Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dostal jsem dnes dva body - asi za nevhodnost obsahu. Chtěl jsem ale vyjádřit "podporu" názorům "rosi1974" za jeho uvědomělý přístup k ČSV a jeho demokraticky zvoleným představitelům. Bohužel jsem byl smáznut.

Jsem členem zatím ještě základní organizace ČSV v Mladé Boleslavi, dokonce jejím korytářem - místopředsedou této ZO. Bohužel jsem se také ještě přichomejtl k ekonomické komisi Svazu. Mírně tudíž jsem do toho jsem viděl. To, co v náznacích presentuje Leoš Dvorský je bohužel pravda, a proto jsme se po asi ročním váháním k všeobecně dnes již známým skutečnostem rozhodli jako celá organizace delimitačním způsobem rozejít s ČSV. Kdo sleduje tady diskusi si mohl obrázek udělat, kdo chce setrvat v bludu, tak ať vydrží a třeba se dočká. Já osobně nechci již tyto lumpárny podporovat.
Příspěvek jsem smáznul ne pro podporu, ale pro způsob vyjádření podpory.
Forma podpory

Ing. Jiří Šturma napsal(a):Klucí dal jsem mu rosi1974 bod Big GrinHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart

není podpora, ale příspěvek bez vypovídající hodnoty, proto jsem ho odstranil a dal body.
Dík za zveřejnění
(24.10.2013 21:40)rosi1974 napsal(a): [ -> ]Byl jsem poprvé minulý týden v Nasavrkách na semináři vedoucích VKM, neboť jsme při ZO letos založili kroužek. Bláhově jsem si myslel, že se mi dostanou informace, jak nejlépe kroužek vést. Co se však odehrávalo na semináři, mělo snad nové vedoucí od tohoto záměru odradit – možná i odradilo. Rozhodně jsem nečekal debatu o předsedovi Švamberkovi s tím, že on o tom neví. Debata třech lidí, která moje hlava nebrala, neboť jsem zde byl nový - nezasvěcený. Místy jsem si připadal jako důchodce s rozbitým naslouchátkem, který se ptá ostatních, o čem to vlastně mluví? Nezlobte se na mne, ale je to ještě o včelách, nebo už i tady vládne tvrdá politika a boj o koryta? Pana Švamberka si vážím, proto jsem „pamflet“ podepsal. A myslím si, že Ti další co podepsali, to vidí stejně. Pokud si otevřený dopis pořádně přečtete, tak se tam píše, že sílí útoky na předsedu a stabilita ČSV bere za své. To je pravda. Toto téma „Aktuální dění v ČSV“ je zdárným příkladem. A to, že se začíná ČSV rozpadat? Pan Dvorský ze ZO Mladá Boleslav má návod. Nikde jsem se nedočetl, proč bych si neměl předsedu Švamberka vážit. Co udělal nebo neudělal, že si jej berete do úst? Podrobnosti neznám, proto budu rád, když je zde uvedete. Pokud najdete odvahu napsat pravdu ( MartineP, Jiří Matle, Ivíku, Pavle Holube, KaJi, Mlho, Aleši Molčíku, Leoši Dvorský a další). Je mi líto, že se ČSV bere cestou rozpadu. Učím děti včelaření a jsem rád, že jsou ve věku, kdy jim to vaše korytářství nic neříká. Roman Šidlík

Přečti si kandidátský projev BOD 1. takto budu komunikovat s členskou základnou ... - kde je ta komunikace?

BOD 2. Kde je digitalizace informačních zdrojů?

BOD 3. Kolik se změnilo?

