Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Souhlasím s tím, že sekretariát ČSV nepracuje profesionálně, a tuto drobnou nesrovnalost mohl řešit slušným upozorněním a žádostí o dodání potřebných náležitostí. Snad tímtío neporušuji kodex funkcionáře,když se takto vyjadřuji o svazu. Smile
(05.12.2016 14:41)Kohout napsal(a): [ -> ]Zjistila kde?
No když už i na ustředí neví jak to zjistit jak to má zjišťovat nečlen - to je jaksi na hlavu postaveno. Má si snad dát požadavek na MZe aby mu zjistilo který katastr spadá do jaké ZO, aby si mohl zařídit potvrzení o umístění místní ZO, s tím že ústředí ČSV jakožto administrátor dotace takovouto informaci není samo schopno zjistit?
Já to zjistil v CISu, ale chápu, že ne každý tam má přístup.
Mělo by to být uvedeno jako příloha v Zásadách poskytování dotace. Alespoň jako odkaz na závazný dokument.
Zde je jediná rada: Obrať se na MZe s tím ,že vás ČSV diskriminuje. Musíš oficiálně,pokud možno i přes např.Blesk,Prima......
Pomůžeš navíc i ostatním z toho uskupení 2,5 %. F.V.
(05.12.2016 14:17)Koutensky napsal(a): [ -> ]kú Jesenice u Prahy patří pod ZO Uhřívněves, zde bude ten problém proč jim chybělo potvrzení o umístění včelstev.

A proč by to měl podávat v nějaké Uhříněvsi. V objěžníku č. 2/2016 je jasně uvedeno:
Citace:V případě, že včelstva, na která se žádá dotace, jsou umístěna na území, které není pokryto základní organizací ČSV neorganizovaný včelař (nečlen ČSV, z. s.) podává žádost na sekretariát ČSV. Dotace bude vyplácena v hotovosti nebo bankovním převodem.
Nikde nevidím, že by měl pátrat po nějaké nejbližší ZO a zde se doprošovat přijetí žádosti.

Řešil jsem to jak přes OO Praha (na radu škodolibého Milana Š, kerý se u toho dobře bavil) kde mi tvrdili, že Jesenice patří pod Říčany. Dále jsem se koukal do CISu, z kterého nic takového nevyplynulo (ono by nebylo od věci, aby se v CISu dala najít ZO dle katastrálního území). Také jsem to řešil se spolkem ve Zlatníkách, kde mi řekli že oni to podávaní přesně tak jak jsem udělal (tedy v souladu s objěžníkem č. 2/2016) tedy podávajíí přímo do Křemencárny. Podle mě to není nic jiného než šikana ze strany Křemencárny. Zkusím jim napsat o vysvětlení.

Já osobně nic o nějaké ZO Uhříněves nevypátral, vysvětli mi prosím jak to má vypátrat někdo, kdo nemá takové kontakty a není ve věci zběhlý?
A kde je možno zjistit tuto informaci o ZO Uhříněves? Na svazáckých stránkách o ní nic není:
http://www.vcelarstvi.cz/kontakty.html

Když už se ČSV zavázal distribuovat 1D dotaci i pro nesvazáky a bere za to více než 5 milionů, tak by alespoň mohl udělat seznam všech ZO a vymezit pole jejich působnosti.
Asi byla chyba řešit to přes OO Praha, ale chtělo to řešit přes OO Praha západ, kam Jesenice patří.
Bohužel kú Jesenice je pravděpodobně pokryt ZO Uhřívněves, debilní je, že to nejde pro normální včelaře nikde dohledat.
A ještě debilnější je, že sekretariát ČSV na to případného žadatele neupozorní.
Já třeba nepochopím proč dodnes nemá ČSV na svých stránkách seznam všech svých ZO?
Asi je to něco nestálého, poníjivého co nestojí za to, to udržovat.
Vlastně jeden důvod se našel, takže tady je výsledek, ale katastry z toho nedostaneš.
naval peníze za administraci a dotaci si z administruj sám, my nehneme ani prstem, jak dlouho by trvalo vytvoření seznamu katastrů z CISU a navěsit je na stránkyCool
viníci tohoto bordelu a šikany vůči jednatelům v ZO neorganizovaným včelařům v ČSV - machová a spol s.r.o. posvěcené našimi zástupci v RV

jinak je tato záležitost zralá na projednání přímo na MZE

proč spolek Mája nepotřebuje potvrzení o umístění včelstev a je na katastru Prahy 6 a máme kontakty na webuHuh
....třeba nežádají o 1D.....?
pro Milan Šimonovský:
Odpověď je možná daleko jednodušší, než si myslíš. Území ZO se přesně nekryjí s katastry. Rajonizace se v rámci RV proszaovala už před třemi roky. Zásktupci okresů v RV měli tohle za úkol. Jenže ... RV je nadřazeno předsedovi a tak si "hoši" postavili hlavu a neudělali to /tedy 2/3 jich to "nějak" udělalo).
Optimálním řešením by byla digitální mapa, kdy po zadání místa, nebo souřadnic by to jasně určilo, ke které Zo území patří. V praxi je to naprosto neřešitelné, protože ani jednotlivé ZO sousedící, nemají v tomhle jasno. Většinou se ani funkcionáři mezi sebou neznají.

