Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vďaka za info,akurát sa chystám tlačiť nové etikety..platí to aj pre skryštalizovaný či pastovaný med?..ozaj,koľko ml dávate do do pohárov?čo si pamätám,tak faceta 720 mala tých 720ml až keď bola naliata úplne zarovno doplna,tak som med nevidel plniť u žiadneho včelára..
máš pravdu, aj ja dávam vlastne len 700 ml do zväzovej s objemom 730 ml a trošičku menej do tej s objemom 720 ml.
(20.06.2014 23:31)Pavel Zajicek napsal(a): [ -> ]Pan Sedláček mě zklamal,
údajně na žádost mnoha včelařů začal sklenice včela prodávat jako 730 ml, aby se do nich to kilo vešlo. ...

To je nějaká mystifikace, ne? Do 720 ml sklenice se vejde klidně 1025 g řepkového medu, který má 18 % vody.
Pravda, je to až k vrchu. Ale 1000 g se vejde v pohodě.
Když se nevejde, tak je řídký.
A jaká tedy bude cena medu?
(23.06.2014 10:49)ZuzanaJ napsal(a): [ -> ]máš pravdu, aj ja dávam vlastne len 700 ml do zväzovej s objemom 730 ml a trošičku menej do tej s objemom 720 ml.

No to je už aj pre mna zaujímavé takto plniť med.

A zrovna minulí týždeň dávali pracovníci RÚVZ a colná správa pokuty za to že nebola označená gramáž medu na etikete. Zato by som štátnym orgánom dal zvieracie kazajky!
(23.06.2014 13:40)milan.hula napsal(a): [ -> ]A jaká tedy bude cena medu?


Nezlobte se pane Hula, ze opet reaguji na Vasi otazku, resp. Vas prispevek, ale nemohu si odpustit otazku- Zajima Vas vubec neco jineho nez cena medu a to jaky z toho budete mit byznys?? Je mi z Vas smutno Sad
Honza
Pochopil jsem příspěvek pana Huly jako připomínku že se diskuze stáčí mimo téma blbě?
To nemohu posoudit, jak jste to pochopil, ale staci se podivat na prispevky vyse uvedeneho pana v tomto tematu. Vim dobre, proc jsem tuhle otazku napsal..
Honza
Tak abych taky něco přispěl. Když jsem se dočetl že Sedláček prodává větší sklenice letím dolů ze schodů a kontrluji to , a skutečně je tam 730ml. Koupil jsem 3 palety!! Jsem trochu zklamán. Ale je to moje chyba. Skoušely jsme ten oběm vodou a rozdíl byl pramalý.není třeba si s tím lámat hlavu.V oběhu se mi stále vracejí staré komunistické sklenice a ty mněly také 730ml ale ty byly skutečně o poznání větší.
Jezdívá ke mně obchodní zástupce jedné společnosti, dvakrát do měsíce. Jeho rodina má spotřebu asi 50kg medu. Ode mě si nikdy nekoupil, mám moc světlý (nejtmavší má paní u Tachova za stovku), a drahý (včelař se 140 včelstvy ob vesnici prodával řepkový za 70,-).
Nechal jsem si loni před Vánoci dovézt sklenici tachovského. Po ochutnání pro mě sladké lepidlo bez chuti, pro něho nejlepší med co zná. Místo stovky jsem mu nabídl dvě 560 g sklenice lipového. Večer volal že chce dalších deset velkých sklenic. Připravil jsem mu do krabice 10 + 2 zdarma. Chtěl další slevu (ze 133/kg na 70/kg). Jedním z jeho argumentů bylo že proč bych měl na medu vydělávat když mám včely jako koníček pro radost.
Po přečtení příspěvku Honzy Vebra jsem šel kopat díry na kůly na plot. To je taková intelektuálně nenáročná činnost při které se dá meditovat. Vzpomněl jsem si na diskuzi s tím obchoďákem a po půl roce vymeditoval odpověď.
Ano, koníček pro radost. Ale med co je nad mou spotřebu už je byznys.
Pokud jsem byl spoustecem toho, ze jsi sel kopat diry na kuly pro plot, do kterych se Ti jinak nechtelo, ma to na jednu stranu jedno positivum vid? Wink
Krasnej den vsem!
Honza
Mám dubové, některé ani neunesu. A byznysem nemyslím včely, ty jsou koníček. Ale až ten med co daj navíc.
A to taky ne pro úplně každého, ale pro toho hamižného obchoďáka jo. A jestli mi zůstala ve starém telefonu SMS od něho, dám si tu práci ji sem pro vás přepsat.
To by bylo dobry!!! On holt dobrej obchodni cestujici se nezapre Sad...
Honza
Obchodník - prostě pro něj je normální cenu tlačit dolů. Pokud na něm nejste závislí, tak pak se vyplatí při příští návštěvě cenu zvednout. Hlavně když se při minulé neuzavřel obchod. Jo to bylo, ale pak jsem zjistil že jsem moc levný. Když vidím za kolik se to pak prodává v obchodech, ... Smile
Řekl jsem mu že mám na rozdíl od něj produkt který prodám i když nezlevním. Byla to hra, byl jsem ochotnej mu k deseti dát třeba pět sklenic zdarma (důvod jsem měl), ale ani o desetník mu neslevit na ceně jedné. A jemu by huba upadla kdyby to nezkoušel ukecat na polovic i kdyby ho to vcelku vyšlo dráž než jedenáct sklenic zdarma.

