Kurna ty uz jsi skoro stejne vtipny jako Kohout
Me vzdycky nejvic chybel nas chleba, ale to bylo pred 10 lety. Ted uz se tu kurvi i ten chleba.
Chleba si už par roků peču sám . Kupovany se nedá žrat!!
(11.01.2017 18:35)jirka.marx napsal(a): [ -> ]Chleba si už par roků peču sám . Kupovany se nedá žrat!!
Hlásím že jsem nakoupil ošatky a začal po letech taky. Ten kupovaný co se žrát dal (Mělnický z hostivařské pekárny) přestali od listopadu péct.
V Mělníku bol chleba dobrí čo som tam kúpil, dal sa jesť a celkove vydarený a to vtedy keď bola tá povodeň. Tá povodeň bola nádherná a ešte lepšie Horní Počápli a škoda že som nechal foták doma.
Ptal jsem se proč skončili. Nejsou pekaři.
Zajímavé je v Tescu kouknout na složení těch "nových" chlebů, někdy si to přečťete.. to je chemická pecka.
(11.01.2017 20:35)Merkuri napsal(a): [ -> ]V Mělníku bol chleba dobrí čo som tam kúpil, dal sa jesť a celkove vydarený a to vtedy keď bola tá povodeň. Tá povodeň bola nádherná a ešte lepšie Horní Počápli a škoda že som nechal foták doma.
V Horních Počaplech byla před 50 -ti lety pekárna, kde pekli kulatý chléb a z dalekého okolí tam jezdili zákazníci. V 80-tých letech skončila. J.
Tak já si ještě pamatuji gumové rohlíky a hnusný chleba za socíku. Dneska nemám problém sehnat takový,co mi chutná. Např. Chleba z pekárnen Tanvald nebo Vysoké n.Jizerou,rohlíky od Krausů v Turnově a pod. Pekárnu chce vybírat podle toho,jestli prodává kvásek. Neprodává=nepeče z něj=hnusnej chleba. Alespoň pro mě.
Tak tos měl smůlu. U nás před rozvratem pekli rohlíky křupavé, co se daly při jídle "rozmotávat". A chleba co jsem z něj cestou z krámu olamoval kůrku. Tenkrát se peklo z mouky.
No s pečivem je to trabl, ale je to jenom tim že to někdo furt kupuje ty jebky. Člověk si to ani neuvědomí, ale tim že si žádá čerstvý pečivo v sobotu v 7 večer v supermárketu, tak už tim stanovuje současný normy. Na druhou stranu ale tenhle stav působí tak trochu proti velký pekárenský centralizaci a pár řetězců (samozřejmě všechny maj dopejkárny mraženejch polotovarů) už má vlastní pekárny přímo v krámu a dokonce se jednotlivý krámy i liší sortimentem. Takže já bych ouplně nezoufal, vono se to nějak vyvíjí, chce to hlavně nepolevit a nekupovat ty šumavy z penamu.
Kvalitný chleba vydrží mäkkí normálne 7 dní zabalení do utierky, potom postupne začne tvrdnúť.
(11.01.2017 16:29)stefanos689 napsal(a): [ -> ] (11.01.2017 15:55)Prokop Bohm napsal(a): [ -> ]Nechápu, proč bych měl platit jedinou korunu daní i kdybych měl včelstev 150. 1. svých 90% jsem společnosti odved. 2. vše co kupuju, abych mohl obhospodařovat tolik včelstev je zatíženo dph a dalšími daněmi.
Jenze to hydre nestaci. My s rodinou zcela realne uvazujeme, ze pokud to tady pujde dal timto stylem, tak to zabalime a presuneme se nekam jinam. Navzdory tomu co jsme tady z niceho vybudovali... Ale nechci aby moje deti vyrustaly dal v tomto fizlovskem state. To radsi zacnu znovu nekde jine od nuly. Jen najit to spravne misto. Remeslo i jazyky umim, hadam se neztratim. Jen nevim zda na tom CR vydela. Zivil jsem se sam, od statu jsem nic nechtel, vychovaval pro tento stat 3 nove obcany, dani jsem v souctu zaplatil vice nez mnozi jini, zvelebil jsem kus zeme, kde nic nebylo. Ale nenecham se buzerovat od ouradu a nenecham si nadavat do zlodeju od luzy. Uz to ve mne zraje 2 roky a cekam na nejaky impuls, ktery to rozhodne. Myslim, ze nejsem jediny, kdo takhle uvazuje.
Podľa profilu a stupňa nasr...ti to vychádza na Nový Zéland. Asi už tento rok niekedy v septembri
Vypadá to tak: registrace všeho čím se dá píchat.
Kňažkovi klesá popularita, tak sa s tým "zlodejom" dohodol že mu vnikne do bytu ...
Milan je sympaťák, len chvíľu ma rozčuľoval, keď chcel pre slovensko MPZ SQ.
Mesto postrelení do nohy mal mu ustreliť čvíra s vajciamy a to by bol ten najväčší trest, v base by bol pre miestnych najlepšia samica..