Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Bude dobrý rok, déšť a i to ochlazení pomohlo.
Jak kde, u nás spadlo postupně za posledních asi 14 dnů 21mm, ale to jen průběžně spíš mrholením. Takže to zase větrem vyschlo a jen se práší.
Tak u nás 17'30 - 18'00 behom polhodiny neskutočné ochladenie ..a vetrisko ladový jak v zime..bohužial ked počujem co to po vonku robí,tak strapce agátových kvetov ktoré akurát začínajú nakvitať budú ošklbané,jak už niekolkokrát som zažil..este dva dni trvajúca výstraha pred silným vetrom z meteostanice nedáva žiadnu nádej na agátovú znášku..
Citace:Tak u nás 17'30 - 18'00 behom polhodiny neskutočné ochladenie ..a vetrisko ladový jak v zime

Tak u nás na severovýchode SR je to podobné. Studený vietor, počas obeda 6 nad nulou, včely zalezené. Ani na ďalšie dni to nevyzera nič moc. Kolega dal včelstvám po 700g CM. Pred rokom sme točili kvetový med.
kamko ako keby si písal o počasí u nás.WinkWink
Včera navečer chvilku poletoval sníh, dnes má být cca 3°C a opět možnost sněžení, v pátek snad slunečno a 18°C tak uvidíme jestli se to srovná konečně
U nás dnes ráno velkej šedivec, -3,5C°
tady taky,-3°C
Dnes ráno -2, přes den 8, občas přeháňka . Holky sedí v úle..
Pro zajímavost-používáte někdo srážkoměr ? .
Samozřejmě, třeba já
Od zítřka pomalé oteplování, deštík a od pátku bude plnej provoz (neděle 24 stupňů). Dole vše odkvétá, ale nahoře to bude nadějné.
(14.05.2019 20:33)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Samozřejmě, třeba já

Mohl bych se zeptat na typ, prodejce ? Našel jsem něco v OBI, zkusím, je to celoplastové, na jednu stranu ok, ale pokud člověk chce po plastu, aby vydržel, zrovna se rozpadne. / zkušenosti s plast. věcmi na zahradě /.
Když ho nenechám v zimě přemrznůt, vydrží tak 3- 4 roky. Mívám běžný plastový že zahr.potřeb.
Děkuji. Zkusím tedy ten plastový . Zdá se mi, že za poslední měsíc je tady víc srážek, než loni za období 1-3 / 2018. Odpovídá to i srážkovým mapám ČHMU. Srážkoměr bude jednodušší a zřetelnější řešení než hledat info na netu.
Stejný typ srážkoměru používá aj pár soukromých zemědělců okolo mně. Informaci o srážkách budeš mět tak nějak nadohled a hned.Smile
Tak přemýšlím, kdy naposledy bylo tak deštivé jaro. Myslím, že v tom roce, jak blbka ta islandská sopka s tím šíleným jménem, pršelo tehdy skoro v kuse 5 týdnů. Kdybych pak včelám nedal cukr, tak by půlka odešla, letos jsou alespoň občas dny, kdy si včely něco donesou. No uvidíme, jak to bude s procentem vody v medu, až to propukne. Tehdy víčkovaly i 22 %.
Poručíme větru děšti - ale amíci to dotáhli o kousek dál! Nevím, proč nadáváte na počasí?

https://aeronet.cz/news/video-a-pravda-j...-planetou/

Teď se nechá pro zlehčení namítnout pouze to, že ředitel Ústřední zpravodajské služby CIA John Brennan - je ruský agent.Big Grin
Ještě včera jsem si myslel, že "chemtrails" jsou nesmysl.Sad
Já jen zírám z jakých zdrojů čerpáš info.
(15.05.2019 8:52)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Já jen zírám z jakých zdrojů čerpáš info.
To na ČT neuvidíš.

Nejde o zdroj, jde o informaci.
Referenční URL's