Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Informace o počtu otevřených Včelařství s tím že nejčtenější je číslo 8 zaznívá opakovaně od funkcionářů ČSV. Dá se jednoduše ověřit nějakým testem - třeba se zeptat zda včelař viděl fotky hniloby v čísle 10. Provedeno Smile

Informace o zneužívání dotací na přednášky - zdroj expředseda ČSV - opakovaně.

Pak bych rozdělil co může ministr rovnou - peníze MZe (dotace 1D, Včelařství, atd) a co jsou peníze EU, které mají 3letý cyklus.
Nechápu proč zaměnujete podporu 1D s podporou důchodců - to D má jiný význam. Cool

Zajímavé že neprošel po stescích na zneužívání přednášek návrh na jejich povinné zveřejňování předem - jednak aby měli šanci všichni včelaři-zájemci se zůčastnit a jednak aby byly přednášky pod kontrolou.
Zajímavé, že na tento návrh ČSV nepřistoupilo, ale podle mě se tento může zavést i v rámci 3 letého cyklu - je to jen formální organizační opatření, EU by jistě nenamítala když se její peníze budou lépe v ČR kontrolovat. A za dva roky se při dalších jendáních může vidět.

A pokud by ministr opravdu došel k tomu, že se bude zajímat o efektivitu těch 150Mega co jdou ročně ke "včelařům" a zajistil, aby za ně včelaři dostali co potřebují, tak klidně i tu 1D může zrušit a z peněz EU může dotovat jen Hardware a nic jiného. Každému včelaři se to vrátí.
Děkuji za reakci, pane doktore. Ušetřil jste mi hodně času. Přemýšlel bych totiž, co do dopisu dopsat (byl by jinak dost strohý) a teď mně bude stačit prosté Ctrl+C a Ctrl+V.
Ještě jednou, děkuji. Smile
Pánové, zanechme malicherností. Hodně lidí mě říká proč jsem v ČSV a proč podporuji časopis, který vydávala jogistka, úroveň časopisu, která se hodnotí počtem inzerátů a nebo vyšlá jubileja nebo vytváření kultovních osob v ČSV.

Rád se sdružuji a myslím,když se člověk zůčastní schůze ZO a odmyslí si administrativní část a začne se bavit o včelách a jak to dělám já. To se mi i zde na foru líbí od Milana H. i ostatních i když to kluci často neaktualizují. Nelibí se mi, že v časopisu jsou pouze články, které se snaží manipulovat s lidmi, prezentaci Křemencova aparátu, který nás všechny stojí miliony a nikdo s tím nic nechce dělat. Včelaři prodávají med za 60,- a kupují všechny s*ačky z hyper super, aby ušetřili pár korun na jídle a na druhé straně z nás časopisy stovky vytahuje a přijde to všem normální.

Bohužel i já patřím do skupiny, která chce něco udělat, ale bohužel nevím jak to uchopit, aby se nikomu neublížilo a nebo hůře se nezhoršil stav, který je.
(25.12.2015 18:10)KaJi napsal(a): [ -> ]Nechápu proč zaměnujete podporu 1D s podporou důchodců - to D má jiný význam. Cool

1D - jeden důchodceTongue
Odpověďna neodebírání časopisu včelař:Jde to udělat jednoduše - do cisu napíše jednatel :Člen si nepřeje.....
Jednoduché,že,ale ještě jsem neslyšel,že by někdo tohle udělal.
Když jsem dostal párkrát stohy časopisů do muzea,tak se mi docela líbilo jak bily ještě pěkně
zabalené - v igelitu.No máme tady čtenáře co si položí časopis na čelo /ani ho nemusí.../a čtou.

A p.Šumera, když jste tak proti řádné kontrole dotací na vzdělávání.
Tak Vám řeknu co by se stalo, kdyby se řádně vše překontrolovalo.Zodpovědně,kolik se kde udělalo
přednášek do roka u některých ZO a některých přednášejících za den.
Zeptejte se p.Sojky a p.Peroutky proč muselo být zrušeno proplácení přednášek na Využití medu......
Doufám,že Vám neřeknou ,že zapomněli co mi řekli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A tam to bylo góóór vidět.
A zrušení dotovaného léčiva??
Na to můj názor znáte.Dokud se bude dotovat, bude se nadužívat.
Tak proč bych neměl přispět svojí troškou do mlýna?????????? F.V.
Když jsem napsal
Citace: Vážení pánové JKL, Vlčku a Petříku, když už chcete za každou cenu desítkám tisíců včelařů uškodit, nebuďte troškaři a dejte do své petice včechno, co už na VF zaznělo.
měl jsem trochu výčitky svědomí, jestli jsem pánům nekřivdil.

