Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To je tak když někdo nezná pravidla hry. Pokud jste na schůzi ZO řekla, že od 1,1,2014 už nechcete být členkou ČSV, měli Vám na místě vrátit minimálně 248 Kč. Na Prahu ZO posílá přehled členských příspěvků na rok 2014 a to k datu 30.11.2013. A to při vaší schůzi ještě nebylo. I tak myslím, že máte právo "rozvázat členský poměr" a chtít těch 248 Kč zpět.
Sice jsem se rozhodl, že do tohohle tématu už nebudu psát, ale tohle mi nedá. Zrovna u Vas jsem nečekal, ze jste ve svazu kvůli dotacím.... Ale Vas prizpevek vyzniva , že jste vystoupila protože jste dostala malo.... (Odpustte mi prosím malou potouchlost.)
Omlouvam se, to bylo k prizpevku S.Dubně, jen to nějak neslo odeslat.
Ne ne, není ve Svazu kvůli dotacím. Ty dostane tak či tak. Spíš otázka je, co za ty peníze strhnuté Svazem ze státních dotací dostane protihodnotou? Strhává se příspěvek na člena (do ČSV), za včelstvo (do ČSV), do ZO, za léčivo (do Dolu = do ČSV). Co dostane zpět? Dobrý pocit? Možnost být proškolena? Taky přemýšlím a hledám, co mi Svaz přináší... Nějak ne a ne nalézt... U mě přiznaná státní dotace 1656 Kč, vyplaceno 640 Kč. Za co 1000 Kč....? Resp. 1000 Kč podporuji Svaz a když si přečtu, co se nahoře děje...
ať tenhle příspěvek čtou jenom ti co remcají na dotace

A proč hodíte na schůze když se nezeptáte, tak je to jenom vaše chyba, tady je si myslím zbytečně brečet.
prvně si musíte udělat pořádek u sebe potom ZO a pak můžeš jít nadávat na FV.A když něco nevíš tak se zeptej ZO za co vlastně platíš
To by jsi Hyju měl vědět, že ZO z těch peněz zůstane asi jen 2,60 na včelstvo, zbytek posílá výš. Takže pořádek v ZO ti moc nepomůže.

A nebo doporučuješ aby se následovaly jiné ZO které odmítly peníze poslat dokud jim nebude vyúčtováno co se s dřívějšími stalo když se dostaly do SF?

Tak nám tady popiš jak jsi se dozvěděl ty co a jak na vaší schůzi. Jistě nemlčíš.
Smile
Tak zkus příští rok o dotace nepožádat a nikdo ti z nich nic nestrhne. Uvidíš.
Karle přestaň prosím tě být takový pesimista

Takže Karle dotace 1.D na včelstvo byla 138 kč když to řeknu jednoduše v hrubém!!!
U mě v čistém to bylo po odečtech 105 Kč
no a ten rozdíl dělá -33 kč tak jak to teda je?


