Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(13.02.2017 10:10)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]... I neovlivněnej Jirka Matl by vstoupil do ČSV....a jen málokdo přes Svaz neprošel...
Matl si tehdy prý pravil: zeptám se v hospodě. A uslyšel jméno jednoho nejmenovaného participanta na tomto foru, tak jej oslovil a vstoupil. Dostal Časopis, přečetl. A všude říkal, jak to máme u nás dobrý, jak máme skvělou metodiku a organizovanost (později pilíře ...), až tak, že nám to ve světě záviděj. V r. 2006, to už bylo skoro 2 roky po iniciativě I2J a rok po sjezdu ČSV, na němž zástupce této výzvy nechali vyvést, a kulminující při o Včelu Předboj ... No ... to byly časy ... Pak mu prý ale mocné svazové PR ukázalo i jiné cesty a už se to vezlo ... až do týhle žumpy ztroskotanců a samozvanců ...
Je to jako ta reklama na Domestos či co: jak tam ty bakteriáci v panice zdrhají před zářivým šplouchnutím a očistným spláchnutím, jímž je každé slovo osobností, kterým Tom tak věří a které razí cestu do světlých řízků, i kdyby na včely nebylo Big Grin.
Jiří
To je zvlastni Tome,mne zase tvrdila predsedkyne v emailu,ze do super hyper se v soucastnosti nedodava.Komu tedy verit-predsedkyni ci mistopredsedovi???
(13.02.2017 11:32)tom.50 napsal(a): [ -> ]Aha, to ani komunisty nenapadlo že by lidem vzali dotaci a proti jejich vůli za ty peníze budovali jakési stáčírny medu. Máte komunističtější nápady než jsem si uměl představit.
Nikdo nikomu nebrání v budování čehokoliv.

Ale ta hořkost, ta vás trápí, no jo no.
Jasně že ne, komunisti ve vedení měli vždy zájem aby včelaři museli dodávat med do Včely nebo Včelpa.
Jen ta EU jim to nařízením prodejem ze dvora zkazila.

Stáčírny atd a další nezávislost včelařů na výkupu komunistům ve vedení ČSV vždy vadila.
Když se včelaři naučí prodávat samostatně, ztratí jakoukoli motivaci platit desátky do K8.

Kdopak to taky nejdřív propagoval prodej ze dvora přímo od včelae?
PSNV nebo ČSV až když jim lehla Včela.
(13.02.2017 11:32)tom.50 napsal(a): [ -> ]Aha, to ani komunisty nenapadlo že by lidem vzali dotaci a proti jejich vůli za ty peníze budovali jakési stáčírny medu. Máte komunističtější nápady než jsem si uměl představit.
Nikdo nikomu nebrání v budování čehokoliv.

Ale ta hořkost, ta vás trápí, no jo no.

S komunistama na mě nechoďte. ČSV si přece vymyslel jaké budou dotační programy, nokdo jiný to nebyl. Klidně mohl být jen jeden. To takový spolkový život funguje a společné vlastnictví taky je normální. JZD normální nebylo a bylo to z donucení a to je rozdíl. Běžně sedláci vlastnili dohromady mlátičku a i jiné stroje.
Běžně fungují spolkové medárny ve Francii, Rakousku i Německu. To že vy se nejste schopen s nikým domluvit je jen váš problém. Přeju hezký den.

https://www.zonerama.com/Content/images/blank.gif
Tome máš fajn názory, ale jak diskusi začneš prokládat eurohujery, havlisty, kavárnou a jiným, tak se to nedá číst. Člověk ani nemusí být tvůj oponent, aby jej to otrávilo. Proč svůj včelařský názor musíš prokládat hovadinami. Běž se ven projít, unavit se a trochu vybít flustraci a je to. Každý máme na politické dění a světovou situaci svůj názor, ale drtivá většina ho neplete do včel, jen na volném "jen tak".
(13.02.2017 11:53)JosPr napsal(a): [ -> ]To je zvlastni Tome,mne zase tvrdila predsedkyne v emailu,ze do super hyper se v soucastnosti nedodava.Komu tedy verit-predsedkyni ci mistopredsedovi???

Ani jednomu
Big Grin
(13.02.2017 13:00)JKL napsal(a): [ -> ]... ale pokud se ze dvora bude prodávat med pastovaný nebo rozehřívaný, tak bude nutno mít schválenou medárnu neb úřednící toto již považují za úpravu potraviny a patrně argumentují tím, že se při pastování může do medu zanést prach a rozehřívání může být opakované až se překročí limity HMF apod.
diskusia k pastovanému medu pokračuje vo vlákne o požiadavkách SVS
Tome za Soudruha Kodoně u nás po polích jezdily Zetory tam max 120-130 jestly né starší modely.chceš tvrdit že se za tu dobu co se týče snušky nic nezměnilo.tím nechci obhajovat věci kolem převčelení atd.jen tím chci poukázat že pokud nechceš připustit a uvědomit si o kolik se příroda za tu dobu změnila a nelpět tolik na zažitých věcech nikdy nezjistíš jak je argumentace s 980 000 včelstvy scestná.
Martine, když jezdily ty prastaré modely Zetorů a bylo těch skoro milion včelstev, tak se řepky sela asi desetina dnešních výměr.
Příroda se nezměnila, nevidím žádné změny, snad k lepšímu. Ty si pamatovat nemůžeš jak se každé jaro řešily náhražky pylu pro jarní rozvoj, protože v úlech od podletí nebyl, se žněmi skončilo kvetení čehokoli, jezedáci dokonale otrávili všechny plevele dotovanými herbicidy...
Dnes se lomí rukama nad pylovou monodietou a já si v duchu ťukám na čelo, pamatuju doby když bychom brali nějaký pyl a třeba jednodruhový. Jen kdyby nějaký v přírodě byl!