BOD 4. není to málo spolíhat jen na mládež - budoucnost českého včelařství znamená pracovat, informovat a vzdělávat současné včelaře bez rozdílu věku, členství a podávat kompletní informace. Né ty co podává v podobě bilancování BOD 3a. ... Jestlipak kritičtí odborníci jsou ochotni převzít odpovědnost včetně finanční za tak strašlivé ekonomické ztráty? Máme i odborníky plamenně přednášející a píšící jak varroázu zvládnou a do dvou let budou mít i náhradu za kyselinu mravenčí, když tzv. chemosyntetické preparáty již dříve zavrhli. O jejich ztrátách se šíří hrůzostrašné historky. Budu jen doufat, že jsou na tom lépe, protože jinak by museli představovat veliké riziko pro své okolí a měli bychom to ve spolupráci se SVS řešit. Jak jsem se mohl nedávno přesvědčit, jiní naši odborníci včelaří dokonce v nástavkových úlech na paletách bez den. K tomu ještě přistupuje používání všelijakých neschválených „udělátek“ namnoze kontaminujících úlové prostředí látkami mnohem toxičtějšími a stabilnějšími, než jsou zatracovaná a v ČR po řadu let úspěšně ve velmi malých dávkách aplikovaná léčiva z Výzkumného ústavu včelařského. Je to jen těžko k uvěření.

Ať je konkrétní na jména a hrůzostrašné historky zveřejní! Předloží důkazy o kontaminujícím prostředí látkami mnohem toxičtějšími! Zveřejní jak se zhoršila situace se změnou přístupu k MVP apod. místo obsáhlé fotoprezentace jeho osoby!

BOD 5. ... Jsem však vždy otevřen slušné diskusi... ZCELA bez odpovědi zůstal požadavek na každoroční zveřejnění SVÉPOMOCNÉHO FONDU od ZO Ledeč nad Sázavou! Tobě se to líbí, že řadový člen nemá možnost kontroly jak se hospodaří s jeho povinnými příspěvky? A penále od FÚ se ti taky líbí, že se nezveřejňuje viník - a o trestním oznámení ani slovo??

Je tvé právo se VŠ zastávat. Jiní mají zase právo na informace o hospodaření a kritiku!
Všem, kteří reagovali na můj příspěvek jak na fóru i emailem děkuji. Omlouvám se těm, které jsem nadzvedl ze židle. Můžu vás ujistit, že i nadále zůstanu u včel s ČSV i bez něj. Roman Šidlík
(25.10.2013 11:08)DonPepe napsal(a): [ -> ]
(25.10.2013 6:45)Honza K napsal(a): [ -> ]Zdravím.
Pánové rebelové je mě tady z vás na blití.

Na blití mi bylo při čtení minulého Včelařství, to zase ano. Beru to jako výkladní skříň současného vedení a budování kultu osobnosti. Ale jde na to PR pana VŠ dobře. Toto fórum čte pár jedinců, časopis prolistuje většina, která nabude dojmu, že předseda je kabrňák a už vyjednal, že na další výročku každé ZO bude grilované Vodňaské kuře se slevou.

A to až si přečteš úvodník paní redaktorky v novém čísle...
Ano toto jsem měl na mysli v mém příspěvku 456. Po spočítání je na fotce předseda v celém čísle časopisu celkem 12x tj. o 1 obrázek více než v minulém čísle. Gratuluji.
To pro všechny, kteří pochybují o tom, že je v ČSV něco prohnilého.
Na druhou stranu je stále dost stran bez předsedy, takže prostor pro zlepšení zde je a je třeba na něm vytrvale pracovat. Není třeba ustrnout v uspokojení z dosažení tuctu.

Smile
Přátelé, jestli dovolíte, několik postřehů a drobných oprav. Akce tablety pro základní organizace není tak nepodobná Drábkovým Skartám. Jestli si vzpomínám, byly pořízené, protože na ně byly peníze z dotace. Pokud by se do konce roku nevyčerpaly, musely by se vrátit do státní kasy. Vláďa L. dohodnul velice dobrou cenu o pár tisíc lacinější, než by stály normálně. Nakolik to bylo účelné a jak je organizace vužijí, víte asi lépe než já. Pokud vím, účetně je vše doložené.

