Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Termosolární úl
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(08.01.2016 16:10)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Vše je o lidech , ne o VČELACH. To je ten problém. Chceme Byznys nebo Včely. Dobravčela chce včely. A proto začněme u nich.

To je jak text vod rannýho arakainu. Nepochopil sem jestli teda začít u včel nebo u lidí, pochopil sem že byznys je špatný.
Byznys je nutné zlo v současném uspořádání světa. Dokud ho usměrňuje někdo se selským/zdravým rozumem, tak to jakž takž funguje. Jakmile však začne převažovat loby toho byznysu a nebo naopak toho nějakého nadpozemského idealizmu a rozum ustupuje do pozadí chtíče, pak nastává výkyv do nějakého extrému.
Je tedy nezbytné popřát panu Linhartovi, Deboře a osobám hýbající otěžemi včelařství nalezení toho správného kompromisu zdravým rozumem při vyslechnutí si a posouzení názorů všech zainteresovaných stran.
Termosoláry jsou o byznysu, nebo o včelách? Jaromíre.
Termosolár je typický NEbyznys.
Nebyl přeci patentován a know how je veřejné aby si jej každý mohl vyrobit pro včely a léčit je?
Cool
Jasně že pro nás včelaření není byznys ale zábava. O tom není pochyb. Problém je v tom, že pokud proděláváme, tak nás to moc nebavíBig GrinBig GrinBig Grin.
(06.01.2016 15:00)Debora napsal(a): [ -> ]Termosolární úl může být ...... dobrá berlička ..... Včelstva, kterým nepomůže, nemá cenu nutit do nové sezóny.

Asi tak nějak .

Když nechci , tak mě nikdo nedonutí ani s termosolárem léčit na nulu .Můžu využít jeho jiné výhody .
Hypoteticky - nekupuji názory a pohledy výrobce ,ať správné nebo mylné , kupuji výrobek. Tady je podstatné , jestli se p. Linhart přizpůsobuje zákazníkovi a to zatím dělá .

Termosolár může být dobrý startér na otrkání se s varroazou ,
když včelař ví ,že je možné mít v případě vážné nouze po ruce záchrannou brzdu , tak si lze troufat více , zajít v neléčení dál . Pro někoho možnost překonat tu obavu .
A pokud se k tomu včelař rozhodne , tak ho k intenzívnímu léčení lze těžko donutit.
Jindřichu, moc prosím, už si o tom konečně něco nastuduj a do té doby neprozrazuj o sobě, že o tom nic nevíš. Už víc než rok se Tě snažíme zásobovat cennými odkazy na odbornou literaturu, Ale furt nic. A furt točíš to samé, mícháš jablka s hruškami a navíc věci zbytečně polarizuješ. A otvíráš už dávno prodiskutovaná témata všude, kam vstoupíš. Takže ostatní nutíš Ti to znovu a znovu marně vysvětlovat to, co bys už za tu dobu měl vědět.
Pavel se Ti to výše pokusil naznačit asertivně, ale zřejmě to nepomohlo. Tak to dám na plný pecky a žádné omluvné a dojemné slzy neberu.Wink
Jiří
Dekuji Jirko za tvůj jistě podnětný příspěvek. Diskuze proběhli ,ale s jakým úspěchem. Možná že polarizuji. Ale Ty a tvůj kroužek nadšenců, centralisticky se snaží jen a jen bez diskuze zprofanovat jedince, kteří stále se snaží pracovat pro včelaře.

Jak vidíš první podnět jsem nedal nyní já ,ale Ondřej Kryštof. Tudíž zvaš kam směrovat odpovědí. že jsem se připojil k jeho názoru,je jen protože názorovost kterou zastáváš nechápu a nechci chápat.(jedna se o tvé asertivní útoky. Který mi jsem od tebe častován).Toto vlákno je termosolar a vraťme se k němu.

