Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Med zřejmě podraží kvůli úhynu včel a malým snůškám
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpra...ym-snuskam
Na trzich prvni prodejci zeleniny s medem. Med krasne tekutoucky, etikety neznamych vcelaru z jine casti republiky, barvicky exoticky krasne. 170kc.

Uz to zacina.
To se dalo cekat. Premnozeni prodejcu bude regulovat SZPI. Zase si pocteme, jak se prodava sirup. Aspon stat vybere nejakou tu korunu na flastrech.
170? šak to je dobrá cena. Ne? Korora teď hýbe s obrátkovostí medu jak nebylo od Nového roku. Osobně radím med rozpustit a rozmíchat se slivovicí nebo jinou pálenkou. Spojí se příjemné s užitečným a proti knvirusu je to dle mého názoru maximální ochrana.
Nemlich stejny vnitrne dezinfekcni prostredek uzivam, jenom co vecer odstavim auto-lecebne preventivne.Zatim dobry, byt korona uz do rodiny drapky zasekla a rapidne snizuje pocty spolupracovniku v zamestnani.
Byl jsem asi před 3 týdny v Polsku. Med v malém včelařském obchůdku za 240 Kč. Medovice na trhu černá jak bota 80 zl stačí vynásobit cca 6,5. Zdraví R. S.
Nenažranci že?
Poláků je více, umí dobře licitovat, takže ty ceny jsou v podstatě jen částka pro první trouby. Příkladem jsou i obchodní slevy v Rakousku. Při útratě cca 150€ sleva celkem 25€ - . Na toto valím oči jak je to možné, že ty Hypersuper jsou v česku tak lakomý krom jakýchsi drobných.
Toto mi tu na fóre vyskočilo v rámci reklamných banerov. Č o na to hovoríte?
https://shop-eu.nectarica.com/sk/product...gLQ8PD_BwE
(25.10.2020 9:59)Andrej napsal(a): [ -> ]Toto mi tu na fóre vyskočilo v rámci reklamných banerov. Č o na to hovoríte?
https://shop-eu.nectarica.com/sk/product...gLQ8PD_BwE

Slunečnicový med, bych řekl, že žádnou hořkou příchuť nikdy neměl. Hořkou příchuť bych typoval na nějakou příměs jiného medu nebo horší, náhražky medu nebo nejhorší problém se zdravím včel v tomto případě podezření na mor. Takže od toho je asi vyzdviženo to že jde o med prémiový. Obsahuje prémii pro své cílené zákazníky, kterými jsou viditelně včelaři atp. Big Grin

Jo ještě dopíšu, že vítr vane z Polska podle IP
Čistý slnečnicový med má horkastú pachuť s príchuťou v pozadí po acylpyrine.Po kryštalizácii je čisto žltý...
Jo jo, pán s ruským či ukrajinským přízvukem mi volal dvakrát - narovinu sem mu řekl, že mu nevěřím. Oháněl se protokoly a rozbory... Zjevně chce někdo prodat přes malovčelaře, co sem vozili pro Včelpo. Zvykli si a chtějí výpadek nějak dohnat...

Na těch stránkách mají všechno, co jsem mu řekl, že mám obavy... ATB, původ...
Ja by som sa osobne vyvaroval takých medov a ešte ukrajinsko polský a ten ich certifikát ten je jedine tak na WC....
Stačilo len prečítať od nich opis chute medu ako o agáte, pohánke a lipe ..........Sad

(25.10.2020 14:46)#beekeeper napsal(a): [ -> ]Jo jo, pán s ruským či ukrajinským přízvukem mi volal dvakrát - narovinu sem mu řekl, že mu nevěřím. Oháněl se protokoly a rozbory... Zjevně chce někdo prodat přes malovčelaře, co sem vozili pro Včelpo. Zvykli si a chtějí výpadek nějak dohnat...

Na těch stránkách mají všechno, co jsem mu řekl, že mám obavy... ATB, původ...

Mne dokonca jeden sám z ničoho nič volal čo udajne videl moju stránku a ponúkal med z Armenska a Gruzinska tiež sa ohaňal certifikatom a keď som mu povedal že pozvem veterinarov na odber vzoriek zrazu ukončil hovor ... Ešte mimo toho na začiatku mi tvrdil že med má len okolo 22% vody ale neni pre nich problem spraviť aj 15 % vody a doveze kamion medu a pri spolupráci kolko len chcem no to ma až dojalo čo to trepe ...Cool
Zdražil jsem med o 20Kč, trochu jsem se toho obával, ale lidi ho bez řečí berou. Většina včelařů u nás, měsíc před vánoci, je už bez medu..
Dneska jsem se bavil v práci v DE s jedním kolegou, který má strýce velkovčelaře za kolik prodává med. Má balení 450g, řepka 4.50 euro, květák a lípa 6 e., medovice 7 e.
A můžu se zeptat,kde je med levnější u nás nebo v DE na průměrný plat daný ČR nebo v DE.

Ať se daří Zdeněk
Zdeňku já si myslím, že asi tušíte...
Mě zarazila ta řepka, tam to normálně přiznají a ještě prodávají za slušnou cenu. U nás včelaři na řepkový med nalepí etiketu květový, neříkám že dělají něco špatně jen je to zajímavé. Přitom jsem se bavil s několika lidmi a moc tam ten řepkový nechtějí.
Se divím že sem nikdo nedal ten med v akci z Kauflandu za 79kč. Asi Ukrajinskej med přetařenej přez Polskýho dodavatele. Na faceboku to probehlo a já to sem neumím přetáhnout.
To jsem nezaregistroval, ale treba aukro je zahlcene medem s polskymi etiketami. Zda je med opravdu od kolegu z Polska je otazkou.

V nekterych statech je mezi verejnosti rozsirene podvedomi o ucinnosti druhovych medu na nektere neduhy. Repka je tusim pro kardiaky? Nevim presne.. u nas mezi lidmi zase vede "lesni".
(10.11.2020 20:22)Medak napsal(a): [ -> ]A můžu se zeptat,kde je med levnější u nás nebo v DE na průměrný plat daný ČR nebo v DE.

Ať se daří Zdeněk
Zajeď se podívat do Polska, na Ukrajinu a dále na východ a mrkni, za kolik se prodává med tam. A nezapoměň se poptat na to, kolik tam vydělávají.
Referenční URL's