Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zadat neco do weboveho formulare znamena mit minimalne chytry telefon a internet.A to znacna cast tech postarsich nema a k nicemu nepotrebuje.A vo tom to je.
Tak snad mají rodinu (děti, vnoučata), která toto vše zvládá levou zadní. Pokud tedy někde neudělali chybu ve výchově... No a pokud potomky nemají, tak si musí najít nějakého ochotného člena spolku, kterého je členem - tak by měl spolek fungovat...
Koukněte na Františka Němce. Žádné obavy. Ide příkladem.
František je světlá výjimka. Kolik takových je? Mám zato, že vrcholnému vedení ČSV ale určitá míra "negramotnosti" vyhovuje. Vytváří se tak závislost na ČSV.
(18.09.2022 18:32)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]A stačí ústně?

Podívej se do stanov jak se členství ukončuje.

Já jsem oznámil písemně že ukončují členství k 14.9. 2014. podle Článku 5, odstavec 10. písmeno a). Když moje oznámení ZO obdržela, volal mi předseda že jim vyhrožují paragrafy a že to takhle nejde. Vysvětlil jsem mu že jen odkazují na příslušný odstavec Stanov. To ho uklidnilo. Časem jsem zjistil že moje členství ukončeno nebylo. Na dotaz mi předseda sdělil že se na schůzi ZO dohodli že ukončením členství bych přišel o časopis a to by byla škoda. Nakonec mě “vyškrtli” na konci roku.
No tak to je super - ty jsi projevil svou vůli a schůze ZO se rozhodla, co je pro tebe lepší. Kde to jsme? Opět se potvrzuje, že bolševický duch je v ČSV stále pevně zakořeněn.
Ono to není o tom, zda má někdo koule oznámit, že končí ve svazu, ono je to o tom, že nám na schůzi ZO oznámili, že Svaz upozorňuje členy, že kdo nezaplatí příspěvky k 1.1.2023, toho že vyškrtnou...Znáte to o té větvi...?
No ono jsou to jen takové řeči. Pokud by se opět, skrze zmatky, nepotkala výplata 1.D s placením členského, tak se zase vyhlásí tolerance a datum se posune. Z čeho by na Křemencárně žili?
To se urcite nepotka,clenske chteji letos v listopadu.Jinak by pry museli vyrazit z miskou a houslickama vyfidlat na vyplaty.Co je zajimave,tak podle posledniho zapisu z RV zrusili 2 pracovni mista v sekretariatu.
Čo sa stane, ak včelár to hlásenie na Hradištsko nepošle?
Porušuje tím svou zákonnou povinnost. Pokud tak učiní opakovaně, je automaticky vyřazen s evidence a stává se neregistrovaným včelaře. A opět porušuje zákon. Nic víc, nic míň.
To ale nemá s členstvím v ČSV vůbec nic společného.
Výše v texte o tomto bola zmienka a ja sa obávam že aj u nás sa schyľuje k niečomu podobnému. Predpokladám, že ak je vyradený z evidencie nedajú sa na neho žiadať dotácie a teda organizácia má problémy pri výbere členského, prípadne dokonca problémy so znovuzaevidovaniu tých včelstiev, preto dávajú na to pozor, aby tie hlásenia boli za všetkých odoslané.
Andrej, zaslúžiš si medailu " Zlatá včela SZV" za vernosť. Predstav si, že by boli včelári neorganizovaní a bez dotácii Smile Ale predstav si to opatrneSmile
Andrej,kdo se nenahlasi mezi 1.-15.zari s aktualnim poctem vcelstev do centralni evidence,je vyrazen z naroku na dotace 1.D..Evidovat pocty je zakonna povinnost,zadat o dotace ciste dobrovolne.
A když je to zákonná povinnost, tak by z jejího nesplnění měl vyplynout i jiný důsledek, než zamítnutí požadavku na dotaci.
Za nesplnění hrozí pokuta. Pokuty rozdává SVS, stejně jako chovu skotu na černo. U fyzických osob to bývalo 50T, ale zvedlo se to tuším na 200T. U firem to je tuším až jedem míč.
Tak jsem hlášení odeslal. 200 000 by mi bylo líto.
Tak pokud není v chovu zdroj nemocí, tak je to většinou jen bububu. I když jsem už viděl za chov nepřihlášeného dobytku pokutu 40t za 2ks. Ono když se SVS do toho obuje, tak to muže být docela ofuk. Jako pokuty 5t za chybějící hračku ve výběhu prasat jsou v okolí normální. Na velkochovech se vyřádí do sytosti, ale i v malochovech začínají prudit, jako jak je zajištěné hubení létajícího hmyzu ... Byrokracie narůstá a nakonec ti co to mají vše legální tak jsou často nejvíce buzerování.
Tak loni prý jedna s KVS rozdávala pokuty za neodevzdanou zimní měl. Po pěti tisících.
V neevidovaných včelstvech trochu problém je. Když vznikne OP MVP, tak tato včelstva v podstatě neexistují a nelze zkontrolovat, zda byla vyšetřena... To pro okolní včelaře není moc dobré.
(19.09.2022 22:31)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Andrej, zaslúžiš si medailu " Zlatá včela SZV" za vernosť. Predstav si, že by boli včelári neorganizovaní a bez dotácii Smile Ale predstav si to opatrneSmile

Dozaista by sme už dnes boli chovatelia , chránených živočíchov a každú včelu by sme museli krúžkovať na nohe. Inak ja nemám ani bronzovú včelu.
U nás tieto hlásenia zabezpečili organizácie, tlačivá nám robila veterinárna správa a keďže u nás ten počet musel byť úradne overený, tak tie včely počítali Asistenti úradných veterinárnych lekárov. Ale tento rok sa z toho veterinárna správa vyzula a povedali, že je to povinnosť včelára. Lenže včelári o takejto povinnosti nemajú ani potuchy a tak sa asi väčšina tých hlásení neodošle. U nás sme síce poslali za všetkých členov, lebo nestojíme o problémy.
A vyzerá to, že to speje k tomu českému modelu, kedy to za tých včelárov odserú organizácie, aby neboli problémy.
Referenční URL's