Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Termosolární úl
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pánové, děkuji za zajímavou věcnou diskusi, která je k užitku! (Jindřich Meduna a další)

Ještě k informacím od pana Linharta.
Zjednodušeně se dá napsat: "výborný nápad, kterému je autor sám hrobníkem". Tak nešťastná obchodní realizace, to se jen málokdy vidí.
Asi bylo vhodné počkat se zveřejněním do zvládnutí výroby.
(21.09.2015 16:39)Kohout napsal(a): [ -> ]To je taky nápad platit zálohu firmě která nemá na svých stránkách s objednávkovým formulářem uvedené zákonné údaje o sobě.

A je klid.

Ani mít nemůže.
Na jméno RNDr. Roman Linhart není registrován žádný podnikatelský subjekt. Takže kdyby pan Linhart úly vyráběl nebo prodával, ohodnotil by to Živnostenský úřad jako neoprávněné podnikání.

Proto zálohu platíte neznámému, jak pan Linhart uvádí, velmi kvalitnímu a výkonnému výrobci, který nemá žádné stránky Big Grin a pro jistotu s vámi ani nekomunikuje.

Věřím, že metoda léčby může být dobrá, ale podnikatelský talen pana Linhart je přímo tragický Sad
A mohu se Vás pánové dotázat, co jste čekali? Jde o první rok výroby a prodeje. Vše je třeba budovat úplně od základů. Velcí výrobci chtějí dělat kvantitu a ne kvalitu. Rovnou spolupráci po mé nabídce odmítnuli. Malí výrobci (alá výroba v garáži) nemají výrobní potenciál a stroje. To byla slepá ulička. Taky jsem jí zkusil, když jsem se domníval, že zájem bude menší. A u výrobců co berou 400kč na hodinu to nenechám vyrábět-náš včelař není milionář. Výrobce Pavel Chlup je včelař a nábytkář-živil se tím. Jeho výrobky dobře fungují a lidem se líbí. Jenže po úrazu nemá schopnost vyrábět tak rychle jako dříve a to zvyšuje počet hodin práce. Tím i cenu a navíc to protahuje dodací lhůty. Proto sám přišel s tím, že od výroby upustí. A pomůže ji naučit velkou firmu, co má více zaměstnanců, a slušnou výrobní kapacitu. Zřejmě příští středu už bude konečné jednání a bude zahájena výroba. Když se mě zákazníci ptali kdy už bude úl co ho mají objednaný dlouho, tak jsem vždy zvedl telefon a ptal se výrobce. On řekl že úl bude třeba za 2 týdny. A za 2 týdny nebyl. Zákazník se opět ptal a co jsem mohl jiného, než se zase ptát výrobce proč není? A dozvěděl jsem se, že ruka není zdravá a je stále na nemocenské. Ačkoli už měl být zdráv. S tím se nedá udělat nic. Proto se věc řeší jinou firmou. Ale nemylte se, že je to jednoduché. Sehnat lidi co nemají vlastní výrobní program, nechtějí být do týdne milionáři a umí řemeslo je po čertech málo. Po revoluci učňovské školství šlo totálně ke dnu a každý musel mít maturitu....Dobrých truhlářů je málo. A pokud jsou, pak mají svých zakázek dost. Nebo nemají několik milionů na stroje a rozjetí vlastní výroby. Takže problémy přiznávám a mrzí mě že se to komplikuje. Na druhou stranu nemohu za to, že do hry vstoupil tak vážný úraz. To ale nic nemění na tom, že kdo si objednal, tak úl bude mít. Nebo se mu přinejhorším vrátí záloha. Pokud by snad někdo o tomto pochyboval, jsem schopen mu poskytnout kontakty na zákazníky, co ten úl již mají. To aby bylo jasno v tom, že úly se vyrábí a lidé zboží dostávají. Také se jich lze zeptat na jejich kvalitu. Tož držte palce, aby se ta smůla prolomila, už jí bylo dost. R.L
(25.09.2015 18:46)Roman Linhart napsal(a): [ -> ]A mohu se Vás pánové dotázat, co jste čekali?

