Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(24.10.2013 15:18)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Nevím k čemu je to dobrý mít ten sranda dopis stažený. Mě je těch co to podepsaly upřímně líto, takhle se ztrapnit.

Třeba to dali do jídelny a řekli že je to prezenčka na moučník.
A nebo kdo nepodepíše, nepojede domů.

Neposuzoval bych je, nevíme jak to bylo.
(24.10.2013 15:18)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Nevím k čemu je to dobrý mít ten sranda dopis stažený. Mě je těch co to podepsaly upřímně líto, takhle se ztrapnit.

Pokud vím, je to rozhodnutí PRV. Někteří jeho členové vyvolali hlasování, protože to nebylo odsouhlaseno a byla to samostatná akce redaktorky. Jiné dopisy se tam také neobjevily, nemluvě třeba o zápisech komisí, což je pro informování členů důležitější než nějaký pamflet. Já musel zápisy z EK dát na svůj web, aby byly vůbec k mání á neztratily se, nebo se daly použít jako důkazní prostředek. Nakonec něktré formulace jsem dal i do zápisu z RV, který , jako několik dalších ,na webu není pro členy k vidění. To na ČSV nikoho nezajímá. Opět hezký důkaz manipulace s členy. No a zase důkazní prostředek. Jen tak dál, jen tak dál.
Jenže on už je další pamflet na světě. Je vidět, že jde n ěkterým o hodně. Např. u IMYBu se do dnes neví pořádně, jak byl zaplacen. Vím, že i pan Cafourek byl ve hře s placením, to proběhlo jednáním jedné EK a informoval o tom člen PRV. Pak na svaz přistály nějaké peníze z Rakouska.......... Na těch akcích komise pro mládež je nejzábavnějští to, že někteří podepsaní byli první, kteří po zvolení V.Š tvrdili před svědky, že je ň.....a a že za něho v komisi musí vše dělat. No asi někdo zachrastil měšcem nebo kdo ví. Už se těším na listopadové zasedání, to bude zase kabaret. Jsem jen zvědav co budou za výmluvy nyní. Dříve svaz nefungoval ideálně, nyní nefunguje vůbec, když mu vládne, no hádejte co? Po pravdě nás toé ale od 16.10. už netrápí a kdyby si RV do čela zvolil 10 takových ........, je nám to šumák. Svaz nás už zdržovat nebude. LD
(24.10.2013 18:27)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Pokud vím, je to rozhodnutí PRV. Někteří jeho členové vyvolali hlasování, protože to nebylo odsouhlaseno a byla to samostatná akce redaktorky.

Omlouvám se za nepřesnou informaci. Pamflet tam údajně zavěsil pan tajemník na přímý příkaz VŚ. Jak oduševnělé, jak typické, jak předvídatelné. LD
Byl jsem sice členem českého svazu včelařů velmi dlouho v posledních několika letech dokonce ve užším vedení ZO, dnes už je mi celkem jedno co se v tom svazu děje učinil jsem co je v mích silách a vystoupil už nehodlám dále podporovat něco co evidentně nefunguje ve prospěch řadového včelaře.Svaz prakticky nepotřebuji pokud se zruší dotace až tak trápit mne to nebude,slavný časopis včelařství nedosahuje příliš velkých kvalit,své povinnosti vůči jiným institucím si musím plnit stejně byť jak nečlen.Co mne těší je že jsem zůstal v kontaktu ze ZO kde jsou obyčejní lidé kteří věnují tomu aby to oblastně fungovalo spoustu volného času a nemalé úsilí prakticky za minmální odměny.To že to na svazu nefunguje?Obecně se není čemu divit stačí pouze všeobecně známé informace z ostatních svazů a je to všude stejné ať se jedná o sport,myslivce,zahrádkář atd.všude se pramálo hledí na ty prachobyčejné lidi dole pod schody hlavně že ti nahoře z toho vytřískají co se dá a když je nějaký průser tak to členská základna pěkně zacáluje a panáček co to zavinil z toho potichoučku vyklouzne nebo dokonce po čase dostane metál za přínos jistému oboru.Toď můj skromný názor.
Já si ohřeji svoji polívčičku. Teď si vemte že se ty lidi sejdou a nebudou muset plnit úkoly a papíry co jim chodí shora, dříve i od veteriny a prostě se sejdou a budou "včelařit" a "kecat o včelách a i o ničem" a bude jim krásně.
To co vyberou dají do klobouku a místo aby obcházeli včelaře, nutili jim knoty a nakonec měli branné cvičení s kompresorem v atombordelu atd. tak pojedou na výlet.