Jestli Tě to naplní, napiš přímo ministrovi. Confused Pak už budeš mít i nové místo v elitním spolku. Wink
Optimální řešení by bylo jiné: podávat žádosti o dotace přímo poskytovateli. Tedy model: žadatel - poskytovatel. Finito.
Chápu, že Vám jakožto bývalému zaměstnanci vedení ČSV - tajemníkovi to bude vadit, ale nemůžu si pomoct ... Wink
Jiří
ano máš pravdu jak jednoduché jedna mapa a je po problémech, ale to by museli okresní organizace za ty peníze co dostanou za administraci 1D na úkor ZO něco dělatIdea
(05.12.2016 17:59)Koutensky napsal(a): [ -> ]Bohužel kú Jesenice je pravděpodobně pokryt ZO Uhřívněves, debilní je, že to nejde pro normální včelaře nikde dohledat.

No já jsem z toho jelen. Uhříněves je východní čast Prahy. Jesenice je Středočeský kraj, okres Praha-západ. Koho napadne, že ZO nekopírují nejen oresy, ale ani kraje a občas se nějaká rozplizne přes několik okresů, nebo dokonce krajů.

Když už ČSV dostává za administraci dotace 5 melounů, mohl by alespoň na svých stránkách udělat nějakou mapku a na ní uveřejnit kam a koho žádat. Nebo alespoň pitomou tabulku s kontakty na předsedy a jednatele. Je trestuhodné že dodnes nemají jednotlivé ZO své www stránky (a pokud je mají, tak je to jen soukromá aktivita předsedů či jednatelů někde na volných serverech, proč ale nemá každá ZO stránku ve stylu http://www.vcelarstvi.cz/ZOHorniDolni). Přitom veškeré informace jsou v CISu, stáhnout je a publikovat na netu je práce pro sekretářku na jedno dopoledne.

Zde mi spíše příjde, že je ten chaos udržován schválně, aby byly struktury zvenčí velmi nečitelné a dělalo to problémy nováčkům. Ať si klidně ČSV hraje na nějaký tajný spolek, je to jejich věc, ale ať se pak nezavazuje, že vyřídí 1D dotaci všem.
Když už ČSV dostává za administraci dotace 5 melounů, mohl by alespoň na svých stránkách udělat nějakou mapku a na ní uveřejnit kam a koho žádat. Nebo alespoň pitomou tabulku s kontakty na předsedy a jednatele.

A kdo z nich dá dobrovolně souhlas se zveřejněním svých kontaktních údajů?
Já hlavně nechápu, proč má být nějaké potvrzení od ZO - u nečlena ČSV.
(06.12.2016 17:44)MilkyWay napsal(a): [ -> ]A kdo z nich dá dobrovolně souhlas se zveřejněním svých kontaktních údajů?
Nějak nechápu? Tak nejdříve někdo vyžaduje zadávat do CISu (v rozporu s rozhodnutím ÚOOÚ) rodná čísla (což většina včelařů právem odmítla a nebýt této pomůcky, tak se většina jednatelů zbláznila, neboť bez RČ nešel údaj uložit), ale pak se ČSV hájí ochranou osobních údajů, když má udělat jednu obyčejnou tabulku ve které by stálo, že ZO Horní Dolní má působnost v Horní a v Dolní (popř. to graficky ztvárnit na mapě), zveřejnit sídlo této ZO, jména předsedy, jednatele, pokladníka a nákazového referenta s emaily popř. telefony? Co je na tom špatného, ostatně stačilo by zveřejnit pouze IČO té dané ZO protože vše ostatní si každý již dohledá v obchodním rejstříku.
Nene je to jen lenost a lhostejnost, výmluvy na ochranu údajů v tomto případě jsou jen výmluva.

(06.12.2016 18:03)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Já hlavně nechápu, proč má být nějaké potvrzení od ZO - u nečlena ČSV.
To je jednoduché, aby měli svazáci v CISu podchycené i nečleny a aby se s tím moc nedanřeli a ty nečleny jim tam nadatlovali jednatelé ZO. Podle mě by měli nečlenové ZO posílat žádost o 1D dotaci rovnou do Křemencárny a ne pátrat kde je jaká ZO a komu tu dotaci předat. Znám plno případů, kdy ZO odmítla žádost přijmout, popř. si ZO chtěla za vyřízení dotace účtovat další poplatky.
(06.12.2016 17:44)MilkyWay napsal(a): [ -> ]Když už ČSV dostává za administraci dotace 5 melounů, mohl by alespoň na svých stránkách udělat nějakou mapku a na ní uveřejnit kam a koho žádat. Nebo alespoň pitomou tabulku s kontakty na předsedy a jednatele.

A kdo z nich dá dobrovolně souhlas se zveřejněním svých kontaktních údajů?
Tak to dopadne, když si parta dobrovolníků hraje na státní úřad:
- nemá úřední hodiny
- nemá podatelnu
- nemá elementární právní povědomí
- nestranně kontroluje konkurenci
- a teď ještě bude skrývat identitu

Státní dotace má administrovat státní úředník!
Broňku ,podatelnu má skoro každý jednatel.Stačí hledat v rejstříku.
Jen vědět koho hledat....... to je ten hlavní zádrhel .F.V.
Referenční URL's