Asi Vaši zdrženlivost, menší (žádný) mediální humbuk do doby, než bude vše úspěšně připraveno.
Co jiného?
Myslíte nezahájit prodej funkčního výrobku a nedat možnost lidem zbavit se roztoče už letos? Neměl jsem spolupracovat s výrobci, dělat veřejné ukázky na úlech a včelnicích zákazníků a ztratit v propagaci a testování této technologie rok? Berte v potaz, že když jsem s propagací započal, výroba běžela a čekací doba na úl byla asi 14 dní. Po pořezání výrobce jsem inzerci stáhl a příjem objednávek ukončil. To do vyřešení všech pohledávek. Jednal jsem tedy logicky vůči vzniklé situaci. Máte pravdu v tom, že jediný výrobce je vždy problém a pokud se zraní, je to v háji. Objednávky se hromadí a lidé nadávají. Vy jako vynálzce za to nemůžete a nevíte co bude. Uzdraví se výrobce a nebo musíte hledat jiného? Proto musíte nové objednávky odmítat a čekat co bude. Ale na druhou stranu projekt se teprve rozjížděl a šlo o první fázi, kdy by počet zakázek těžko živil výrobce dva. A já ani netušil, že zájem bude tak masivní. Zdá se mi, že je to jako se vzletem letadla. Nejtěžší je odlepit se od země a prostě začít z nuly. A já myslím, že díky tomu co se podařilo, už jsou přední kolečka ve vzduchu...
Když si před časem zde stěžovala jedna jediná osoba na nereagování, tak jsem to považoval za příspěvek s emocemi (i když už zde bych jako zákazník znejistil), ale když to stěžování narůstá a vysvětlování se jim dostává jak to vypadá až zde tak bych fakt jako pasažér letadla měl s Vámi strach letět, když věříte tomu, že nejtěžší je odlepit se od země.

Už to zde zaznělo - pohřbíváte si to sám a evidentně nejste dobrý obchodník (ani pilot), když dopustíte aby bylo jen zájemcům donekonečna slibováno a podivně komunikováno - ani ta letištní vzletová dráha není nekonečná jako není nekonečná trplělivost lidí a pamatujte, že víc aktivní jsou lidé nespokojení než spokojení a 80% letadel s nepřipravenou profesionálně sehranou posádkou a seřízeným strojem havaruje / stejně jako v podnikání je podnikatelský úspěch jen u cca 20% podnikajících lidí.

Takže né ti co Vám nevěří a předražený úl ve včelaření nepotřebují, ale ti co Vám věřili budou ti co Vás nepřipraveného rozmáznou.
Majitelé termosolárů nemusí splnit případné nařízení SVS ošetření Varidolem? Předpokládám že si úly pořizují aby měli medubezjedu.
Tak takovou otázku už jsem tady propagátorovi asi dvakrát pokládal a odpověď zatím nezazněla. Tak snad nyní už to nepřehlídne. Zazněla snad jen výzva k jednotnosti od Jindřicha. Huh
(26.09.2015 8:25)Roman Linhart napsal(a): [ -> ]Myslíte nezahájit prodej funkčního výrobku a nedat možnost lidem zbavit se roztoče už letos?

To je poměrně dost "sebevědomé". Kdo chce léčit teplem, tak tu možnost už dávno má.
Na Vašem místě bych zvolil úplně jiný přístup k možným zákazníkům. Je třeba trpělivost, odpovídat i na úplně hloupé otázky, jasně, stručně, žádné výmluvy. Prostě, možným zákazníkům se klanět, jak to bývalo běžné, i když si o něm můžete myslet to nejhorší.
Například zkuste vyčíslit, proč třeba nástavek vychází tak drahý? Někdo jiný si třeba myslí, že je reálná cena do 1000Kč.

Zahájit prodej? Ano, nepochybně. Ale jen v rámci možností a první výrobky směřovat ke včelařům, od kterých lze očekávat nějaké vyhodnocení.
(26.09.2015 9:00)NB1 napsal(a): [ -> ]Už to zde zaznělo - pohřbíváte si to sám a evidentně nejste dobrý obchodník (ani pilot),

Pokud nejsi spokojen , chop se toho sám . Ukaž ty co v tomto umíš , jestli to dovedeš lépe a nečekej , až ti někdo výsledky donese na stříbrném podnose až pod nos .
Tak to se teda povedlo! Jak si to JrM představuje v praxi?
(výrobek je patentován)
To nejde, nemá licenci od pana Linarta.
Jak jsem to ze souvislostí já pochopil, tak pan Linhart uzavře s nějakým výrobcem licenční smlouvu a pak jen pobírá licenční poplatky. S výrobou a prodejem ho jinak nic neváže.
(26.09.2015 10:39)vocho67 napsal(a): [ -> ](výrobek je patentován)