Prostě jak se kdysi říkalo v tom vtipu: "Tam u vás v těch Kašperských horách, tam musí být ale krásně" když dotyčný prokázal naprostou nedotčenost tehdejšími medii a nevěděl kdo je generální tajemník.

Křemencová, Křemencová, co mi to jen připomíná?

Aha, to je tam U Fleků? Smile
Byl jsem poprvé minulý týden v Nasavrkách na semináři vedoucích VKM, neboť jsme při ZO letos založili kroužek. Bláhově jsem si myslel, že se mi dostanou informace, jak nejlépe kroužek vést. Co se však odehrávalo na semináři, mělo snad nové vedoucí od tohoto záměru odradit – možná i odradilo. Rozhodně jsem nečekal debatu o předsedovi Švamberkovi s tím, že on o tom neví. Debata třech lidí, která moje hlava nebrala, neboť jsem zde byl nový - nezasvěcený. Místy jsem si připadal jako důchodce s rozbitým naslouchátkem, který se ptá ostatních, o čem to vlastně mluví? Nezlobte se na mne, ale je to ještě o včelách, nebo už i tady vládne tvrdá politika a boj o koryta? Pana Švamberka si vážím, proto jsem „pamflet“ podepsal. A myslím si, že Ti další co podepsali, to vidí stejně. Pokud si otevřený dopis pořádně přečtete, tak se tam píše, že sílí útoky na předsedu a stabilita ČSV bere za své. To je pravda. Toto téma „Aktuální dění v ČSV“ je zdárným příkladem. A to, že se začíná ČSV rozpadat? Pan Dvorský ze ZO Mladá Boleslav má návod. Nikde jsem se nedočetl, proč bych si neměl předsedu Švamberka vážit. Co udělal nebo neudělal, že si jej berete do úst? Podrobnosti neznám, proto budu rád, když je zde uvedete. Pokud najdete odvahu napsat pravdu ( MartineP, Jiří Matle, Ivíku, Pavle Holube, KaJi, Mlho, Aleši Molčíku, Leoši Dvorský a další). Je mi líto, že se ČSV bere cestou rozpadu. Učím děti včelaření a jsem rád, že jsou ve věku, kdy jim to vaše korytářství nic neříká. Roman Šidlík
Mám takový dojem, že předsedu ŠVamberka jsme si zde do úst nebral.

Něco jiného je ve vlákně o moru, kde mluví za 98% a já člen poloviny 4% menšiny s ním nesouhlasím.

Ale opravdu nevím proč se ČSV rozpadá.
A radost z toho nemám. Objektivně, pokud se to stane zůstane po ČSV spousta včelařů co bez důvětníka neudrží včely v kupě a nákazová situace bude ještě horší. A nerad bych aby to přišlo do mé poslední aktivní pětiletky. Ono se to za čas srovná, jako všechno, ale bude s tím víc práce.

ALe kromě té nákazové situace je mi to jedno. Radost z toho nemám, ale ani smutek.

Doteď mi nikdo nevysvětlil co se stane strašného a k čemu ta jednota vlastně byla.
Já mohu vyjmenovat jen škody, které byly v jejím jménu spáchány. Třeba na mě, protože jsem dlouho věřil, že ta jednota je nutná. Smile

Ale nyní si říkám, včelař a to nevěděl že ve včelstvu je třeba různosti. Čím větší variabilta genů, tím větší šance na přežití. Smile
Takže čím míň jednoty, tím větší šance, že alespoň něco přežije. Množit a tvrdě selektovat. No, tak vznikají nové oddělky a roje, jak myslím píše pan Švamberk. A co? Smile

A víte jak vzniklo ČSV? Jako obří smetenec. Přišel jednou jeden včelař, všechny spolky smetl do jedné bedny a pak jim měnil matky a nedovolil ani tichou výměnu. A na co selektoval?

