Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Není to sice k tématu, ale musím: Když nemáš po léčení ani jednoho brouka, proč to chceš mocí mermo natírat! Jak říkají braťja Slováci: Pre kristové rany, máťe vy vobec rozum? Wink. Padají ti brouci teď na podložku? Sleduješ přirozený spad? Pokud ani teď nepadají, nic nenatírej!
No to je právě to co taky moc nechápu, ale bylo nám řečeno, že musí každej ,bez ohledu na spad , přitom na podložku jsem koukal zrovna minulý týden a ani u jednoho včelstva nic . No prostě až to bude jen trochu možný tak do nich vlezu a udělám to. Léčil jsem pravidelně po celou sezónu tak jak se mělo a jestli tohle má být taková pojistka kdyby nějakej brouk byl v plodu tak to prostě udělám .
Gratuluji Vaší ZO k výchově ! Již nemám dalších otázek.Confused A abych naplnil téma - stahují se těžká mračna nad námi Wink.
(31.03.2015 20:01)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]No to je právě to co taky moc nechápu, ale bylo nám řečeno, že musí každej ,bez ohledu na spad , přitom na podložku jsem koukal zrovna minulý týden a ani u jednoho včelstva nic . No prostě až to bude jen trochu možný tak do nich vlezu a udělám to. Léčil jsem pravidelně po celou sezónu tak jak se mělo a jestli tohle má být taková pojistka kdyby nějakej brouk byl v plodu tak to prostě udělám .

Začiatok konca. Drvivá väčšina úhynov v ČR je podľa mňa z prechemizovania včelstiev a tým oslabenia ich prirodzenej imunity, resp. výberu tých najschopnejších. Pri tom kvante chémie na istotu nie je možné selektovať odolnejšie včelstvá...
Končím na tomto fóru , chci tu něco říct , o něco se podělit a jakmile to není po vůli některým lidem i když za to člověk nemůže tak mu dají palec dolu, já přeci za to nemůžu , palec by jste měl dát naší organizaci a ne memu příspěvku, ani nedokážu po roce posoudit jestli to je špatně. Jestli tu někdo vychovává právě nováčky tak jsou to Stoklasové a jim podobní , nesetkal jsme se tu s tímto přístupem poprvé a jsou tu opravdoví frajeři kteří nám to dokáží místo rady výchovně osladit palcem dolu nebo nějakou jinou peprnou poznámkou o naší neschopnosti. Tak přeji všem hodně zdaru , děkuji všem kdo mi byli nápomocni v začátcích a loučím se , nemá smysl , aby jsem se bál zde cokoli napsat aby se do mně někdo nenavez co jsem si to dovolil.
Žádnej učenej z nebe nespad. Mrzí mě to , jelikož si myslím ,že tohle fórum je moc fajn, ale když jste v začátcích tak někdy napíšete blbost ,ale nemám na to povahu aby si tu na mně někdo tahal triko z podstaty že včelaří o 20 le déle a tím nemyslím to když někdo šlušně řekne hele tak se to nedělá ,dej si na to příště pozor , ale odpovědi jsou tu ve stylu,, co jsi to proboha proved, jak je to možné , no to mi neřikej , jak to někdo může udělat . Tak přeji všem dar a sílu. Leoš .
Leoši, zbytečně se rozčiluješ. Alespoň za sebe jsem svou reakci zlehčil smajlíkama, právě proto, aby to nevyznělo mentorsky! Napsal jsem Ti svůj názor, že to nemáš natírat, protože zjevně roztoče ve včelstvech nemáš. To je přeci jasný, srozumitelný názor. Nemůžeš čekat, že pokud napíšeš, že to i přes to natřeš, že za to budeš pochválen ze strany nás, kteří jsou proti nesmyslnému, rádo by preventivnímu, ošetření plodu "tvrdou chemií". Pokud bys četl toto fórum podrobně, najdeš tady mnoho témat, kde se tento "postup" pranýřuje. Ale nikdo tě tady nekamenuje Wink. Ještě doporučuji více číst a pak se rozhodni podle svého vědomí a svědomí. A hlavně - neber sebe a nás tak vážně Wink.
(31.03.2015 20:40)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]... nebo nějakou jinou peprnou poznámkou o naší neschopnosti.

