Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Však o tomhle způsobu rozbíjení srážek taky v tom videu hovoří. Je dobré si to pustit, třeba jen jako pozadí u nějaké práce a uvědomit si co se kolem nás v krajině děje a co včelám a lidem padá do talíře. Počasí už dávno není jenom dílem Přírody, ale nástrojem geo-politiky. Čím dřív si to lidi uvědomí, tím dřív pochopí souvislosti...

Vzpomínám jak jsem v loňském kovidu chodil ke včelám. Předpovědi počasí řadu dní po sobě hlásily deště. Stačilo mi vyhlédnout na oblohu abych viděl, že dnes pršet nebude. Přesto jsem byl tolikrát venku sám, v naprosto prázdných oblastech. Většina lidí dala na to co jim někdo napsal nebo co řekli v televizi aniž by dbala na vlastní selský rozum. Hlavní, že nikdo nevycházel na ulici a počasí bylo opět mocným nástrojem manipulace...
Nevím, jak by si někdo nemohl všimnout těch dokonalých rovnoběžek nebo mříží na obloze po letadlech. Asi dílo náhody. Gol ale je, že ta letadla, když se v kovidu nemohlo nikam, musela prázdná lítat dál, proč asi? Vybrané společnosti dostaly dotace a lítalo se dál i bez pasažérů. Odůvodněním bylo, že se tam zachovají pracovní místa. Ta se mohla zachovat i tak, bez létaní, bez spalování tun paliva. Stačilo to jenom zadotovat. Hlavně, že si hrajeme na ekologii. Je to celé k smíchu a čím dál více lidí to vidí, a tím nemyslím jen tyhle letadla.
Z maličkej časti sa dá súhlasiť, ale... Napr. Udržba lietadla je úplne iná kapusta ako auta. Tak ho aj keď prázdne preletieť je o mnoho lacnejšie. Ekológia končí u peňazí (pre veľa ľudí).
Za covidu právě moc letadel nelétalo. Lokální pokus o ovlivnění počasí je jedna věc, ale ve větším měřítku takové snahy naráží na problém komplexity, složitosti. Ani dnešní superrychlé počítače nedokáží z obrovského množství naměřených dat vytvořit dostatečně přesný dlouhodobý model vývoje počasí, tak jak chcete něco ovlivňovat. I kdyby se vám podařilo změnit vstupní parametry (uvažte množství hmoty, energie, které je nutné systému dodat pro vyvolání změny), pak je vám to k ničemu, když je to ostřelování naslepo. Nelze dosahovat dostatečně předvídatelných změn.
Nech je přitom - mají rádi konspirace, tak ať si to užívají...
No aby to s konšpiráciami nebolo ako s fámami za socíku.
Tady se nebavíme, jestli se jim to daří dle jejich představ, ale že to dělají. Zkouší, zkoumají. A jestli vypouštějí těžké kovy nebo bakterie do atmosféry, může to mít neblahý vliv na lidi a přírodu. To je celé.
Na Štedrý den 24.12 je na Slovensku ( západne) predpoved polojasno a teplota 12-14 C....budu vianočné prelety Rolleyes
edo nejspíš jsi si nevšiml toho větru, ten extrémně sníží pocitovou teplotu a hodně včel zůstane prochladlých venku. Nemám rád tyhle prolety ty následky jsou deprimující.
Taky z podobné houpačky počasi nemám radost,sněhu je 30 cm.
Předpověď teploty na 4 a víc dnů dopředu nebývá úplně přesná. Předevčírem předpovídali na Svátky 5 dní v řadě teploty přes 10⁰C. Teď to korigují na 4 dny v řadě teploty přes 6⁰C, s maximem 8⁰C ve dvou dnech. (Ostrava, servery yr.no, windy.com)
Takže se neplaším.
(Stejně s tím nic neudělám,. Teda pokud si nepořídím boudu a 3metrový plechový komínek, kterému budu říkat "generátor rázových vln", ale to je do jiného tématu.)
m.

A omlouvám se, závěr nebyl diskusní příspěvek, ale obyčejná ironie, ale nějak jsem se neovládnul :⁠-⁠(
Je zajímavý, jak se ten ledový příkrov drží na hranici Ruska a Běloruska a do Evropy se mu moc nechce Big Grin a sahá až do jižního Íránu Big Grin V Saúdský Arábii mají záplavy. Zima si řekla, že směrem na jih to bude asi lepší než na západ, tam už spadly i hodiny ze zdi.
U nás se "natáhly" lísky a kdyby bylo o trochu tepleji, začal by přínos pylu.
U nas se lisky ani nehly,je lehce nad nulou už kolikátý den.
To se máte, tady každý den nad 8C a to je na lísky jako dělaný.
V Ostravě kvete měsíček i kalina.
(Měsíček je podzimní opozdilec)
Diky adminum za 2. cenzuru prispevku. Je videt,ze se snazite jit s dobou. Tak, cest!
Upřímně se ani nedivím - dost často porušuješ pravidlo o vkládání obrázků. Už to asi někoho přestalo bavit a než aby to po tobě stále dokola upravoval, tak to rovnou maže...
Můžeš se vztekat jak chceš, to je ale tak všechno, co s tím můžeš dělat... Pravidla platí pro všechny. Tak čest!

Pravidla fóra
21. Nevkládejte velké obrázky, používejte malé náhledy viz. Nápověda – Jak vložit obrázek.
Mně už kvetou talovíny.
Tady nekvete nic, ale je tu tolik vody, že začínám být alergický na prohlášení agentury Intersucho
Jj, jak jsem si stezoval na to mokry treti stanoviste vloni, tak to bylo vloni proti ted krasne "suchy". Pred ulama slapnu a do sandal mi tece ze zeme voda Undecided
Chose
Referenční URL's