Na poslušnost a oddanost.
Ale pak přestanete selektovat a?
Romane, no to si děláte snad legraci. Tak se podívejte kde ten Váš, ne můj, předseda byl a co po něm zbylo. Podívejte se kde je teď a uvidíte stejný scénář. A nejedná se jen o předsedu. Rozepisovat detaily nebudu, bylo toho už napsáno tolik a fakta kdo chtěl si mohl ověřit. A právě proto, že nehodlám boj o koryta podporovat ani se jej účastnit, nejsem členem ČSV, takže vám ani stabilitu nenarušuji. To že je nějaká stabilita narušována zvenčí to Vám řekl kdo a jak se to projevuje?
To, jak se rozhoduje ve Svazu, zde podrobně popsal Leoš Dvorský a jiní - stačí virtuálně zalistovat. Já to nemohu potvrdit ani vyvrátit, protože jsem u toho nebyl. Nevadí mi osoba Václava Švamberka jako občana, ale vadí mi jeho osoba jako předsedy ČSV, který je za Svaz jako předseda zodpovědný. Nejvíce pak to, že šíří lži či polopravdy ohledně moru a ošetřování včelstev vůbec. Ze zahraničí vím, že spousta věcí funguje. Překročím hranice a v ČR to nejde, jako by tu byl stále ostnatý drát. S nadsázkou bych Svaz přirovnal k církvi, která ve vývoji stojí na místě, místo toho, aby určovala trendy. Zase v nadsázce uvádím, že v osobě předsedy je třeba člověka typu papež František, který připustí normálnost homosexuality, tvrdě odsodí kněží, jenž zneužívaly děti, namísto Benedikta, který jen zavírá oči...
A rozhodně bych si vyprošoval, abyste mě obviňoval z korytářství. Žádnou funkci nemám a ani po ní netoužím. Ze Svazu letos vystupuji a od 31.12.2013 je to pro mě uzavřená kapitola.
Romane, když jsem si přečetl tvůj příspěvek, tak mě téměř nadzvedl ze židle. Nehodlám tu popisovat a vyjmenovávat to špatné, čeho je VŠ představitel, protože jak velmi správně píše Aleš Molčík, kdo chtěl, fakta si dávno našel a ověřil. Věřím ti, že kroužek vedeš rád a obohacuje tě to, nicméně se zkus opravdu vážně a hlouběji zamyslet nad tím, co VŠ hlásá, čeho je představitel a jaká je za ním minulost. Opravdu to nechci napsat nijak tvrdě a nebo tě snad urazit, to v žádném případě. Snad bych ti jen poradil se tomu pár dnů trochu věnovat a zcela jistě tě začne tvůj podpis mrzet.
Romane, vzhledem k tomu, že jsi jmenoval i mě, tak se ozývám. Doufám že to nebyl jen řečnický výkřik typu "pánové Steigerwaldové, Komárkové, Kmentové ... a agenti přisluhovači". Můžeš mi prosím vysvětlit jakou pravdu nemám odvahu napsat? Naopak zde vidím nedostatek odvahy ze strany bafuňářů z ČSV, kteří ač toto fórum čtou a ví jaké otázky zde padají, tak hrají mtrvé brouky. Vždyť by stačilo aby se k věcem vyjádřili, vysvětlili a nebyl by prostor pro tyto debaty. K ČSV mám téměř nostalgický vztah, protože můj otec byl člen ČSV od 70tých let, všechny "svazáky" jsem znal jako dítě, tedy současný stav (urvi co můžeš, po nás potopa) mě vážně netěší. Na druhou stranu jsem rád, že i jako člen PSNV mohu vyjádřit nesouhlas s názory svého předsedy a nečeká mě kárná komise nebo nebudu muset podepisovat nějaký potupný pamflet typu anticharta (tedy doufám).
Ivíku, prosím nesrovnávej nesrovnatelné. Církev je organizace s hierarchickou strukturou nikoliv demokratickou (naopak ČSV by demokratická být měla). I když po zmíněné anticharě by mě vyhlášení neomylosti předsedy ČSV vůbec nepřekvapilo. Myšlenky Josefa Ratzingera zde byly šířeny už za totality např. prostřednictvím samizdatu. Byl to dobrý člověk, který toho pro pád železné opony hodně udělal a tak jsem alergický na různé výpady lidí, kteří jeho dílo neznají a očerňují ho např. proto že je Němec. Už tehdy svými myšlenkami formoval morálku i v dobách totality a i nadále církev je ta která "určuje trendy" (vzpomeňme např. Johana Mendela, Františka Adamce, Josefa Buchara... pan Mach ve svém včelíně jich má plnou zeď...). Každopádně z jezuity, který si své jméno převzal od sv. Františka mám velkou radost. Sv. František kázal ptákům a také včelám tedy (admine promiň) neodbočuji zas tak daleko od tématu.
Miloši, na ten proslov nemám odpověď.....protože jsem tady v nabídce nenašel toho zelenýho, zvracejícího smajlíka......Big GrinBig GrinBig Grin
Zdravím.
Pánové rebelové je mě tady z vás na blití. Ne protože rebelujete, ale protože tady naznačujete, že se krade a přitom si neplníte to, co vám ukládají zákony. Každý, kdo ví o něčem takovém, má povinnost tuto skutečnost bez průtahů oznámit policistům či státnímu zastupitelství. Kdo tak nečiní je u mne jen zbabělej srab.
Nestavím se ani za vedení ani na stranu rebelů. Nemůže asi nikdo čekat, že tady rebel napíše, že tak činí proto, že chce ke korytu.
V tomto státě a nejen tady platí, že tam, kde se dělí peníze, se vždy najde někdo, kdo si chce přilepšit do vlastní kapsy. Taková je realita a proto je třeba tyto lidi hlídat a ne tolerovat. Kdo o něčem ví nesmí si to nechat pro sebe neboť neoznámením se nepřímo stává jejich komplicem a lze očekávat, že kdyby měl tu možnost, tak by si i on rád přilepšil.