A tak by se dalo pokračovat. Ano, změny tu jsou, k lepšímu a tak příroda musí snadno uživit stejný počet vč jako za Kodoně.

Jo a jestli se používaly zastaralé (z dnešního pohledu) stroje neznamená, že neudělaly stejnou práci. Jen měly menší výkon a tak bylo víc práce pro lidi. Třeba tím, že ty stroje vyrobili Češi a ne že naše peníze za stroje zmizely v cizině. To byla další práce pro české lidi atd.
Ovšem nebyly tady viry co přišli za roztočem a taky ne Nosema C. a možná i další.
Včely byly taky jiné, včelstva obecně slabší, s menšími výnosy a taky asi s menší spotřebou.
tome kolik máš výnos z řepky???já jen že jí letos opět mám 50 metrů od stanoviště asi cca 150ha a opět neočekávám z ní žádný med.nebyl to tvůj Kamarád Zemědělec který říkal že z ní nic není protože deficit srážek je tak velký už na Jaře že proto prostě nemeduje???pokud změnu nevidíš holt tě nemám sílu přesvědčovat,je to marný .pyl dá ale to je asi tak vše.V Domašíně byla taky několikrát po sobě a nic.
těma strojema jsem chtěl naznačit že dnes díky tomu Zemědělci stihnou za rok dvakrát tolik a systém Zemědelství se změnil a to hodně kolem tebe možná tolik ne ale Nejsi tu sám víš??je tu zbytek včelařů v naší Republice.
(14.02.2017 11:27)tom.50 napsal(a): [ -> ]Martine, když jezdily ty prastaré modely Zetorů a bylo těch skoro milion včelstev, tak se řepky sela asi desetina dnešních výměr.

Pravda jenom částečně. V r. 1945 se řepka na území ČR pěstovala na cca 32,5 tis.ha. V r. 1965 to bylo 49 tis.ha, 1980 64,5 tis. ha, 1989 152 tis. ha, 2000 408,5 tis. ha, 2010 486,5 tis. ha, 2016 446 tis. ha.
No já bych nad dnešním včelařením a pastvou pro včely až tak nejásal. Stačí si nechat udělat rozbor z včelích tělíček a začnou vám vstávat vlasy hrůzou jeká chemická svinstva se v nich shromažďují. Dnes už to jde. A co teprve matky za podstatně delší dobu života. Žel doba desítek babiček s motyčkami na poli je dávno pryč a fronty před markety a vozíky nacpané potravinami mnohdy nevalné kvality to je současnost. Takže co zbývá zemědělcům jiného. Nejspíš včelaři ať je zastupuje kdokoliv nejsou pro nikoho partnerem a lepší to nejspíš nebude! Zdraví R. S.
Tome teď jste jako včelaři děleli ,že si ztěžuješ ,že včely neměly pyl!!!!!!!
Chodil jsi do obchodu a kupoval Sojapyl.Tak si nestěžuj.
Výš co dělali u nás?
Sázeli a sázeli......stromy ,keře ,kytky,seli svazenku........
Vy jste si nedávali závazky k Národní frontě? Nepočítám železo,papír,seno,brigádnické hodiny, ale to co se pro krajinu udělalo.
A samozřejmě,se zaměřením pro včely.......
To dnes se jen to co staří udělali kácí ,likviduje.......
Viděl jsi dnes aby nějaká obec vysadila stromořadí lip,javorů.......
Kde žiješ????? F.V.
Ale pane Vlček, vy si koledujete, že se na vás mladí svobodní, ve smyslu svéprávní, vrhnou jak na mě!Big Grin
Jakožto mladý, svobodný (rozvedený) a svéprávný nemám důvod se na pana Vlčka vrhnout. Já těžím z toho co tady zasadili předci a pokračuju v tom a sadím kde co jde.
(13.02.2017 0:45)tom.50 napsal(a): [ -> ]Pro mě je nejdůležitější info, že Svaz nabral v posledním roce 2 tisíce nových členů, přesněji, že počet členů ČSV vzrostl o 2.000. Tečka. Tady na něj plive 20, 50 nebo 100 lidí? No ale pro desetitisíce je stále atraktivní a pro 2 tisíce nových členů taky. Kecy a nebo čísla, co si kdo vybere nechám samosebou na každém.