Tzv. Nasavrkská kapsička, tedy oněch cca 14 mil, uspořených z cca 3 ročních dotací, samozřejmě tunýlek je. Krom toho, že je svaz musel vrátit, dostal pokutu. Nevím kolik, ale mluvilo se o 100 procentech. Na to samozřejmě nemá a splatit z dotace nesmí, takže si vypůjčil na barák v Křemencově. Policajty měl o této svým způsobem defraudaci automaticky informovat Finanční úřad. Byla to jeho povinnost. Zda to udělal, nevím.

Podle opravdu letmých a málo konkrétních zmínek se domnívám, že většina fin. prostředků na akci Bez medu to nejde u J. Cafourka zcela jistě neskončila. Přesto musím tvrdit (dlouho jsem v propagační agentuře pracoval), že akce určitě měla velmi dobrý ohlas. Zvýšení spotřeby medu, přesun nákupu medu z řetězců k nákupu medu u soukromníků má na kontě právě Cafourek a jeho včeličky, které po všech městech v naší republice pobíhaly s košíčkem a rozdávaly med. Zůstala za ním opravdu hora dobré práce. A možná k tomu přispělo také několik velmi úspěšných tiskových konferencí. Když jsem organizoval první, přišlo 13 novinářů. Na včely na střeše Intercontinentalu se jich přišlo podívat 39 vč. TV(+ 4 z Holubovy letky)To už sice organizačně bylo beze mne a tuším i bez Cafourka, ale podle mého adresáře. Mimochodem osobně jsem viděl a bohužel vidím kolem sebe nesrovnatelně horší a dražší propagační akce.

K osobě pana předsedy Švamberka mohu jen sdělit, že bych s ním na pivo nešel. Ostatní již považuji za věc osobní, o které se zmiňovat nebudu. Totéž se týká časopisu Včelařství a sličné paní šéfredaktorky. To už musíte posoudit sami.
(24.10.2013 15:36)KaJi napsal(a): [ -> ]Třeba to dali do jídelny a řekli že je to prezenčka na moučník.
A nebo kdo nepodepíše, nepojede domů.

Neposuzoval bych je, nevíme jak to bylo.

Takže podpora "za koblihu" omluví cokoliv?
V záhlaví každého archu je dost jasně napsáno, pod co se podepisovalo...



(24.10.2013 22:51)Ivík napsal(a): [ -> ]... Ze Svazu letos vystupuji a od 31.12.2013 je to pro mě uzavřená kapitola.

Vystoupit a nezaplatit příspěvky (alespoň tak chápu termín 31/12) jsou dvě odlišné věci:
Ta první je aktivní krok vystoupivšího, který nelze nijak dezinterpretovat.
O té druhé jde říkat, že ne(s)plnil svoje povinnosti a tak o něj nemáme dále zájem.
Ještě k tomu otevřenému dopisu:
Dlouho jsem dumal, jak je možné přimět 74 zapálených a inteligentních včelařů, kterými jistě vedoucí Včelaříků jsou, aby podepsali ten otevřený dopis. Pak jsem přišel na to, jak by se to dalo udělat.
Stačí, aby přítomní zástupci vedení ČSV přesvědčili přítomné, že odpůrci současného předsedy připravují nejen jeho sesazení, ale hned nato také likvidaci včelařských kroužků mládeže. A jedinou záchranou pro Včelaříky je, aby V.Š. zůstal předsedou ČSV.
Pokud byl v NASA při té akci někdo od vás, zjistěte schválně, nakolik jsem se odchýlil od skutečnosti.
(25.10.2013 22:16)Antonín Karoch napsal(a): [ -> ]...
Tzv. Nasavrkská kapsička, tedy oněch cca 14 mil, uspořených z cca 3 ročních dotací, samozřejmě tunýlek je. Krom toho, že je svaz musel vrátit, dostal pokutu. Nevím kolik, ale mluvilo se o 100 procentech. Na to samozřejmě nemá a splatit z dotace nesmí, takže si vypůjčil na barák v Křemencově. Policajty měl o této svým způsobem defraudaci automaticky informovat Finanční úřad. Byla to jeho povinnost. Zda to udělal, nevím.
...

