Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Netrvám. Jen mě zajímalo za co dostal frojta červený palec.
Popravdě se taky přimlouvám za odstranění palců. V tomto případě jsem dal k citovanému palec omylem na mobilu a vzít zpět buď neumím nebo ani nejde. Tím pádem jsem vyhledal originální zprávu, tam jsem dal nesouhlas, ale jen proto, aby to korespondovalo. Rozhodně se divím, že ať kladné nebo záporné hodnocení tady vyvolává takovou odezvu. Spíš mi připadne zvláštní se upínat na komerci a snažit se udělat se včelami divadýlko a pak šponovat cenu medu. Uznal bych, pokud by se dotyčný zaměřil v prvé řadě na kvalitu a případně originalitu (druh) medu a pak si hrál s cenou. Samozřejmě chápu, že se včelařením někdo chce živit - ale tady mi to spíš připadá, že chce někdo hodně peněz za skoro žádnou muziku...
Od doby, kdy se palce nesčítají, je úplně jedno, jaký se pod příspěvkem objeví.
Sběračů palců tady fungovalo dost. A běda tomu, kdo si dovolil dát červený!
Občas přišla i soukromá pošta, která se domáhala nápravy. Natolik to někteří uživatelé prožívají.
Taky se mi několikrát stalo, že jsem nějaký palec nevědomě udělil. (a pak to schytal)

Zrušit udělený palec tady asi nelze. Pro klid v duši je možné červený snadno změnit na zelený (a opačně)
Jsem pro zachování palců, pro mě význam mají. Je to jeden ze způsobů rychlé odpovědi.
Palce jsou vidět v profilu každého uživatele, nejsou zobrazeny pod nickem u každého příspěvku jako dříve.
Palce jsou dobrý, když je u příspěvku vidím, beru to tak, že ty co dali zelený palec tak buď s radou nebo postupem v příspěvku souhlasí. Červené opačněSmile. Je to rychlá odpověď, jak psal Miroslav a usnadňuje to přemýšlení nad příspěvkem.
(20.06.2018 10:27)Kohout napsal(a): [ -> ]Jen mě zajímalo za co dostal frojta červený palec.
Že to píšeš prave ty, znamy svojou ironiou....

že by ten napad umiestniť vcelie stanovište na hlavné namestia bol ironicky navrh a palec za to,alebo ho diskuter považoval za vážny a svojim palcom vyjadril nesuhlas s navrhovanym flekom ...
Palce sa dávaju predsa vtedy ked sa mi ten príspevok páči, tiež si to myslím alebo nepáči a basta...
Ak chcem navrhnúť ine riešenie či postup napíšem reakciu, ale písať reakciu na palec...Blush nechceš toho veľa..?.Wink
(20.06.2018 5:26)Kohout napsal(a): [ -> ]Mám rád když někdo svůj nesouhlas s příspěvkem vysvětlí.
A ja mám rád chladené pivo...
(20.06.2018 11:50)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Zrušit udělený palec tady asi nelze. Pro klid v duši je možné červený snadno změnit na zelený (a opačně)

No fakt, hned jsem to musel vyzkoušet. Smile pokrok nezastavíš

Med máme za 150,- už několik let a přijde mi to akorát. Občas se někdo ofrňuje nebo se zeptá "a místním za kolik?," ale pak si zas uklidním svědomí zas třeba tady, nebo si vzpomenu co je s tím práce a nákladů, a že ty výnosy u nás nejsou zas taková hitparáda. Nebo se jdu podívat na ty žbrdoly za obdobnou a vyšší cenu v superhyper. A dobrý bylo to srovnání s cenou pečiva, na který si to namažu. A pak jsou lidi, co si berou i desítky kg za rok a ani nemrknou. Ale taky je fakt, že medu za 150 bysme doma tolik nepožrali, co požerem když máme včely.
Med považuji za vysoce kvalitní potravinu, proto nevidím důvod, proč bych ho měl prodávat příliš levne. Také balení po kilovkach mi nesedí.

