Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Lze žádat o dotaci 1.D mimo ČVS? Který zákon určuje, že to obsluhuje ČVS? Kdo konkrétně převádí ty peníze MZe, nebo finance? Co se stane, když vyplním žádost a pošlu to do podatelny MZe. V MZe by si to měli přeposlat? Pořád mi tam vadí, že peníze rozděluje spolek.
No zatím co vím já, tak je to vždy přes nějakou ZO ČSV, protože 1D jako celek administruje ČSV za nemalé peníze, já ač soliter vycházím z místní buňkou ČSV dobře a nebyl by problém ten mrzký peníz vyřídit přes ně, ale podmínkou je registrace v CIS, kde můžeš figurovat i jako nečlen, ale poskytuješ osobní údaje jako člen.
A to byl druhý důvod proč 1D ignoruju, ten první jsem už popsal výše.
(02.04.2018 15:33)maci01 napsal(a): [ -> ]Lze žádat o dotaci 1.D mimo ČVS? Který zákon určuje, že to obsluhuje ČVS? Kdo konkrétně převádí ty peníze MZe, nebo finance? Co se stane, když vyplním žádost a pošlu to do podatelny MZe. V MZe by si to měli přeposlat? Pořád mi tam vadí, že peníze rozděluje spolek.

když si projdeš toto téma od strany 1, dostaneš na svoje otázky odpověď několikrát
Já se jen ptal, jestli se něco nezměnilo. Přeci jenom jsem tu dlouho nebyl. Takže vše při starém. Jen ten Kaji tu chybí.
kvalitní věci vydrží věčnost
(02.04.2018 12:35)Louky napsal(a): [ -> ]Já jsem 1D převodem na účet obdržel.

Zřejmě nová služba včelařům. Tady svazovej tajemník vysvětluje proč 1D na účet poslat nejde.
kvalitní věci vydrží věčnost a teď ještě jinou pohádku. Jak může ministerstvo rozdělovat mnohamilionové dotace přes spolek a ještě k tomu bez výběrového řízení. Docela síla a divím se úředníkům, že do toho jdou.
ČSV uvádí,že zastupuje 95% nebo tak nějak a pro ministerské úředníky je otázka pár minut převést ten balík s tučnou částkou na administraci na účet svazu a odmakají to ti pokladníci jednotlivých ZO jen netuším kolik za to dostanou...
Kulovy,smetanu sliznou jinde.ZO dostava "administraci" 1.D,kterou musi do koruny dolozit uctenkama za propisky,postovni znamky,pripadne barvu do tiskarny,najem salu a podobne.Do pokladny ZO prijem jedna velka 0 !!!

System pro MZe zrejme vyhodny,dole se to odbeha,odcisuje a odvyplaci,nahore si rozdeli baksise a poplacaji se po ramenou,jak jim to skvele funguje...
Já to samozřejmě vím, jen nechápu proč to vy jednotliví funkcionáři v ZO děláte zadarmo když stát platí svazu za administraci namalou částku, která asi bohužel neopustí Křemencovu ulici...
To uz bude z podstaty veci dobrovolneho funkcionare-delame to dobrovolne.Ja bych taky radsi,kdyby to MZe platilo primo,bohuzel baksisove loby na medovych vecerech dela svoje.Neverim,ze by MZe prijem zadosti od ZO,samostatnych spolku a vcelaru,kontrola,sumarizace a poslani temto na ucet,kontrola vyplat a prijem nevyplacenych prostredku vyslo draz,nez administrace.Mozna ano,mozna ne,museli by si na to najit a zaplatit lidi,a hlavne by museli chtit..
(02.04.2018 17:52)maci01 napsal(a): [ -> ]Jak může ministerstvo rozdělovat mnohamilionové dotace přes spolek a ještě k tomu bez výběrového řízení. Docela síla a divím se úředníkům, že do toho jdou.


