Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Termosolární úl
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pane Linhart , drzim vam palce a verim ze vas ul funguje a premyslim o jeho nakupu.Na shledanou.
Víra je málo.
Aj viera lieči...ale nie včely Wink...
(08.10.2015 20:54)SUBMARINE napsal(a): [ -> ]... verim ze vas ul funguje a premyslim o jeho nakupu.

Od koho a za kolik?
Tak snad ho zas bude někdo vyrábět,nechápu proč pan Linhart nenašel nějakého schopného výrobce když je o úl takový zájem,sám bych si ho taky rád koupil.
Môžem ponúknuť výrobcu. Keby sa dalo s p. Linhartom dohodnúť, ponúknem mu férového výrobcu. Tak aj v ČR mu konečne dohoďte nejakého výrobcu.
Vzdy byl vcelar povazovan za slusneho cloveka ale co je tady za lidi?
Včera jsem obdržel časopis Včelár č. 10. V tomto čísle je na str. 196 - 197 článek ing. Antona Kuchára z Košic, který se zúčastnil pokusného měření teplot a chování včel a včelstva při ohřevu v termosolárním úlu. Pokus se uskutečnil na včelnici u ing. Kabelové z Heřmanova Městce a z hlediska účinnosti vyznívá pro termosolární úl příznivě. Ing. Kuchár doprovází text článku i grafy a fotografiemi. Je zde i sdělení, že ing. Kabelová připravuje na téma léčby článek, ve kterém uvede průběh spadu včetně fotodokumentace. Doufejme, že se takto o termosoláru dozvíme něco více i z časopisu Včelařství.
JK
(07.10.2015 20:06)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Posledním čísle slovenského časopisu Vcelar č.10. vyšel článek o termosolaru. od ing antona Kuchara.
Přesněji o provedenem ošetření.

O tomto časopisu jsem již informoval.
Dotaz na majitele termosolárních úlů.
Dělal někdo z Vás v této době "kontrolní" fumigaci? S jakým výsledkem?
Děkuji.
přátelé, domnívám se, že otázka nezní jest-li termosolární úl likviduje roztoče, ale jest-li termosolární úl podpoří odchov nové generace chronicky senzibilních včelstev? Jsou mezi námi lidé, kteří možná jen z nevědomosti připisují úhyny včel Varroáze. Ráda bych se mýlila, ale myslím si, že řešení Varroázy nás odvádí od spousty podstatnějších rizikových faktorů, které mohou zapříčinit plošné úhyny včel. Termosolární úl v principu simuluje jent to, co za normálních podmínek dělá včelstvo v době rojení samo. Z mého hlediska je to tudíž dobrá pomůcka pro ošetření patogenních včelstev, která dočasně udržíme na životě. Oni kecnou jen o pár let později a asi ne na Varroázu. Kdo má v úmyslu simulovat včelstvu rojení, bude s úlem pana Linharta určitě spokojen. Děkuji za prostor k vyjádření.


(10.09.2015 18:09)Roman Linhart napsal(a): [ -> ]Ostatně v Německu jsou kyseliny více rozšířeny než u nás a jsou zde pilířem léčby. Ne jako u nás spíše doplňkem. Také za to Němci schytali o 30% vyšší úhyny než my.

P.S. jen pro upřesnění údajů: oficiální úhyny včelstev v Německu v minulém roce jsou odhadnuty na 20-30%. Neoficiální úhyny včelstev bez ošetření se pohybují v rozmezí mezi 30-60%.
(31.10.2015 23:17)Debora napsal(a): [ -> ]... Jsou mezi námi lidé, kteří možná jen z nevědomosti připisují úhyny včel Varroáze...

Niektorí vyhlásení odborníci sú o tom presvedčení a podsúvajú tento výklad oficiálne širšej včelárskej verejnosti. Problém zjednodušujú a tvária sa že majú situáciu pod kontrolou.
Zaráží mě , že stále mluvíme o úhynech. Že přirozená selekce podle LD je, že musí uhynout deset a vice procent včelstev. PROČ?
Není to stejné , jako u člověka, taky jsme se naučili používat antibiotika a ty zachraňuji tisíce životu. To bychom je měli přestat používat?
Jedni nechtějí používat léky, tzv. tvrdé chemie. Druzi se bouři proti kyselinám. Další raději neléčí(stejně jako je ve videu královna slunce). A neposlední se pokoušejí teplem zahnat nudu v léčení.
Cele je ale o koncepci, a hledaní. Pokud tedy se chceme posunout dále je potřeba, rozhodně vyřešit neshody mezi tábory, a rozvrhnout a vysledovat jednotlivé směry, vše zhodnotit a interpretovat, Jinak stále jen budeme přešlapovat na místě a kde nic tu nic.



(28.10.2015 19:25)vocho67 napsal(a): [ -> ]Dotaz na majitele termosolárních úlů.
Dělal někdo z Vás v této době "kontrolní" fumigaci? S jakým výsledkem?
Děkuji.

