Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(31.05.2016 9:32)KaJi napsal(a): [ -> ]My přeci chováme včely aby byla krajina opylená, ne? Za to bereme dotaci.

No, tak potom nech ti to hlavne lieta a čo najmenej nosí medu.. Ináč aj muchy vraj opelujú kvety, nechceš sa dať na to? Nebol by problém s vytáčaním Big GrinBig GrinBig Grin

(31.05.2016 9:51)tom.50 napsal(a): [ -> ]marek 120

Ano, žijeme v idiotské době, kdy mají všichni vymytý mozek několika neměnnými dogmaty, jako třeba že je nutné, doslova životně, prodávat víc a víc, dnes víc než včera a zítra určitě víc, než dneska. Bez ohledu na zisk, ten je druhořadý, prvořadý je expanzivní růst prodeje.
Pak je tu "věda" která učí, jak té pošetilosti dosáhnout. Jedním z nich je taky reklama. Trvalo mi to než jsem toho dosáhnul, toho vědomí, nebo uvědomění té idiocie.

Příklad. Vyrábím cosi, jde to celkem na odbyt, protože je to dobré, ale nebohatnu, prostě je to dobré = drahé, jinak to neumím když to nechci šidit. Šizené asie je všude dost, s tou závodit je nesmysl. Protože v Evropě musím platit soc, zdrav pojistky, daně a ekoteroristům výpalné a jejich tlak mě nutí platit další a další buzerace (třeba ekokom), tak se nikdy nemůžu rovnat ceně asiata, který je normální a nevymýšlí komplikace a kraviny. Cena je asiatem daná a já se tam buď vejdu, nebo chcípnu hlady. Současně tu běží masáž, že musím prodávat a tedy vyrábět víc. Jak toho dosáhnout? Jak prodat zboží, které má stejnou funkci jako asijské, ale jak ho prodat dráž? No přece reklamou!
Levná reklama nemá cenu, to jsou vyhozené peníze. Najme se drahá reklama, internet, kdo není na netu, jako by nebyl.

Reklama konečně funguje, prodej se zdvojnásobil!! Slávááááááááááááááá! Já makám dvojnásob, prodává se dvojnásob, ale vše, co vydělám navíc sežere ta reklama a tak jediný, kdo se má dobře je poskytovatel reklamy, protože vše co vydělám díky reklamně taky do té reklamy musím vrazit! Asiat je naštvaný, já uštvaný, nemám víc peněz, ale mám dvojnásob práce. No nejsem já debil?

A tak. Zaměstnance už nemám, dělám jen pro chytré fajnšmekry, kteří vědí, že se kvalitní věc za lacino vyrobit nedá a do reklamy nedávám ani halíř. Žiju stejně jako dřív, jen v tichosti, nikdo o mě neví, jen pár zasvěcených stále vyhledává a kupuje moje výrobky a nějak si mě najde, opakuju, do reklamy jsem nedal už asi 10 let ani korunu. Já se prostě těch idiotských dostihů neúčastním a ti druzí ať se klidně uštvou, jejich věc. Pomalu se dočkám důchodu (snad) a ty závody že dál, vejš, rychlejc, efektivnějc, flexibilněc, bezohlednějc atd., tak to v tichosti, neokázale, o to radostněji přenechávám těm mladým. Některým z nich se třeba v palicích taky rozsvítí. A když ne, jejich problém.

Mimochodem ve vlákně o umělých mezistěnách jsem včera totéž četl o panu Žákovi, že sehnat na něj kontakt je kumšt, že jeho stránky nefungují a tedy že asi do reklamy necpe darmožráčům, kteří neumějí nic, jen vlastní "kus plotu kam je možné umístit reklamu" žádné peníze. Zatímco se pisatel diví, já vím své, já se nedivím. Já k tomu došel dřív než on...

