Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jedna paní poudala, že prej bude letos hodně medu...Tongue
...to jako že bude levnej?Big Grin
Ked bude mať 1000euro dôchodok tak bude pre ňu aj 10Euro za pohár lacné..Cool
(23.05.2017 21:42)milan.hula napsal(a): [ -> ]...to jako že bude levnej?Big Grin
Ano, už dneska je z čerstvého točení běžná prodejní cena 4 €, tolik je medu a ještě je jen třetina vytočená. To víš, někde mají včelky žlutý ráj. A někde mají zelenou poušť.
Ja som už videl predávať tohoročný repkový aj za 2 eurá. Medu je toho roku na dolniakoch kvantum. Točiť sa dá v niektorých lokalitách aj z takých včelstiev, ktoré by v štandardnom roku nepriniesli skoro nič. Hore v kopcoch je to ešte zatiaľ o rozvoji, ale niektoré včelstvá pekne nanosili z púpavy čerešní aj do medníkov.
Ja by som ešte nevyskakoval od radosti.. Podľa prognóz meteorológov nás čaká veľmi horúce leto. Aby to neskončilo tak že po vytočení agátu budeme musieť podnecovať cukrom.. aj také roky si pamätám..Sad
(24.05.2017 9:24)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Ja som už videl predávať tohoročný repkový aj za 2 eurá.
Neverím ! Toto je blud ! Už väčší oblbovák si si nemohol vymyslieť , veď kilo ,,BIO CUKRU" sa predáva v obchode okolo 3 eur !
Výkup medu si už stanovili po 2Eurá...
Na nete je už aj za 3eurá po dohode, normálne beží 3,50 - 4eura.
Ja som dal na net po 7euro- med z ´vŕb, čerešne a púpavy po 7Euro, som už predal. Cool
(24.05.2017 11:12)Rasťo 71 napsal(a): [ -> ]
(24.05.2017 9:24)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Ja som už videl predávať tohoročný repkový aj za 2 eurá.
Neverím ! Toto je blud ! Už väčší oblbovák si si nemohol vymyslieť , veď kilo ,,BIO CUKRU" sa predáva v obchode okolo 3 eur !

Ten blud som práve pred chvíľou koštoval. Nedalo mi neskúsiť, či je to naozaj pravý med. Čistý repkový med. Dokonca priamo od človeka, o ktorom viem, že predáva pravý med, nie cukor, ale nechcel som mu napriek tomu veriť, lebo sa mi to celé nepozdávalo. Vlani tí istí včelári predávali po 3 eurá kilo. Čudoval by si sa, aké sú hockde po SR ceny medu. Všetko závisí od kúpy schopnosti lokálneho obyvateľstva. Sú lokality, kde ti med nad 5 eur takmer nikto nekúpi a naopak lokality, kde ho predáš aj nad 10 eur za kilo...

Merkuri, odkiaľ máš informáciu o cene 2 eurá do výkupu? Mne včera volal jeden pán, ako už každoročne, a núkal 1,8 eura za kvetový, 2,5 eura za kvetovo-medovicový a 3 eurá za medovicový, bez ohľadu na množstvo. No a tak ako každý rok, aj tento som ho poslal do prdele. "Skorého jarného medu je tento rok veľa. Aj na Ukrajine..." Tak mi zdôvodnil svoje ceny...
Informáciu mám od známeho čo natočil 46 kg na rodinu z repky a to mu dal jeden ponuku že to potrebuje na medovinu, vlani mu ten mamlas dal 2,80eura/kg. Cool
[Obrázky: med.jpg]

dnešní stav na trhu La Manga- Murcia-

jinak nevím jak tu včelaří, ráno 26 ve stínu a za celý rok prší asi 15 dní...
Kvetena nejspis odpovida podminkam danych podnebim.
zdravím, já prodávám za 140kč včetně sklenice,berou i kolegové z práce z Polska a nikdo nemá problém ,jak bylo zmíněno, vážím si práce včel,svojí poctivé práce a času,který je nutný CELÝ ROK věnovat včelám.Navíc pokud se budeme držet ceny másla, tak dnes před dalším zdražením, kg za cca 200 a kde je cena medu teď ?
Med je prostě luxusní potravina a mělo by se k ní tak přistupovat. Lanškrounsko.okr Ústí nad Orlicí
To si tedy moc prace sve i vcel nevazis. U nas v mensim meste prodavame za 180,-.
Keby si sa odstahoval do Rimavská Sobota tak by ti za med dali ludia 2,5 - 4eura.
Môžeš biť rád že dostaneš 180KČ.
Cena medu by měla být úměrná úsilí a nákladům.Kupující by měl ocenit včelařovu mnohdy dřinu a čas.Je to otázka úcty k někomu kdo pracuje rukama.Bohužel se to dnes již moc nenosí-jak ta úcta, tak to finanční ocenění.Pokud mi někdo nechce dát mou cenu, tak si mé práce neváží.
Dnes jsem slyšel že ve Strakonicích v trhu je prodáván květový med za 90kč a lesní za 120kč.Při těchto cenách bych vytočil jen pro sebe a zbytek včelám nechal.Naštěstí to řešit nemusím páč prodávám med v Německu.
Mějte se a neprodávejte pod náklady.Vaše práce jsou taky náklady!!!
Mušketýr
Jaké náklady? Každý si svou práci cení jinak - lépe řečeno: každému ji někdo, tu platbu za práci, určil jinak. Viz poslanec kontra dlaždič. Nespravedlivě!
Na bazos.cz je med od 80,- - 180,-. Přibližně odhaduji 80 inzerentů.
(10.07.2017 14:27)Frey napsal(a): [ -> ]To si tedy moc prace sve i vcel nevazis. U nas v mensim meste prodavame za 180,-.

A za 180,- už si Vaší práce a práce včel vážíte? Kdo určuje, při jaké ceně si už naší práce a práce včel Vážíme?Smile
To jste mě špatně pochopil.Psal jsem o tom že si kupující váží, nebo neváží mé práce.O tom jak si ji vážím a oceňuji já, to je na jiné téma.Jde o to, že buď dostanu almužnu a nebo někdo ocení mou práci.Jak ji chci ocenit je jenom a jenom na mě.Na kupujícím je se s tím smířit a koupit a nebo nekoupit.řeči o tom že jinde ho mají za 90,- nesnáším.Naštěstí je poslouchat nemusím-jak sem psal vše prodám v DE za ouplně jiný peníze.M.S
(10.07.2017 22:59)musketyr napsal(a): [ -> ]Bohužel se to dnes již moc nenosí-jak ta úcta, tak to finanční ocenění.Pokud mi někdo nechce dát mou cenu, tak si mé práce neváží.
Dnes jsem slyšel že ve Strakonicích v trhu je prodáván květový med za 90kč a lesní za 120kč.Při těchto cenách bych vytočil jen pro sebe a zbytek včelám nechal.Naštěstí to řešit nemusím páč prodávám med v Německu.

Na kolik prosím Vás ceníte Vaší práci a práci včel na německém trhu ?
Referenční URL's