DVA-nula-nula-nula
proč? ...aby jsme se posunuly dále? Wink

...no stejné to není, antibiotikum se používá pro léčení bakteriálních infekčních chorob, s viry a roztoči si stejně neporadí. Neměli by jsme opomenout zakalkulovat úhyny lidí v důsledku rezistence. Jinak většina nemocných lidí lékařské kompetenci včelařů stejně moc nefandí. Proč? Wink
Deboro stejne , nebo podobné to je, neboť pokud leky nedobereš nebo bereš špatně, dojde ke stejnému. K rezistenci. A co vic antibiotikum dostáváme do těla i z potravin , stejné jako to mají z vosku.(Neber ted co lek leči ,ale způsob)
Lék je lékem do patřičné koncentrace, při překročeni davky je to již lek nebezpečný a při nedostatečné dávce - nezabere.
Hlavni problém vidím v nesprávném používaní leku(varidol) a tim si způsobíme tu rezistenci. Je to o lenosti včelaře , nebo pro zrychlení léčení. přiklad Proč včelaři vymyšli ruzna udělatka , aby si urychlili lečeni, když návod jasně hovoří o tom jak se má provádět ošetření. Pokud odbornik něco napiše a odzkouši laik vymyšli jak to obejit. Opravdu logickéWink



Deboro a pochopilas co dal? Sjednotit postupy, vyhodnotit je, ale ono to nejde, neboť co včelař to výzkumník a doktor. A proto varroaze zdar a včelám.... , co jsem to chtěl napsat,,,,,.....

Princip rojeni není to samé co tepelné ošetřeni. Ale jistě by se dalo rojeni využit v možnostech ošetřni. U roje není plod, proto by při oštřeni varidolem, došlo k likvidaci, maximálního počtu roztoču. TO je možny postup, k odzkoušeni VUvč dolem.
A nebo právě k tepelnému ošetřeni, v takzvaných pračkách.
Myslíte že je závislost mezi úlem v kterém včela žije a výskytem varroazy, Ma utepleny úl vice roztočů, nebo je to v ule neutepleném?
Ještě bych se zeptal, kdy bylo děláno poslední léčení teplem?
Jaký spad mají okolní včelstva léčená chemicky na tomto stanovišti?
Tento brouček včelstva pouze poškozuje, pokud pamatuji ještě bez doprovodných virů toto poškození bylo zřetelnější. Nyní včelstvo uhyne na viry dříve, aniž poškození VD je patrné. Pokud uhyne 100 včelstev v okruhu 2km od mých česen jako loni, domnívám se, že nešlo o včelstva špatná, neodolná, neduživá, převážně odchována z matek od chovatele. Zřejmě je rozdíl, pokud včelaří někdo sám, nebo nás v tomto okruhu včelařilo 22. Jedna z mých metod přežití včelstev je teplota.
Jindřichu, takhle to nemůžeme porovnávat. Oba používáme stejné pojmy pro zcela jinou myšlenku. Tak například ten pojem lék. Ty považuješ za lék chemické sloučeniny, které svou rezonancí ovlivňují pouze určité symptomy. Většinou se jedná ztráty gravitační energie, která živí hladiny různých struktur (atomů, molekul, buněk, orgánů, organismů, planetárních systémů a galaxií). V principu se u léků jedná pouze o nářadí, se kterým v závislosti na aktuální stavu vědeckých poznatků pouze experimentujeme. Léčba není nic jiného, než vytvoření harmonického stavu mezi včelařem a včelstvem. Všechno ostatní je jen náboženství.

Všechny ty nepřesnosti dokáže lidská mysl odhalit, snad jen proto je každý z nás výzkumník a badatel. Myslím si, že je závislost mezi včelařem a výskytem varroa. WinkWink
Deboro, využiti jing jang, energie Chi. kraniosakralni energie, auro, ok , ale to je na debatu mimo toto téma. i když jsem něco s toho studoval, to je debata nad me minimalni znalosti v esoterice. Souhlasim s tebou že energie a cyklicky opakujici kolobeh ma jiste zakonitosti a plně ovlivnuje člověka a život kolem něho. Ale to nevyřešíme an za mnoho staleti.
Nemyslím se . že závislost varoazy na včelaři, třeba uměrna. Neboť pes chytne taky blechy neuměrně (třeba od koček. a človekod něj i když jsou to blechy psíWink
Ale virozy , nemoci si včelař muže ovlivnit na svých včelstev, už jen zásadami se szachazenim se včelkami.

Termoterapie , abychom se vratili k teplu termosolaru, je vlastně taková sauna u lidi.
jen s rozdílem , že pokud ve včelstvu klesne procentuálně pod hranic vlhkost, dojde okamžitě k zasychání vajíček, a pokud je tento trend dele trvajici i postupnému zasychání larviček. Olečeni teplem vramci termoterapie nemá vliv na kladeni, do te miry ,že matka přestane na zbytek dne klast, a několik hodin po vraceni ulu do normálních hodnot se vše navrati do zajetych koleji.
V úlech, které nyní využívám, je již teplota za pomoci slunka tolik nevhodná, že kleštik se zatím nevyskytuje ve spadu. Rozvoj včelstev v těchto ulech je obdivuhodná.
(01.11.2015 22:12)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Souhlasim s tebou že energie a cyklicky opakujici kolobeh ma jiste zakonitosti a plně ovlivnuje člověka a život kolem něho. Ale to nevyřešíme an za mnoho staleti.

Okultní věda není nic jiného, než schopnost mentálního zobrazení libovolného atomu a dát mu dril. Na tomto principu působí morfogenetické síly. Všechny živé organizmy rostou v atomové rezonanci a živí se gravitační energií, která na místě jejich výskytu působí. To vysvětluje proč včelstva, která jsou na své okolí přizpůsobena, mohou vytvořit rezistenci, ale po přesunu do jiné oblasti zkolabují. Vše je samozřejmě reverzibilní. Kromě toho ovlivňují vývoj organismus mentální síly. Pro ozdravení včelstva pak někdy stačí jen dát dril elektronu vodíku, nebo vyměnit včelaře. Vodík je v principu žaludeční šťáva, která všechny formy energie rozpouští.
Referenční URL's