Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Fumigace
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(20.09.2014 14:29)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Nedělej si iluze. Zákazníci žádná fakta neznají, jsou pouze zpracování reklamou, že jedině "bio" med je dobrý, ostatní medy jsou zdraví škodlivé. Proč - no aby šáhli hklouběji do kapsy a byli ochotni za med zaplatit poidstatně vyšší částky.
Kdyby znali fakta, tak by věděli, že med od včel ošetřovaných amitrazem od "bio" medů prakticky nelze rozlišit. A to ani laboratorně, ani chuťově.

Ad "BIO......."

Před pár lety jsme byli se zahrádkáři na exkurzi v jedné ovocnářské firmě na severní Moravě - firma zahraničního majitele. Také produkovali "bio-jablka". Paní průvodkyně mně pak soukromě vysvětlila, že jejich stromy jsou stříkány až 20krát za sezonu - sice s poloviční koncentrací. Asi se někde prořekla, protože za pár týdnů byla "odejíta".

V čem se liší bio od normálních produktů? V reklamě, v balení a v ceně!!!!!!!!

lumat
(20.09.2014 7:53)KaJi napsal(a): [ -> ]Takže nejlepší je vykašlat se na důvěrníka co přiběhne v září, max. v říjnu a honem zaléčí aby už to bylo a normálně (po letech je to konečně legální) si koupit lahvičku s pásky a udělat si to podle svého při optimální teplotě, hlavně v prosinci a lednu.

Já věřím výzkumáku. Tak jako Tom50.
Tedy Kamlerovi. Na přednášce jsem ho slyšel říkat - "včely nejsou ČSV, včely nejsou SVS, včely jsou moje".

A tak jsem si vloni tu lahvičku koupil.
Jste Anarchisti.
Oba dva, Popíráte autoritu SVAZU.
Ty i Kamler.

Wink
Karle nezapírej a připiš se k "Áčkařům" taky!!! Smile
Vždyť KOHOUT reaguje na tvůj anarchistický příspěvek nabádající léčit v lednu tedy porušuješ VŠE co autority dohodly. Big Grin

A už sem dej tu usvědčující fotku se struhadlem Big Grin
Pro Kohout: A co k tomu ještě připsat - Lahvička je p. Kamlera.
- Každý pták chválí svoje peří -
Ale jestli Vás přesvědčil o správnosti - tak proč ne.Mě nepřesvědčil. F.V.
Jak správně postupovat, abych nemusel léčit těmi jedy?

http://dvorsky.leos.sweb.cz/ píše o tom, že nepoužívá ani Varidol ani Gabon.

Letos mě jako začátečníka čeká první zima a přiznám se, že právě tohle období podzimu mi přijde nejnáročnější pro začátečníka.
(20.09.2014 20:02)vlcek napsal(a): [ -> ]Ale jestli Vás přesvědčil o správnosti - tak proč ne.Mě nepřesvědčil. F.V.

No a čí teda ta včelstva jsou. Veteriny nebo svazu?

(20.09.2014 19:29)NB1 napsal(a): [ -> ]Vždyť KOHOUT reaguje na tvůj anarchistický příspěvek nabádající léčit v lednu tedy porušuješ VŠE co autority dohodly. Big Grin

KOHOUT reaguje na

(20.09.2014 12:17)tom.50 napsal(a): [ -> ]... místo vděku, že nějaký starý funkcionář přišel a pomohl s nepříjemnou, ale nutnou prací.
(20.09.2014 7:53)KaJi napsal(a): [ -> ]... nejlepší je vykašlat se na důvěrníka...

Kamler říkal že si včelaři musí uvědomit že včelstva jsou jejich. Že nejsou základní organizace, nejsou veterinářů, že především včelaři musí vyvíjet aktivitu k tomu aby aktivovali veterináře, základní organizace, upozornili na základě monitoringu že se něco děje. A ne čekat až přijdou o včely a svádět to na to že někdo něco nezajistil. O tom že si mám koupit jeho lahvičku nic neříkal.
KOHOUT: právě za toto uvědomnění jsem rád (včely nejsou ČSV ani SVS, ale včelaře), že ZO kde mám včelstva toto po celou dobu mého včelaření (nevím jestli u jiných né) dost respektovala. Trošku skřípání přišlo s mým odchodem a jejich neznalostí pravomocí k nečlenům, ale věřím, že toto vše vychladne a bude mi umožněno bez pomocí komisionálního ošetřování být svéprávným včelařem! Smile Taky bych neměl radost z dohadů a přesvědčování, že nemají žádné právo u mých včelstev provádět branné cvičení - a tak by se vděku skutečně ani ode mě nedočkali. Wink

Jen si nejsem jist, jestli Kamler náhodou nebyl ten co význam letního monitoringu před časem nepodpořil, když s ním přišla PSNV. Tedy přesněji asi šlo o informační platformu VMS - jinak v nařízení od veteriny tento letní monitoring byl. (ale to by bylo zas do jiného tématu)
Jsem rád že se dal k nám. Dokonce podporuje a zavádí varoamonitoring.

Ale prosím já nejsem Áčko ale Éčko Extrémista. Anarchisti jsou pro mě moc organizovaní. Smile


Protože teprve při pohledu z extrému uvidíte věci v perspektivě. Když jste uprostřed nemůžete se dost dobře zorientovat.

Teprve tím, že některé myšlenky dovedete k dokonalosti - extrémní - prověříte jejich smysluplnost.

Namátkou to múžete provést s myšlenkou, že máte nárok aby vaši sousedi byli členy Svazu. Nemusíte chodit daleko, stačí se podívat na realizaci myšlenky Islámským státem.

