Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ale rád si je užívá!
Porad je mi dobre na dusi,ze jsem se tehle dotacni komedie neucastnil.Ba mam z toho stale lepsi pocit.I bez dotaci se da vcelarit.
S dotacema se dá taky.
Co je zaujmave ze richard1 a JosPr sa v rovnaky den prihlasili na forum. Svet je jedna velka nahoda. Poznate sa navzajom?
Neznáme, ale máme se rádi!
To ja vas mam taky rad.Ale k dotacim. U nas zvisili prispevok na vcelstvo na 4e. Neviem ako sa k vyslednej sume dopracovali nejde mi o peniaze nic nepotrebujem vsetko si platim sam ale pri 18 vcelstvach a odratani clenskeho mi vyplatili presne 25 euro.lieciva si platim takze vyhody byt vo zveze asi moc nie su.
preto vo zväze nie som.... cele dotacie su na dve veci.... ziadna dotacia v ziadnom obore nikdy nebola urcena tomu co je na zaciatku retazca produktov.
Všechnu statistiku od chovatelů do ZO ČSV nebo nečlen musí zaslat statistiku jako další povinný papír se statistikou, potvrzením o umístění a požadavkem na Křemencovu ikdyž není ve výčtu povinných?
Vůbec nerozumím tomu, proč vyžadují "potvrzení o umístění včelstev", když to to kontrolují podle dat z ČMSCH. A co pak má nečlen dělat, když mu to "Pepík" nepodepíše?
To bude ten účel aby to Pepík nepodepsal a člověk nemohl dělat nic.
(30.07.2020 8:42)Kosta napsal(a): [ -> ]Tady si to nastuduj Smile

Kosta díky ale zeptám se opisem ještě jednou. Nečlen, který nepodává požadavek na dotaci u ZO ČSV ale posílá jej do Prahy , od ZO ale jen chce potvrzení, dává statistiku na Křemencovu nebo to dá ZO ČSV kde chce to potvrzení?

Zatím to pro jistotu vypadá že statistiku zašlu i do Prahy i na ZO ČSV pro jistotu aby bylo jasný že se vše jako každý rok splnilo jako solidní stav.

Snad je to jasnější jako běžný dotaz a pro objasnění se starám o dalších 5 včelařů nečlenů a vypadá to že to letoškem stojí opravdu na hraně lidskosti něco dělat jako vyběhávat papíry na D1 pro včelaře v okolí. Sám jsem členem a nikoho nutit do členství kvůli snadnější dotaci nemíním, ale staví mne to do nejasné pozice jak pomoci včelařům v okolí. Komunita včelařů jak to vypadá bude jen o jednotlivci který se už nebude moci spolehnout na ZO nebo nějakou činnost přítele za ně. Musí být přímo Prahou posuzován jako oprávněný žadatel nebo neoprávněný, vše se musí evidovat pro budoucnost a asi to je předvoj čínského ID osoby které EU ještě nemá a chce ho brzo zřídit.

Jestli je to záměr, tak to se omlouvám. Vyšší zájmy já neovlivním a ani nechci ovlivňovat. Ale znelíbít si práci pro přátele a značně komplikovat je asi cíl podle podmínek D1.
K cemu bude ZO statistika neclenu??? Nejak mi to cele pripada site hodne horkou jehlou,zvlast mesic a pul pred podavanim zadosti..
(30.07.2020 12:09)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Vůbec nerozumím tomu, proč vyžadují "potvrzení o umístění včelstev", když to to kontrolují podle dat z ČMSCH. A co pak má nečlen dělat, když mu to "Pepík" nepodepíše?

