Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To je přežívání do smrti. To je vyzkoušený.

Onehdá jsme v práci za blahého socialismu vypočítávali termín, který to nemůže přežít. Počítali jme to metodou lokomotivy, co jede po kolejích, které zezadu berou, kladou dopředu a při tom topí pražcema, kde výsledkem byl čas, kdy se spálí všechny ty pražce. K našemu překvapení to bylo o deset let dřív. Díky Bohu za to. Možná to s tím Svazem taky sekne ze dne na den.
Základna je tak široká a tak laxní že to nebude tak rychle.
No a já prostě věřím, že to bude brzo. Taky jsem, holoubkové, starší než vy, proto doufám usilovněji.

A Pavle, nevím, jak tomu, co říkáte, rozumět. Jestli myslíte, že se Svaz změní úmrtím některých profláklých protagonistů (myslím hlavně jednoho v dávno důchodovém věku) tak si nedělejte iluze. Oni se plynule inovují přílivem mladé (mladší) krve viz Matka.
To bude brzo, pokud Jurečka vydrží, příští rok si chodíme pro 1D na SZIF.

Už vidím ty davy členů jak zaplní hospodu aby zaplatili členské. Hklavně ty, co netuší že existuje nějaká 1D a ze Svazu znají jen nějakého chlapa co jim na podzim pořád leze do včel.
Pokud skončí administrace titulu 1D pro Křemencovu, tak se rapidně zvýší poplatky za členství...
jen asi o 80 Kč na člena ( podělím-li 4,5 mega cca 53 000 členů ) - to se ztratí , zvýší se poplatek třeba za časopis a je to Cool
To se vyčistí členská základna. Příklad- dostane na účet 3000Kč a po měsíci po něm někdo bude chtít 800Kč. To se jednatel a pokladník pos...ou než to dají dohromady .Dnes mají problém dostat z členů žádost o dotaci a kolikrát i rozdat peníze. A členové si uvědomí, kolik nechávají pro svaz. A bez zaplacených příspěvků bude zrušeno i členství. Snížení stavu si vynutí další zvýšení poplatků. To nepůjde do nekonečna.
(10.09.2016 21:55)Zdeněk Brentner napsal(a): [ -> ]Dnes mají problém dostat z členů žádost o dotaci a kolikrát i rozdat peníze.

Jejich problém. A zbytečný. Přeci čím míň žádostí o 1D od členů dostanu, tím míň nevyzvednutých dotací vracím.
To samé z kelímky s mělí. Problém včelaře že ho nepřinese v určený čas na určené místo. Příští rok se to už nestane.
Zdeňku,zatím se to praktikuje následovně : Člen si přijde ke stolku k pokladníkovi,dostane obálku / došlá od pojišťovny a zacvaklá koňem/.
Na ní je jméno a konečná částka /po dohadování pár nečitelných čísel /.
Na otázku :Proč tak málo /seděl jsem vedle - ptal se každý /.
Odpověď : Dali málo.........
Ještě jedna varianta byla : Musíš doplatit 10......kč
Odpověď : Trhni si nohou a podobně / raději nekomentuji odpovědi /
A to si myslíš ,že se ČSV vzdá tak lehko získaných peněz ? O Dolu raději nemluvím ? Pro to ,že ten z toho odčerpává také dosti
velikou částku.
Tak ,že --------------" Za co soudruzi, za co ???????????
Jen podotýkám ,ulehčil jsem JIM práci - vystoupil jsem,nežádám,doporučené VLP si zháním sám,s veterinářem komunikuji bez zastoupení ...........a nestojím ani o váš Cis, kontroly a jiné vymoženosti .........
Po bouřlivé diskuzi /ze strany většiny - včely / ,jsme se dohodli - na smlouvě o dílo / opylení ........./ F.V.
Jakým způsobem by šel změnit zákon o Zemědělství, resp. Národní dotaci 1D, aby bylo odejmuto ČSV právo dle Sb. zprostředkovat dotaci? Ono kdyby se aplikovala taková změna, byl by v ČSV naráz pořádek a jasno kdo opravdu Svaz chce. Mám inspiraci z Itálie, kdy včelař si založí účet v registru a prostě funguje bez jakéhokoli parazita navíc.

http://translate.googleusercontent.com/t...wVChRXxWsw
To co má v plánu a začal s tím p. m. Jurečka je doufám začátek toho co jste nastínil.Jenom pokračovat.
A to jak se ČSV chová k žadatelům 1D..... snad k tomu přispěje. F.V.
Gusto, Ústřední evidence se propojuje do LPISu

http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/LPIS/
Hlavním účelem registru půdy je ověřování údajů v žádostech o dotace poskytovaných ve vazbě na zemědělskou půdu, a to bez ohledu na to, zda jde o dotace financované ze zdrojů EU nebo o národní dotační programy. V průběhu jeho vývoje se však našla široká škála dalšího uplatnění, přičemž za zmínku stojí zejména jeho využití jako podkladu pro vedení zákonných evidencí o použití hnojiv, pastvy, přípravků na ochranu rostlin,

Podle Jurečky proto, aby stát mohl vyplácet dotace včelařům přímo.
Začalo to hned po Včelpu.