Ještě k těm co nadávají na svoji základní organizaci. ZO je taková jací jsou její členové. Vedení ZO si volíte sami. Pokud máte jen jednu schůzi za rok a jinak se nic neděje, tak si zvolte jiné vedení. Je to jen o tom být ochoten ve svém volnu dělat zdarma práci pro jiné. V tom je základ.
V naší ZO se před časem konalo ročně několik schůzí, ale bylo to jen o hádkách mezi předsedou a jednatelem. Jinak se nic nekonalo. Kompletně jsme vyměnili vedení a teď máme dvě přednášky ročně a jezdíme na zájezdy - tedy samozřejmě jen ti, kdo chtějí. Část členů se stejně ničeho nezůčastňuje a dost možná, že i některý pod rouškou anonimity (pod přezdívkou) zde na naši ZO nadává. Nelze se zavděčit každému.

Honza
Romane neberu vám váš názor, a netvrdím, že VŠ je špatný vcelař. Co tvrdím je, že je minimálně špatný manager. Svoji funkci bud nezvlada a nebo co by bylo ještě horší zneužívá.
Jsou to tvrdá slova, ale bohužel se daji podložit.
Jde o nekompetentnost,neiformovaní nebo dokonce dezinformace, poruśovani stanov,neplnění usneseni RV,ignorování námětů,názorů a doporučení komisí, podivne praktiky pri zadávání zakázek atd
Stačí si přečíst zápisy z jednání EK,nebo dokonce i v usneseni RV je již zaznělo, že PRV porušilo stanovy CSV.
Dále v casopise vcelarstvi se pod novou redaktorkou začíná budovat kult osobnosti VŠ.
Závěrem chci napsat, že jsem clenem CSV a delam i jednatele ZO. O to vic mne to vše mrzí, nebot jak mám vysvětlit naším členům věci které vysvětlit nejdou??
(25.10.2013 6:45)Honza K napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Pánové rebelové je mě tady z vás na blití. Ne protože rebelujete, ale protože tady naznačujete, že se krade a přitom si neplníte to, co vám ukládají zákony. Každý, kdo ví o něčem takovém, má povinnost tuto skutečnost bez průtahů oznámit policistům či státnímu zastupitelství. Kdo tak nečiní je u mne jen zbabělej srab.
Honza

On to občas někdo ze včelařů členů neustál a podal trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s tunelem ve Včele Předboj, snad by se to dalo i dohledat. Ale na něco jsou naše paragrafy krátké, to už je efektivnější dát těm dotyčným pod rouškou tmy po huběBig Grin. Ale já kvůli tomu určitě do Prahy nepojedu.
Tady v oboru není problém o narušení stability ČSV, která by ovlivnila obor včelařství, protože ten obor tvoří obyčejní včelaři. Tady je narušena ekonomická stabilita ČSV a to se děje uvnitř. A z vnitřku ČSV potom vychází i pomluvy o tom, že za to může někdo zvenčí, nějaký kritik. To je podle mě jen snaha o vytvoření iluze vnějšího nepřítele a zneužití obyčejných včelařů. Proto jsem také napsal, že je mi těch podepsaných včelařů líto, to nemyslím nijak ironicky. Proto bych byl rád, kdyby se Roman Šidlík k tomu dál vyjádřil, kde si on myslí, že je ta stabilita narušena. Vysvětlit si postoje v míru a pokoji.
(24.10.2013 21:40)rosi1974 napsal(a): [ -> ]Je mi líto, že se ČSV bere cestou rozpadu. Učím děti včelaření a jsem rád, že jsou ve věku, kdy jim to vaše korytářství nic neříká. Roman Šidlík

