak odchází s plně vyplacenou dotací domů. To, že mi na místě po výplatě dotace uhradí příspěvek není nic proti ničemu.
Zase jsme u toho, že nikomu mimo členů CSV není nic po tom, kdy a jakým způsobem CSV příspěvky vybírá. Žadatel o dotaci podepisuje převzetí celé částky dotace, což je podmínka této dotace.
Dnes jsme dotaci vypláceli a nenašel se jediný člověk, který by měl s tímto postupem jakýkoli problém.
Tak je to v pořádku i s tou možností odkráčení vpravo v bok. Tongue
(25.11.2016 21:20)Josef Skala napsal(a): [ -> ]
(25.11.2016 20:24)indrah napsal(a): [ -> ]
(25.11.2016 19:58)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]To Svaz ještě nikdy nezveřejnil, ač má na to monopol. Jen Plzeň, Jablonec a myslím Kroměříž je na webu Svazu.

Přitom by stačilo tak málo. Na stránkách ČSV jednoduchý dotazníkový chlíveček, kde by člověk zadal do jednoho pole třeba kód katastrálního území a ve druhém by mu vyjelo, pod kterou ZO území administrativně spadá a možná jako bonus nějaký základní kontakt. (A nemuselo by se to vnímat ani jako že spadá "vykolíkovaně", ale ve smyslu pověření administrací D1 od MZe).
Toto není absolutně proveditelné na jednom katastrálním čísle může být i několik organizací takže by vyjelo několik organizací a zmatek jako brno je na světě.Žádná organizace nezná přesně své hranice spíše to funguje na vžité dohodě o pomyslných hranicích a silně pochybuji že by o tom měl někdo na ústředí nějaký byť jen sebemenší šajn.

Proveditelné to je. A na ústředí o tom šajn určitě mají. A také každý, kdo má přístup do CISu.
Při otevření CISu se klikne vpravo nahoře na Ostatní. Pak na Přehled katastrů.
Za použití filtru Kraj, Okres, Obec se vyhledá kód katastru i s příslušnou ZO ČSV.
Asi by bylo praktické, tuto část CISu veřejně zpřístupnit. Udělat to na webu ČSV je docela dobrý nápad. Každopádně, v rámci administrace dotace D1, informaci o ZO ČSV, která vyřizuje dotace pro určité KU určitě ústředí podá. Nedokážu si představit, že by byla žádost o tuto informaci odmítnuta. Za současné situace by to měl vyřešit mail na ústředí.
Na jednom katastrálním čísle více organizací nebude. O tom jsem ještě neslyšel. Pokud teda CIS správně funguje. S čím by asi mohl být problém, to je s obcí, kde nejsou žádná včelstva členů ČSV. Tam žádná organizace přidělená nebude. Toto území by se asi mělo přiřadit k ZO ČSV, která s tímto územím sousedí. Nebo přiřadit území, kde žádná ZO ČSV nemá včely, na ústředí. To by asi také šlo. Bylo by to ale asi trochu z ruky, ale nečlenové ČSV si stejně žádost posílají poštou, a peníze nechávají poslat na účet. Stejně jako mnoho členů. Tak je to vlastně jedno.
Mily Martine mozna u vas to tak je.ano mas pravdu do vybirani poplatku pro CSV neclenum nic neni ale do toho jak se naklada s D1 ano to nejsou penize CSV me treba vadi to ze obycejnej spolek dela praci za uredniky ale nebojte perte se o svoje naveky to nebude protoze pokud mi chces vyvratit ze CSV nekrade nevyvratis budu neskonale rad az se D1 zrusi je to stejnej nesmysl jako zimni mel.
Je zajímavé sledovat určité sebemrskačství některých lidí.
Víš ono je potřeba se podívat na to, v jaké době žijeme. Naše republika je členem evropské unie a evropská unie je hospodářky založená na dotacích a přerozdělování. Nechci sem tahat politiku, ale pokud se bavíme o dotacích tak se tomu bohužel nevyhneme. Zemědělství v unii je snad vůbec nejvíce prodotovaný obor. A samozřejmě včelařství je toho součástí. Já souhlasím s tím, že dotace totálně křiví trh. Také se mi nelíbí, že jablka z itálie a Španělska jsou levnější díky dotacím než naše. Ale nikde jsem neslyšel naše ovocnáře, že by odmítali dotace. Spíše naopak, cítí se poškozeni tím, že v západních zemích mají ty dotace podstatně vyšší a vlastně k nám dovážejí ovoce za pro nás dumpingové ceny.
No a ty nyní žehráš nad dotací 1.D za opylovací službu. Pokud s ní máš problém, tak o ni nemusíš žádat. Já si třeba nepřipadám nijak trapně, když o ni žádám. U nás to nefunguje jako někde v zahraničí, kde jim platí za přísun včelstev. U nás až na vyjímky nic takového není. Naopak, mnohdy ještě musíme platit třeba nájem za to, že nám dovolí umístit na pozemek včely.
Takže, pro mne to není nesmysl. Naše včely tu opylovací službu opravdu provádí.
samozřejmě,žijeme v dobe kde je většina z nás vykořeněná,ustrašená a lehce koupitelná..
dotace tu nebudou donekonečna já s ní problém nemám nepotřebuju jí navíc je směšný jak každej poukazuje na to že bez dotací žít nelze,ale dost lidí to dává i bez nich včetně zemědělců..

