Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nenech se zmast.Sucho je porad.Zadny z pramenu v lese zatim nedava vodu,vsechny vyschle od lonska.
jj,s tim souhlasim.u tretiho stanoviste mam z lesa potok a ma prdlajs prutok.nerikam ze vyschnul ale,vody bylo vic..
caka nas zajtra prudke ochladenie o 8 stupnov.. Cool Tongue


[Obrázky: 289880-DC-21-C5-49-EE-AFE8-5926-EB075106.png]
Napršalo 38 ml a v utorok bude znova dážď.Cool

[Obrázky: obr-zok-2022-07-23-193836345.png]
Ty tam palis dobre sviecky tomu hore. Isto z vlastneho vosku Wink
Merkury 38 ml jo? Na m2 ? Big Grin
38 mm, šmykol sa mi prst..Cool
Tak se musím pochlubit, jak jsem v ....... Mezi Mníškem a Lhotou se v sobotu přehnalo tornádo. Měl jsem štěstí, že přeběhlo asi 100 m od mých včel, kterým neshodilo ani stříšky. Dokonale ale zlikvidovalo jedinou příjezdovou cestu která je ucpaná navzájem propletenými stromy. Lesáci slibují, že nejdříve to odklidí za 14 dní, ale to je pouze takový lehký optimizmus, praktik jako já by předpokládal říjen, pesimista jaro. Takže mám dvě možnosti. Buď si prokácet cestu mezi náletovými břízami pod VN a pak spoléhat na Jimnyho který si hrábne na dno svých sil./velký kopec a bažina/ a nebo zajet k potoku pod včely, naložit na motůčko a asi 100 m do kopce vyjíždět s krmením. Motůčko nemá baterii a i jinak nejezdí. No radost vypadá jinak! Jako kdyby nestačil Jirka. Zdraví R. S.
Tomu rikam pakarna. Mel jsem to podobne, kdyz mi lesaci lakatosem vyjeli dve metrove diry (koleje) do cesty v lese odkud se tahalo drevo. Starosta sliboval pomoc buldozerem a nic. Abych projel s IBC plnym cukru, musel jsem stravit den odvodnovanim a den s rycem cestu opravovat.. Tohle te proste musi bavit!
Nemít Jimnyho, tak jsem v ...... . Nakonec jsem zvolil cestu od které mě zrazovali i lesáci. Sjel jsem břeh do potoka, na druhé straně vyjel a příšernou cestou se dostal ke včelám. Všichni tvrdili, že to nejde. Místní sedlák to chtěl odložit na zítra, kdy bude mít traktor aby mě vytáhl. A Jimny na 4x4 a redukci ani moc nehrabal. Už se ani nedivím, že ve volném prodeji se prakticky nedá sehnat a je na pořadí. Škoda, že stále víc a víc je dražší. No o počasí to moc nebylo. R. S.
Vevnitř očesané, ale lehké, podobné vlastnostmi UAZu. U nás s ním taháme černou z leče..
Napršalo 28 mm. Ale aj tak je to málo, pokračovanie bude na piatok a sobotu, počasie myslí na zasiatu pohánku..TongueBig GrinCoolHeart
dneska je hnusne, litaj jen vosy a srsne...mek sem schovany sita a kbeliky od vytaceni, ze ne ted o vikendu i s medometem fam vycistit vcelam k napajcce, a vcela zadna, jen vosy...at si taky daj do sosaku.
Pohánka kvitne a temer žiadna včela, potrebovali bi včely zrejme kožuchy..Big Grin

Dnes má pršat ale to bude v noci do rána ale cez deň sa to vyšplhá na +14C. Ono aj včera lietali a nebolo to tak extra silné za dost chladné počasie ale sa blízka na + 25C podla predpovede, už len dúfať že si aj dáky peľ ešte prinesú lebo rozkvitá aj facelia..TongueCool
Ja jsem rad,ze se konecne ochladilo.Vcely uz zase tahaly z lesa.
Je + 14C a včely lietajú, nosia peľ. Tongue
Počasí se předběhlo tak o 2 měsíce.
8 st C, pocitová teplota kvůli větru a vlhkosti ještě o několik stupňů nižší.
mate nekdo zkusenost s tim, ze aktualni destive pocasi na podzim/zacatkem zimy ma pozitivni vliv na snusku v dalsim roce? ja mel v praze zasoby vody pres leto a ted sem ji musel vylevat, aby mi mraz neznicil nadrze. a furt prsi. zima muze byt bez snehu, ale zatim to tsk nevypada a tak si rikam, ze na jaro bude vlahy dost.
Určitě má, hlavně na snůšku ze stromů, co mají hodně hluboké kořeny, jako Javory, Lípa...
situace s deštěm je nerovnoměrná, Čechy mají letos podzim zalitý, ale na severu Moravy je sucho jako blázen, u nás bylo na podzim krásné teplé počasí bez dešťů a teď je to hodně podobné, tedy teploty nižší, ale srážek strašně málo.
Referenční URL's