Bohužel já za to nemůžu když někdo má 3 včelstva 3 x 138 = 414 ted - členství léky atd plus ješte to co má dané odečty v ZO tak potom dostane 8 Kč
aaaale,to jsem se zeptala, ale o to nejde.
Ja jen vidim, ze svym clenstvim davam teto pofiderni organizaci pravo existovat.
...a podporuji ji v tom, ze si na sve pofiderni projekty strhava i ty bidne dotace ktere svaz blahosklonne ponecha vcelarum aby jim zacpal pusu
Dotace nestrhává, ale vybírá při té příležitosti členské příspěvky. To je rozdíl.
Klidně můžete chtít ať vám vyplati dotaci celou a příspěvky můžete zaplatit zvlášť pokud vám to pomůže k lepšímu pocitu.
No já ti nevím....co vlastně chceš tak můžeš příští rok vystoupit z CSv požádat si o dotace sám vypsat si léky požádat si o dotaci na léky ještě si pro ně zajet a všechno v termínu poslat poštou a taky měl.... a potom mi rekni jestli jsi na tom byl lípBig Grin
A u mě to bude HYJU úplně jednoduché - hrubé = čisté. A ještě mi to přinese náš nečlenský důvěrník pro nečleny. Já bohužel nemohu.
A z toho pak já pak budu platit to co uvážím jako záhodné.
Až je mi divné jak to je to jednoduché.
Tedy kromě toho že ji musím danit a to jistě děláte též.
Smile
Asi zvýším počty včelstev, dotace mi zvyšuje výnos o kilo medu a to je znát. Každé kilo dobré, hlavně když mi tohle kilo naskáče rovnou do peněženky, což cementový med moc ne. Smile
vysetreni meli je dobre k cemu?
Tak dlouho jsem se nepobavil snad od jaraBig Grin
Aby se na schůzi mohl číst seznam největších nepořádníků,
Trochu ty nářky od některých o tom, kolik komu zbylo z dotací nechápu.
Pokud jsem členem nějakého spolku tak je normální, že platím členský příspěvek. To je normální ať budete u vcelařů,myslivců,sportovnim klubu či členem spolku horni-dolní.
Jistě je právo každého se ptát na co jsou tyto příspěvky používány.
Ale co je podstatné tyto příspěvky platíte dobrovolně. Pokud je platit nechcete tak není nic snazšího než prostě oznámit,že již nechcete být členem CSV a příspěvky na další rok tak neodvedete.
Nevím proč tolik debaty kolem tak jednoduché veci.
Tomáš Palata napsal(a):U mě přiznaná státní dotace 1656 Kč, vyplaceno 640 Kč. Za co 1000 Kč....?

Máte 12 včelstev. Pokud jste si od ZO nenakoupil nejméně za 300 Kč Formidolu, pak je částka 640 Kč velmi pozoruhodná. Znamenala by totiž příspěvek 45Kč na včelstvo pro vaši organizaci. A to je částka, o které jsem dosud neslyšel. Tak 10 nebo 20Kč, to ano, ale 45???
Teoreticky to možné je, ale příspěvek pro ZO musí schválit členská schůze a myslím že se to v této výši zatím nikde neodehrálo.
Na členské schůze se má chodit a dávat pozor, abyste neodhlasovali nějakou levárnu. Pokud tam vůbec nejdete, nebo si to odhlasujete, nesmíte potom naříkat.
(29.11.2013 0:14)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]
Tomáš Palata napsal(a):U mě přiznaná státní dotace 1656 Kč, vyplaceno 640 Kč. Za co 1000 Kč....?

Na členské schůze se má chodit a dávat pozor, abyste neodhlasovali nějakou levárnu. Pokud tam vůbec nejdete, nebo si to odhlasujete, nesmíte potom naříkat.

JO jo já jsem to říkal bůh ví co ještě do toho platí ZO
třeba párky, pivo ,vino na schůzi atd sem tam nějaký ten vjenec atd... Cool

Hold capitalismus nic není zadarmo Cool
(29.11.2013 0:14)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]... nesmíte potom naříkat.

Špatně jsem se vyjádřil. Já nenaříkám, že jsem odevzdal cca 1000 Kč Svazu. Já mám problém v tom, že nějak nemůžu najít smysluplné využití těchto peněz (krát počet včelařů) Svazem. Tedy smysluplné pro řadové včelaře, ne pro Svaz nebo subdodavatele Svazu.
(28.11.2013 22:17)MartinP napsal(a): [ -> ]Dotace nestrhává, ale vybírá při té příležitosti členské příspěvky. To je rozdíl.
Klidně můžete chtít ať vám vyplati dotaci celou a příspěvky můžete zaplatit zvlášť pokud vám to pomůže k lepšímu pocitu.

U nás sme začali členské vyberať pred dotáciami. Každý si zaplatí členské a ku koncu roku dostane dotácie. Je to síce nepríjemná "dvojnásobná práca", ale... aspoň si členovia uvedomujú čo je čo.
My k žádosti o 1.D kterou odevzdáváme organizaci přikládáme požadavek na léčiva + počet léčených včelstev a celkový počet nástavků. Důvěrník pak pro mě od hlavního nejvyššího léčitele vyfasoval 64 kapek na 73 nahlášených nástavků. Na dvě léčení.
Referenční URL's