Jo a už dneska můžeš běžet na szif ABY JSI SI MOHL ZALOŽIT ÚČET. jE TO TADY NA vf.
(10.09.2016 6:52)KaJi napsal(a): [ -> ]To bude brzo, pokud Jurečka vydrží, příští rok si chodíme pro 1D na SZIF.

Už vidím ty davy členů jak zaplní hospodu aby zaplatili členské. Hklavně ty, co netuší že existuje nějaká 1D a ze Svazu znají jen nějakého chlapa co jim na podzim pořád leze do včel.

To budou na SZIF koukat. Jestli jim ti "svéprávní a samostatní" včelaři budou nosit žádosti vyplněné tak pěkně, jak to předvádějí každým rokem... A když jsme po novém členovi chtěli, ať se zaregistruje do ÚE, že pro administraci dotace budeme potřebovat jeho registrační číslo chovatele, tak řekl že neví, kde vzít formulář a co tam vyplnit. Prostě paráda.
Svéprávní a samostatní to jistě zvládnou, právě proto jsou snad svéprávní a samostatní. A pokud ZO nedokáže vysvětlit novému členovi základní pravidla, je tu velký prostor pro vylepšení spolkové činnosti.
Jiří
Balík peněz se bude dělit počtem žádostí, tedy čím hůř, tím lépe.

Ono pro malého včelaře je to v podstatě nezajímavá záležitost, myslím, že dost lidí se na to vybodne. Normálně myslící by přirazil 2-10Kč na kilo medu a má to bez problémů. Dokonce i velkovčelař si spočítá, že než objíždět všechny ZO a dohadovat se tam, tak radši jde vydělat tu stovku na včelstvo jinam. A to mu nic nestrhávají.

Balík na dotaci se stále zmenšuje a počet včelstev roste víc jak solární elektrárny. Včely jsou pomalu na každé střeše. Smile

Letos jsem zvědav zda to bude do 100 nebo nad 100/včelstvo.

(14.09.2016 11:54)NitraM napsal(a): [ -> ]To budou na SZIF koukat. Jestli jim ti "svéprávní a samostatní" včelaři budou nosit žádosti vyplněné tak pěkně, jak to předvádějí každým rokem... A když jsme po novém členovi chtěli, ať se zaregistruje do ÚE, že pro administraci dotace budeme potřebovat jeho registrační číslo chovatele, tak řekl že neví, kde vzít formulář a co tam vyplnit. Prostě paráda.

Ty by to museli na to SZIFu nastavit stejně dementně jako to je dneska.
Včera jsem se s tím vyplňoval - opakovaně jako každý rok opisoval data co v CISU stejně už jsou Smile Sad , navíc nějaký inteligent prohodil sloupečky jinak než na výpisu z Ústřední evidence.

Předpokládám, že i v ČR státní správě si na jejich evideci jen doplním počet včelstev a něco vytisknu nebo jen odešlu.
Kaji, to co popisuješ je krásná idea a možná bude někdy někde fungovat.
Zatím ovšem aspoň co vím, tak pokud žádáš o jakoukoli dotaci, tak prostě musíš vyplnit nějakou žádost, podepsat a tu pak odeslat na příslušné místo.
Jistě jsou možná dotace, které se dají vyřídit elektronicky s elektronickým podpisem. Ovšem těch zatím asi moc není.Ale i tam musíš nějaký formulář vyplnit.
Jinak co se týká těch samostatných a nezávislých chovatelů (v překladu asi doplním nečlenů CSV).
Je velká řada nečlenů CSV, kteří mi volají a ptají se mně, kde mají sehnat žádost na dotaci 1.D a co k tomu potřebují. Když jim povím kde ji sehnat, tak nastane další problém a to, že ji stejně nemohou na netu najít, nebo nemají tiskárnu a nebo neumí s netem.
Takže já jako ten podle zde některých zlý funkcionář ZO CSV mu tu žádost zadarmo vytisknu, a ještě mu ji pomůžu vyplnit. Vysvětlím jim jaký je rozdíl mezi katastrálním číslem, parcelním číslem a číslem stanoviště, popřípadě když to nemají jim ještě pomohu s formulářem a hlášením do Hradištka.
Prostě toto vše jako ti zlotřilí funkcionáři CSV děláme pro ty některé samostatné a nezávislé vcelaře, nečleny CSV a to vše zadarmo, jelikož na toto se administrace nevztahuje.A pak tu jen čteme jak vás hrozně šikanujem když po vás chceme údaje, které jsou součástí žádosti.
No nejsme mi blbí?
Nitra,promiň jak tě oslovit.
Vyplnit žádost na dotaci je pouze problém když ho zadává ČSV.
Jejich otázky ........... a přitom stačilo by:Registrační číslo chovatele,stanoviště a o kolik žádáš na kolik včelstev.

