Ta známost s Babišem vše vysvětluje, on ty čísla a nesmysly ničím nepodložené tahá taky jako králíky z klobouku
patko 79, na otázku jsem čekal odpověď, tvůj palec vypovídá, že jí neznáš a nebo nechceš znát.
neuvěřitelný.....díky
Ja už nepotrebujem zahustovať na 15 % a stačí mi aj max 17% lebo miestny kabrusáci majú normalne 20% vody, aj tak mám hustejší med a medovicu jak by dal a ich medovica tiež žbrnda.
Ja na tržnici už dávno, dávno nepredávam a agát už nie za 7 euro ale vyššie lebo som postupil a 7 euro je 175 Č K.
Dovolím si jednu neměnnou pravdu: "Nikdo nemá tak pevné včely, jak výkonnou má Louky sušičku"
Kluci až dojančíte, tak napište, zda to dosoušení má vliv na kvalitu medu a jaký +/-. Nezajímá mě norma ani obchodní vztah se zákazníkem, jsem zvědav jen na vliv na med. Dosoušet neplánuju, ale je to fakt zajímavý téma.
(13.05.2020 22:32)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ja už nepotrebujem zahustovať na 15 % a stačí mi aj max 17% lebo miestny kabrusáci majú normalne 20% vody, aj tak mám hustejší med a medovicu jak by dal a ich medovica tiež žbrnda.
Ja na tržnici už dávno, dávno nepredávam a agát už nie za 7 euro ale vyššie lebo som postupil a 7 euro je 175 Č K.
tomu rozumím...takže svoje názory upravuješ podle toho jak se ti to hodí....to je babišovina jak vyšitá kamaráde
vy to máte prostě v krvi......potřebuju 15% sušení je dobré..stačí mi 17...protože ostatní mají víc, sušička je falšování, aby náhodou někdo neměl hustší med než já....jdeš na to chytře kluku...ale víš že lež má krátké nohy....a tohle fakt není "kampaň"...
(13.05.2020 22:32)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ja už nepotrebujem zahustovať na 15 % a stačí mi aj max 17% lebo miestny kabrusáci majú normalne 20% vody, aj tak mám hustejší med a medovicu jak by dal a ich medovica tiež žbrnda.
Ja na tržnici už dávno, dávno nepredávam a agát už nie za 7 euro ale vyššie lebo som postupil a 7 euro je 175 Č K.
Merkuri čteš to někdy po sobě? To je samé já já já a zase já, to by se tu mělo zakázat
(13.05.2020 22:37)BOBC napsal(a): [ -> ]Kluci až dojančíte, tak napište, zda to dosoušení má vliv na kvalitu medu a jaký +/-. Nezajímá mě norma ani obchodní vztah se zákazníkem, jsem zvědav jen na vliv na med. Dosoušet neplánuju, ale je to fakt zajímavý téma.
Presusenim srazíš vodu a med bude hustší, podle toho co dostal Louky v rozboru to na kvalitu nemá jiný vliv, naopak.
Čekám až ten rozbor někdo zpochybni.
je to sice extrem odparovat na 13,2, ale hmf to ma excelentne, a aj diastaza je super.. louky jak si ho stekucoval? čas. /teplota? Dik.
(13.05.2020 22:19)richard1 napsal(a): [ -> ]patko 79, na otázku jsem čekal odpověď, tvůj palec vypovídá, že jí neznáš a nebo nechceš znát.
patko má jen úchylku na červený palce u mých příspěvků....to je takový jeho důkaz, že žije a stále závidí a závidi...nic jinýho bych v tom nehledal
Řekl bych, že 13,2% nebyl původní cíl, ale med mu ještě dozrál. Nebo?
Kdo nezávidí, jako by nežil.
(13.05.2020 22:47)gusto napsal(a): [ -> ]je to sice extrem odparovat na 13,2, ale hmf to ma excelentne, a aj diastaza je super.. louky jak si ho stekucoval? čas. /teplota? Dik.
prvně pás + spirála 24h, potom nalití do sklenic a dalších 12h ve 48 stupních v termoboxu, aby byl pěkně čirý.... jinak sušil jsem na 15% a pak to nějak dozrálo nebo nevim čim to je, že to tak slezlo...
(13.05.2020 22:37)Louky napsal(a): [ -> ] (13.05.2020 22:32)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ja už nepotrebujem zahustovať na 15 % a stačí mi aj max 17% lebo miestny kabrusáci majú normalne 20% vody, aj tak mám hustejší med a medovicu jak by dal a ich medovica tiež žbrnda.