Běžná praxe je, za poplatek, jinak žádný podpis. Přece nebudeme pro nečleny dělat zadara. Že mají administraci dotovanou statem, Pepíka nezajímá, prý to je jenom pro ústředí... takže na dotace jim s.... I když vlastně tohle chtěj.
Připadá mi to záměrně zmatečné s cílem znepříjemnit nečlenům žádosti o dotace. Musí si to člověk několikrát přečíst, aby vůbec pochopil jak to provést aby byl úspěšným příjemcem dotace. Rovněž nechápu smysl potvrzení OZ o umístění včelstev. Na žádost 1.D musím uvést jak stanoviště, katastr a počet včelstev, to samé i na ČMSCH při hlášení včelstev k 1.9. a tak vůbec nechápu opodstatnění tohoto kroku. Otázkou pak je , jaké mají instrukce funkcionáři ZO. Ví o tom vůbec ?
Zadne, naprosto zadne, uredni siml spokojene chrape. Info ve vcelarstvi vcera byla zhava zmatecna novinka.
Ale mne je to jedno, statistiku vypíšu za sebe a za druhé jak mi sdělí a hotovo, oto mi nejde aby se to tu nezvrtlo, statistika je běžná věc.

Ale když to udělám, tak aby to bylo podle představ tvůrců podmínek a víc nic.

Dotaci D1 chci, protože mi docela dobře pomáhá. Ostatní ji berou jak chcou, ale umne není jedno jestli mám na naftu nebo materiál na xy m3 řeziva na úly nebo letos na mřížky, které hodlám zani proměnit.

Ještě tak jeden dva roky neúspěšné jako letos tak se to velmi pozná. Každý nehujá jako někdo, kdo D1 nechce. Kdo ji nechce tak ať nežádá a včelaří si i bez ní. A ať do toho hlavně moc nekecá, protože potom to dělá jen zle.

(30.07.2020 13:24)Kosta napsal(a): [ -> ]Připadá mi to záměrně zmatečné s cílem znepříjemnit nečlenům žádosti o dotace. Musí si to člověk několikrát přečíst, aby vůbec pochopil jak to provést aby byl úspěšným příjemcem dotace. Rovněž nechápu smysl potvrzení OZ o umístění včelstev. Na žádost 1.D musím uvést jak stanoviště, katastr a počet včelstev, to samé i na ČMSCH při hlášení včelstev k 1.9. a tak vůbec nechápu opodstatnění tohoto kroku. Otázkou pak je , jaké mají instrukce funkcionáři ZO. Ví o tom vůbec ?

Cílem je omezit vykuky kteří si nahlásí stanoviště a včely nikde a jen berou dotace zanic. A ono se to fakt děje. Takže se nedivím těm obstrukcím. Oni pražáci zato ručí a když je dusno zvrchu tak se asi i hodně potí.
Pokud se potit nechtějí, ať to nedělají. Přerozdělování dotaci je jejich aktivita, kterou si rektálně vylizali sami. Nic víc stejně nedělají, protože jsou to neschopné pijavice, které nic jiného neumí. Pokud to chtějí, jakože chtějí a moc, ať to dělají pořádně.
(30.07.2020 13:32)gupa napsal(a): [ -> ]Cílem je omezit vykuky kteří si nahlásí stanoviště a včely nikde a jen berou dotace zanic. A ono se to fakt děje. Takže se nedivím těm obstrukcím. Oni pražáci zato ručí a když je dusno zvrchu tak se asi i hodně potí.

A jaký je v tomto případě rozdil mezi členem a nečlenem?
Administrátor dotace budiž může mít právo zkontrolovat uváděné informace v žádosti. A´t si klidně kontroluje, ale nemůže podmiňovat výplatu dotace kontrolou, kterou vlastně nenařizuje a žadatel si ji musí obstarat a ani nenapíší u koho, kdo ja ta hlava posvěcená, jestli nějaký předseda, nějakého spolku, či jednatel, či pokladník a nevím, jakým právem po něm budu vymáhat jakoukoliv iniciativu. Když mi pošle k šípku, tak pošle a nic s tím nenadělám.
Tomu se říká rovný přístup.
Referenční URL's