Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
vždy u časopisů platilo: "když nevíš co, dej tam fotku..." Fotka včely na sněhu přes dvě stránky...to jsou přesně ty dvě minuty, které zmizely z času celkového čtení časopisu....
Vidíš, jakou mají o vás starost. .....to aby ses nezdržoval čtením a šel připravovat rámky na jaro.....Big Grin
ono to má logiku čím míň je vzdělaná cílová skupina tím víc je třeba obrázků, mě to aspoň v komunikaci s Brtníkem pomáháTongueBig GrinTongue
Jo,jo..... Ideální by byl "Čtyrlístek". Wink
V případě MV se mi nová grafika s velkými fotkami zamlouvá, ale musí být vedle nich něco ke čtení.
Martine,nechme to koňovi,domluva je domluva.
Když jsem dělal přes živnosťák,tak když potřeboval zákazník napsat cokoli co bylo únosné a paragrafy
nenapadnutelné !!!!!!!!!!!!§§,
Zadat tisk 50000 časopisů je přece dobrý kšeft.Tak proč bych nevyhověl.
Ale netvrdím,že nic za to ČSV neplatí!!!!
Jen, že je asi rozdíl jestli o to požádám já jako obyčejný občan nebo zadavatel ...............
Ale nehledejme ve všem špatnost.Každý by využil všeho,když na to má.
Je to tam,kdo to tam nechce ať to vyhodí. F.V.
Za sebe hodnotím toto číslo jako jedno z těch povedenějších. Kéž by v budoucnu drželi alespoň takovouto úroveň.
Osobně bych rád na str. 60 u základních zařízení a nezbytných pomůcek pro včelaření viděl v záhlaví větu ve smyslu:
Vyberte pro své včelaření takový úl, který je možné vybavit varroadnem s funkční monitorovací podložkou. Ta slouží jako nezbytná pomůcka pro sledování dění v úle bez vyrušování včel a zjišťování počtu přirozeného i léčebného spadu roztoče. Výskyt roztoče ve vašich včelách totiž zřejmě přežije vaše úly i přes stále intenzívnější používání léčiv.
Takové sdělení ve Včelařství neustále postrádám. P.A.
Já zase postrádám fejeton. Je to bez něj takový smutný. Ale trochu mi tu ztrátu nahrazuje dvoustrana "foto měsíce". Jinak je vidět že se v redakci trochu snaží aby ten bulletin aspoň nějak vypadal.
Kdo nevybral měl z hloupých úlů v těch mrazech, už toho teď moc nevybere, včely podložky vyčistí. Kdo má varroadno, ten s tím problém nemá. To mají zoufalou starost o to, aby se s mělí nikterak nezacházelo a přitom je nezajímá, kvalita toho sběru. Na všem jsou patrny indicie toho, že jiné zájmy jsou nadřazeny odbornosti.
Pavle, děláš jako by bylo podstatné zda něco vybere.
Podstatné je jen to, že si všichni uvědomují, že se to vybírá jen z důvodů nahnat lidi na výročky, že s budoucím vývojem nákazy to nemá nic společného, že splní nařízení o kterém si myslí své.
To že odevzdáš malou krabičku od sirek s mělí od 25 včelstev laboratoře neřeší. Stejně to vypadá, že nehodnotí počet kleštíků, ale bodují jak v krasobruslení vzhled, provedení, technickou náročnostAngel kdy 0 znamená bez výhrad.
Na webu ČSV http://www.vcelarstvi.cz/?page=novinky je oznam nových podmínek inzerce:

NZERCE V MĚSÍČNÍKU VČELAŘSTVÍ 2016
Inzerce bude! Po jednáních (ve svazu i mimo svaz) o podobě inzerce v roce 2016 bylo rozhodnuto o nejlepším možném řešení, totiž o přikládané inzerci na samostatném listu. Usnesení RV ČSV z března 2014 stále trvá a tak se nesmí publikovat inzeráty týkající se hydrolyzátů a invertů, dále v rámci prevence proti MVP nezařazujeme inzeráty týkající se prodeje a nákupu použitých úlů a souší. Nová inzertní příloha umožňuje všem zájemcům zveřejnit plošnou inzerci. Toho mohou využít zvláště výrobci a obchodníci ve včelařském oboru. Ceny inzerce zveřejníme ihned po odsouhlasení orgány ČSV.


Nevíte, jestli stále platí podmínka zákazu inzerce pro obchodníky, co dováží zahraniční med nebo s ním obchodují? Smile
No je to takovej skoro pohanskej rituál to sbírání měli, je to jeden z memů, kterej udržuje sektu pohromadě. Možná až tam pro ní polezu, zkusim se dostat do stavu změněného vědomí, třeba mi něco bohyně gája odhalí ze svých tajemství...
(27.01.2016 12:35)Pavel Anděl napsal(a): [ -> ]Vyberte pro své včelaření takový úl, který je možné vybavit varroadnem s funkční monitorovací podložkou. Ta slouží jako nezbytná pomůcka pro sledování dění v úle bez vyrušování včel a zjišťování počtu přirozeného i léčebného spadu roztoče.

Nezbytná pomůcka? Nesmysl..
Já tomu nerozumim. Letos jsem si dal úkol, že se zbavím celozasíťovaných varroaden. Nejen protože jsou celozasíťovaná, ale i proto, že jsou povětšinou vysoká. Proč by varroadno mělo být nezbytnou pomůckou? Každému co jeho jest a jestli to někdo chce dělat s takovým nebo makovým dnem je jeho věc. Mě se to moc neosvědčilo, ale jiný může být z toho našden. Rozhodně jsem rád, že zmiňovaná věta o varroadnech není v tom článku použitá, protože by, zvlášť takhle formulovaná, ve mě evokovala spíš "náboženský projev" než cokoli jiného.
Pokud se měl odebírá nad sítem kde se podložka špatně zasouvá jsem uvažoval o odstranění síta, neboť mě nebaví čistit stále tento nepořádek k ničemu to nepotřebuji.
Jasně, já to vím, varroadno je v ČSV zakázané slovo. A co alespoň Veselého podložky POLYNET.
Přátelé, je dobře, že se vymezujete, přeji vámto. Totéž očekávám od vás, přátelé.
Zdravím Vás, pokud jsem svým článkem někoho pohoršil s tím že není v něm zmínka o varroa dnu, tak se velice omlouvám, ale více než spousta včelařů tyto dna z duše nesnáší. To by měla být volba na každém z nás, já je mám u všech úlu a vysoký podmet, ale jiní o vysokém ani slyšet. Na fotografiích, jsou všechny úly s varroadnem. Pokuste se naformulovat celý článek tak, aby nikomu nic neuteklo a nevadilo.
(27.01.2016 14:24)MartinH napsal(a): [ -> ]Každému co jeho jest a jestli to někdo chce dělat s takovým nebo makovým dnem je jeho věc.

V čem vidiš Pavle vymezování? Kéž bychom se všichni vymezovali podobně tolerantně.
(27.01.2016 14:03)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]
(27.01.2016 12:35)Pavel Anděl napsal(a): [ -> ]Vyberte pro své včelaření takový úl, který je možné vybavit varroadnem s funkční monitorovací podložkou. Ta slouží jako nezbytná pomůcka pro sledování dění v úle bez vyrušování včel a zjišťování počtu přirozeného i léčebného spadu roztoče.

Nezbytná pomůcka? Nesmysl..
Nezbytná pokud se řídíte spadem roztočů a to pro ty co propagují zimní měl je snad nezbytné.
Referenční URL's