Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Varroa destructor
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Prece proti tomu nebudou veterinari protestovat? 55000 vcelaru,kdyby v prumeru od kazdeho jeden vzorek,55000x25=1375000 kc za mrtve roztoce.Mimochodem je to castka,ktera by umoznila rocne vysetrit 3055 stanovist na vceli mor !!!
přesně tak, mnohem prospěšnější by bylo prostředky na vyšetření měli použít na vyšetření na mor. jelikož se mi výsledky z vyšetření z měli zdály divné, byla vždy nula a přitom v měli kleštíci byly, tak jsem jeden rok do vzorku ze 4.včelstev přidal 40 jedinců a světe div se opět nulaBig Grin, a nejsem sám. Povinné vyšetření je velké divadlo ve kterém se právě neustále reprízuje jedna velká tragikomedie, snad se to ale brzy změní a s zařazením prostředků na bázi kys.štavelové do VLP snad už někdo uzná že jde jen o drahý nesmysl.
Pridaji,ze vzorek nesmi obsahovat lecebny spad a maji vystarano...
Od veterinářů je asi pravda co říkají :Včelaři to tak ........
Měli jste se ptát na těch správných místech!!!!!!
Bylo mi odpovězeno - Tam nejde o měl .Tam jde o ty dva miliony ,co na ně dostáváme.Kdyby jsme nechtěli měl, oni by je nám vzali a už
by nám ji nedali.
Co k tomu bylo dodáno ,ať si každý domyslí - je tam jen jedna odpověď! F.V.
Úředníkovi na MZe je fuk, jestli půjdou peníze na vyšetření moru nebo varoÁzy. Rozhoduje o tom tento klíčový subjekt a má na to panem doktorem vypracovaný mustr na sto let dopředu - viz textový soubor, který se nabídne.
On pan doktor si jen nevšiml ,že žijeme v 21 století !!!!
A - O tom to je !!!!!
Je jen jedno možno na to říci : Historie ukázala ,že tihle lidé /stále se to opakuje /, dokud jsou u moci názor nezmění !!!
A můžou být argumenty jakkoliv přesvědčují - jejich pravda je svatá !!!!!!
Naštěstí se ukázalo ---A přece se točí !!!!! F.V.
Ono by stačilo prostředky přesunout v rámci MKZ 12 Včely z EpM 300 do EpM 130. O žádné prostředky vyčleněné pro včely by se nepřišlo. To by jim ale muselo jít o zdraví včelstev a to je v rozporu s jejich podnikáním.
(05.01.2019 12:53)vlcek napsal(a): [ -> ]Od veterinářů je asi pravda co říkají :Včelaři to tak ........


Čas 1:42:30

Ono je to asi takhle: Kdyby se to projednalo prvně na ZO..............
Ale takhle p. Krabec + pár podobných vlastně mluví za sebe. Jenže to na KVS + SVS zatím jim nedošlo.
A nebo je pro ně jednoduší varianta - On mluví za XXXX lidí /což jak jsem uvedl výše / není pravda.
No a ti kteří s tím nesouhlasí se jednoduše umlčí /odstaví/ ........
A jestli ti to nestačí odpověz si na otázku : Proč se sejdou prvně s ČSV a potom teprve dělají tak zvaný kulatý stůl ?
Mně to jednou, pro poznání, stačilo!
Ten čas raději strávím u včel ,na rybách nebo restaurováním starých exponátů do muzea. F.V.
Podle mně je hlavní problém v tom, že většině členů svazu je to fuk, žádné změny nechců. Dostanů nejaků kačku, o léčiva se jim někdo postará....Néni žádný tlak ze spodu. A dyž jeden z ČSV odejde, další tří dondů. Tak to vidím jak František.....
..ešte že na Orave nemusíme tú "meľ s varroa" odovzdávať...Wink
"kdyby se to prvne projednalo na ZO" a je!!! to by mohla vypuknout revoluce v systemu a pri revolucich mnohdy padaji hlavy na nejvyssich mistech...Z politicko-pratelskeho hlediska je to neprijatelne,hezky centralne z hora dolu.....Jak je takovy maly hajzlik jako roztoc potreba pro zachovani jednoty je az neuveritene...
Ale nejhorší na tom je ,že ani zástupce v RV neřekne co odhlasoval. Nic a ticho po pěšině. Jen loudí aby se poslal soupis majetku ZO
na Ústředí ...... F.V.
Tyhle vykazy majetku maji i sokolove,chovatele,zahradkari,,,Co jsem se vyptaval,tak o tom skoro nikdo nevi,jeste aby to tak nekdo delal..Holt ta administrativa jde svazu od srdce,neustale snizuji a snizuji a je ji vic a vic.I kdyz tohle neni z jejich hlavy.Posilame to,neb nemame ani cas ani chut vkladat to na soud v Praze sami.Kdoby kvuli tomu letel pres celou republiku a bloudil kdesi po Praze...
Dobrý deň. Neviem či to patrí do tohto vlákna ale poprosil by som o radu. Pri dnešnej kontrole včelstiev som sa zhrozil. V 10 z 11 rodín som spád nezaznamenal ale v jednom včelstve napadané ako maku. Včely obsedajú 5 béčkovych rámikov. V jeseni som liečil najprv varidolom, potom gabonom a nakoniec kyselinou mravčou. Je možné použiť nejaký prípravok aj teraz v zime?
Začátkem března můžeš použít varidol, dle počasí.
Jarní fumigace je doporučená i při nařízeném nátěrů plodu.
Teď v únoru mě nic nenapadá.
Ale rád bych se zeptal zda se jedná o krajní včelstvo v řadě popřípadě kde je umístěné
Ak naozaj obsadajú 5 B ND tak potom klobúk dolu. Teraz by bola otázka na miesto či si použil liečivo v predpísanom množstve. Pri týchto teplotách by som to radšej nechal tak a počkal by som na oteplenie. Teraz sú určite v chumáči a mohol by si zbytočne viacej stresovať ako ten VD.

PS: možno je to len spad z posledných liečení a keďže to máš na toľkých ND. Zachytili sa na rámikoch a až teraz prepadli dole.
https://ibb.co/KbckjW3

Toto je spád ktorý som nemal ani pri liečeni. Jednoducho nerozumiem. A je to za 2 týždne. Úľ krajný nie je. Včiel je v ňom podivuhodne veľa. Na vrchu mám konopnú uteplivku a pod ňou sito tak som nazrel. Varidol bol podávaný furetom. Kyselina odparovačmi podľa návodu.
(20.01.2019 14:45)Pavel-T64 napsal(a): [ -> ]Začátkem března můžeš použít varidol, dle počasí.
Jarní fumigace je doporučená i při nařízeném nátěrů plodu.
Teď v únoru mě nic nenapadá.
Ale rád bych se zeptal zda se jedná o krajní včelstvo v řadě popřípadě kde je umístěné

U vás už je únor?
BudeBig Grin
Gusto fakt sem si to vůbec neuvědomil
Referenční URL's