Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zajímavé to je, ale byl by velký problém seřadit ZO třeba pode abecedy ?
(Před)loni se o řazení pokoušeli nepříliš úspěšně (do řazení se jim připletly záhlaví sloupců). Poučili se a letos raději neřadí. A za to berou ty peníze...

A pak že tady není žádný progres.

(21.11.2020 7:56)marek. napsal(a): [ -> ]Pěkné na těch seznamech je, že na ústředí Svazu ani neumí pořádně seřadit tabulku:

Zlín-Malenovice 107263
Znojmo 109295
ZO Registrační číslo chovatele
Zubří 186425
Žamberk 116686
(19.01.2022 21:43)Tomáš R napsal(a): [ -> ]Zajímavé to je, ale byl by velký problém seřadit ZO třeba pode abecedy ?

Pláčeš na špatném hrobě
Pro mě je zase zajímavý počet žadatelů, kteří se rozhodli nenechat se buzerovat povinnostmi a nepodali aktualizaci počtu včelstev k 1.9. Kolik jich může být? Odhadem nějakých 1200? Vzhledem k tomu, že už vloni se to porovnávalo a dalo se tak nějak tušit, že to bude letos stejně, přesto setrvali ve svém přesvědčení. Sláva jim.

Hlavně jsem rád, že byl posunut termín vyplacení do konce února. Bál jsem se, že to budou chtít vyřídit už do konce ledna. Vypadá to, že zbytky soudnosti ještě zůstávají zachovány.
Ja bych na soudnost nespolehal. Kvuli par korunam opet saskarna s vyplacenim v dobe narustu pripadu covidu.Zakon schvalnosti?
Jinak 1144 vcelaru,kteri chteji dotace a nejsou schopni poslat hlaseni nebo maji zrusenou registraci,to je opet mazec.A dalsich vic nez 400,co nejsou sto napsat stejny pocet do hlaseni i na zadost to je dalsi perla.Proste jak s malyma detma,nemas hlad,nechces jit curat..Samostatnost naprosto nulova...
(19.01.2022 21:07)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]odkaz
Je zajímavé, kolik lidí má problém nahlásit počet včelstev do UE a zaroveň stejný počet napsat do žádosti.

A pak si ještě vyzvednout peníze....
Samy v tom mají čurbes počet včelstev si sám vyplňuji v eagri a když se nezměnil z léta co jsem ho vyplňoval tak jsem do agri nezasahoval a počet se zhodoval na žádosti i v eagri a stejně ho chtěly znovu změnit na stejná čísla a to nemluvím o tom že mě každý rok upomínají že jsem nenapsal do dolu počet včestev když v eagri mají jasně psáno že si počet doplňuji sám.
A přesně kvůli těmto včelařům tady máme odběr zimní měli. Protože když někdo nedokáže napočítat do pěti, těžko si může sám spočítat roztoče na podložce. A my přeci nechceme o takové včelaře přijít, protože díky nim máme desátky na svůj provoz.
(20.01.2022 13:48)Milan Daněk napsal(a): [ -> ]Samy v tom mají čurbes počet včelstev si sám vyplňuji v eagri a když se nezměnil z léta co jsem ho vyplňoval tak jsem do agri nezasahoval a počet se zhodoval na žádosti i v eagri a stejně ho chtěly znovu změnit na stejná čísla a to nemluvím o tom že mě každý rok upomínají že jsem nenapsal do dolu počet včestev když v eagri mají jasně psáno že si počet doplňuji sám.

Tomuto textu vůbec nerozumím. Jestli je na tom někdo líp, prosím o pomoc.

Přeci v eagri se vyplní aktuální počet včelstev na jednotlivých stanovištích k danému 1.9., vše se uloží a je hotovo. Moje zkušenost je taková, že to funguje skvěle, je to hotové za dvacet vteřin a žádný rok mě nikdo v ničem neupomínal.