Myslíš ,že je potřeba u ČSV více ? Když máte ten slavný Cis?
A berete za to peníze?Ještě by jste pro vlastní členy měli mít službu : Spočítáme,zapíšeme ,dodáme........když to je stejně pro
spolek /členské,za včela, časopis a to nepočítám ty organizace
které si odhlasovali zvýšené odvodné pro ......./
Ale teď už vážně.Chceš jezdit a vlastnit auto? Musíš vědět ,že potřebuješ řidičák,techničák,registraci........................................... Chceš chovat včely? Musíš vědět,že se musíš zaregistrovat............Chceš dotace? Musíš vědět kde požádat,vypsat...........
Vidíš jak je to stejné!!!!!!!!!!!!!!!
A víš co se ti stane? Když sedíš v autě,si King,bez řidičáku,techničáku.........a zastaví tě policajt a ty řekneš "Já přece nevím ,že mám mít...."
Víš co ti odpoví? - Pane řidiči,to je vaše chyba,neznalost zákona neomlouvá.......a zaplatíte.......
A víš co se ti stane? Když máš včely na zahradě,bez registrace a zažádáš o dotace?
Maximálně, ty dotace nedostaneš.V lepším případě.V tom horším, tě předseda ZO bonzne veterinářovi "My o něm nevíme.Jak léčí?..... A kde je měl?Náš jeden pilíř.......On nám to tu roznáší.Chceme vaši kontrolu.....
Vidíš jak je to stejné!!!!!!!!!! Nestaráš se ,.............
Jen ČSV hlásá ,My se o vás postaráme!!!O všechno!!!...........A při té příležitosti........... i o ty peníze co dostanete. F.V.
Martine (Pospíšile, protože Nitra je taky Martin, jen převrácený), já si tě velice vážím, za to, co děláš. Fakt a díky za to.
Ale, prosím, neklaď rovnítko mezi nečleny ČSV a ty t. zv. samostatné a nezávislé a k tomu ty, co nejsou schopni vyplnit jednoduchý formulář.
Takhle to v praxi není. Vždyť přece všichni víme, jak jsou ty formuláře jednoduché.
Pokud to někdo neumí, je třeba mu pomoci. Pokud není zrovna členem ČSV (těch bude asi ale jen pár), není to důvod mu pomoci? Díky, že to děláš.
Osobně v tom ale nevidím pražádnou souvislost.
Jiří
Martine ,jsi asi výjimka.Ale jak jsem slyšel a ty jako člen RV ,když jsi pro to hlasoval, víš,že to tak není.Akorát to rozdělení jsem nepochopil.
Ještě k tomu druhému.Pár včelařů kolem tebe tam znám - a že by byli všichni takoví jak píšeš ?
Co znám, ty začínající včelaře, tak toho o internetu vědí více jak já.A umějí jej lépe využít.
Co si o tom myslíš ?
A kdo připravoval ten dotazník ????Nemáte Cis? Tak jsi ho zde obhajoval /vyšetření měli jak provozujete a ušetříte čas?/.
Tak proč to není třeba jak mi to přijde z Hradiska ? /V Cisu máte již vše/.
Tam vyplním pouze počet včelstev /i na Farmáři a tam navíc elektronicky / a stačí to!!!!
Pouze doplním změny - Farmář mi ty katastrální čísla.........jak je nikdo nezná, sám najde.
Neděláte si vy ty potíže sami ? F.V.
(14.09.2016 15:33)MartinP napsal(a): [ -> ]Kaji, to co popisuješ je krásná idea a možná bude někdy někde fungovat.
Zatím ovšem aspoň co vím, tak pokud žádáš o jakoukoli dotaci, tak prostě musíš vyplnit nějakou žádost, podepsat a tu pak odeslat na příslušné místo.
Jistě jsou možná dotace, které se dají vyřídit elektronicky s elektronickým podpisem. Ovšem těch zatím asi moc není.Ale i tam musíš nějaký formulář vyplnit.
Jinak co se týká těch samostatných a nezávislých chovatelů (v překladu asi doplním nečlenů CSV).
Je velká řada nečlenů CSV, kteří mi volají a ptají se mně, kde mají sehnat žádost na dotaci 1.D a co k tomu potřebují. Když jim povím kde ji sehnat, tak nastane další problém a to, že ji stejně nemohou na netu najít, nebo nemají tiskárnu a nebo neumí s netem.
Takže já jako ten podle zde některých zlý funkcionář ZO CSV mu tu žádost zadarmo vytisknu, a ještě mu ji pomůžu vyplnit. Vysvětlím jim jaký je rozdíl mezi katastrálním číslem, parcelním číslem a číslem stanoviště, popřípadě když to nemají jim ještě pomohu s formulářem a hlášením do Hradištka.
Prostě toto vše jako ti zlotřilí funkcionáři CSV děláme pro ty některé samostatné a nezávislé vcelaře, nečleny CSV a to vše zadarmo, jelikož na toto se administrace nevztahuje.A pak tu jen čteme jak vás hrozně šikanujem když po vás chceme údaje, které jsou součástí žádosti.
No nejsme mi blbí?

Jste.
Referenční URL's