Proto velmi děkuji p. Petříkovi, za jeho vyjádření
Jan Petřík napsal(a):Děkuji za reakci, pane doktore. Ušetřil jste mi hodně času. Přemýšlel bych totiž, co do dopisu dopsat a teď mně bude stačit prosté Ctrl+C a Ctrl+V.

Tím vlastnoručně potvrdil, že skutečně jde hlavně o to včelařům uškodit.
Pane Šumera zapomněl jste odpovědět.
Nikdo nechce nikomu uškodit.
Pouze jedno - přestat s podivnými machynacemi dotovaných peněz.Aby stát si řádně kontroloval svoje
vynaložené peníze.Ne jenom je dával.
Vy jste to tu nečetl? - Dotace na léky ,které byli vyplaceny,jsou na 1 000 000 včelstev.Kolik,že máme
v republice včelstev?
Atd,........................mám pokračovat .
Jak je to s tím poškozováním včelařů ?????
Kdo koho poškozuje???????????
Jenom to chce dávat peníze tam kde jsou potřeba a KONTROLOVAT správnost využití.
Na tom se snad shodnem. F.V.
(25.12.2015 18:00)Jiří H napsal(a): [ -> ]kontrolní otázka pro ty, kteří o časopis opravdu nestojí, opravdu nejde zrušit odebírání časopisu včelařství pokud napíšete na kompetentní místo že o zasílání časopisu nestojíte ? zkusil to už někdo z vás ? možná pokud by jste tomu věnovali tolik energie jako tady psaním negativních příspěvků ušetřili by jste si ten čas s házením do kamen. Já ho čtu rád, proto tuto možnost zjišťovat nebudu, třeba to nejde, nevím, je to na vás

Časopis Včelařství opravdu není povinnost odebírat. Můžete si místo něho zvolit např. odběr Včelařských překladů nebo včelára. Pokud by člen nechtěl ani jedno, tak jednoduše požádá jednatele ZO a on zařídí, že dotyčný člen nebude dostávat žádný časopis.
K ostatnímu na posledních stranách v tomto vlákně se nemá cenu vyjadřovat.
Přeji hezký zbytek vánočních svátků.
Jenže Ti, kteří se tu vylévají v tématu "Časopis včelařství" většinou nejsou členy svazu a proto časopis nedostávají. Jsou proti němu asi nikoliv kvůli obsahu, ale spíš ze zásady a mnohdy možná ze zásadní nenávisti.
A naopak.
To mi připomíná, jak kdysi na jednom školení školící říkal: rozdíl mezi kapitalismem a socialismem: základem kapitalismu je, že kapitalista vykořisťuje dělnickou třídu, kdežto v socialismu je tomu naopak ... Big Grin
Jsem schopen připustit, že někteří stále žijí v modelu jakési třídní nenávisti, ale za současné situace mi to hlava nebere. Teď ale soudím podle sebe ... Big Grin
Proč máte, pánové pocit, že když má někdo jiný názor na věc a když si navíc dovolí jej říci veřejně, nutně vás musí nenávidět? Nebo že vám škodí? Třeba právě pomáhá ... Nám všem ...
Jiří
P. S.: uvedu příklad z jiného soudku: jako člen ČSV jsem si kupoval i OVP. Předplatil jsem si je i na rok, kdy už jsem členem nebyl. Dostal jsem beze slova vysvětlení nic a peníze zmizely v černé díře. Přesto bych je rád kupoval dál. Jak Vojto psal výše, na Slovensku jsou běžně v prodeji. Tak proč ne u nás, když jsem si je stejně kupoval za plnou cenu (tedy doufám, přesněji za cenu vydavatelem určenou)?
(25.12.2015 20:08)MartinH napsal(a): [ -> ]Jenže Ti, kteří se tu vylévají v tématu "Časopis včelařství" většinou nejsou členy svazu a proto časopis nedostávají. Jsou proti němu asi nikoliv kvůli obsahu, ale spíš ze zásady a mnohdy možná ze zásadní nenávisti.