Ale tahle se mu povedla, to musíš uznat.

(31.03.2015 20:20)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]
(31.03.2015 20:01)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]No to je právě to co taky moc nechápu,... tak to prostě udělám.

Začiatok konca....
No když mi staří včelaři řeknou natři tak prostě natřu Smilea neřešim jestli to tak má být a kdy , nemám tolik zkušeností ,aby jsem s nimi dokázal polemizovat,nebo jim odporovat na to mám ještě dost času až získám dost zkušeností , je pravda ,že si musim dát pozor na to co píšu, když nevim tak se prostě nezeptám Huh aby jsem se nestal terčem posměchu a svoje postřehy si taky radši nechám pro sebe , spíše se stanu nezúčastněným členem , pozorovatelem a sosálistou informací a do diskuse se zapojím až budu mít fundovaně co říct . Je pravda , že na tomhle fóru jsem našel spoustu dobrých rad a i řadu fajn kolegů kteří poradili a nedělali si z ostatních srandu a rád budu dál číst rady a diskuse kolegů kteří mají snahu poradit a ne se vozit po hloupejch otázkách a příspěvcích začátečníků , že mám pravdu pane Kohoute, jste fakt frajer ,máte u profilu 5 hvězdiček a za sebou 2.059 příspěvků a máte určitě právo utahovat si tu z nováčků , to dokáže opravdu jen ten nejlepší.Tak děkuji. Leoš.
Teď už víš že natírat nemusíš. To je blbá rada?

Když ti řeknou a ty jim neumíš říct že nemají pravdu tak se ptej. Na základě jakého nařízení? Ať ti to vysvětlí. Ale nejdřív si ho nastuduj http://www.vcelarstvi.cz/clanky-mimoradn...roaza.html A jestli máš pocit že tvé včely nejsou tvoje ale jejich, tak jim je klidně natři.

Nikdo se ti tu nesměje, všiml jsem si že s tím máš problém jen ty.

(31.03.2015 21:18)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]...máte určitě právo utahovat si tu z nováčků , to dokáže opravdu jen ten nejlepší.Tak děkuji. Leoš.

Kde máš pocit že si z tebe utahuju Hrdličko? Co vím, utahoval jsem si jen z Toma50, ale ten to potřeboval jak koza drbání.
Už jsem to tu jednou psal : Když nekoho oslovuješ , tak se jmenuju ,,Leoš" ( pro toto forum obecné oslovení jak je zde zvykem oslovovat ) anebo když už chcete tak ,,pan Hrdlička " ,pan Kohout apod. ale slovy ,, Hrdličko" mně oslovovala naposledy pani učitelka na základní škole když mně volala k tabuli . Vůbec by mně nenapadlo tu někoho oslovit rovnou příjmenim ,jednak to vykazuje známku neslušnosti a snahu ukázat ,že jsem něco víc a nebo neznalost základního vychování a to nemyslím nějak špatně a nebo také přichází v úvahu možnost ,že jsi tím nic nemyslel a je to tvoje přirozenost a potom se ti omlouvám .

A když napíšeš ostatním ,, a tohle se mu fakt povedlo , jednoznačně z toho vyzařuje jakou máš z toho srandu a co je to ten Hrdlička za exota, že napsal takovou blbost, pobavte se všichni ostatní taky vždyť je to strašná sranda co to ten začátečnickej niemand napsal za blbost .To se nedělá .
Samozřejmě s tím nátěrem plodu máte pravdu , ale vše se dá říci taky jinak .
Aktuální počasí u nás? Zjevně zataženo, občas zahřmí ! Big Grin. Chlapi neblbněte! A Ty, Leoši, raději sosej vědomosti a vyprdni se Kohouta Wink. Je to šprýmař.
Pánové vy ale máte problémy. Co ale za problémy s počasím musí mít v Rudě. Mrkněte tady http://www.in-pocasi.cz/meteostanice/sta...anice=ruda
Rychlost větru přes 800km/h, vlhkost 150% a ten tlak.
Tam bych teď nechtěl být.Big Grin
I tady byla první bouřka.....skutečnå! Jinak bych chtěl slyšet Kohoutovy hlášky, když začínal.....Big Grin