Chápu-li to dobře, někdo (?) si ulil prostřednictvím NASA 14 mil. z dotačních programů, česky řečeno je ukradl. A když to prasklo, místo toho aby proběhlo trestní řízení s plnou odpovědností, tak se oněch 14 mil. potichu vrátilo a svaz z našich, tedy i mých peněz splácí pokutu ve výši 14 mil. Takže někdo (?) rozhodl, že za zlodějnu konkrétní osoby (osob) zaplatí členská základna ze společných peněz, které má svaz za úkol spravovat, ne je zneužívat a zakrývat jimi zlodějny. Ale ono z cizího krev neteče, že.
Já to chápu tak, že NĚKDO si řekl: "NASA nevyšlo - nevadí, včelaři jsou šetřiví a Svépomocný fond (SF) jim přetýká, tak z něj zaplácneme penále a co zbyde přesuneme na účet J.C. Posvětíme to tím, že zamítneme každoroční zveřejňování hospodaření SF."

Já to nakonec J.C. přeju - nebudu závistivý A VY TO ZKUSTE TAKY, PAK MOŽNÁ I ZVEŘEJNÍ SF Wink - co dělá špatného, jen se drží hesla" Hloupý kdo dává a hloupější kdo nebere!"

A jak že je to s AKCÍ TABLETY A NOTEBOOKY DO ZÁKLADNÍCH ORGANIZACÍ? Já myslel, že jsou jen pro zástupce okresu!
Jestli jsou pro ZO - tak to je dobře! Aspoň UŠETŘÍ na poštovném. Big Grin Ono totiž, když má ZO cca 20 - 50 členů by si počítač s připojením na internet a tiskárnu na vytištění členských legitimací mohla těžko dovolit. A to dneska máte: počítač, modem na internet, poskytovatele internetu, tiskárna, servis, technické zastarávání softwaru, barvu do tiskárny, papír do tiskárny, elektřinu do tiskárny nic nevydrží věčně ... (jestli jsem na něco zapomněl, tak promiňte - ústředí to jistě má znalizované podrobněji)

HLAVNĚ, ŽE ŠETŘÍME NA POŠTOVNÉM! Platíme správce CISu, na ústředí přijmeme další sílu (nebo radši dvě) aby mohli dělat " potřebné koláče historie jednotlivého včelaře" (nezapomeňte na fotoarchiv se sbírkou kravat), zaplatíme proškolení ... Co říci na závěr? Teď mi to vypadlo! Jo už to mám!

HLAVNĚ, ŽE ŠETŘÍME NA POŠTOVNÉM!
(25.10.2013 12:16)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Jsem členem zatím ještě základní organizace ČSV v Mladé Boleslavi, dokonce jejím korytářem - místopředsedou této ZO. Bohužel jsem se také ještě přichomejtl k ekonomické komisi Svazu. Mírně tudíž jsem do toho jsem viděl. To, co v náznacích presentuje Leoš Dvorský je bohužel pravda, a proto jsme se po asi ročním váháním k všeobecně dnes již známým skutečnostem rozhodli jako celá organizace delimitačním způsobem rozejít s ČSV. Kdo sleduje tady diskusi si mohl obrázek udělat, kdo chce setrvat v bludu, tak ať vydrží a třeba se dočká. Já osobně nechci již tyto lumpárny podporovat.