Máš děti???Vadí ti že je do budoucna zatěžuješ dluhy z dotce???nebo ti to je jedno at se s tím poperou???dokážeš si představit život bez dotací,výmluva na to že ostatní je pobírají je stejná jako když ostatní kradou budu taky..
vlastně bys měl být vděčný že zatím vám zůstává víc pro vás když já nežádám ne???
každej má názor svůj,ty a většina ochotně zobe drobečky,mě si na sebe včely bez problémů vydělají..
(25.11.2016 19:54)Kohout napsal(a): [ -> ]Kde najdu závazný předpis podle kterého určím jestli mám včelstva na pomyslném nebo nepomyslném území?

Nikde. Ta území se postupně ustalují od začátku organizovaného včelařství na území Zemí koruny české, to znamená od počátku 19. století, kdy se do toho ještě míchalo třeba to, že na jednom území působil jak český spolek, tak německý a docházelo ke slučování a rozdělování se. Jsou místa, kde je na jednom katastrálním území víc organizací, nebo tam současně působí ZO ČSV a současně nezávislý včelařský spolek, případně je tam i mix mezi okresy nebo i kraji. Pak máte organizace, které na jejichž území jsou katastry, kde není žádný chovatel včel,takže se to nedá dohromady ani podle registru. Katastrálních území máte cca 7000 a řekněte, jak to dát dohromady?
Není žádné umění o 1D nežádat svědčí to o určitém ulehčení práce a zdůvodnění sobě slovy já ji nepotřebuji. Proč tyto hotové peníze nedarovat tam kde se domnívám, že jsou skutečně potřeba.
(27.11.2016 9:53)Vladimír Lněnička napsal(a): [ -> ]
(25.11.2016 19:54)Kohout napsal(a): [ -> ]Kde najdu závazný předpis podle kterého určím jestli mám včelstva na pomyslném nebo nepomyslném území?

Nikde.

Pak má ministerstvo ty Zásady napsané blbě.
Vladimíre,líbí se mi,že žádný Čech když píše o dřívějších spolcích nenapíše moravský,slezký..... F.V.
(25.11.2016 21:38)joseff napsal(a): [ -> ]Kde prosím dělám chybu? Rád bych v tom měl jasno. Nerad bych, abychom v tom u nás v ZO měli nějaké zmatky.
Děkuje: joseff

Josefe, psal jsi zde že NEMŮŽETE požadovat po členovi jiné ZO registrační příspěvek. Já jsem Tě upozornil na již proběhlou diskusi o regisračním příspěvku a sdělil Ti, že po členovi jiné ZO registrační příspěvek (ve výši který nepřesahuje příspěvek Vašich členů do Vaší ZO) požadovat můžete. Pokud ho nepožadujete, je to Vaše rozhodnutí, ale požadovat ho MŮŽETE.
(25.11.2016 19:18)KTM napsal(a): [ -> ]jak so CSV strhava nezakone penize z D1
Asi jsem dal málo otazníků, přidám tedy tak, jak jste zvyklý psát.
Jak nezákonně ČSV strhává peníze a jaký zákon porušuje ???
(28.11.2016 12:15)Mlha napsal(a): [ -> ]Josefe, psal jsi zde že NEMŮŽETE požadovat po členovi jiné ZO registrační příspěvek. Já jsem Tě upozornil na již proběhlou diskusi o regisračním příspěvku a sdělil Ti, že po členovi jiné ZO registrační příspěvek (ve výši který nepřesahuje příspěvek Vašich členů do Vaší ZO) požadovat můžete. Pokud ho nepožadujete, je to Vaše rozhodnutí, ale požadovat ho MŮŽETE.
Ahoj Mlha.
Tak už je mi to jasný. Jen jsi si špatně přečetl můj příspěvek. Já jsem netvrdil, že poplatky nemůžeme vůbec požadovat. Tvrdil jsem, že v tomto případě nemůžeme.
Ještě jednou děkuji za upřesnění.

(25.11.2016 17:54)joseff napsal(a): [ -> ]Máte plnou pravdu, po členovi jiné ZO poplatek v tomto případě požadovat nemůžeme.
(25.11.2016 17:54)joseff napsal(a): [ -> ]Pokud by však tato sousední ZO po našich členech poplatky začala požadovat, samozřejmě je zavedeme také.
Nevíte nĕkdo, co se má psát v podpisovém seznamu do sloupce PM*? Udělat křížek u plných mocí, nebo je to kolonka pro okres?
Předpokládám, že PM je "Plná moc", já jsem plné moci očísloval a napsal do tohoto sloupce příslušné číslo, pro ty, kteří převzali výplatu dotace na základě plné moci. VK
Referenční URL's