Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
já nebudu mít co prodávat příšli kroupy a pod stromama jak když nasněží všechny květy na zemi řepka cca 3km daleko tak asi budu krmit. hlavně že jsem letos koupil nový medometConfused
Nehaž flinto do žita.Do medobraní daleko!
No vidíš, ze známých důvodů se bojíš, že nebudeš mít med. Sezona je teprve v začátcích, ale již nyní si někdo troufne tvrdit, že se med bude prodávat opět jen za hubičku, to je za těch 140 Kč. Jako by jsme byli nějaká rozvojová země. To by tedy bylo za méně než v minulém roce. Jak mi řekl jeden můj známý... když vidí na trhu prodávat med za 150, tak si takový med nekoupí... myslí si, že takový med není kvalitní. Nízká cena ho odrazuje od koupi.
Když si někdo neváží svého medu, nechť mluví jen sám za sebe.
Porucime vetru,desti.Neni nad to naplanovat celou vcelarskou petiletku od stolu-z Kremencove.....
Nechápu, co tady řešíte. Ono už se Včelpo postará, aby bylo na trhu medu dostatek a jeho cena se nezvýšila. V Číně a na Ukrajině se jistě nějakej med pod cenou sežene.
(Admini, chybí tu zvracející smajlík.)
Cenu dělám podle toho kolik medu prodám. Jestliže nemám na konci roku co prodávat je cena malá, Letos mi prodej vydržel do dubna. Takže cena je stále nízká. Zdražím o 10 Kč a uvidáme jak dál.
Nějak si to odporuje, každopádně já letos prodal vše, aj to co sem chtěl pro sebe. Doma mám 1nu skleničku Smile Cena? ještě brzo, teprve začátek, sic konec je taky velmi blízko Smile
Zejma zejmovitá letos zatím medu nepřeje.....chtěl jsem jít s cenou výš až na 190 Kč/kg....jenže Merkury zača dneska vytáčet...Big Grin

Takže zůstanu raději na svých 150 KčCool
Mě fascinuje, ještě nedokvetla řepka a už všichni ví, že bude málo medu. Dokonce i média už nás touto informací tři týdny masírují. Včelaření v ČR není snad založeno pouze na řepkovém medu.
Keď dva týždne počas kvitnutia repky prakticky každý deň pršiavalo, tak asi je dosť pravdepodobné že z repky moc nenanosia.. Na to nepotrebuje včelár vešteckú gulu aby mohol také tvrdiť. ja mám na dvoch včelniciach repku prakticky rovno pod nosom včiel. Na jednej začali na repku chodiť až keď bola prakticky z 2/3 odkvitnutá. Na druhej začali až teraz pár dní dozadu keď ustál dážď a začalo byť ako tak teplo. A to že repka kvitne ešte neznamená že z nej niečo nanosia. Aby sa vytvoril nektár je treba aby bola istý čas stabilná teplota. A nie ako napr.zo včera na dnes teplotný skok z 14 C do rána na -2C
(09.05.2017 22:04)Beekeeper napsal(a): [ -> ]Mě fascinuje, ještě nedokvetla řepka a už všichni ví, že bude málo medu. Dokonce i média už nás touto informací tři týdny masírují. Včelaření v ČR není snad založeno pouze na řepkovém medu.

Jestli ono to nebude tím, že na jejich stanovištích, stejně jako na mém, končí snůška koncem května!
V červnu bývá jen něco málo co lze paběrkovat a červenec bývá už hladový.
V tomto případě to chápu. U mě je řepka okrajová spíše podněcovací záležitost pro její značnou velkou vzdálenost od stanoviště. Včelařím v oblasti, kde jsou dva velcí pěstitelé. Jeden je bramborář a druhý pěstuje plodiny do krmných směsí pro svou výkrmnu kuřat. Takže gro je pro mě akát, lípa a slunečnice. Jinak med prodávám za 120,- Kč/kg, protože všichni v okolí prodávají za 100,- Kč/kg. Vše formou prodeje ze dvora. Je pravda, že koncem měsíce října mám svůj med prodaný a pak beru pro zákazníky od stovkařů, protože bez medu být nemohu.
Cena sa vyvija od dopytu.
Moja cena medu bude:
Kvetový 4E
Agát 7E
Lipa 7E
Facelia 8E
Gaštanový 10E
Medovica 7E
Med s peľom 9E
Pastovaný 6E
Cena bude rovnaká tak jak v Bratislave ako aj doma, vsjo rovno! Cool
To asi nebude úplně normální jedinec Smile
Ale tak zeptat se mohl Smile za to nic nedá.

U mne posledních 10 loňských medů, prodávám za 130,- a jsme v kraji tak na prostředku. Prodávají tady od 100,- do 150,- někteří i za 180,-. Prodám zatím cca 500 Kg medu a nevím zda bych prodal bez marketingu víc.
Letos cena žádná protože med zatím není Smile a pokud nebude medovice tak z jarního medu letos bude asi tak 2-3 kg na včelstvo. Pokud nebude medovice tak to bude med na prodej za 0,- protožý nebude.
(11.05.2017 12:06)Josef Hrůza napsal(a): [ -> ]To asi nebude úplně normální jedinec Smile
Ja viem kto to je, mám aj jeho adresu, je to včelár.
To je snaď každého vec za čo chce kúpiť med!
Tušil sem že budeš vědět o koho jde Big Grin
Vlanni zháňal vrtačku lebo mu na nej odišli ozubené kolá a tak som mu poslal vrtačku. Cool
príbram haje
Český a moravský med je něčím horší, méně kvalitní než okolní evropské medy, nebo proč jej tedy čeští a moravští včelaři prodávají pod cenou ostatních evropských medů... Ale v obchodě je mnohdy nekvalitní med prodáván za 180 i 240 běžně. Takže čím to je, že v obchodě znají cenu medu a včelař producent, který nese všechny rizika, cenu medu nezná a prodává svůj kvalitní med pod cenou... např. jako pan Peroutka za těch jeho veřejně propagovaných 140 až 150 Kč.
Někdy si říkám, jestli nás někdo nehoupe, aby jsme byli pomýlení a náhodou se nerozhodli prodávat za tržní evropské ceny, jako naši evropští sousedé, když jsme také v té Evropě.
Nedávno jsem byl ve farmářské prodejně, kde prodávají med našich včelařů. Na sklenici etiketa se jménem včelaře. Med stál 180 Kč a prodavačka říkala, že jde na odbyt i přes to, že byl zcukernatělý. Říkala, že někteří kupující jak vidí že je zcukernatělí, tak právě proto si jej koupí... takže osvěta už někde pravděpodobně začíná fungovat.
Ve farmářské prodejně v malém moravském městě za 180, v obchodě mnohdy nekvalitní med nebo nějaký upravený ještě dráže... a od českého a moravského producenta včelaře přímo ze dvora jen za 140 nebo 150... tak, jak se nechal zmanipulovat.
Referenční URL's