A ta SMS co mi poslal k Vánocům.

Jsem smolar. Jednu nahodne vybranou sklenici medu jsem si dal rozpustit do hrnce, kam jsem nalil vroucí vodu z konvice. Po hodně hodinách jsem vyndal sklenici z hrnce a otevrel. Vypadl ven zcvrkly pavouk a pod vickem byl velky zmolek pavuciny. Abych se utesil ze soku, tak jsem si rekl, ze mam vlastne velke stesti ve vyberu. Predpokladam, ze pavouk zemrel teplotou varu. Kdybych sklenici nevybral na ohrev a otevrel........
Mam anarchofobii. Nemyslim to jako výtku, spis jen zajímavost.
Jsem smolar!?!?
Zdravim J. F.....

Samozřejmě následovala další sklenice zdarma a kecy od Kohoutové že si mám dávat pozor na to co "víčkuju".
Já ta víčka bral z igeliťáku, myslím že nekecal.
To neeeeee!!!! Big Grin
Já nechodím kopat díry na kůly,lepší je štípat dříví.Takový špalky sukatý, co se házej bokem - až někdy.
To se osnovují plány.
A když mě začne někdo přemlouvat na slevě,tak souhlasím ,ale řeknu mu cenu
vyšší.A jen dodám - neprodám,nevadí ,udělám medovinu a té je vždy málo. F.V.
Já si říkám o slevu všude. Ale o množstevní. I když si koupím jenom jeden šroubek, knížku nebo auto.
Nepamatuji se že bych ji někdy dostal.
Predávať takému človeku,tak to radšej rozdám po rodine. Minuly rok u mňa kupoval jeden emigrant s Kanady. Z jary som predával po 5£,ale keďže potom už bolo medu pramálo,tak som cenu zdvihol na 6£. Bol to už lipovy s medovicou takže si myslím,že som bol aj tak pod cenou. To bolo rečí,že si dvíham cenu ako chcem. Na jar sa chválil,že má v Kanade dôchodok 2500£ a ešte ho na Slovensku prinútili poberať dôchodok 100£. Tento rok už sa našťastie neozval,lebo som si aj vyčítal,že takému židákovi som predal a kolegini v robote,ktorá mi zakaždym dáva dve£ naviac sa ušli len dva poháre.Angry
adzo, chybama se clovek uci, i v obchode a jak tady ma nekdo v podpisu-nejdrazsi chyby jsou ty vlastni...
Honza
Referenční URL's