Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Termosolární úl
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Přátele poslouchejte. Protože umíte pouze leda moudře hovořit a kritizovat idiotické nápady druhých, dám vám jednu radu. Plácněte se přes šrajtofli a vyzkoušejte si to sami. Já jsem do toho investoval nemalé finanční prostředky v dobré víře, že kdyby to fungovalo, mohlo by to pomoci ostatním tím, že bych se zcela zdarma podělil o zkušenosti. Dokonce jsem chtěl fotit rámek po rámku, a dát to sem. No a proč bych to měl dělat? Pokud mi to bude fungovat, budu mít konkurenční výhodu nad ostatními a pokud ne, tak aspoň nebudu muset poslouchat škodolibé "já jsem ti to říkal". Taky nebudu poslouchat výtky např. toho typu, že nějaký mentálně retardovaný včelař otočí úly směrem, kterým by neměl, protože nerozezná sever od jihu, či východ od západu, a pak bude moudře hovořit o tom, jak mu ten můj dementní nápad zlikvidoval včely, i když dodržel všechno co měl. Takže VELKÝ KULOVÝ, ode mě se už nic k tomuto nedozvíte.

P.S.: A kdo má peníze, ať si koupí třeba 100 úlu solárních a 100 krabic od bot, a srovnává, v čem se včelám daří lépe. Angry

A ještě v rámci slušnosti edit: Nahoře na kopci je 10 úlů solárních, dole pod kopcem ve včelíně 10 úlů ze styroduru s hliníkovou folií. Vzdálenost cca. 300 metrů? Pásmo nemám, krokovat to nebudu a autem tam po letos již asi 4 přívalových deštích zase nevyjedu, takže nejdřív musím opravit cestu. GL.
Grofe mohl bys to prosím přeložit do mně srozumitelného jazyka?
Prečo taká emotívna reakcia? Položené otázky sú predsa oprávnené a vôbec nie sú kritické. Čo je na tom škodolibého, keď chceme vedieť nejaké porovnateľné výsledky? Tvoj nápad je predsa už dávno odskúšaný. A oveľa jednoduchšie. Bez plácání se přes šrajtofli. http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Termos...6#pid47676
(07.08.2014 18:18)Grof napsal(a): [ -> ]Přátele poslouchejte.

Ak som sa Ta svojou otazkou dotkol, hlboko sa ospravedlnujem . Pri kazdom laborovani so vcelami si vysledok porovnavam s kontrolnou skupinou obycajne rovnako velkou, no nikdy nie su veci jednoznacne. Chcel som vediet ci to robis rovnako.
Prajem peknu noc
Pro J.Filip – Neberte si to osobně. Nikdo se mi omlouvat nemusí, není důvod. Mám totiž po předchozí diskuzi na toto téma nějak přecitlivělé receptory, což mě vede k tomu, že dnes budu muset zformátovat svůj hardisk a uvést se do dočasné hybernace.


Pro Kohout - Já už nebudu nikomu nic vysvětlovat, jelikož nemusím, když na to ani nemám potřebnou vědeckou kvalifikaci a svým neodborným projevem či postupy bych si nemohl dovolit dehonestovat stávající vědecké poznání, nejenom na včelařském poli, ale i v dalších oblastech, jako je stanovování hypotéz, jejich verifikace, posuzování validity, atd. za účelem stanovení signifikantních výsledků. Zcela jistě se tohoto úkolu, či výzvy na nezoraném solárním poli, chopí nějaký schopný manager, třeba nějaká kapacita s prestižního ústavu v Dolech či odjinud, vše řádně posoudí a po léta trvajícím výzkumu spolufinancovaného z prostředků EU vyvodí relevantní závěry, kdy nová východiska v této problematice budou sumarizována v nějaké hutné brožuře s modrým logem a žlutými hvězdičkami, což jen umocní důležitost světového významu tohoto objevu, kdy provedené zkoumání bude vědecky doloženo a podloženo, s potřebnými certifikáty, opírající se o řadu vrcholných kapacit nejenom z oboru včelařství, ale i multioborového protnutí poznatků z řady vědních disciplin, což jistě povede k vytvoření naprosto jedinečného úlu, který bude sumarizovat kardinální atributy včelařství, včetně zlatého řezu, do esenciální podstaty, která bude kompaktně implementována do tohoto úlu, jenž svými charakteristikami a parametry přesvědčivě přesvědčí všechny nepřesvědčené, těžce přesvědčitelné i ty nepřesvědčitelné včelaře k přechodu na tento typ úlu.