S tou poslední větou si to Romane poněkud přehnal - tedy pokud mluvíš o těch lidech zde na fóru a ne o vedení svazu.
Budiž pochváleno tvé činění s mládeží jakožto i činnost pana Švamberka na poli fenologie a makrofografií pylových zrn a má i spousty dobrých informací na jeho webu.
Co se týká toho kam se ČSV bere teď a kam se dostal za posledních pár desítek let tak musím konstatovat, že mě se jeví, že sousta ZO jsou pouze formální "sdružení" z dob národní fronty a nyní vlastně žádnou spolkovou činnost ani nevyvíjejí - co vidím alespoň u nás. Jediná spolková činnost je výroční schůze, kde se musí počkat aby mohla začít jelikož se nikdy nedostaví potřebné procento členů. Pak se přečtou výroční zprávy, sní klobása a párkrát zvedne ruka. Ta ostatní činnost není vlastně spolková - jde jen o prodlouženou ruku veterinární (léčení, měl) a státní správy (dotace).
Nezlob se, ale toto není dobrovolné sdružení vyvíjející nějakou činnost, ale jde o setrvačnost myšlení - jen si zde přečti debaty zda začínající včelař musí být členem ČSV.
Co já vidím tak daleko největší spolkovou a zájmovou činnost včelařů vidím zde na fóru.
Naprosto souhlasím z Karlem : "Teď si vemte že se ty lidi sejdou a nebudou muset plnit úkoly a papíry co jim chodí shora, dříve i od veteriny a prostě se sejdou a budou "včelařit" a "kecat o včelách a i o ničem" a bude jim krásně."
Ano to je stav, který by mě v nějakém včelařském spolku udržel - a nemusel by mít přes 200 členů jako místní ZO - to by se ani do hospody nevešli na ten pokec.
To co pak naprosto formálně "demokraticky" je zvoleno nahoru je naprosté většině jedno - "hlavně ať to někdo dělá, když to musí být". Výsledkem je pak republikový výbor uplácený tablety od těch nejvyšších špiček - jak ty nazýváš "korýtek".
Myslím, že cesta rozpadu a vzniku nových opravdu činnost vyvíjejících spolků je nutným ozdravným procesem našeho včelařství. Jo i velký Sovětský svaz pochopil, že o sebeurčení není možno jen kecat, ale je třeba jednotlivým národům dát opravdovou svobodu v rozhodování kam a s kým - a tak se dobrovolně rozpadl. No a jak se nyní s bývalými republikami teď čile obchoduje a oni se zvenťují.
Jednoduše v tom rozpadu jsou i pozitiva a dle mne je jich dokonce víc než těch pro setrvání jako jednoho celku - ty jsou důležité právě jen pro ty ústřední "korytáře" a jimi uplácené pohuňky.
Romane (když už jste mě oslovil), já myslím, že je to problém metody ... Když přijdete na nějaké sezení, kde se jedná o obecně známých problémech, o nichž ale Vy nemáte informace, což sám přiznáváte, pak vidím jako problém to, že zaujmete stanovisko (to je ten podpis), aniž jste si opatřil informace z více stran a zdrojů. A nakonec soudíte i tady, ale zase přiznáváte, že nevíte, o čem se vlastně mluví, a chcete po nás, abychom Vám je dali a přesvědčili Vás, jestli to dobře chápu Wink. Tu vidím možnou cestu v tom, že si ty informace prostě seženete. I tu na foru jich je spousta, ale jsou i jinde, jen chtít a trochu hledat. Stačí začít rokem 2005 (a všimněte si, že vůbec, ale vůbec nezmiňuju iniciativu I2J (Bože chraň!) a Včelu Předboj, t. zv. "Nasavrcké odklonění", Bez medu to nejde a loňské mimořádné dávky na konci roku, odsávání hemolymfy ze svépomocného fondu a letošní jednání o vyhlášce 299 o nákazách a jednání o dotačním programu na léta 2014 - 16 a slavnou "Analýzu" z letošního jara, v níž jsme my, rozvraceči, ztroskotanci a samozvanci označeni za rizikový faktor pro obor, páč se cpeme někam, kam nemáme, totiž chceme jednat se státem - ó hrůza! Big Grin, a páně Švamberkův pikantní a peprný blog opřený o celou řadu pilířů z výroků hodných tesby do kamene ... Big Grin) Jak si je pak vyhodnotíte, je Vaše volba a bude jistě repektována a určitě si ji i obhájíte.
Mně už poněkud naskočí kopřivka, když slyším, že rozvracím nějakou jednotu. A že to slýchám poslední dobou dost často a většinou pak zjistím, že tomu dotyčnému nešlo o jednotu, ale o to, aby nitky vedly stále tak, jak si je on a jeho kamarádi natáhli a neohýbaly se jinam či nestříhaly.
Mně je dobře mezi kolegyněmi i kolegy ve spolku a baví mě pracovat pro to, co považuju za obecné dobré a pomáhat na svět zajímavým myšlenkám, nápadům i věcem. Ale nemám rád manipulace, demagogii a podpásovky.
Jiří
(25.10.2013 6:45)Honza K napsal(a): [ -> ]Ještě k těm co nadávají na svoji základní organizaci. ZO je taková jací jsou její členové. Vedení ZO si volíte sami. Pokud máte jen jednu schůzi za rok a jinak se nic neděje, tak si zvolte jiné vedení. Je to jen o tom být ochoten ve svém volnu dělat zdarma práci pro jiné. V tom je základ.
V naší ZO se před časem konalo ročně několik schůzí, ale bylo to jen o hádkách mezi předsedou a jednatelem. Jinak se nic nekonalo. Kompletně jsme vyměnili vedení a teď máme dvě přednášky ročně a jezdíme na zájezdy - tedy samozřejmě jen ti, kdo chtějí. Část členů se stejně ničeho nezůčastňuje a dost možná, že i některý pod rouškou anonimity (pod přezdívkou) zde na naši ZO nadává. Nelze se zavděčit každému.