Máš něco k termosolaru sem s nim. Pokud k názoru ke kterému jsem se připojil. Zkus se vyjádřit, k němu, ne k mé osobě. Jinak jenom troluješ, honíš vodu, To si můžeme spolu vyříkat a napsat soukromou cestou.
Následnou debatu jsem přesunul do tématu o metodice ošetřování.
Děkuju Jindřichovi za upozornění, sem jsem to zapomněl v návalu telefonátů stran tématu dopsat.
Jiří
(09.01.2016 11:44)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]....... a do té doby neprozrazuj o sobě, že o tom nic nevíš.

ostatní nutíš Ti to znovu a znovu marně vysvětlovat to, co bys ......
Pane Mátl , kdyby jste jen tušil co vy a jiní občas prozrazujete naopak o sobě o čem vy nic nevíte , tak by jste toto nenapsal .
Zažil jsem dokonce , že jeden ze současných nejvyžších ,,hodnostářů " a učitelů PSNV nedokázal odpovědět na zcela jednoduchou otázku pro začátečníka , otázku k jejíž položení jsem byl vyzván , ať se sám přesvědčím že on a oni umí , že se můžu zeptat úplně na co chci .Samozřejmě že neuměl a neuměli .
Každopádně , proč je pro vás Jindřich tak důležitý , proč ta pozornost a námaha s ,, takto ztraceným případem" ?
Kdo vás nutí plýtvat slovy ?
(09.01.2016 12:15)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]... Toto vlákno je termosolar a vraťme se k němu...
... Máš něco k termosolaru sem s nim...
... Jinak jenom troluješ, honíš vodu...

Mám za to, že se diskuze uchopila za nesprávný konec. Zkušenosti s termosolárem by měl publikovat v první řadě autor. Potíž je v tom, že termosolár deklarované vlastnosti nemá.

Jsme již bezmála tři roky svědky samých slibů a hypotéz. A výsledek žádný. Snad jen to, že se popsalo 74 stránek. Místo autora patentu výrobek testují nadšenci, za své. Pokud zjistí, že metoda nefunguje, jsou ze strany autora místo otevřené diskuze jen uráženi. Tak se čestný člověk nechová.

Měli bychom se ptát, jak je možné, že se prodává výrobek, jehož deklarované vlastnosti nejsou podložené průkazným srovnávacím testem. Tím spíš, že autor je vědec.

Jak jsem ale psal ve svém předchozím příspěvku, ta schopnost vytvoření iluze je obdivuhodná. To ale může dělat kouzelník, u kterého každý ví, že se jedná o podvod. Ale ne vědec. U toho se očekává, že uvedená fakta jsou pravdivá. Obdivuhodná je i odvaha, skoro mám nutkání napsat drzost, prodávat nevyzkoušený výrobek. Já osobně bych se asi bál, že se o tomto dozví obchodní inspekce. Deklarované vlastnosti musí být totiž doložitelné. Takže, a teď je můj požadavek adresován na RNDr. Linharta, doložte je. A nebo, již nepřispívejte a informace o těchto nepodložených vlastnostech ze všech médií odstraňte.
Lze něčím doložit, že termosolár deklarované vlastnosti nemá.
Zkoušel jste osobně?
(09.01.2016 16:32)JrM napsal(a): [ -> ]Zažil jsem dokonce , že jeden ze současných nejvyžších ,,hodnostářů " a učitelů PSNV nedokázal odpovědět na zcela jednoduchou otázku pro začátečníka , otázku k jejíž položení jsem byl vyzván , ať se sám přesvědčím že on a oni umí , že se můžu zeptat úplně na co chci .Samozřejmě že neuměl a neuměli .

Kterýpak dyslektik se nám tu pokouší, tentokrát pod anonymním nickem, kalit vodu, co Cool

(09.01.2016 23:14)vocho67 napsal(a): [ -> ]Lze něčím doložit, že termosolár deklarované vlastnosti nemá.

Citace:Věda je v dokazování neexistence čehokoli - od hejkala po riziko neonikotinoidů - celkem bezradná. Je však zařízena na velmi efektivní dokazování existence nejrůznějších věcí a fenoménů.
Jaroslav Petr
Idea
(09.01.2016 16:32)JrM napsal(a): [ -> ]
(09.01.2016 11:44)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]....... a do té doby neprozrazuj o sobě, že o tom nic nevíš.

ostatní nutíš Ti to znovu a znovu marně vysvětlovat to, co bys ......
Pane Mátl , kdyby jste jen tušil co vy a jiní občas prozrazujete naopak o sobě o čem vy nic nevíte , tak by jste toto nenapsal .
Zažil jsem dokonce , že jeden ze současných nejvyžších ,,hodnostářů " a učitelů PSNV nedokázal odpovědět na zcela jednoduchou otázku pro začátečníka , otázku k jejíž položení jsem byl vyzván , ať se sám přesvědčím že on a oni umí , že se můžu zeptat úplně na co chci .Samozřejmě že neuměl a neuměli .
Každopádně , proč je pro vás Jindřich tak důležitý , proč ta pozornost a námaha s ,, takto ztraceným případem" ?
Kdo vás nutí plýtvat slovy ?