Patentováno je přesně co konkrétně ? Kde jsou limity něčeho , nápaditosti , iniciativy ,možnosti spolupráce , čím lze přispět k vývoji ?
,,Kdo chce psa bít , hůl si vždycky najde . "
Pokud to Jardo nevíš, tak proč se k tomu vyjadřuješ?
Mám několik nápadů na pár technických i podstatných drobností . Ale určitě ne pro věčné pohodlné kritiky .
Rozhodně případně zvednout telefon , poptat se ve svém okolí a okruhu a někde něco zprostředkovat domluvit a přihrát kontakty může každý. Tedy když se chce .
(26.09.2015 10:30)JrM napsal(a): [ -> ]
(26.09.2015 9:00)NB1 napsal(a): [ -> ]Už to zde zaznělo - pohřbíváte si to sám a evidentně nejste dobrý obchodník (ani pilot),

..... , až ti někdo výsledky donese na stříbrném podnose až pod nos .

Já myslím, že tak by to mělo být, když něco kupuji. To je finální výrobek a nechápu, proč by měl kdokoliv podnikatele obdarovávat nápady atd.
Nebo ne?
Nějak si nerozumíme.
(26.09.2015 13:26)vocho67 napsal(a): [ -> ]
(26.09.2015 10:30)JrM napsal(a): [ -> ]..... , až ti někdo výsledky donese na stříbrném podnose až pod nos .

proč by měl kdokoliv podnikatele obdarovávat nápady atd.

Jednak ty žádný nápad nemáš a nejspíš ani nebudeš mít , jednak užitek z případného posunu k lepšímu by mohli mit také nebo spíše právě zákazníci , to je otázka domluvy
a jednak nevím o tom , že by pan Linhart byl nějaký podnikatel a myslím, že ty finance , elán a energiji co do toho strčil , se mu zřejmě ani hned tak nevrátí . Já mám tušení , že jestli vůbec .
Je dost dobře možné , že kdyby se každý k tomuto stavěl jako ty a ,, netvořil hru " , tak by to nebylo ani v té fázi vývoje jako je to teď .
Je jedna skupina lidí , které je vlastní nespolupracovat . Normální člověk má tendenci více či méně nějak spolupracovat se svým okolím .
(26.09.2015 10:41)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]To nejde, nemá licenci od pana Linarta.
Jak jsem to ze souvislostí já pochopil, tak pan Linhart uzavře s nějakým výrobcem licenční smlouvu a pak jen pobírá licenční poplatky. S výrobou a prodejem ho jinak nic neváže.

Hlavně nenese svoji kůži na trh, kdyby se ukázalo že výrobek nefunguje jak je slibováno. Tedy spíš naznačováno.



(26.09.2015 19:15)JrM napsal(a): [ -> ]
(26.09.2015 13:26)vocho67 napsal(a): [ -> ]
(26.09.2015 10:30)JrM napsal(a): [ -> ]..... , až ti někdo výsledky donese na stříbrném podnose až pod nos .

proč by měl kdokoliv podnikatele obdarovávat nápady atd.

Jednak ty žádný nápad nemáš a nejspíš ani nebudeš mít , jednak užitek z případného posunu k lepšímu by mohli mit také nebo spíše právě zákazníci , to je otázka domluvy
. . . .

Je jedna skupina lidí , které je vlastní nespolupracovat . Normální člověk má tendenci více či méně nějak spolupracovat se svým okolím .

V minulosti se tak povedlo rozšířit dost nápadů a užitečných věcí.
To je ale vynálezce nepatentoval, ale dal veřejnosti k dispozici nebo tak učinil s patentem.

Tady nemám pocit, že by někdo něco vůbec zveřejnil, natož uvolnil.
Takže jde o byznys, ale tak nějak bez záruky.
JrM - poprosil bych, věcně, bez urážení. Neznáte mě, ani moje dovednosti. To už sem nepatří.
(26.09.2015 19:52)KaJi napsal(a): [ -> ]... nepatentoval, ale dal veřejnosti k dispozici nebo tak učinil s patentem.

Tady nemám pocit, že by někdo něco vůbec zveřejnil, natož uvolnil.
Takže jde o byznys, ale tak nějak bez záruky.

Stačí se podívat ,jak se obšlehávají a kradou nápady , myšlenky . Není vyloučeno že nejjistější zajištění je mít to pod svým palcem . To ukáže čas , jak je to doopravdy .
Minimálně své dobré jméno na trh nese .
Ukažte vy co v tomto umíte .
Referenční URL's