Na tohle si přišel sám nebo Ti to musel někdo poradit? Pokud se koukneš na uložto tak tam najdeš v podstatě každé číslo v elektronické podobě. Máš pocit, že používat internet je výsadou členů ČSV? Dovol, abych se hodně srdečně zasmál.
Myslím, že názory na ČSV patří do jiné kategorie v tom to forum. Vím, že jsou to spojené nádoby, ale zkusme reagovat na časopis, který má své mouchy, ale beru tam někdy inspirace, které si vyzkouším na svých včelách a nebo mě to podnítí nad zamyšlením, že je to hloupost a pokračuji dál. Pořád je to pro většinu včelařů zdroj informací, které zkouší na svých včelnicích. I hlouposti nás posunují dále, nikdo není dokonalý i když někteří si to o osobě myslí.

Chtěl bych časopis posouvat pořád kupředu a aby to byl zdroj informací pro lidi a né, že zdroj peněz pro obžírky v Praze
Pane doktore - slepice, husy, kachny, holuby, králíky, kozy, andulky ba i psy chováme doma bez dotací. Myslím, že to zvládneme i u včel. A důchodci u nás v ZO ČSCH? Chovají to co zvládnou, jak fyzicky, tak finančně. Tak tady prosím nebrnkejte na city. A když jsou ty vánoce, tak Vám odpouštím.
Pro Spede
http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thread=67717

Skutečně bych byl rád, kdyby zde byl funkční včelařský spolek. Smile Jaké si to uděláte, takové to máte, pokud je demokratický, nic vám nemůže bránit to změnit, pokud vám spolkový život tam u vás stojí za to. Tedy za snahu. Smile
Okřikováním kritiků a podsouváním jim něčeho jiného než o co jde, jak tady jak tady někdo právě předvádí nic nezměníte.

Ještě bych doplnil že by šlo k označení nepřátelských aktivit použít jako před deseti lety, že jde o snahu rozvrátit Svaz a zničit Včelu v zájmu obchodníků s medem aby mohli dál vykořisťovat včelaře.
To by zabralo stejně jako tehdy.Cool



(25.12.2015 20:59)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Pane doktore - slepice, husy, kachny, holuby, králíky, kozy, andulky ba i psy chováme doma bez dotací. Myslím, že to zvládneme i u včel. A důchodci u nás v ZO ČSCH? Chovají to co zvládnou, jak fyzicky, tak finančně. Tak tady prosím nebrnkejte na city. A když jsou ty vánoce, tak Vám odpouštím.

Vzpomínám si na jediné jednánín na MZe které mě dokonale vyléčilo. že by šlo o ty důchodce.
Na začátku se upozornilo na drobný (30% rozdíl) rozpor v evidenci v Hradištku a že tedy stát dost dobře nemůže fungovat když nemá v cajku evidence.
Jako řešení Leopold Matela navrhl, že by si každý včelař měl žádat o dotace sám společně s hlášením do ÚE.
Načeš jako zkušený harcovník z parlamentu hned vystopupil čestný předseda Mandík a zaútočil, že PSNV pokračuje ve svých snahách jak okrást důchodce včelaře kteří by toto nezvládli a od toho tam mají Svaz který je chrání, .... a nedopustí...
Tak jsme se styděli a začalo jednání o dotacích - mimo jiné se tehdy větším včelařům nelíbilo že dotace se vyplácí bez ohledu na počet včelstev.
A tak se ke slovu dostal zástupce Svazu, Dolu i Cechu aby navrhl, že limit dotace na včelstvo má být 3 000Kč. Dotaz úředníka - takže včelaři do 7 včelstev by na dotace neměli při limitu >20 000 nárok? Takže nakonec důchodce a malovčelaře musel chránit úředník MZe před návrhem ČSV.

