Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Diskusi, která se spíš stáčela ke členství než k aktuálnímu dění v ČSV, jsem přesunul do tématu Členství v ČSV.
V diskusi pokračujte tam, prosím.
Ano pokud odborník na přednášce řekne přes jarní nátěrM-1.AER KM po vytočení medu Gabon, stejně včelstva uhynula, nedalo se nic dělat, totéž kdo již předem počítá se ztrátou, lépe se neúčastnit. Tyto dávky léčiv jsou nastaveny na nejhorší zdravotní situaci, ale nelze napsat datum od toho je včelař, pokud je pouze místní je samozřejmé že pro řadu včelařů, kteří zdravotní stav svých včelstev sledují ne zpožděnou metodou jsou nadbytečná nebo mají pouze štěstí. Těchto léčiv se nevzdávám a jsem ochoten v případě potřeby použít. Nechá se vést včelstva, kdy tyto problémy jsou podstatně menší a přínos brouků z venku zastavit. Výnos mě stoupl také tak ale ne léčením.
Ty vypadá že bude zvolena kandidátka místo kandidáta.
Pan ministr má pravdu .Toto selhání je naprosto zásadní.Jedinci,kteří jsou v jakékoliv pozici ve vedení svazu by měli okamžitě rezignovat a o žádné funkce se neucházet.
Je třeba profesionalizovat vedení a dozorové orgány,zrušit veškeré OO,řídit přes kraje a zmenšenou strukturu platit a dozorovat a trestat nesplněné.
Je otázkou času,kdy za službu budou včelaři platit .
V případě pouze kosmetických úprav se svaz rozpadne přirozenou cestou,protože každý kdo má zbytek zdravého rozumu vezme nohy na ramena.
Spolky pak budou na velmi regionální úrovni.
Ona kandidátka nebyla u Včelpa? Ani v minulosti?
To by se museli převolit delegáti.
Ale vypadá to, že intrikujícím našeptávačům odzvonilo. Když už ne ve spolku, tak na MZe.
Vzhůru k otevřenějším zítřkům v zájmu českého včelaře bez zbytečného plýtvání prostředky na nesmysly.
Ne, jen u Včely a dneska u toho co mu ji ČSV "výhodně" prodalo.
https://www.google.cz/webhp?sourceid=chr...chov%C3%A1
(09.12.2015 19:38)M+M napsal(a): [ -> ]Pan ministr má pravdu .Toto selhání je naprosto zásadní.Jedinci,kteří jsou v jakékoliv pozici ve vedení svazu by měli okamžitě rezignovat a o žádné funkce se neucházet.
Je třeba profesionalizovat vedení a dozorové orgány,zrušit veškeré OO,řídit přes kraje a zmenšenou strukturu platit a dozorovat a trestat nesplněné.
Je otázkou času,kdy za službu budou včelaři platit .
V případě pouze kosmetických úprav se svaz rozpadne přirozenou cestou,protože každý kdo má zbytek zdravého rozumu vezme nohy na ramena.
Spolky pak budou na velmi regionální úrovni.

Mám obavy, že se nerozpadne, ale určitě se bude reformovat, pak přijde normalizace atd., jak je to v našich končinách zvykemIdea
Napsal jsem to blbě:ne jen kteří jsou ,ale i byli....
již několikrát jsem psal o ochotnících a divadlu.Tak brutálně diletantský přístup ke kauze Včelpo a otázky pověsti -PR svazu se jen tak nevidí.
Kašpárek by sklidil větší úspěch.
Na průser ,který včelpo čeká jsem upozorňoval už na krajském aktivu......
Palec nahoru Marianu Jurečkovi! Co jeden! Dva až tři!
(09.12.2015 19:38)M+M napsal(a): [ -> ]Jedinci,kteří jsou v jakékoliv pozici ve vedení svazu by měli okamžitě rezignovat a o žádné funkce se neucházet.

Proč? Vydají prohlášení že mají většinovou podporu členů, a jede se dál.
Pak je na řadě odchod těch normálních,kterým zbyla trochu soudnosti a dobrovolně nebudou součástí svinstev,které minimalně ti původní nedokázali odhalit a v tom horším a pravděpodobnějším případě je kryli.
Vyjádření ministra zemědělství k aktuálnímu dění:

Vážení členové Českého svazu včelařů, milé včelařky, vážení včelaři,
úvodem svého dopisu Vám chci poděkovat za Vaši záslužnou a nenahraditelnou činnost, kterou vykonáváte ve prospěch celé společnosti i pestrosti přírody tím, že chováte včely. Je to zejména opylovací úloha včelstev, která je klíčová pro zemědělský sektor, a která téměř nesnese srovnání s čímkoliv dalším. Za to vám patří mé upřímné díky.
Snažím se ve své pozici ministra zemědělství ČR o podporu všech oblastí, které jsou nezbytné pro krajinu, pro zemědělský sektor, pro tuto zemi a jsem hrdý na každého, kdo svou práci v zemědělském sektoru dělá dobře, úspěšně a s nadšením. A jsem připraven Vám v tom pomáhat.
Hluboce mnou otřásla zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy o kolosálním a dosud nevídaném rozměru kauzy antibiotik v medu od společnosti Včelpo s.r.o (dále jen „Včelpo“). Podle posledních zveřejněných informací probíhal obchod s takto závadným medem již nějakou dobu, což ukazuje, že se nejedná o pochybení jednotlivce, ale systémové a dlouhodobé selhání jak vedení společnosti Včelpo, tak i dozorových orgánů Českého svazu včelařů, z.s.(dále jen “ČSV“), který je 100% vlastníkem této společnosti.
Je to zarážející zejména s ohledem na skutečnost, že před několika měsíci byla téže společnosti odebrána možnost jeden z produktů označovat značkou Klasa pro pochybení spočívající v nedodržení povinnosti mít v produktu výhradně med českého původu. Je zjevné, že se společnost Včelpo nepoučila, ale navzdory tomuto radikálnímu kroku ze strany Státního zemědělského intervenčního fondu se dopustila flagrantního porušení dalších právních norem a vrhla na český trh přinejmenším desítky tun potraviny, která je nezpůsobilá ke konzumaci. Tento problém poškozuje nejen Včelpo a ČSV, ale včelaře jako komunitu staví v očích veřejnosti mezi nepoctivé. Je jen slabou útěchou, že následné kontroly Státní veterinární správy u několika desítek českých včelařů dosud dopadly na výbornou a antibiotika se v domácí produkci neprokázala. A za to jsem všem odpovědným včelařům vděčný.
Jak jsem veřejně deklaroval, nestavím se a nechci se stavět k podpoře včelařství zády. Naopak, rád přispěji k rozvoji tohoto zemědělského odvětví, ale k tomu potřebuji na druhé straně kompetentního a odpovědného partnera, kterému mohu věřit. Nefunkčnost vnitřních kontrolních mechanismů v ČSV, které umožnily vznik „antibiotikové kauzy“, otřásla mojí důvěrou.
V souvislosti s blížícím se X. sjezdem Českého svazu včelařů mějte prosím důsledky i příčiny této kauzy na vědomí a zvažte další postup nejen v tomto případu, ale i fungování svazu jako celku. Věřím, že delegáti volebního sjezdu Českého svazu včelařů chápou vážnost této situace a po volbách dají zvolenému vedení ČSV jasné zadání úkolů do dalšího období. Postup ČSV bude pak pro mne jasným signálem.
Na závěr tohoto dopisu chci Vám popřát hodně zdaru a úspěšný sjezd, na jehož výsledek budu netrpělivě čekat.

S pozdravem Marian Jurečka

P.S.: omlouvám se za duplicitu, nevšiml jsem si, že je to výše ve formě odkazu.
Ten závěr, to je jasné vměšování nečlenů do činnosti Svazu.
To jim bude nakonec radit i ministr?
Doufám, že je to semkne do jednoty proti rozvracečům a chytrolínům.
(09.12.2015 19:57)Kohout napsal(a): [ -> ]
(09.12.2015 19:38)M+M napsal(a): [ -> ]Jedinci,kteří jsou v jakékoliv pozici ve vedení svazu by měli okamžitě rezignovat a o žádné funkce se neucházet.

Proč? Vydají prohlášení že mají většinovou podporu členů, a jede se dál.

A to bude ten jasný signálExclamation
(09.12.2015 20:13)KaJi napsal(a): [ -> ]Ten závěr, to je jasné vměšování nečlenů do činnosti Svazu.
To jim bude nakonec radit i ministr?
Doufám, že je to semkne do jednoty proti rozvracečům a chytrolínům.

Tak nakonec musel překvapivě otevřeně napsat otevřeným dopisem nečlen ČSV, aby vyjádřili co si někteří členové ČSV myslí a diskutují na fórech : ministr Marian Jurečka

PS: pro admina omluva, bylo to jen pro kompletnost. Upraveno.
Tak už máme v tomto tématu celkem dva identické odkazy na Otevřený dopis ministra zemědělství Mariana Jurečky ČSV a všem včelařům k jejich X. sjezdu a jednou dokonce celý text tohoto dopisu.
Tímto si myslím, že je tento dopis dostatečně prezentován a není nutné jej opakovat.
Upozornění
30. 11. 2015, 7:39:07
Komu: posta@mze.cz

Vážení pánové na tomto ministerstvu. Při jednání se zástupci Českého svazu včelařů radím velkou obezřetnost a nedůvěru. F. Němec
Otisknou ten dopis ve Včelařství 1/2016? Já si myslím že ne, i když je to dopis všem včelařům.
Referenční URL's