Pán Ing. Šturma, , ako sa vám delimitácia podarila a v akom rozsahu. Bolo to formou petície, zápisnice alebo hromadnou žiadosťou. Môže to byť manuál pre vznik dalších. Dobré účty robia dobrých priateľov. V našej ZO je účtovná evidencia vzorová a záznamy prístupné pre všetkých. Účty UV SZV sú však pre nás tabu. Tak ako sa vám to podarilo ?
(25.10.2013 22:16)Antonín Karoch napsal(a): [ -> ]Podle opravdu letmých a málo konkrétních zmínek se domnívám, že většina fin. prostředků na akci Bez medu to nejde u J. Cafourka zcela jistě neskončila. Přesto musím tvrdit (dlouho jsem v propagační agentuře pracoval), že akce určitě měla velmi dobrý ohlas. Zvýšení spotřeby medu, přesun nákupu medu z řetězců k nákupu medu u soukromníků má na kontě právě Cafourek a jeho včeličky, které po všech městech v naší republice pobíhaly s košíčkem a rozdávaly med. Zůstala za ním opravdu hora dobré práce. A možná k tomu přispělo také několik velmi úspěšných tiskových konferencí. Když jsem organizoval první, přišlo 13 novinářů. Na včely na střeše Intercontinentalu se jich přišlo podívat 39 vč. TV(+ 4 z Holubovy letky)

Pane Karochu, díky za upřímnost a že tu s námi komunikujete. K té kampani bych měl ale asi jiný názor. Kde korunky skončily, je "mimo mou rozlišovací schopnost" Big Grin, to je pro fachmany. Moc nerozumím tomu, že to tu pan Cafourek neobhajuje a musí za něj "zaskakovat" jiní.
Ale o profesionalitě provedení a o ohlasu akce bych vedl polemiku. A o tom, zda zvýšení spotřeby medu (ostatně bylo velmi malé!), bylo výsledkem této kampaně, či že ten přesun nákupů od super - hyper k soukromým včelařům způsobila tato kampaň a zcela nedůvěryhodná Helenka Vondráčková a ty poletující včeličky, o tom taky pochybuji. Ostatně ona t.zv. tvrdá sociologická data asi nikdo nedodá.
Víte, mně můj rozum říká, že to spíš bylo dobrou prací obyčejných a svéprávných včelařů, kteří se snaží o co nejlepší kvalitu svého medu, pod nímž jsou před svými zákazníky, s nimiž si ten med dávají z ruky do ruky, podepsáni svou profesní ctí. Se zákazníky se baví, vysvětlují jim, jak to vše běží a vzniká, berou je na včelnici, zvou na medobraní. To je ta neviditelná drobná práce, jež trvá léta a v níž je to fakt natvrdo. Úspěch přichází až po čase, chyba se neodpouští a neúspěch napravuje dlouho ...
Jiří
Včelaři by informace o medu šířili daleko více, celoplošně a účinněji a dokonce zadarmo. Stačilo by je pouze za ty desítky miliónů zásobovat brožůrami, CéDéčky, omalovánky, pohádkami, Báchorkami, prostě edukačními materiály o medu pro všechny generace. Konečně by se i sami včelaři vzdělali o tom, co je to med. Jako návdavek ke sklenici medu by to každého kupujícího či obdarovaného jistě potěšilo.
P.S.: omalovánky z MV měly úspěch, možná oslovily více dětí, než ta pochybná akce
Myslím že Jiří i Pavel mají pravdu... i kdyby jen částečně. Nicméně problém nevidím (minimálně jen) v Cafourkovi - ten plní program jak mu byl zadán, schválen ... jak to umí. Proč vedení nedává propagační materiály do ZO - např. místo počítačů (kruci - proč já žádný nedostal?) nechápu. Dřív jsem si myslel, že v Křemencově je něco k mání.
Sem na fórum před cca týdnem, dvěma chtěl JC něco napsat - myslím že nesouhlasil s L. Dvorským (říkal mi to), ale zmizelo to... s Petrem Mirovským jsme to probírali a došli jsme k závěru, že to musel být technický problém nebo nějaká chyba při zadávání...určitě nic necenzuruje. Proč to JC nezkusil znovu momentálně nevím.
V NASA při podepisování údajně nebyl JC hlavní, kdo to "organizoval". Také se té akce v NASA zúčastnilo hodně přátel - nevešli se do ubytovny a většina mužů musela bydlet mimo ... tak by mě zajímalo, kolik procent ze zúčastněných to vlastně podepsalo ... Je pravda, že VŠ mládeži přeje a z tohoto pohledu je plně chápu. Jestli byly a jsou někde problémy ... ať už připisované VŠ, nebo jeho předchůdcům, ty lidi o tom nemusí vědět - pokud nečtou fórum. Peníze před lety těžko ulil VŠ a možná se jen nechává ovlivnit někým jiným a neřeší to jak by měl. Na schůzích OO i krajské jsem si připadal jako v jiném světě, co se týče informací ale i myšlení velké části zúčastněných.
(26.10.2013 12:09)Albert Gross napsal(a): [ -> ]
(25.10.2013 12:16)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Jsem členem zatím ještě základní organizace ČSV v Mladé Boleslavi, dokonce jejím korytářem - místopředsedou této ZO. Bohužel jsem se také ještě přichomejtl k ekonomické komisi Svazu. Mírně tudíž jsem do toho jsem viděl. To, co v náznacích presentuje Leoš Dvorský je bohužel pravda, a proto jsme se po asi ročním váháním k všeobecně dnes již známým skutečnostem rozhodli jako celá organizace delimitačním způsobem rozejít s ČSV. Kdo sleduje tady diskusi si mohl obrázek udělat, kdo chce setrvat v bludu, tak ať vydrží a třeba se dočká. Já osobně nechci již tyto lumpárny podporovat.

