Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
DNeska se létalo jak o život. Oddělek se taky snažila nosil Wink
Teď 20,2st, na sluníčku 28st. Je trošku pod mrakem, do rána trošku mlha. To bude dneska přínos.....Včera +6,2 Včelky lítaly ještě v 20:30.
Dnes je to hukot i na dolní Mži ... Wink Doslova se z nich kouří. Vnitřní víka vlhká z odpařování doneseného, kolem jejich větracích otvorů mokro ... Pořád akáty a konečně jsou pořádně cítit, začíná štědřenec a jen hučí, zatím jsou na něm hlavně čmelákové.
Jiří
u nas pilno i u oddelku ,proste nadheraBig Grin
U nás taky nádhery, ale bohužel dnes zase nulový přínos Sad
Hlásím stav počasí na Vysočině, lokalita Pacov - Hořepník.
Kolem oběda malá průtrž mračen spojená s kroupami. Zemědělci jeli shánět věci potřebné na dožínky - věnec, chlast, lehké holky. Vymalováno - začneme asi včely připravovat na další "sezónu".
Kdyby někdo potřeboval kroupy, ať se ozve - min. množství traktorová fůra. Ale chvátejte, rychle tají......

P.S. Viděl jsem už hodně, ale tady to - řepka jen klacky, obilí totéž (klasy romlácené na zemi), hořčice těsně před nakvetením pospřerážená leckdy v půli. Apokalypsa..... Těm zemědělcům to nezávidím - na zaorání. Jenže se do toho kvůli rozmáčené půdě ani nedostanou. Takže to ani nepůjde zaorat a posléze osít - čím? Snad jen svazenkou, je už na hodně plodin docela pozdě.
iRP
No to nejsou moc uklidňující zprávy. Tady u nás relativně klid doufám že i zítra-velká prohlídka. Jinak kroupy tady nebyly, možná malinkaté-ale spláchlo nás to dost. Ale baráček aj včelky máme na kopci, takže voda odtekla. Dneska včely lítaly ale nijak extra zvlášť byť bylo necelých 20°C ale včely jakoby byly přimrzlé-jen u česna šrumec, větraly..
Včera ráno 16 st. Včelky startovaly, ale od 9:45 déšť....začaly pořádně až v 17:00.....i tak +1,9na váze.Wink nejspíš moc vody....Dodgy
Teploměr je naprosto zbytečný. Stačí ocejchovat úly. Ty moje dnes ukazují ještě v 18:00 hod 36 °C. Nebo jsem se přehlédl? Tongue

[Obrázky: DSC02146_1.jpg]
JK
U nás Domažlice právě teď se žene pěkná bouřka, tak doufám že strhne ta vedra, co teď byla.. Snad to me oddelky přežijí bez úhony...
Honza Rolleyes
U nás nádherné dusno bez bouřky, přišel jsem v 22: hod olepený potem a včely optimálně větrají. Ať to "hnusný" (pro lid, výborné pro mšice a jinou havěŤ) vydrží!
Zdar, na to že zde na JM kvetou lípy, tak nijaky extra letový provoz nevidím, hlavně vetrají úl a divím se , ze nekapou horkem.
Možná nektar v lipovem květu uschne v tom hicu dřív než je včely posbiraji.. Nevím , jsa nezkušený včelařík..
Na Lípu jsem ovšem sázel po "jalovém jaru", slunečnice ten letošní propadák nezachrání, páč vůkol není, medovice nejistá.
Teď hlásí zas podzim 17C, to je dilo, ale lepší to asi nebude.. Houpačka se houpe dál .. Hic- kosa-hic...
Dneska 18 °C - V noci a teď od 9:00 vytrvalý je déšť. Ráno včelky vyletovaly opět na lípy, teď jen jednotlivě pro vodu...Zatím to vypadá na propršený den.Dodgy
Stejně jak u Milana (ahoooj Smile ) To sem chtěl na prohlídku, ale myslím že to bude opravdu propršený den, možná s pár pauzama, ale než se obleču, a roztopím kuřák tak začne zase lejt...
V Poličce prší od rána, 8°C, holky jen klidně vykukují z oček. Lípy se chystaly každým dnem kvést, ale takle...., aby to nebylo jako s řepkou.
Litomyšl - od šesti od rána prší a jiné to není po celý den. A další dny nehlásí líp. Snad nás tu nestihne pohroma, jak píše pan Pěšek. To by byl vrchol.
U nás dnes 12°C, lehce prší, ale stále, na včelnici klid. Začínají kvést lípy a jestli to zase voda všechno zničí tak to už bude snad nějaká vyšší moc Confused nebo co ?? Ale doufejme, že to dlouho nebude trvat a bude lépe.Smile
13,5°C....a prší. Od včerejška od noci, kdy začalo pršet, napršelo přes 130 mm vody. Na zahradu se pomalu nedá šlápnout, voda stojí i v trávě. Dneska se k tomu dešti přidal i ostřejší vítr....
Havlíčkobrodsko, od včera zatím spadlo 110 mm srážek, teď déšť pomalu slábne.
Olé!Hlášení z Ladne u Breclavi.
Přes den oblačno, občas zaprskalo, trochu vetrno, +14C, včelky vali vesměs jen pro vodu do jezírka na dvoře, lípa zde pomalu odkveta, většina už odkvetenych..
Ač optimista, vidím to bledě.. Kéž by něco zamedovalo.. Něco se musí stát ..?!?
Referenční URL's