Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kdo ví... do které kategorie by patřil tento... p. Kohout to určitě ví...
https://shop.energiezivota.com/produkt/p...v%c5%a1ude
Kdysi Titěra vyprávěl že jeho známý rakouský včelař prodával na tržnici med za v Rakousku běžnou cenu. Vedle měl na pultě ten samý med s označením MED PRO SPORTOVCE za několikanásobek ceny běžné. A prodával se.
(05.06.2018 17:30)Kohout napsal(a): [ -> ]Kdysi Titěra vyprávěl že jeho známý rakouský včelař prodával na tržnici med za v Rakousku běžnou cenu. Vedle měl na pultě ten samý med s označením MED PRO SPORTOVCE za několikanásobek ceny běžné. A prodával se.

A taky povídal, že ten med začali lidi hodně kupovat právě až když ho zdražilSmile
(možná to byl jiný příběh, ale pointa stejná)
Za kolik med kupujete?

Já dnes v Litoměřicích kilovku za 160,- a rvalo mi to peněženku. Obrazně, ve skutečnosti žádnou nemám.
Proč kupuješ med?
(06.06.2018 16:55)Kohout napsal(a): [ -> ]Já dnes v Litoměřicích kilovku za 160,- a rvalo mi to peněženku.

Nejsem si jis zda to není ironie, ale taková cena je obvyklá. V obchodě či u benzin. pumpy všichni také zaplatí to co prodejci požadují. Nevím proč se tady rozebírají takové nesmyslné myšlenky.
PN.
Tady v okolí mám zprávy osobně neověřené, že i za 100 Kč. Ověřené zprávy mám o spoustě prodejcích za 120 Kč. Nejdražší v okolí, to je taky ověřené je za 160 Kc.Prodej se mu ale nedaří.
Mně to nepřijde jako rozebírání nesmyslné myšlenky. Prodáváme med za 160 a tak jsem si to vyzkoušel z pohledu zákazníka.
Proč sis kupoval hned kilo? Měl sis koupit čtvrt, stejně, jako kostku másla.
Za kolik prodáváte čtvtkilovky?
Čtvrt nemám, půl za 90 Kč
Richarde, kolik takových půlkilovek si průměrně u tebe zákazníci kupují? Berou vždy jen jednu nebo i víc, třeba 10 půlkilovek?
Snažím se přijít na to, co vede někoho k tomu, kupovat toto balení.
25 % určitě, prodává to přítelkyně, takže po kolika nevím, ale zjistím.
(07.06.2018 6:29)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Proč sis kupoval hned kilo? Měl sis koupit čtvrt, stejně, jako kostku másla.

To mě přivádí k myšlence, proč ještě média nepřišla s paralelou cena másla x cena medu Big Grin

jinak s tou ochotou platit to máte všude... jsou prodejci a prodejci, resp. kupující a kupující... některým nevadí vypláznout 10 tis v autoservisu za bagatelní opravu, ale cena medu jim přijde drahá (vždyť to přece celé odpracují včely...)... a raději pojede 20 km do suprmarketu, aby to koupil o 5 kč levněji.
Kamarádovi se stalo, že si zájemce o med nechal odprezentovat nabídku medů, za kolik, v jakém balení ... a pak ho seřval, jestli se nestydí si za to brát peníze a ještě tak nekřesťanské, když mu do odmakají včely a on jim to nakonec sebere. Takového rozumbradu bych si vzal na jedno odpoledne jako nádeníka ke včelám, nejlépe v pořádném pařáku.
S podobným jednáním jsem se taky setkal, úplně mi to bere chuť med prodávat. Ale včelařit mě jako začátečníka baví!!! (tzv. "hospoda na mýtince":-))

Škoda, že ve výkupech není trochu rozumná cena.
Výkupy neřeš. Stačí chvíli trousit informace, že včelaříš a máš med, zákazníci si tě najdou.
První rok jsem měl pár kg pro rodinu, druhý se něco málo i prodalo a nyní mám permanentní nedostatek medu. Ale více už rozšiřovat nechci, pro mě to pořád koníček, i když včelaření je dřina.
Letos asi nebudu prodavat, chystal jsme se za 140,- ale med není a nebo je jinde Smile každopádně loni se mi stala zajimava věc. Chodí ke mne paní a bere si 10 kilo. Loni jsem ho prodaval po 130,- se sklenicí. Většinou si přinesla svoje, ja jí to natočil a ona si pro to druhy den došla. Chtěl jsme po ní 120,- za ks. Zaplatila mi za ks 150,- a ještě mi vynadala že jsme zbytečně levný Smile Takže co zákazník to uplně jiný přístup.
Přístup zákazníka nebo přístup k zákazníkovi?
(08.06.2018 6:58)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Kamarádovi se stalo, že si zájemce o med nechal odprezentovat nabídku medů, za kolik, v jakém balení ... a pak ho seřval, jestli se nestydí si za to brát peníze a ještě tak nekřesťanské, když mu do odmakají včely a on jim to nakonec sebere. Takového rozumbradu bych si vzal na jedno odpoledne jako nádeníka ke včelám, nejlépe v pořádném pařáku.

Na tyto argumenty říkám, že za med nechci nic. Že to má jako bonus od včel. A že já chci jen zaplatit svou práci, kterou jsem musel za celý rok udělat, abych med získal. Pokud nechápe, tak se ho zeptám, zda on pracuje zadarmo..a mám klid. Cool
Referenční URL's