Radikální tlumení moru. Tam je to trochu horší ale před pár stoletímy byli některé kontinenty bez včel, a neměly problémy s morem. Takže na tom něco na rozdíl od té první bude.

Ale k věci. Současný boj s VD už některé skupiny do extrému dotáhly. Některé to aplikují 6x ročně jiné skoro vůbec.
Ty 6X se dělí na ty, co tam serou 6x ročně dolskou chemii a ti druhý když jim zbává ještě v sudu půlka kyseliny tak jsou nervozní že budou mít zásaditý med. A společné mají to, že to dělají blbě ty na opačném konci osy.


My co to posuzujeme z extrémní vzdálenosti v 90° od této spojnice vidíme nakonec tyto nekonečna skoro u sebe.

A bez ironie - zaznamenali jste tady názor Ivana že nejvíc té chemie si přitáhnou včely z postříkaných porostů.
To stojí za zamyšlení. A názor jedné paní, že ona by ten med jíst nemohla, protože neví odkud to ty včely tahají není tak úplně nesmyslný, ač extrémní.

Kurňa do jakého vlákna vlastně patří můj příspěvek - K Medu bez Jedu Smile
A nechte si už své jedovaté komentáře. Smile
Karle tak zatím zůstaneme u označení NEORGANIZOVANÝ VČELAŘ - i když mu nerozumím, tak je mě nyní připisováno Wink Áčko tam ještě nepíšou Big Grin a slibuji jedovaté komentáře už nebudou, zkusím se zase navrátit raději do role pasivního čtenáře, protože cítím průser ZAVŘENÍ FÓRA Sad
Pro Kohout:Mé osobě se zdálo,že ten dodatek tam patří.Po jeho přednášce v Rudě.Kde chválil a jediný
možný uvedl Varidol,Gabon a okrajově Formidol.
Včelstva na mé registraci patří pouze naší rodině a ta o ní rozhoduje.
Proto jsem napsal - jestli Vás přesvědčil aby jste fumigoval vaše věc!!! F.V.
Tak to už si nepamatuju jestli mě k něčemu přesvědčil. Já tam jel tenkrát na přednášku L. Dvorského.
Já na obě. Ta druhá byla překvapující, pořád čekám až bude zadávat do VMS. Smile
Jestli myslíš mne, až budu zadávat do VMS?Tak věř,že nějaký čásek už tam funguji.
Jen manželka se svými včelami řekla,že jí stačí zaznamenávat do sešitu. Stačí? F.V.
Nevím, jestli je to správné vlákno, ale když se tu řeší ta předčasná fumigace v tomhle období, asi to s tím docela souvisí.
Co si myslíte o gabonu, který se rozdává v půlce září s tím, že spady jsou vysoké a je ten pravý čas na jejich aplikaci? Když jsem říkal, že se to dělá v červenci-srpnu, a že to tam asi už teď dávat nebudu a jen přeléčím kyselinou, tak na mě divně koukali. Taky tak trochu jako na áčko Blush
Ale přiznám se, že jsem se v tom létě o gabon nedral a léčil houbičkama s KM. Ale asi než tam teď cpát gabony, dám osobně přednost ještě jednomu sežehnutí kyselinou, ještě před hlavním podzimním zplynováním, které dost poctivě dělám... I když pravda ze spoda a ne mezi rámky nahoru.
Distribuuje se teď gabon i jinde?
Za to bys ty "zkušené včelaře" měl hnát k odpovědnosti a napsat o tom článek do Včelařství. Určitě Ti ho otisknou, protože teď prý, jak říkali, jsou tam a dokonce i foukaj nějaké jiné a nové větry Wink.
Jestliže je to spolkový měsíčník, tak to tam rozhodně patří, a to do rubriky "Z našeho života". Angel Nebo: "Aktuality" Big Grin.
Jiří
indrah napsal(a):Co si myslíte o gabonu, který se rozdává v půlce září

Odpověď: Třeba se Vám bude v r 2015 hodit.
Ale teď vážně. Nevím, kde máte ZO, asi v Krumlově. Můžete jim sice vynadat, že to opatřili pozdě, ale to už pro letošek nepomůže. Důležitější bude prosadit, aby v zápisu z členské schůze bylo, že v roce 2015 budou léčiva vydána nejpozději do konce června. Zodpovídá ten a ten.
U nás jsme letos léčiva vydávali 10. června.
Celá Praha letos dostala léčiva až 17. července Exclamation A nebyla to chyba pražského nákazového referenta který léčiva hromadně objednal včas a dodávku urgoval. Takže ti, kteří si zodpovědně sehnali léčiva bez ČSV a léčili dříve to vlastně pohnojili, protože neléčili koordinovaně, že...
indrah: Už se to tu řešilo.
Teď už je na nějaké větší odlehčování dost pozdě. Ale jak píšeš, tak KM už jsi několikrát aplikoval, takže jestli zabrala, tak na tom určitě budeš lépe než takto neošetřující "klasici".
Gabony mají být v úlu měsíc (to mi kdyžtak opravte, ještě jsem je nefasoval)- to už bude skoro čas prvních nedočkavých fumigací.
Kys. mravenčí teď zrovna nebude moc účinná, když je i přes den poměrně chladno, jedině, že by se ještě oteplilo (a to mluvím o 85%)
A fumigace by mohla pomoct s tím, že spadnou foretičtí roztoči a nebudou nadále oslabovat včely, na kterých jsou přisátí, ale pokud je ve včelstvu ještě plod, tak tam bude hodně roztočů, kteří zase jako obvykle uniknou...
Jinak pan Šumera to napsal moc hezky Smile
A Aleš Bobek má také pravdu s těmi léčivy...
Referenční URL's