Doufám, že ti to takto postačí. :o)
....... jenž svými charakteristikami a parametry přesvědčivě přesvědčí všechny nepřesvědčené, těžce přesvědčitelné i ty nepřesvědčitelné včelaře k přechodu na tento typ úlu.......

Ikdyž se naplní všechna ta "cizí slova" Big Grin z tvého příspěvku do puntíku....bude termosolární úl jen okrajová záležitost v chovu včel.... asi jako košnice.Dodgy....I pokud to" dobře půjde" a současná generace včelařů "rychle vymře"....Big Grin, tak tady "klasika" stejně bude mnohonásobně převažovat následujících 100 let.....
(08.08.2014 19:56)Grof napsal(a): [ -> ]Doufám, že ti to takto postačí. :o)

Jo, to už je mnohem srozumitelnější. V předchozím příspěvku jsem se nějak nedokázal orientovat a zcela jsem nepochopil co v něm momentálně retardovaným sděluješ.
(22.07.2014 11:48)Roman Linhart napsal(a): [ -> ]Vážení diskutující,
u příležitosti zdárného ukončení světového patentového průzkumu a udělení patentu 304 594 v ČR, si Vám dovoluji sdělit důležitou informaci. Tento týden, dne 20.7.2014, v 11:00 hod, byl s maximálním úspěchem otestován termosolární úl nové koncepce. Je jedinečný tím, že je tenkostěnný a jeho izolaci nezajišťují silné vrstvy polystyrenu. Nýbrž zdravotně nezávadné termoizilační nátěry, tlakové vyplnění pórů dřeva a vložené ultratenké vrstvy, které samozřejmě zůstávají co do materiálové skladby a uspořádání výrobním tajemstvím. Pro uživatele je důležité, že tento výrobní postup zajistí možnost téměř sériové výroby a proto dojde k výraznému snížení ceny úlu v řádech tisíců korun. Dále poklesne hmotnost nástavků a také jejich objem. Letošní ZEMĚ ŽIVITELKA bude výstavou, kde bude tento úl poprvé veřejně vystavován. Zájemci o shlédnutí termosolární léčby tímto úlem na mé včelnici, se mohou již nyní hlásit na adrese:
trubec.vilik@seznam.cz.
V srpnu za příznivého počasí jim rád vyhovím. Mnoho úspěchů všem přeje RNDr. Roman Linhart

Na výstavě jsem byl, bohužel, pokud jsem to dobře pochopil, vystavován byl pouze starší, drahý typ úlu. O novém typu mi výrobce nic neřekl.
Možná, že tu ještě nemáme konečné řešení. Ve vedlejším pavilonu jsem se náhodou od výrobce pěnových izolačních materiálů s reflexní folií dozvěděl, že se s ním výrobce termosolárů domlouval na spolupráci.
Pořád mi na tom něco připadá podezřelé, informace jsou takové nějaké na půl tajné, nedostatečná prezentace.
Rád bych to zkusil a nějak nevím ....
Ještě jsem si vzpomněl na jednu důležitou informaci z výstavy.
Co myslíte, že mi odpověděl výrobce úlu na otázku, jestli je léčení jen teplem v termosoláru v souladu s veterinárními předpisy?
předpokládám, že nelhal a hrdě se přiznal Wink
To jako, že termosolární úl je vlastně neschválený veterinární léčelný prostředek (VLP) a je tedy nelegální ho používat.
No to je otázka asi jako následující věta z diplomové práce "Kyselina mravenčí a kyselina mléčná nevyžaduje registraci
(Chlebo R. 1997)"
"jestli je léčení JEN teplem v termosoláru v souladu s veterinárními předpisy?"
(14.10.2014 10:26)PavelN napsal(a): [ -> ]předpokládám, že nelhal a hrdě se přiznal Wink

Ne, doporučoval, aby lhal jeho zákazník! Včelař se má podle výrobce tvářit, jako že léčí dle předpisů.
... jedním dechem žádal o prověření funkčnosti a zpětnou vazbu. Při tom ale měl nataženou ruku na peníze za svůj novátorský a patentovaný výrobek ...
Funkční termosolární úl a veterin. předpisy je to samé jako elektromobil a emise na STK.
Prominte mi mou pripominku,a mozna hrubsi reakci.Ale pote co posloucham z okoli jak na tom vcelstva letos jsou. A po tom co tu i ctu ohledne letosnich uhynu. Mi diskuse a narazky na nejake veterinarni smernice, a nedej boze na nejaka narizeni prijdou jako .... ! Bohuzel neni ten vyraz publikovatelny. Angry

Jinak receno, paklize by termosolar fungoval, reknu za sebe , HURAAAA!!!!. A s narizenimi, lecivy, komisemi, Dolem a leky vyrobenymi v Dole a Dolem testovanou nezavadnosti mi polibte šos. Ryby si sami rybnik nevypusti a v tomto kseftu s chemii jde o velke prachy.