A do jakého dolu? To jako do Výzkumného ústavu včelařského? Co s tím vším má společného? Co má společného s dotací?
Vidím to asi tak, že Milan Daněk nechápe povinnost nahlášení počtu včelstev v půlce září. A to i v případě, že se počet včelstev nemění
ano nechápu proč to mám měnit když se nic nemění?
Nevím co na tom nechápeš? Každý rok mezi 1. a 15. září se musí napsat počet včelstev.....a ten se musí shodovat s žádostí o dotace.....nechápu jak může tolik lidí v tom mít bordel....dotace bych jim nedal, oni už by si dali další rok pozor.....
Malé upřesnění: Počet včelstev v žádosti o dotaci nesmí být vyšší, nežli počet včelstev, který má včelař nahlášený v Hradištku.
Nižší být může - např. o včelstva, která jsou menší než je uvedeno v podmínkách pro dotaci.
Počet včelstev pro ČMSCH (Hraďišťko) se řídí definicí: "společenstvo včel, schopné přezimovat, které plně obsedá nejméně sedm plástů rámkové míry 39 × 24 cm; odlišná míra rámků se přepočítává."

Takže je to podle mě stejná definice jako pro dotaci 1.D

Ale samozřejmě, že zažádat o dotaci na méně včelstev každý může, jen ne z výše zmíněného důvodu menších včelstev.
(21.01.2022 15:32)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Malé upřesnění: Počet včelstev v žádosti o dotaci nesmí být vyšší, nežli počet včelstev, který má včelař nahlášený v Hradištku.Nižší být může - např. o včelstva, která jsou menší než je uvedeno v podmínkách pro dotaci.

Ale to nejsou včelstva ani z pohledu požadavku hlášení do ČMSCH (min 7 plástů 39x24) takže oddělek na pěti plástech není podle legislativy včelstvo které by se mělo hlásit do evidence. Sice nelogicky ale aktuálně je to tak.
Nejsem člen ČSV, dotace nežádám, ČMSCH počet včelstev hlásím.
(21.01.2022 16:30)Petr L napsal(a): [ -> ]
(21.01.2022 15:32)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Malé upřesnění: Počet včelstev v žádosti o dotaci nesmí být vyšší, nežli počet včelstev, který má včelař nahlášený v Hradištku.Nižší být může - např. o včelstva, která jsou menší než je uvedeno v podmínkách pro dotaci.

Ale to nejsou včelstva ani z pohledu požadavku hlášení do ČMSCH (min 7 plástů 39x24) takže oddělek na pěti plástech není podle legislativy včelstvo které by se mělo hlásit do evidence. Sice nelogicky ale aktuálně je to tak.
Rakce Vladimíra by se dala chápat i tak že pokud nahlásíš hraniční včelstvo které obsedá sporný předepsaný počet rámků tak v evidenci to zřejmě vadit nikomu nebude ovšem pokud na něj požádáš dotaci a náhodou příde kontrola (což je málo pravděpodobné ale je to možné) tak se obáváš problému splňuje nebo nesplňuje. I když si myslím že obecně se spíše praktikuje věc opačně i za slabé včelstvo se hodí nějaká ta koruna.
Co se týče ne nahlášení včelstev do evidence to podle mne není žádný hrdinský čin . Ovšem žádat pak o dotaci a nesplnit podmínky dotace spíše svědčí o tom že žadatel si tyto podmínky ani nepřečet číst zřejmě umí když umí psát.
Kontrola? A co budou kontrolovat? Umí se snad pohybovat časem zpět?
Kontrola? O dotaci v září 2020 žádáno na 20 včelstev do evidence 19. Kontrola z evidence ( Komisař(ka) Strašecí) srpen 2021. Dotace vyplacena v březnu 2021 na 19 včelstev. Toť skutečnost toto potkalo nejednoho včelaře aspoň podle vyjádření kontrolorky mimochodem docela příjemná holka . U tohoto případu jsem byl přítomen takže žádný bludy. Pouze jeden skutečný případ stále si myslíte že pokud bude někdo skutečně chtít něco zkontrolovat samozřejmě podle daných podmínek že k tomu určitě nedojde ? Můžeme polemizovat co chce kdo kontrolovat ovšem už jen fakt že musíme kontrolu umožnit a třeba si udělat volno 11.30 dopoledne nebo zajistit náhradní termín nemusí být příjemné.
Referenční URL's