Já nabídnu jiná čísla.
Kamarád, co má přístup do CISu mě poslal údaje o počtech nečlenů ČSV evidovaných v CISu. Meziročně je tam nárůst o cca 700 na celkem 2300, což je téměř 5 % ze všech včelařů v ČR. A to nejsou započítáni nečlenové ČSV, kteří nežádají o dotaci 1.D., protože ti v evidenci ČSV chybí.

Možná se vám Tome50 zdá toto číslo malé, ale i zde na včelařském fóru je vidět, že z ČSV odchází zejména výrazné osobnosti, včelaři přemýšliví, schopní postarat se o sebe. V podstatě vám odchází mozky a pasivní většina bez názoru zůstává.

Když se podíváte na stav místních organizací, tak jejich existence je závislá na dobrovolné práci několika málo schopných a ochotných jedinců, max. 10 % členů. Ostatní se vezou a jen využívají práce několika výrazných osobností. Pokud bude ČSV takto pokračovat dál, tak za 2-3 roky odejde dalších 5 % schopných a v ZO nebude kdo by sloužil pasivní většině.

Z vašich názoru prezentovaných zde na fóru vím, jak pohrdáte elitami. Jsou vám dobré, aby posloužily, ale pak se podřídily většině. Bez podpory elit ale skončíte jako kdysi soudruzi (tj. jako kůl v plotě).
martin.mikusek

Nepostřehl jste kontext. Pan Vlček vlastně pochválil Národní Frontu a sázení v rámci soc závazků v rámci Svazu a prohlásil, že co se za proklínaných komančů sázelo se dnes kácí a nesází se nic a nebo zanedbatelně.
Vy jste Martine světlá výjimka, ale to není nic proti tomu když se "dobrovolně" muselo a musel každý. To pak mělo význam velký. Nyní pár jednotlivců zdaleka nevysází tolik, co my kdysi.

Proto jsem napsal, že kdybych se takové "pochvaly" dopustil já, bylo by zle!Big Grin

Pane Gruno.

Ano, pohrdám samozvanými elitami, zvyklo se jim říkat pražská kavárna či sluníčkáři a podobně. Jestli máte na mysli jiné elity, patrně jsem ne úplně pochopil co říkáte.

Máte pravdu s tím, že spolky táhnou obětaví jedinci, ti, kteří "mají v krvi" pracovat pro druhé a že se většina jen veze. Takoví lidi prostě jsou, ta pasívní většina co se veze, jiné lidi nemáme, a nebo ne hned.

Je možné, že odcházejí osobnosti, na druhou stranu mnohé zůstávají i přes to, že má Svaz momentálně krizi. A také není úplně pravděpodobné, že se nenajdou v tom přílivu nových členů osobnosti nové. To nevím, jen říkám, že to není pravděpodobné.

Netroufal bych si tvrdit, že má svaz tak 2-3 roky a pak zajde na úbytě osobností. To spíš rozloží zkostnatělé struktury samy sebe. Někteří dovedové odešli sami a tato ztráta "elit" mě potěšila a beru jí jako začátek očisty. Otázka je, zda se Svaz očistí včas...

Ale hlavně. Vás mám spojeného s PSNV. Kupříkladu já mám pocit, že toto uskupení není pro české včelařství nijak přínosné, naopak, v jistém smyslu dle mě škodí, v ostatním je bagatelní. Nikdy jsem to ale veřejně přímo neřekl (až nyní) a i když si myslím, že i PSNV má krizi a také přestává mít co nabídnout, nedovolil bych si to prezentovat, natož s takovým humbukem, jako to děláte vy ve vztahu k ČSV. K tomu ze kterého jste úplně všichni vzešli, který vám v jistém smyslu pomohl se etablovat a vy svou vděčnost prezentujete až zarputilou nenávistí a pohrdáním. Proč? Co vás k tomu vede? Já mám samosebou i na toto jesnou odpověď, tu si ale, s vaším dovolím, nechám pro sebe.
Omlouvám se za překlepy v závěru, nechtíc jsem to odeslal předčasně.

Taky jsem nestihnul dopsat, že konkrétně vás si pane Gruno vážím, na rozdíl od mnohých jiných tzv. "svéprávných" přispěvatelů. A dokonce souhlasím i s tím že měl je hovadina. Ovšem zestárnul jsem a došlo mi, že buď věc změním a když jí změnit nemůžu či neumím, držím hubu a plním nařízení i když vím, že je blbé. To je dle mě většina zákonů v této zemi a EU, ale jsem spořádaný občan, který ctí řád. I já jsem ale jen člověk a i mě se čas od času podaří nějaké selhání. Nedávám ho na odiv a nedělám z toho jakousi přednost či zásluhu!
Vážený pane Tome 50 právě jste se přiznal, že jste zahodil poslední zbytky zdravého rozumu a jak sám říkáte... držíte hubu a plníte nařízení i když víte, že jsou blbé. Ale to je přesně ten stav do kterého nás chtějí dostat a řídit nás jak loutky. Probuďte se. Big GrinBig Grin není to jen ve včelařství,jde to celým spektrem našich životů. Probouzejí v nás akorát závist, udavačství a jiný sračky
Referenční URL's