Vcelar, o kterém jsem psal, vyhrál cenu med roku Hessenska. Má skvělý marketing, který má ještě podložený kvalitou medu.
------------

Určitě jsem pro zachování palců. Je to nástroj, jak rychle vyjádřit svůj názor, aniž bych musel něco zdůvodňovat.
Je pravda, že tu velkou sklenici v Německu sice koupí, ale hned se mě ptají, jestli mám menší, tak asi zavedu skleničky cca 400g za 4-5 euro.
(20.06.2018 11:11)Vlastimil Plaček napsal(a): [ -> ]Spíš mi připadne zvláštní se upínat na komerci a snažit se udělat se včelami divadýlko a pak šponovat cenu medu.

Vygůglil jsem si půlkilovky za 3,5 euro i za 4,5 euro.
Nedávno tu včelaři mudrovali o průměrných platech a že by u nás mělo bejt levnějc a na západě dráž. Proč tedy myslíš že půlkilovka v Německu za 8 euro je našponovaná?
Co je blbého na tom instalovat na navštěvované stanoviště pozorovací úl a propagační letáky?
No někomu se to zdá v pořádku, někomu ne. Nebudem se pouštět do větších akcíSmile
Něco málo k základům ekonomiky. Od toho můžete odvíjet nejen cenu medu. https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakup...1529546335
(20.06.2018 5:26)Kohout napsal(a): [ -> ]Mám rád když někdo svůj nesouhlas s příspěvkem vysvětlí.
Kohout zřejmě stále nechápe, proto nesouhlasí. Tož si představ, že všichni kromě tebe by tu měli platy jako v Německu.
Diskuse o ceně medu v Rakousku - zajímavá paralela téhle diskuse https://bienenforum.at/index.php?thread/.../&pageNo=1
Je opravdu pěkná diskuze. Čtu ji pravidelně.

Nicméně se domnívám, že cena medu je prostě individuální. Správně určená cena medu je taková, která vyhovuje jak kupujícímu, tak prodávajícímu.

Kupující chce koupit levně a v nějaké míře kvalitně. Požadavek na kvalitu je hodně subjektivní.

Prodávající určuje cenu podle mnoha faktorů. A každý z nás jinak. Někdo se chce rychle zbavit přebytků, protože včelaří pro zábavu. A protože je to hobby, tak se na peníze moc nedívá. Jiný se na peníze dívá víc a ještě další poctivě počítá a snaží se vydělat a nějak rozumně svoji práci zhodnotit. Ani na jednom přístupu není nic špatného.

Jenže když se ti v okolí sejde víc takových včelařů, co se moc na peníze nedívají, tak se ti bude dost špatně prodávat za nějakou výrazně vyšší cenu.

Všechno se dá. Dá se dělat nějaký marketing, trošku se věnovat prodeji a dá se dosáhnout na vyšší cenu. Ale to zase ne každého baví.

Ve zkratce. Není žádná "správná" cena medu. Je to individuální záležitost, závislá na prodejci, kupujícím a místních podmínkách. Argumentace cenou rohlíků, růstem platů, cenovou hladinou v Německu... To všechno je zbytečné a takové argumenty se dají velmi jednoduše vyvrátit.
Krásně jsi to napsal, jen mi tam chybí srovnání s cenou másla Wink
Fakt nevím... Byla to ironie?

Pravděpodobnější se mi zdá ironie, ale problém neosobní komunikace je ten, že si člověk často nemůže být jistý.
(21.06.2018 8:30)Milan König napsal(a): [ -> ]Argumentace cenou rohlíků, růstem platů, cenovou hladinou v Německu... To všechno je zbytečné a takové argumenty se dají velmi jednoduše vyvrátit.

Proč je zbytečná argumentace cenou rohlíků? Neříkám, že je to jediná a absolutně správná argumentace, ale prostě mě zajímá, proč je zbytečná?
Proč je zbytečná argumentace cenou rohlíku ? Protože by jsme museli prodávat med tak za 300kc a to je nereálné.Big Grin
Cena medu se dá kartelovým způsobem nastavit velmi snadno. Stačí jen napsat chytrý a právně nenapadnutelný článek o aktuální cenové úrovni medu ze dvora do Včelařství. Problém je jen ten, že oni pro včelaře nic chytrého nepodniknou. Tam je zakopaný pes.
Referenční URL's