A pak si ještě pamatuji - když jsme u toho dojemného vánočního vyprávění jak nám všem jde o blaho důchodců i včel jak ten samý pán při diskuzi, zda stejně jako aerosol podpořit monitoring a zveřejňování napadení dotací 10Kč na aerosolované i monitorované včelstvo odpověděl na otázku, zda je ten letní monitoring k něčemu:
ANO musím monitorovat, ale SVOJE včely, mně nemusí zajímat co se děje v Hodoníně, ani co se děje 7 kilometrů ode mě, mně musí zajímat moje včely. (všimněte si jak když někdo mluví o tom jak VMS je k ničemu, je Hodonín velmi populární příklad Smile )
A za 14 dní ten samý pán na přednášce pronášel sentence jak je třeba monitorovat, sdílet data a jak oni na Mělníce to mají naplánováno. Což jste jistě pak četli ve Včelařství o rok, či dva později.

Takže když začne jedna parta mluvit o tom, jak chce chránit včelaře, důchodce a včely tak si na to vzpomenu a přemýšlím o co jim skutečně jde. Smile
Jo a pak si vzpomenu jak těm důchodům prodávali tisícikorunové akcie a zamlčovali skutečný ekonomický stav toho podniku (tedy lhali o něm) a jak je pak podškubli, tím, že zřejmě nepostupovali s péčí řádného hospodáře a poslali jej do tunelu.
Pane Petříku, nemáte pravdu!
V rámci udržování genofondu národních plemen máte možnost žádat o dotaci na jejich chov. Platí to pro lovecká plemena psů Český Fousek, Český teriér, myslím, že se vztahuje na plemena králíků Český Luštič a ještě jedno..., existuje podpora na chov České Bílé husy, jak je to u jiných druhů hosp. zvířat nevím, ale dovedu si představit i podporu pro chovatele České Bílé kozy (nebo jak se ta potvora jmenuje)...takže bez dotací, jak kdo, jak kdy...pozor na taková absolutní prohlášení...
P.S. Míříte již totálně mimo téma!
Jen detail, když už jsme v tématu Včelařství: informace o tomto zásadním jednání, které popisuje výše Karel, se ve Včelařství jistě objevila ...
Nevím však, jestli se tam objevilo, že ten výše zmíněný čestný předseda Mandík tam zjevně neměl co dělat a dokonce i sami představivtelé ČSV se divili a nevěděli, za koho tam vlastně je. Zjevně síla zvyku ... Když musíš, ...
To je takové vánočně romantické ...
To jsem zlej, co? A nenávistnej ... Prostě škodič ... Big Grin
To je tím, že poslouchám ryčného
Wink
Jiří
Ale měl, byli tam jako doma. My ostatní čekali před zasedačkou až se dostaví a vyšli z úředníkovo kanceláře v družném rozhovoru MZe-ČSV-DOL-Cech, aby si vyslechli, co navrhují ostatní a až na to zvýšení matek na 300Kč jim to zamítli.
Citace:Na tohle si přišel sám nebo Ti to musel někdo poradit? Pokud se koukneš na uložto tak tam najdeš v podstatě každé číslo v elektronické podobě. Máš pocit, že používat internet je výsadou členů ČSV? Dovol, abych se hodně srdečně zasmál.

Takže ta dotace není neúčelně vynaložená a časopis Včelařství k Tobě nachází cestu? To jsem rád. Smile
(25.12.2015 21:51)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Jen detail, když už jsme v tématu Včelařství: informace o tomto zásadním jednání, které popisuje výše Karel, se ve Včelařství jistě objevila ...
Nevím však, jestli se tam objevilo, že ten výše zmíněný čestný předseda Mandík tam zjevně neměl co dělat a dokonce i sami představivtelé ČSV se divili a nevěděli, za koho tam vlastně je. Zjevně síla zvyku ... Když musíš, ...
To je takové vánočně romantické ...
To jsem zlej, co? A nenávvistnej ... Prostě škodič ... Big Grin
To je tím, že poslouchám ryčného Alaina Bashunga Wink
Jiří

Jirko už nejsi mladík, uvědom si to, Tak opatrně co posloucháš, Big Grin
Mohu -li navrhnout uvědomme si že i za války byl na frontě o vánocích klid.

Tak Jirko raději pro změnu zkus tohle, můj oblíbeny Cohenek a aktuální Haleluja
A lidem dobré vůle přeji příjemné svátky. Sleepy
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :