Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Říčky v O.h.
u nás odpoledne 19 st., kvetou třešně, slíva a začínají javory.
Te'd 18,20 hod. ¨5 st. příšerný vítr a honí se mokrá a studená mlha. Prostě hnusně... Ale zatím neprší, občas zabouří, ale nic z toho... Asi to ještě přijde. doufám, že ne mrazy.
Keď som v utorok písal o masakre, neviem, čo mám napísať dnes... Neobišlo to už ani chalupu a včely Sad Okolo 16 hod. začalo hrmieť, blížila sa čierňava a o chvíľu to začalo - krúpy, aké som doteraz nevidel, trvalo to asi 20 min. Vonku všetko biele, krúpy veľkosti 1 až 2 centimetre. Bol som doma dole v dedine, tak som tajne dúfal, že chalupu a včely hore táto hrúza obišla. Nevydržal som a okolo 18 hod. som to išiel obzrieť aj hore v neblahej predtuche. Bolo mi do plaču, na ceste a poliach súvislá biela vrstva krúpov, zelenina a ovos zcápaná do blata, stromy otrhané z listov, toľko som si sľuboval od tých stoviek jabloní naokolo, ktoré mali čochvíľa začať kvitnúť. Neviem teraz či z toho niečo bude. Včely to ale asi vedeli skôr, oproti útorku ich bolo pred úľmi minimum - to bola jediná pozitívna vec. Ochladilo sa z 18°C na 5°C a to má cez víkend mrznúť. Bol som po včerajšej kontrole včelstiev toľko natešený z ich sily, aj začínajúcej lepšej znášky - teraz neviem, čo si mám od toho sľubovať...Huh
Tak já nevím jak je to možné ,v Říčkách takové teplo a u nás jen 13-14°C A na nejchladnějším stanovišti mi auto ukazovalo 11°C V 14,00 hod . Přez to se včelsva snažila. Až jsem se divil že při takové teplotě létají Bylo vidět že v tom chladnu odpočívají všude možně ale na štěstí prosvítalo slunko a všechny se znova zmátožily.
Já sem jel odpoledne z Rovenska (prodejna ) z 18°C se během 50km a cca 1hodiny ochladilo na 5°C u baráku, hřmělo silnější déšť a zima lezavá zima. Snad to zejtra rychle přejde, a v neděli bude už lépe...doufám..
Západ Čech je dneska pěkně studenej.Teploměr ukazuje 3,5°C a mrholí.Tak to místo sekání na stanovišti vypadá na gaučink.Asi to bude celej den podobný.Confused
Říčky O. h. celou noc pršelo, teď 2st. a začíná poletovat sníh. Večer už sněžilo na hřebenech... Je to přechod skoro o 20 st., ale aspoň budou včely něco dělat doma, jako stavět mezistěny a tak... na zítra už mi meteostanice hlásí jasno....Rolleyes
Teď 10°C.... nic nelítá.....jen občas nějaká "kamikadze" letí pro vodu.....Dodgy
Domažlicko to samé, co Míra P, takze jsem jen na vceline pomeril nejake veci a hura do garaze a ted k teple kave, zima je opravdu jak v rusky knizce, brr!
Miro, napsal jsem Ti zpravu-zadnej gaucik-nastavky je treba! Smile
Honza
Za oknem to vypadá pěkně, teploměr v závětří ukázal že je i teplo (16°). Ale Když jsem si šel do včelína zapínat vanu s voskem, tak bylo cítit, že severák je studený.
Takže v medárně doděláno 300 litrů medoviny z právě vytěžené loňské melecitozy a jde se zatavovat. Za chvíli se to snad otočí a ať holky mají kam nosit.
Tady 8°C venku ledárna, doma u krbovek čumíme na voheň. Je pěkně spací počasí Sad
Co že ??? 16°C ???? U nás ráno 2.4 a odpolední nejvišší teplota 6°C
A to je Zdenku kde u nás?
Celý den nešla teplota výš než 8°C. Měl jsem na dnes naplánovanou první prohlídku včelstva, tak jsem to odpískal. A to jsem se tolik těšil, Angry
Bŕŕŕŕŕ, zima. A ešte som aj chrípku dostal.
U nás ráno 2.4 a odpolední nejvišší teplota 6°C - Králíky pod Kralickým sněžníkem.
Tet jsem koukal v televizi a v počasí na ČT1 ukazovali že na Králičáku napadlo trošku sněhu.Já tam dnes nedohlédl proto že to bylo pod mrakama.
Ráno chvíli poletoval sníh.
Ešte niečo zo včerajška... Sad
strasny Sad...
Tak u nás ráno 1,3°C přitom však byl vidět šedivec na střeše,na autech i na trávě.Byly to jen místama fleky tak že u nás určitě nic nepomrzlo.
Nás ten chlad zasáhl naštěstí málo. Dnes 4,8°C svítí slunce, teplota mírně stoupá. Včera zataženo s mrholením, prostě fuj. Hlavně,že nemrzlo, mám nakvetlou vistárii a hlavně holky nemohou nosit ( když tak krásně kvete vše kolem), létaly jen málo a snad jen na vodu.
Referenční URL's