Mimochodem, mohu se zcela tiše a skromně zeptat? Co, že to bylo za jednoduchou otázku na kterou neuměl/li odpovědět?
JK
(09.01.2016 22:36)Jiří Přeslička napsal(a): [ -> ]Já osobně bych se asi bál, že se o tomto dozví obchodní inspekce.

Čeho? Úhrada zálohy je požadována na anonymních stránkách bez uvedení kontaktu a jak už tu někdo psal, úly jsou dodávány bez faktury.
(09.01.2016 23:14)vocho67 napsal(a): [ -> ]Lze něčím doložit, že termosolár deklarované vlastnosti nemá.
Zkoušel jste osobně?

Jestli termosolár požadované vlastnosti má, nebo nemá, se dá doložit testem. Porovnání testovaného s kontrolní skupinou. V tomto případě by byla kontrolní skupina včelstva v termosolárech, ve kterých by se neléčilo. Mimo stejného typu úlu je třeba testovat na stejném stanovišti … To vše by mělo být v metodice testu. Proto bych při fungování termosoláru očekával od autora zveřejnění metodiky a výsledku testu. Protože se to po třech letech nestalo, přestože o to byl autor mnohokrát požádán, mám důvodný podezření, že funkce ověřena není, a výroba a prodej termosolárů je podvod.

Jestli jsem boj s roztočem pomocí tepla zkoušel a s jakým výsledkem, jsem již v tomto vlákně popsal. A vyzkoušel jsem všechno možné. Nefungovalo to. Proto mám takový rezervovaný přístup k termosoláru.

Mimochodem, mohu se zcela tiše a skromně zeptat? Co, že to bylo za jednoduchou otázku na kterou neuměl/li odpovědět?
JK
---------------------------------------------------
Co by poradil začátečníkovi který má usazený druhoroj , čeho se má u něj vyvarovat , na co si dát pozor .
(09.01.2016 22:36)Jiří Přeslička napsal(a): [ -> ][color=#FF0000]

Pokud zjistí, že metoda nefunguje, jsou ze strany autora místo otevřené diskuze jen uráženi.
Tak se čestný člověk nechová.
Měli bychom se ptát .........
...... můj požadavek adresován na RNDr. Linharta, doložte je. A nebo, již nepřispívejte
[/quote]

To je to tak snadné zakřičet , obvinit někoho z nečestnosti a nepoctivosti a vymáčknout z něj takto následně celý jeho výzkum a další možné cesty v tom zakryté ? To se mám ještě hodně co učit .

Nevím jestli se k tomu p. Linhart už propracoval , ale prostřednictvím údajů z tohoto , se lze propracovat k některým praktickým zlepšením a záměrně jsem maximálně nepřesný a neurčitý , které by třeba u vašeho provozu mohly znamenat 2-3 tuny medu navíc . Velmi střízlivý odhad .
Tento útok na Termosolární úl a pana Linharta od vás očekávám už 7 měsíců , vím už dávno , že toto pane Přesličko uděláte a to zcela vážně . Vy jste to ještě nevěděl co se vám vylíhne v hlavě a já už jsem to předvídal , počítal s tím a počkal jsem si tady na to .
To vše co uvádíte , je ve skutečnosti jen zástupný problém , o který by jste se jinak nestaral .

Tak že , proč vám T.ú. vadí ?
Termosolár je určitou překážkou , odklonění lidské pozornosti a snažení od vašich skrytějších záměrů vůči včelařům .
Vy potřebujete , aby neměli jinou možnost řešení svých potíží než se zařadit do vašich řad a vašeho pojetí řešení .
A věci kolem T.ú. zdá se umožňují i jiné cesty a ty je třeba dobře zmapovat . A zablokováni tohoto chcete docílit . Budete napadat a chytat se kde čeho .
Prostě je to včelařská politika .