Safra snazme se pro vcely delat dobre podminky aby ony delaly radost nam a ne delat co nam kdo nuti, tvrdi,atd. Mame snad vlastni rozum. Nebo alespon v to doufam, ze stadovitost prenechame zivocichum jenz to maji v genech.

Nemoci u lidi se daji lecit take vice zpusoby, ten kdo leci chemicky nechape homeopatii a bylinky, a obracene. Ale vetsina se uzdravi at tak ci tak. Jen u nekterych se treba casem objevi nemoc z usazenych leciv nekde jinde. Tak si polozme otazku zda to same nedelame vcelam my. Zda jiz neni nacase hledat jine zpusoby leceni a zacit tlacit na Dol a jine instituce aby neco delali. Od toho jsou placeni a ma to byt jejich ukol!!!! Ne inksovat penize za nesmyslnou zimni mel, a lecivo na kterem se od vzniku nic nemeni jen se vari ve vetsim a vetsim mnozstvi.

At se ptam kohokoli slysim jen tim uz lecime dlouho skoro od nepameti, a to delame tak a tak a ve svazu nic noveho neni v Dolu nic neobjevili a nebo o tom nevime. At ctu Vcelarstvi z prava dole leva a obracene tak se tam take krom spolecenskych potlachu,snimku jak kde kdo byl vlastne nic moc noveho nedozvim, a kdyz nejaky clanek k uvaze je tak zacina slovy: Je to slepa cesta, ale zkusme si abychom vedeli ze to nefunfuje.

Takze konzervativni vcelar vi ze mu svaz naznacil ze to nema zkouset s poslusne poslechne a dal cpe chemii, a plati prispevky, a posloucha jak se vlastne nic nedeje, maximalne si poplacaji po rameni jak to delaji spravne a jak ti co se snazi neco jinak jsou kazici, skodi vsem a vubec narusuji zaveden poradky.

Probudme sve mozkyIdeaIdeaIdeaIdeaSmile
(08.11.2014 1:32)V.H.S. napsal(a): [ -> ]Jinak receno, paklize by termosolar fungoval

To právě nikdo neví.
Asi jsou nějaké problémy kolem toho úlu.Tady je odkaz. Mě jen zaráží,že tam není prostě napsaná cena kolik to vlastně stojí. Kolik stojí nástavek,víko,dno,na jakou míru to je...... Zřejmě se musí každý dotazovat na mail.
A jsme opet u tohoBig Grin

Kecama to nikdo nezjisti!!!!!!! A to je to co tu kritizuji, a co me vytaci do bela.
V pristi sezone ac zacatecnik, chci metodu leceni pomoci teploty odzkouset, bude-li jeste na cem. A ne jenom tlachat, ze to nikdo nezjistil, a nikdo to nevi, a nikdo to a a nikdo ono. To je strasne lacine a jednoduche.

Proste investuji nejake penize i do pripadneho neuspechu, ale budu vedet na cem jsem, udelam vlastni soukrome hodnoceni a rozhodnuti.

A to se domnivam je cennejsi a vic prospesne nez zatuchle setrvavani na chemii a nehleani alternativ.

A hrozne se mi libi jak z pro me podstatneho navrhu o tom abychom chteli po organech a "vedcich " aby neco delali jste vytahl celkem nepodstatnou a ke vsemu snadno vyzkousitelnou inormaci ze zatim nevim zda to funguje.

Ukazuje to jak dobre pracuje lobby a stereotyp.

Pekny den vsem a hodne nesouhlasnych reakci si prejiBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Ahoj V.H.S.
Přeji ti hodně úspěchů se solárem. Pokud to bude fungovat taky si ho rád pořídím a nebudu asi sám. Bohužel ten solár asi nefunguje uplně na 100 %, asi jako vše ve včelařině. Vyzkoušet ho můžeš, všichni tady na fóru budem rádi , pokud se s námi podělíš o výsledky. Může se ti ale stát , že to nebude fungovat podle tvých představ. Nemusí to být ani tvoje chyba. Může být trochu jinak počasí, stav včel, jinak reagujicí včelstvo a mnoho dalšího. Obávám se aby to nebyla další slepá ulička. Nějak to fungovat bude, ale asi tak napůl. Jak píšeš kecama to nikdo nezjistí.
Referenční URL's