Ja na tržnici už dávno, dávno nepredávam a agát už nie za 7 euro ale vyššie lebo som postupil a 7 euro je 175 Č K.
tomu rozumím...takže svoje názory upravuješ podle toho jak se ti to hodí....to je babišovina jak vyšitá kamaráde vy to máte prostě v krvi......potřebuju 15% sušení je dobré..stačí mi 17...protože ostatní mají víc, sušička je falšování, aby náhodou někdo neměl hustší med než já....jdeš na to chytře kluku...ale víš že lež má krátké nohy....a tohle fakt není "kampaň"...
Rozdiel je v tom že mne sa samovolne odparí voda a tebe nútene. Aj včelám sa vyparuje voda z plástov a zato že je uzavretý priestor musia odvetrať okolie v ktorom je vyparená voda. Je normálne že keď je teplý med sa z neho odparuje voda.
(13.05.2020 22:32)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ja už nepotrebujem zahustovať na 15 % a stačí mi aj max 17% lebo miestny kabrusáci majú normalne 20% vody, aj tak mám hustejší med a medovicu jak by dal a ich medovica tiež žbrnda.
Ja na tržnici už dávno, dávno nepredávam a agát už nie za 7 euro ale vyššie lebo som postupil a 7 euro je 175 Č K.
To, že už nepotřebuješ je neverohodne vzhledem k tomu, že jsi to dělal jak jsi sám v minulosti přiznal. Úplně slyším Babiše, nevím, neznám, nepamatuji si, že ty si s ním včelařil v Maroku za devizi
Pak kukni na diagnozu Bájivá lhavost - pseudologia phantastica, bude ti to jasné.
Havelka, Merkuri....každý národ má svého pacienta.....
(13.05.2020 22:37)BOBC napsal(a): [ -> ]Kluci až dojančíte, tak napište, zda to dosoušení má vliv na kvalitu medu a jaký +/-. Nezajímá mě norma ani obchodní vztah se zákazníkem, jsem zvědav jen na vliv na med. Dosoušet neplánuju, ale je to fakt zajímavý téma.
Dosušený med může být stále kvalitní, to tu prakticky nikdo nezpochybňuje. Louky ale tvrdil, že nabízí zákazníkům ještě kvalitnější produkt. Proto by bylo férové poslat na rozbor dosušený a nedosušený med ze stejné šarže a porovnat rozdíly v naměřených hodnotách. Nejlépe samozřejmě z více různých šarží. Třeba tam nebude měřitelný rozdíl a pak není problém uznat, že dosušení medu nemělo žádný vliv na jeho kvalitu.
"Dosušený med může být stále kvalitní, to tu prakticky nikdo nezpochybňuje." Kdyby tomu tak bylo, pak asi posledních 10 stránek by zde vůbec nebylo.
Zralý med dosušený např. z 19% na 17% považuji z pohledu zákazníka za kvalitnější, protože se zákazníkovi sníží riziko kvašení nebo chcete li, prodlouží se doba trvanlivosti. Apimondia tuto možnost připouští.
Tuším, že Goro psal, že nektar pod 30% již včely nejsou schopny nasát. Tedy od té chvíle med upravují už jen teplem a proudícím suchým vzduchem. I v úle je průvan, i v úle je teplo, i z úlu uniká při tomto procesu aroma. Dogmatičtí zastánci medu by mohli tvrdit, že vytáčení v medometu je zvěrstvo, že tohle včely s medem nedělají. A až na ojedinělé výjimky med vytáčíme všichni.
Budeme li k sobě upřímní zjistíme, že ve skutečnosti tady med sušil nebo se o to pokoušel každý druhý. Někteří to vyřešili změnou technologie, jiní věří že to dělá počasí, někteří rezignovali a lijou řídký med do medoviny, někteří možná zahodili refraktometr nebo ho nemají, někteří suší v termokomorách, v kýblech pod záclonou na Slunci či v rozpáleném autě. A někteří suší odvlhčovači či sušičkami.
(14.05.2020 4:50)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Dosušený med může být stále kvalitní, to tu prakticky nikdo nezpochybňuje.
To ti vážně není hanba něco takového po tom všem tady napsat?
A nebo co si takhle vy poslat med na rozbor hm? a ten kdo bude mít vyšší obsah diastázy, tak před ním smeknu a dokáže mi, že i bez sušení lze takového výsledku dosáhnout.....možná bysme se divili, co by některým zdejším odborníkům dorazilo za výsledky.....
(14.05.2020 4:50)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Proto by bylo férové poslat na rozbor dosušený a nedosušený med ze stejné šarže a porovnat rozdíly v naměřených hodnotách. Nejlépe samozřejmě z více různých šarží. Třeba tam nebude měřitelný rozdíl a pak není problém uznat, že dosušení medu nemělo žádný vliv na jeho kvalitu.
Rád ti ty vzorky poskytnu a můžeš to udělat a zaplatit. Když ti tak moc záleží na své pravdě. Já tu svojí dokázal....pro mě to timhle končí.