Honza

Nenarušuj demokracii, jestli většině vyhovuje že se nic nedělá tak jim tam snad nebudu organizovat puč a nějaké organizované převzetí moci na výročce. Tkto bych mohl argumentovat, kdybych chtěl klesnout na úroveň některých ochránců jednoty ve stylu:"A co ty soudruhu, co ty jsi udělal pro socialismus že kritizuješ? Na kolika subotnikách jsi byl?" ve kterém se pořád tvrdí, že když to kritizuješ, tak máš jít dělat důvěrníka a jít tahat kompresor, ona ti revolta vyjde z hlavy. Smile.

Takže otázka - když to většině vyhovuje že jim někdo chodí léčit, že nemusí nic dělat, donesou jim dotaci D1 - tedy co z ní zbylo - až domů a za ně vyplní žádost, nepotřebují se vzdělávat natož aby platili vstupné na přednášky atd. Tak snad na to mají v demokracii oprávo. Ne? A ti v menšině nemají právo jim tam dělat nějaké zaákulisní techtle mechtle a oragnizovat něco na výročku jako na sjezd.
ALe nekritizuj pak tu menšinu, že si jde jinam dělat svoji malou menšinu.

Včera jsme to rozeslal, uvidím kolik se podaří sehnat přednášejících, ale naše menšina si tady zorganizuje za zimu pár akcí a nemusí se nikoho ptát, zda to chtějí. To vidím jako podstatnou výhodu té nejednoty. Jako členovi ČSV jsem to mohl jen navrhovat, takhle to můžu udělat. Pro mě jednoznačný argument pro to aby existovaly alternativy. Než aby se někdo podrřizoval většině. Tedy průměru Smile
Omlouvám se adminovi i Milanovi, nějak jsme se nepochopili. Naštěstí jsme si vše vyjasnili přes soukromou poštu tedy tento příspěvek prosím ignorujte. Děkuji.
(25.10.2013 6:45)Honza K napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Pánové rebelové je mě tady z vás na blití.

Na blití mi bylo při čtení minulého Včelařství, to zase ano. Beru to jako výkladní skříň současného vedení a budování kultu osobnosti. Ale jde na to PR pana VŠ dobře. Toto fórum čte pár jedinců, časopis prolistuje většina, která nabude dojmu, že předseda je kabrňák a už vyjednal, že na další výročku každé ZO bude grilované Vodňaské kuře se slevou.
Referenční URL's