Áno súhlasím bezpochyby. Aj keď mám na to trochu odlišný názor. Dobrou a úplne lacnou reklamou ti je spokojný zákazník. Ja som na tejto filozofií postavil svoj sezónny predaj medu. Mnoho ľudí predá med a sú spokojní , ja s ľuďmi kecám, vysvetlujem, pýtam sa, aký med kupujú /pokiaľ berú odo mňa prvý krát/, ako boli spokojný s posledným medom, čo si myslia o kryštalizácií a pod. Neveril by si čo všetko sa človek dozvie, dokonca neskutočné kraviny o mede, nezmysli šírené ľuďmi ktorí nikdy nevideli otvorený úľ, ale majú rečí ako koza bobkov. Raz sa ma jeden starší pán pýtal že čo je na tom pravda že med obsahuje veľké množstvo včelieho jedu ktorý je pre ľudí nebezpečný, pretože je to vlastne jed ktorý majú aj jedovaté hady.Stálo to asi 15 minút vysvetlovania, nakoniec potom zobral už neviem koľko medu odomňa Smile Spokojný zákazník je najlepšia reklama pre malopredajcu. Ale zaiste internetová stránka a vlastne veškerá propagácia je veľké plus to bezpochyby.
Tome,souhlas.Jen vem to trochu nazpátek: Na co nám byla taková reklama _BEZ MEDU TO NEJDE -kolik stála a byla ..........
Proto reklamu? Jen vlastní........F.V.
Já mám taky příklad. Výrobce dodával do Carrefouru, dva kamiony měsíčně. Když byla letáková akce prodalo se kamiónů šest a když byl na titulní stránce prodalo se jich dvanáct. Říkal mi že to funguje tak že věc která se normálně prodává za 16,- a v podstatě se moc neprodává se vyfotí a do letáku se vytiskne s cenovkou - Pouhých 16,- Kč. A táta řekne hele jen 16,- vemem tři. A doma na to koukaj a přemejšlej co s tím, k čemu to vůbec je.
Hlavne ale-tu reklamu si v tom katalogu obchodniho retezce taky musis zaplatit, treti strana stoji daleko min nez titulka, coz je jasny, Retezec to neplati, to ten, kdo chce prodat...
Jednou jsem se přichomejtl tam kde jsem neměl být. Podobně jako Peter Sellers na Večírku. Taky mě pozvali omylem. Ale když už jsem tam byl, tak jsem se té letákové akce taky zúčastnil. Neplatil jsem za katalog ale za distribuci do domovních schránek. Roznášela to pošta za 18000,-
Prodaly se dvě Avie. Ceny v letácích byly uvedené tak že na čem jsem měl zisk 5 korun, byl asi 20 haléřů. Místo deseti asi korunu, na čem jsem normálně vydělal stovku tak teď asi osmnáct korun, a na čem tři stovky tak ani ne pajdu. Zopakoval jsem si to třikrát, zisk rovnal se nákladům a zákazníky to nepřivedlo. Když jsem se na ty akce vykašlal, klesly pak po nějakou dobu prodeje protože jsem najednou "zdražil".
To je smutna realita...
Už tomu rozumí...hned zítra vyhlásím na med cenovou akci:

199 Kč/kg Big Grin
150,-/kg
[attachment=4156]
U nás paní na tržišti prý za 100. Prý ji lidi trhají ruce a nestačí prodávat.Cool
Další rekord 75,-
Podle šumu na sklenici asi ani nečeří a podle hladiny jde o tak max. 900g
http://www.sbazar.cz/Salus91/detail/1723...od-vcelare
Dolná Orava 3 až 3,5 eura kilo. Ešteže my na hornej Orave sme vyššie Smile Tu 6 až 8 za kilo.
Cena 150 Kč/kg ...a lidi kupujou naprosto normálně...
Nechápu že někdo prodává kg za 65,- Kč... Je to vůbec med?
Velmi přesné, je to vůbec med?

Jednou, ještě v hlubokém totáči jsem si koupil sklenici sovětského medu. Prostě jsem chtěl vědět, jaký med produkuje náš největší vzor a přítel "na věčné časy a nikdy jinak". Náš med se skoro všechen vyvezl za Marky Hlelmutům a naše děti měly baštit med dovezený od úhlavních přátel.
Sklenice měla jakýsi twist-off uzávěr, atyp. Med byl tekutý a neuvádělo se, zda květový či jaký. Asi by nebyl špatný, ale měl velmi silnou, opravdu velmi silnou pachuť po naftě. To víčko, vlastně v době, kdy tu bylo 95% Omnia uzávěrů, bylo velmi moderní. Jen soudruzi ze Sovětského Svazu udělali tu chybu, že nechali víčko zasraný olejem z lisu, na kterém se ta víčka vyráběla.

Ale ta vzpomínka sem asi ani nepatří, jen jsem si vzpomněl jak se asi i dobrý produkt dá zničit neumytým víčkem. Jo, já zapomněl na pointu. Med od sovětských přátel byl velmi levný, asi za dvě třetiny ceny českého medu, tedy kdyby ten v krámech byl.
Na mě nezbyl, vím že jej kolegové ve fabrice v kantýně vykoupili, uzávěr sedí, barva byla zvláštní, chuť nevím. Odhaduji někdy kolem léta 1981.
Ale v té době, Vernut mi to nebude věřit nebyla v krámech k mání ani řepka a byl bych rád i za ten olejový med.
CCCP mal nedostatok medu, to čo si jedol bol zo Slovenska naplnené v Rusku.Cool
(06.06.2016 21:47)milan.hula napsal(a): [ -> ]Cena 150 Kč/kg ...a lidi kupujou naprosto normálně...
Nechápu že někdo prodává kg za 65,- Kč... Je to vůbec med?

Áno je to med /nenarážam na tie gebuziny v supermarketoch/, bohužiaľ niektorí hlupáci tú ochotní predávať prácu vlastných včiel aj za takéto peniaze.
A obarvené odvarem z řepy, mám takový pocit že ta divná barva byla do červena. Cool
To že měl některý stát RVHP něčeho nedostatek (vše kvalitní bylo obvykle úzkoprofilové) tak to vůbec neznamenalo že se to nevyváželo, ba naopak.
Navíc - co by pak CCCP vyvážel, těžko říci čeho tam byl dostatek a na co se tam nestály fronty.
Velmi přesný postřeh, za socíku, přes určité výhody byl nedostatek úplně všeho. To je mazaný systém, pak se prodá cokoliv a lidi moc neřeší kvalitu ale to, zda za své peníze vůbec něco seženou.
Med za 150 je také téměř darem, nemyslíš...

Tady je ten dovezený slovenský med a plněný v CCCP, ten Merkuriho med...

Měl jsi si u benzinky koupit naftu z CCCP a myslet si že jíš med... nemusel jsi stát frontu v kantýně.
Referenční URL's