Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
páni celá táto debata začne mať zmysel keď napíšete, kto koľko ton medu kde predávaTongue
Tak pro tebe jiste, ale snaz se sam, taky si musim hledat sam kde prodat. Vcelarit te nauci kde kdo, prodavat dobre med nikdo.
Nepochopil si. Ja nebudem kvôli tomu predávať tam kde Ty. Len mi príde úsmevné, keď niekto porovnáva cenu medu ZO DVORA v Prahe a niekde v hornej dolnej. Naviac keď v Prahe má na predaj 300 Kg medu na predaj a v hornej dolnej 3 tony Wink
uz chapu...proto vozim do Prahy a ne jen med...
Proč tedy produkujete v HorníDolní 3 tuny, když to tam nemůžete prodat (za cenu výhodnější pro vás) a vozit jinam se vám to nechce? Je to koníček? Pak přebytky s úsměvem rozdám např. jako "děkovné", nebo bez extra tlaku na cenu můžu prodat. Pokud to mám jako vedlejší zdroj příjmu, pak je vhodné přemýšlet dopředu. Nadělat tuny čehokoliv a pak teprve hledat odbyt (za cenu výhodnější pro mě), je zoufalost.
Zajímal by mě názor velkochovatelů se stovkami úlů, jsou li tady. Dovedu si při takové produkci, a s tím související logistice představit, že většinu medu dávají do výkupu. Odpadne tím spousta starostí a mandatorních výdajů.
Chlape, kto tu písal, že to tam nevieme predať???? Len to nepredáme za cenu ako v Prahe, to je celé. A predávame určite so ziskom!!! Výkup by som riešil pri produkcii ktorú neviem inak predať. Pre mňa každá cena, ktorá je 2x vyššia ako cena vo výkupe, je dobrá.
Vidim to podobne jako patko. Ostatne ve vcelarine je nemozne hledat odbyt na tumy medu a az potom porizovat vcely. Jednou jsou tuny, jindy taky nic....Takze ty tuny v letech "urodnych" musi vydelat na roky pripadne hubene. To ti co maji par vcelstev neresi, bud maji nebo nemaji a pripadna ztrata se rozpusti v rodinnem rozpoctu.
Přesně spadám do kategorie "ti co mají pár včelstev" a skoro bych souhlasil,ale nemohu kvůli větě "případná ztráta se rozpustí v rodinném rozpočtu". Není co rozpouštět. Těch 30,40 kg pro moji potřebu nanesou vždy a co je navíc je zisk,s kterým ale dopředu nijak nekalkuluji a nejsem na něm závislý. Ztráta se prostě nekoná. Mimo jiné taky rybařím a někdy se stane že za celý rok nepřinesu domů ani šupinu,ale nepovažuji to za ztrátu,a to ani času.
Tak jasne, ne na vsechno jde napasovat merna hodnots penez. V tom jsme za jedno a nemam problem udelat nekomu radost medem ci jinymi produkty treba xdarma. Delam to, delal jsem to a delat budu. Ale jen u tech kterych si vazim. Ostatni jsem ja ukradeny a nevidim jediny duvod nenechat si zaplatit svoji praci a cas, ktery jsem mel venovat prave tem, kterych si vazim. Uf, jsem se rozkecal, myslim ze staci...
(14.08.2017 12:40)patko79 napsal(a): [ -> ]Chlape, kto tu písal, že to tam nevieme predať???? Len to nepredáme za cenu ako v Prahe, to je celé. A predávame určite so ziskom!!! Výkup by som riešil pri produkcii ktorú neviem inak predať. Pre mňa každá cena, ktorá je 2x vyššia ako cena vo výkupe, je dobrá.

Pak je vše v nejlepším pořádku a nevím, proč tady immerwhere řešíte ceny Big Grin Že se tuhle dohodnete na ceně v dané lokalitě, že to támhle prodávají pod cenou, tihle si neváží své práce, tihle zas vyváží do Prahy... Praha je sice extrém, ale seriozní obchodník má stejné ceny tam i tady, pokud nemá s prodejem v Praze větší výdaje. De facto se v Praze za moravské ceny obchoduje snáze (rychleji) tzn. úspora času a čas jsou peníze. Za moravské ceny Pražáci nediskutují a jsou vděční. Gall, máš pravdu, mně nedošlo, že se se všemi těmi tunami nedá dopředu počítat. Nedá se ale počítat ani s nulou.Řekněme, že chovatel s 300 včelstvy má 10-15 tun medu, je tu takový? Jakou má nákladovost? Kam to prodá? Lze toto množství udat mezi maloodběratele?
(14.08.2017 15:39)Kamik napsal(a): [ -> ]Lze toto množství udat mezi maloodběratele?

