Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace 1.D. Podpora včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(02.11.2017 11:42)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Až se 1.D zruší, jakož i ostatní dotace do včelařství - konečně bude klid....

A kdy to bude, co se musí stát, aby zanikly??
Podle mě by stačil pro začátek takový střední konec světa, při menším je šance že to ty dotace rozdýchají.
Oběžník č. 2/2017 je již publikován na stránkách ČSV:
http://www.vcelarstvi.cz/files/obezniky/...2-2017.pdf

Sazba dotace činí 156 Kč na jedno zazimované včelstvo.
Přiznaná dotace 1.D. na rok 2017 je ve výši 104 435 892 Kč.
Příspěvek podle nákladů na administraci dotace 1.D. v roce 2017 je 5 250 000 Kč
Celkový počet žadatelů je 53 443
Částka pro ZO ČSV, která je určena na kancelářské potřeby a služby je 29 Kč na žadatele v dané ZO.
Administrace dotace 1.D. v roce 2017 pro Sekretariát RV ČSV je ve výši 2 100 000 Kč.
Letmým výpočtem jsem zjistil že nežádáním o dotaci jsem Vám všem ostatním zvýšil příspěvek na včelstvo zhruba o pět tisícin koruny. Tak doufám že to hned nepropijete!
VaT děkujemeBig Grin.
Prosím vás včelaři a funkcionáři kdo ví co je to příjem dotace de minimis? To jsem zvědav?
Podpora de minimis
je podpora, která není de iure veřejnou podporou (nesplňuje všechny čtyři prvky veřejné podpory - je sice poskytovaná ze státních prostředků a zvýhodňuje určité podniky nebo určitá odvětví výroby, ale vzhledem k její relativně nízké hodnotě stanovené Komisí nehrozí narušením hospodářské soutěže, a tak neovlivňuje obchod mezi členskými státy EU) a nepodléhá oznamovací povinnosti vůči Evropské komisi. Její poskytování upravují čtyři následující nařízení (ES/EU), lišící se pouze odvětvími, do kterých je podpora směřována, a limitní částkou (stropem), kterou může v rozhodném období obdržet jeden podnik působící v daném odvětví.

nařízení Komise (ES) č. 1408/2013 ze dne 18. prosince 2013 o použití článků o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské unie na podporu de minimis v odvětví zemědělství - strop 15 000 EUR,
podpora malého biznisu a komodít okrajových, nekótovaných na burze.
Měl jsem s tím problémy. Jelikož nikdo z mého známého okolí ani jednatel ani pokladník ani já jako předseda nevěděl co je to dotace de minimis logicky jsme napsali že nic takového nebylo pobíráno. Nikdo neví co to je a asi to pobítají všichni.
(03.11.2017 23:49)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Prosím vás včelaři a funkcionáři kdo ví co je to příjem dotace de minimis? To jsem zvědav?

Podpora de minimis (nebo také podpora malého rozsahu) není považována za „veřejnou podporu“, protože vzhledem k její nízké částce má Evropská komise za to, že nenaplňuje poslední dva znaky definice veřejné podpory – neměla by ovlivnit obchod a narušit hospodářskou soutěž mezi členskými státy.
já mám dojem, že se týká jen profíkůSmile
Volal mi důvěrník, že jako nečlen ČSV musím mít úředně ověřenou plnou moc, pokud chci vzít peníze i za úly manželky. To je letošní novinka? Je to někde oficiálně psané?
O úředně ověřené plné moci se nikde nepíše. Stačí řádně vyplněná a podepsána k tomu navržená plná moc.
Díky moc, Martine.
(16.11.2017 12:40)Ivík napsal(a): [ -> ]Volal mi důvěrník, že jako nečlen ČSV musím mít úředně ověřenou plnou moc, pokud chci vzít peníze i za úly manželky. To je letošní novinka? Je to někde oficiálně psané?
Nech si to poslat na přímo účet, tam plnou moc nepotřebují a navíc se tak vyhneš přímému kontaktu s hazeči klacků pod nohy.
To by potom měl chtít i úředně ověřenou i žádost.
Jestli bude vyplacena dotace na účet nebo hotově záleží na ZO (volal jsem na ústředí), nedá se nárokovat, aby poslali na účet. U nás je starší jednatel, takže jen hotově, účet nehrozí.

Jinak moje martyrium s pravdou je u konce. Jednatel ZO nevěřil ani paní z ekonomického úseku pro 1D na ČSV, tak jsme museli volat ještě předsedovi kontrolní komise, který jim to přednášel, aby potvrdil slova paní úřednice.
Za mě je opravdu dobré volat v těchto případech do Křemencové, úředníci se tam řídí dle zákona a slušně bez emocí to vysvětlují. I pan předseda kontrolní komise to slušně a věcně potvrdil. Takže díky.
kurna tak to jsem zvědav jak to u mě dopadne, zatim se nikdo neozval.......tak snad mi to na účet pošlou
(16.11.2017 12:40)Ivík napsal(a): [ -> ]Volal mi důvěrník, že jako nečlen ČSV musím mít úředně ověřenou plnou moc, pokud chci vzít peníze i za úly manželky.

Proč takového jedince nechají dělat důvěrníka? Plnou moc přeci musí mít i nečlen.

http://www.vcelarstvi.cz/files/formulare...u-2017.pdf
a není jednodušší se na celou 1.D tak nějak vykašlat ?
Ano, i člen. Jen si pán myslel, že jen nečlen ji musí mít úředně ověřenou. V reálu musí mít úředně ověřenou plnou moc jen ten, kdo žádá 1D přímo z ústředí ČSV, jinými slovy žádá z území, na kterém nefunguje žádná základní organizace. Snažil jsem se mu to několikrát vysvětlit, ale nešlo to.
Referenční URL's