Vy nejste zástupce zákazníku a nikdy ani potenciální zákazník , který by mohl vyzývat p. Linharta k něčemu . Zákazníky jsem zatím ani jednoho neslyšel říct jednoduše ,, Mi to nefunguje" .
Nejste ani nadřízený orgán . Jen lobista jenž bude ve svých záměrech usilovat o peníze daňových polatníků . Dokonce ani příliš kreativní zkušeny včelař nejste, ještě na jaře 2015 jste nevěděl , že varroou zdecimované včelstvo bývá na jaře třeba v síle 3 uliček či méně , neznal jste to , divil jste se tomu a řešil jestli to je opradu tou varroazou nebo genetickou menší silou .
Jste jen duševní konkurent který hledá slabiny .

Proto jednoznačně doporučuji p. Linhartovi , aby na vaše výzvy a výpady vůbec ani trochu nereagoval , nezabýval se jimi , nenechal se rozptylovat ani vtáhnout do této zimní ofenzívy a pokračoval v práci podle svého vlastního uvážení , ne podle vašeho .
Děkuji za pozornost .
Já už v roce 2013 předvídal, že sem do Vf vlezeš, za účelem obhájení Linhartových závěrů a napadání Jiřího Přesličky, počítal s tím a počkal jsem si tady na to .
A to ani nevím jak se jmenuješ, když se bojíš a jseš pod nickem.Big GrinBig GrinBig Grin

Když ale Linhart čeká, až jeho zákazníci doloží testy na solár, tak by bylo od něj seriozní, aby je dal především on. A může být po diskuzích. Tomu se však soustavně vyhýbá.
vymáčknout z něj takto následně celý jeho výzkum a další možné cesty v tom zakryté ? To cizí lidé mohou, aniž by je někdo mačkal, ukazovat zakryté cesty?

Tak mi to připadá, že vše co uvádíš, je jen zástupný problém k vyřizování účtů.
Mimo solar. Brentnere je s podivem jak propojenost je mezi odpůrci čehokoliv. Nebude základní spojnicí z PSNV. JAkse říká ja na brachu bracha na mne. Telefonicky se domlouvat na strategii. Nikoho neurážím jen reaguji na info od Jiřího Matla.
Také jsem na začátku bojoval za jasné zveřejnění jmen za nickem- NB1 také psnv mi řekl ,že je to dovoleno na VF. Tak proč pátráš po JrM ,copak chceš ho zprofanovat jako mne, chceš ho otrávit aby nestal vám V CESTĚ? Urážky typu dyslektik fakt úroveň školky.

Vaše praktiky jsou super přesunout příspěvek jinam a ani o tom nenapsat (kolikrát již to bylo).

Nyní termoslar. Je tu někdo kdo zde diskutuje, má termosolar nebo jiny termo přistroj. Byl někdo na přednášce nebo ukázce léčení?
Mám doma několik přístrojů(zařízení) na termolečbu. Proč nesděluji? Některé poznatky nemam doložené delším výzkumem- a o to jste zde v tématu žádali.
Ano nemam zde nastudované zkušenosti zahraničních výzkumu. Proč? Nemam tolik času, Věnuji se jen Praktickému, Jsem včelař praktik a těch jev Čechách nejvíce. Naše zkoušeni je pro ně. A můj přinos pro včelaření je např. : Až po mem článku došlo k masivnímu nárůstu letáčku před očky. A výrobci teprve po článku ho začali vyrábět ke svým úlům. atd
Zpět k termosolarům: vynálezce zde dával odkaz na cely záznam průběhu solární léčby, Je zajímavé že se nikdo k tomu nevyjádřil.

Ps: TO kohout Je nepřípustné ,aby k výrobku nebyla faktura, je to jediný doklad na záruku. Také každého léčebného přístroje je vždy i navod,nebo odkaz na web. A v případě termosolaru bych osobně každý úl nejen signoval ale i očísloval a vydal k němu certifikat. Ale jak jsem psal Nejsem ani vyrobcem ani vynálezcem současného termosolarníhó úlu.
Referenční URL's