Samozřejmě dá ale buduješ to roky! (desítky let, možná generace) Není to o tom že letos začneš včelařit a příští rok budeš prodávat tuny... med můžeš mít perfektní (nebo si to alespoň myslíš) ale není ti to nic platný, pokud v sobě nemáš určité schopnosti, jak se na trhu prosadit.
(13.08.2017 21:58)milan.hula napsal(a): [ -> ]Zaznamenal jste někdo nějaký článek, info, v médiích k ceně medu?
Díky za odkaz...Surprised

Článek jsem nezaznamenal, ale nyní na Primě jsem zaznamenal, že medu je hlavnvě na Moravě málo a už se prodává i za 219 Kč. Bylo tam i řečeno, že je pořád nejlevnější v Evropě.
To zase budou výkupci křičet, jak na takovou cenu lidi nebudou mít peníze... proto si raději koupí alkohol a cigarety Big Grin
(14.08.2017 19:12)honza73 napsal(a): [ -> ]
(14.08.2017 15:39)Kamik napsal(a): [ -> ]Lze toto množství udat mezi maloodběratele?

Samozřejmě dá ale buduješ to roky! (desítky let, možná generace) Není to o tom že letos začneš včelařit a příští rok budeš prodávat tuny... med můžeš mít perfektní (nebo si to alespoň myslíš) ale není ti to nic platný, pokud v sobě nemáš určité schopnosti, jak se na trhu prosadit.

Něco z praxe? Jak se dá prodat 40 kg/den po celý rok mezi maloodběratele?
Oupně normálně.Prostě se pane správče musíte víc snažit!
med prodáváme za cenu 180Kč/950g
(14.08.2017 21:20)musketyr napsal(a): [ -> ]Oupně normálně.Prostě se pane správče musíte víc snažit!

O mě tady ale vůbec nejde Big Grin
A o co ti de?
Pouze o věcné informace od lidí, kterých se to týká, viz příspěvek 4010, chtějí li být sdílní. S osobními invektivami se nemusíte zdržovat. Věřím, že by to zajímalo spoustu těch, kteří nemohou prodat to, co mají, za cenu, kterou by si přáli.
Myslim, ze je to zboznym pranim obchodniku a vyrobcu nejen v medu.. Jako prodat za cenu, za kterou by si prali. Ale budovani know how stoji cas, usili, vedomosti, spouuustu trpelivosti a podpory v rodine a moc neverim tomu, ze se najde nekdo, kdo Ti napise, musis to udelat tak ci onak, ono Ti to stejne nepomuze, Tvuj model prodeje bude mozna podobny modelu prodeje Franty z Horni dolni, ale u Tebe nebude fungovat, protoze tam proste nebude nejaka "pridana hodnota" toho, ze jemu to funguje. Ja Ti reknu jedno, jakmile se clovek zacne zaobirat tim, kolik by se na cem dalo vydelat, ale tak, aby mi nekdo poradil aniz bych se sam snazil, je to jako bys porcoval medveda, kteryho jsi jeste ani nevidel... Co zacit tim, ze zacnes sam hledat, kde ten medved vlastne zije? Hezky den. A pokud nemohu prodat to, co mam, za cenu, kterou bych si pral, mozna bude na snade i otazka, ma li se clovek do neceho takoveho vubec poustet...
Honza
Vynechte, prosím, osobní rovinu. Mám 3 úly pro radost, v tomto podnikat nehodlám. Protože vím, jak se člověk musí otáčet, pakliže se chce uživit poctivou prací a případně být pánem svého času a ne jeho otrokem, tak mi to, s ohledem na zákony ekonomiky vychází, že pro velkovčelaře snad musí být ekonomicky výhodnější výkup. Byl bych rád, kdyby mi to nějaký člověk, kterého včelařina živí, ne jen vylepšuje rodinný rozpočet, věcně potvrdil, už raději do SZ, ať se to vlákno nenafukuje zbytečnostmi. Chápu, že malovčelaře slovo výkup popuzuje, což není smyslem dotazu. Pár tun si prodají sami, s pomocí rodiny. Ale desítky-stovky tun do až k malospotřebiteli? Stačí si uvědomit, kolik zaměstnavatele stojí zaměstnanec, pronájmy, atd atp. nemá smysl to tu rozvádět, kdo tohle firemní pozadí zná, tak mu jasné co nákladovost znamená.
Referenční URL's