Jirko...to vypadå, že Tomáš Psika je pěkně indisponovanej.Big GrinBig GrinBig Grin
U nás se odpolední bouřka vydala na kontrolu včelstev. Z 5 úlů sundala střechy, ale víko stihla sundat jen z jednoho.
No počasí na prd.....ale může být i hůř.....


Big GrinBig GrinBig Grin
(31.03.2015 21:52)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]Vůbec by mně nenapadlo tu někoho oslovit rovnou příjmenim

Já vím, a vím i žes mě oslovil Kohoute a to pane jsi připsal později. Proto jsem tě pozlobil tím Hrdličkou bez pána.

(31.03.2015 21:52)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]nebo také přichází v úvahu možnost ,že jsi tím nic nemyslel .


Mně říká Kohoute i manželka i moje děti.

(31.03.2015 21:52)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]A když napíšeš ostatním ,, a tohle se mu fakt povedlo , jednoznačně z toho vyzařuje...

Nepsal jsem ostatním. Větou Ale tahle se mu povedla, to musíš uznat jsem přeci odpovídal tobě a na tvůj příspěvek.

(31.03.2015 21:52)Leoš Hrdlička napsal(a): [ -> ]Samozřejmě s tím nátěrem plodu máte pravdu , ale vše se dá říci taky jinak .

Neexistujou blbé otázky, ale blbé odpovědi se říká. Psals že nedokážeš se zkušenějšími polemizovat nebo jim odporovat. Přestože víš že pravdu máš ty, ne oni. Rada abys s nimi mluvil po prostudování veterinárního nařízení aby v něm měl oporu a víc si věřil se mi nezdá až tak blbá.

Už s tebou diskutovat nebudu. Seš vztahovačnej.

(31.03.2015 22:09)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]I tady byla první bouřka.....skutečnå! Jinak bych chtěl slyšet Kohoutovy hlášky, když začínal.....Big Grin

U nás hřmělo a zároveň sněžilo. Nepamatuji se že bych takovou atrakci někdy zažil.
Když jsem začínal, na nic jsem se neptal. Když jsem začínal, každého jsem poučoval, všem jsem radil, všichni to dělali blbě, jen já to dělal dobře.

[Obrázky: hvdt.jpg]
(31.03.2015 23:07)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]No počasí na prd.....ale může být i hůř.....

https://www.youtube.com/watch?v=e7sapA36szE

Big GrinBig GrinBig Grin

Nebo jako v Králíkách. SadSadSad
Blesk, hřmot, vítr, strhal plachyt ze dřeva, povalil cirgulárku! pravda zakrytou plachtou-tu odnesl neznámo kam, zlámaný stromy, jeden ul shozenej ze stojanu a popadaný stromy kousek od stojanu s ulama (nový les). Od 5hod do pul 3 rano, nešla elektrika. Utrhnuté vikířové okénko a nějaký ten asfalt šindel. Za ty 3 roky největší vítr co sem v Bělé zažil. Spal sem hoodně zlehka.
Ale zas nebylo co dělat, tak když malej usnul, pracovalo se na sourozenci BlushBlush
Takhle to vypadalo unás včera ráno.

[attachment=3314][attachment=3315]
Nádherné počasí, pánové, doufám, že sníh zatížil střechy a včely nejsou pod sněhem. My jsme naštěstí ještě neuklidili sáně a lyže. Smile
Začínám být optimistický, zatím žádné jobovky jako loni touto dobou - všude byla samá radost že je už jaro.
Referenční URL's