Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
U nás už tretí deň aj keď slnečno,ale silný severný vietor,včely sú na vode...
slunečno, ráno mrzlo -2,3°C, teď to pomalu už leze nahoru
U nas vcera silny vitr, 10-13 st max. Holky sice litaj, ale jen tak sporadicky a v teplakach. Zustavaji prokrehle u napajecek, atd. Kvetou ovocne stromy (broskve, svestky), zacinaji tresne. Rozjizdi se repka. Pri nahlednuti, holky totalne stazene. Puvodne sem chtel o vikendu rozsirovat o nastavek, ale nema to smysl. Dnes rano 0st. vse ojinele a doufam, ze nic nepomrzlo. Pokud to pujde tak dal, holky ani nestihnou vykryt celou repku. Pak byva vetsinou hladova mezera az do lipy. Mno, zacina to letos nejak divne. Uvidime.....
Dnešná noc môže byť rozhodujúca, prekvitnutie agátu, ešte i v túto chvíľ 8,00 SELČ je v tieni biela tráva od nočného mrazu a myslím si, že tento mráz agátové porasty poškodí, môže sa tak stať v prrízemne časti porastov, čí sa počet kvetnej časti vicmenej zníži a môže to mať určité následke v znížení mednatosti agátu ako celku. Aj keď agát vo všších terénných časti môže prežiť, ešte nemáme vyhrané, všetko záleží od počasia v čase jeho kvitnutia. Neraz sa stalo, že sa počasie pokazilo prišiel dážď oblakyk tomu vietor a nebo bez slnka. Nuž ale taký je život a múdrejší budeme až agát skončí.
U nás ráno v cca 2m nad zemí -3,1°C. A mráz má ještě přijít. takže aby to nebylo jako minule, kdy u nás třešně a vše v té době květoucí pučící přimrzlo. Včely rozšířené, ale uvidíme jak se popasujou. je prostě zima. na neosluněném stanovišti je to všechno tak o 3tejdny zpátky..
včera odpolko na česnech provoz ... batohy plné a bandasky taky... bylo to do večera...

ráno fasujou FRIDEX... -1,2....

no ted už zase svítí žlutá koule a leze to hore....
Dnešná noc môže byť rozhodujúca pre prekvitnutie agátu, ešte i v túto chvíľu 8,00 SELČ je v tieni biela tráva od nočného mrazu a myslím si, že tento mráz agátové porasty poškodí, môže sa tak stať v prízemnej časti porastov, či sa počet kvetnej časti viacmenej zníži a môže to mať určité následky v znížení mednatosti agátu ako celku. Aj keď agát vo vyšších terénných častí môže prežiť, ešte nemáme vyhrané, všetko záleží od počasia v čase jeho kvitnutia. Neraz sa stalo, že sa počasie pokazilo, prišiel dážď oblaky k tomu vietor a nebo bez slnka. Nuž ale taký je život a múdrejší budeme až agát skončí.
Tady do rána -2....tulipánů mají květy ohnutý k zemi....Sad
U nás v půl sedmé +3 a teď +9 a včelky už lítají pro vodu. Krásně jasno, vypadá to dneska na pěkný sluněčný den.
Ráno 1° ale po obědě 14° sluníčko, skoro bezvětří a provoz jak v řecku..
(19.04.2016 12:32)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Ve ctvrtek rano muze byt pro letosek ovocnarsky vymalovano. Mam pocit, ze teploty pujdou pri vyjasneni a bezvetri o hodne niz nez predpovidaji modely. Vzdy tam byva tak 2-3 stupne rozdil smerem dolu za techto okolnosti. Bude to zajimave, ale nemam z toho dobry pocit. Mozna budu muset v sadu poradne zadymit.


Nakonec to u nas dobre dopadlo, Tmin +1.6 ve 2 metrech. Pres den krasnych 19 a slunecny den bez vetru. Vcely letaly hlavne na blizkou repku a vracely se plne nalozene.
Dneska paráda, provoz jak na havním nádraží , začíná kvést řepka a byl jsem připravenej nasadit o víkendu medniky ,ale hlásí na příští týden takové počasí ( max do 10 st a v noci mrazíky) ,že nevim jestli ještě tejden nepočkat , má to vůbec smysl je teď dávat? Předpokládám, že stejně při takovym počasí nevylítne ani včelka , akorát jim rozšířim bydlení . Zdar. Leoš
Já již nasazoval o uplynulém víkendu - jsem na sl. cestě na severu Itálie s neurčitým návratem, tak jsem nechtěl riskovat vyrojení.
Zde je přes den tak 20°, venku chodíme v tričku.
Tak tam nezmrzněte.
Na nedeľu a pondelok predpovedajú 10 stupňov. Dúfam že im to nevyjde.
(22.04.2016 0:25)S-ladek napsal(a): [ -> ]Já již nasazoval o uplynulém víkendu - jsem na sl. cestě na severu Itálie s neurčitým návratem, tak jsem nechtěl riskovat vyrojení.
Zde je přes den tak 20°, venku chodíme v tričku.
Tak tam nezmrzněte.

Já jsem se dnes vrátil z New Orleans a jsem také rozmlsaný +/- 25°C Smile Ale kromě kytek na balkónech tam nekvete vůbec nic. No, každopádně jsem nemile překvapený nastávající předpovědí tady u nás a velice váhám, zda nasadit medníky nebo ještě týden počkat. Třešeň se u nás začíná už bělat, včely většinou na dvou nástavcích 39x24 velmi dobré a o víkendu předpokládám větší líhnutí, ALE ta zima co hlásí Sad U nás několik dní max 7°C. Teď každá rada drahá Smile
Ja som mal v pláne rozširovať už tento víkend, ale počkám týždeň. U nás hlásia 3 až 7 stupňov skoro celý týždeň až do budúceho víkendu. Včelstvá však hodne zosilneli a už by si pýtali nový priestor. Týždeň chladu však lepšie prečkajú v tom, čo majú. Potom sa oteplí a začnú kvitnúť prvé ovocné stromy a vtedy príde ten správny čas.
Tak podle nejnovější předpovědi má být ze soboty na neděli ve vyšších polohách -4 až -5°C, sněžit. Takže jsem rád, že u nás ještě stromy nezačaly kvést a na medníky tu ještě chvíli zapomeneme, podíváme se do kalendáře a zjistíme že je takový normální duben jako dřív Smile.
(22.04.2016 1:04)misan napsal(a): [ -> ]Na nedeľu a pondelok predpovedajú 10 stupňov. Dúfam že im to nevyjde.

Ano, taky doufám, že se netrefí.
Pokud jim to vyjde, vím kdo za to může. Je tu jeden, co to neustále dokola přivolával.
Pak vydám povel: "chyťte ho, na něj"!
Jestli se trefí do předpovědi stejně jako dneska, kdy hlásili 9-13°C....a je tu teď 19,4°C.....tak bude při tom zítřejším ochlazení 13-16°....a to bych se vůbec nezlobil.Big Grin
u nás jim to zatím vychází ...teploty od -1°C ráno do 8-9°C nyní, akorát předpověď sněžení po 12 hod opravili - bude více sněžit a fronta přijde +- okolo 22.00hod
Referenční URL's