Pán Ing. Šturma, , ako sa vám delimitácia podarila a v akom rozsahu. Bolo to formou petície, zápisnice alebo hromadnou žiadosťou. Môže to byť manuál pre vznik dalších. Dobré účty robia dobrých priateľov. V našej ZO je účtovná evidencia vzorová a záznamy prístupné pre všetkých. Účty UV SZV sú však pre nás tabu. Tak ako sa vám to podarilo ?

Zatím jsme k tomu udělali jen první kroky. Viz http://dvorsky.leos.sweb.cz/AKTUALITY/Vá...řátelé.pdf
Zatím nemůžeme říci, že se PODAŘILO, ale budeme se snažit a "snad se dílo podaří"
Wink
(25.10.2013 23:18)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Ještě k tomu otevřenému dopisu:
Dlouho jsem dumal, jak je možné přimět 74 zapálených a inteligentních včelařů, kterými jistě vedoucí Včelaříků jsou, aby podepsali ten otevřený dopis. Pak jsem přišel na to, jak by se to dalo udělat.
Stačí, aby přítomní zástupci vedení ČSV přesvědčili přítomné, že odpůrci současného předsedy připravují nejen jeho sesazení, ale hned nato také likvidaci včelařských kroužků mládeže. A jedinou záchranou pro Včelaříky je, aby V.Š. zůstal předsedou ČSV.[u]
Pokud byl v NASA při té akci někdo od vás, zjistěte schválně, nakolik jsem se odchýlil od skutečnosti.

Mám pocit, že jste byl účasten na semináři. I tato podtržená věta tam zazněla.
Předpokládám ROSI1974, že si neděláš legraci! Kdyby ano tak mrkni.

Začíná to do sebe zapadat proč je na webu VŠ dlouhé rozebírání jak se chová MANIPULÁTOR.
Též rozdíl v článku O TŘECH SLOUPECH ČESKÉHO VČELAŘSTVÍ (uveřejněný v časopisu Včelařství 10/2013 str.325) a procenzurován na jeho webu. Chybí zde odstavec o grafickém návrhu ing. Vladimíra Veselého a u jednotlivých sloupů zmínky o útocích. Kdo mu to SAKRA NA JEHO WEBU CENZURUJE a chce rozbořit jednotnost svazu!
Referenční URL's