Zásady, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2017 na základě § 1, § 2 a § 2d zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů:
U programu 1.D podává žádost příslušné uznané chovatelské sdružení,

Protože v oboru včelařství existuje pouze jediné uznané chovatelské sdružení, a to Uznané chovatelské sdružení (UCHS) včely kraňské při Českém svazu včelařů (ČSV), může o tuto dotaci žádat pouze tento svaz.
Josef,doplním - hotové peníze za 1D dostává Křemencárna a OO .
Proto že by na Křemencárně měli moc práce ,tak sčítání žádostí a rozdělení peněz na ZO přehodili na OO.
A aby neremcali / proto že z nich je vždy někdo v RV / tak jim to vyplácej /za tu práci ? / hotově!.
Zbytek /to znamená ZO/ to maj po vykázání paragonů třeba na tužky....... F.V.
Byt to prijem pro okresni kasu,byl by to prinos,takhle i ta okresni kasa ostrouha.Mezi tisic cosi ZO se rozdeli stejna suma jako mezi par desitek okresu.
Josef ,nechtěl jsem to říci na plnou pusu : ale OO z toho nemá / jsem slyšel / nic, jen jede maximálně dvá členové / kteří to vyinkasují
hotově/ za to sčítání a přerozdělení.
Řečeno lidově ,takový prostředníček mezi ZO a Křemencárnou.
A ti v ZO co vše oběhají , zapíší do Cisu za to dostanou tužku ........
Připadám si jako za krále Klacka!!!
Zhodnocení :
Dnes v době IT, kdy navíc je již LIPS ,bez prostředníka ,by MZe dokázalo zpracovat a vyplatit dotaci 1D ve dvou - třech lidech.
Za ty vyplacené melouny by dřeli určitě do úmoru.
Jen, že to je jako s krajskými dotacemi - Je tam taková vsuvka - Na podporu a rozšíření členské základny ČSV ...........
A bez razítka místní ZO vypadáš z kola....... F.V.
(02.04.2018 18:44)JosPr napsal(a): [ -> ]To uz bude z podstaty veci dobrovolneho funkcionare-delame to dobrovolne.Ja bych taky radsi,kdyby to MZe platilo primo,bohuzel baksisove loby na medovych vecerech dela svoje....
A děláte to dobrovolně pro koho? Pro vedení spolku, aby mohli pořádat a užívat si na na medových večírcích a rozdělit si co ta administrativa vydělala?

Možná je třeba se ptát proč a co by se stalo, kdybyste řekli, že to prostě dělat nebudete a ať si to dělá ten co si to bez vás dohodl a z vás si udělal bez optání poskoky nebo spíš otroky.
Kdyby to udělalo více ZO, tak by se nejspíš administrovalo na vedení a posílalo na účet hned, a nebo by MZe urychleně přemýšlela jak to dělat ve vlastní režii. Tím, že to dobrovolně za tužku děláte, tak podporujete současný stav. Vlastně osud 1D mají samotní dobrovolní funkcionáři - prostě buď neremcete a dobrovolně makejte nebo se na to prostě vykašlete a urychlete tím změnu systému vyplacení a podávání žádostí.
(02.04.2018 17:52)maci01 napsal(a): [ -> ]kvalitní věci vydrží věčnost a teď ještě jinou pohádku. Jak může ministerstvo rozdělovat mnohamilionové dotace přes spolek a ještě k tomu bez výběrového řízení. Docela síla a divím se úředníkům, že do toho jdou.

Myslel jsem to ironicky
Tak dotace 1.D je 149 kč / včelstvo
http://www.vcelarstvi.cz/aktuality/infor...roce-2018/
Doufám, že mi poděkujete, protože já si ji nebral......
Tak to od zitra zacne ta mensi cast ovecek suzovat ob den,kdy bude vyplata a ta vetsi cast cpat duvernikum plne moci do postovnich schranek....Holt hlavni pilir organizovanosti...

Na webu uz i obeznik 2/18.To je najednou fofr a informacni smrst.
Referenční URL's